måndag 31 mars 2008

Nyheter

Efter att i förra veckan helt ha missat det nya tjusiga tyget Gunvor på Ikea blev jag chockad. Bäst att göra en inspaningsrunda hos nämnda företag. Och jo, det fanns ännu mer som jag missat, t ex nya väggdekorationer och ett avställningsbord som jag inte vet om jag gillar eller inte.



Granit har återigen tagit in nya (vad jag vet) produkter i zink, jag är väldigt förtjust i dessa burkar. Det ska visst finnas krukor också, som jag naturligtvis blir väldigt nyfiken på. Granit, när ska ni öppna en butik i Luleå?



Bilder från IKEA och Granit

Triumffärd

Efter en deppig fredag med tråkigt besked, ryckte jag upp mig för den traditionsenliga loppisrundan på lördagen. Gav mig iväg på cykel i slask och värsta vårblåsten. Rotade, vred och vände på grejer på Återvinningen men hittade inget som föll mig i smaken. När jag gick ut så kom just ett par som lastade av grejer för inlämning. De hade även ett helt släp fullt med saker som såg ut som om de skulle slängas. Vad sticker upp där om inte en gammal skolplansch? Mitt hjärta värkte, den skulle jag bara ha! Jag vågar mig fram och frågar om de tänkt slänga planschen och om jag i så fall kan få den? Visst! sa kvinnan (kanske en av tomtens nissar?!) Lycklig som få tackade jag glädjestrålande! Nu blev det dock något av ett projekt att få hem en plansch i storleken 70 x 100 cm, en cykel och mig själv i den tilltagande blåsten. Och utan att planschen skulle knäckas. Jag försökte knipa fast den under ena armen, hasa fram och styrandes cykeln med andra handen. Aldrig har väl en triumffärd sett så besvärlig ut!
Jag slog även i smalbenet i ena trampen, vilket gjorde jätteont hela lördagen och jag har fortfarande träningsvärk av den konstiga bärställningen. MEN DET VAR VÄRT DET!

Så här ser planschen ut på plats i sovrummet. Den visar olika nyttoväxter. Jag är kär!!


fredag 28 mars 2008

Gårdagens fynd!


Här har det blåst som sjutton igår (och snöat... suck!) och jag hittade lite nedblåsta grenar med alkottar (tror jag att det är). Jättefina! Jag såg genast framför mig hur det kunde skapas ett stilleben. Och ännu bättre blev det efter ett besök på Jysk där jag hittade en bedårande glasvas av gammaldags stuk för endast 13 kronor! Vi får se var de hamnar!

onsdag 26 mars 2008

Påsken över...

Sådär, då var man tillbaka efter påskledighet och en ny jobbintervju. Det har förhoppningsvis inte hunnit växa för mycket mossa på mig!

Större delen av påsken har jag målat! Jag har målat mitt soffbord vitt, och eftersom det var så mycket färg över (som dessutom var DYR!) så beslöt jag mig för att måla om mina lister och dörrfoder, eftersom de har börjat se rätt skamfilade ut. Medan de torkade tog jag och linoljebetsade undersidan av mitt slagbord. Ska det verkligen vara nödvändigt, kan då vän av ordning fråga sig? Jo, för jag störde mig på att man såg den obehandlade undersidan då man hade någon av bordskivorna nedfällda. Att ingen annan lade märke till detta är en bisak. Nu ser det ju mycket snyggare ut!




Den påskigt gula duken åkte bort redan efter två dagar. Då hade jag fått nog av gult... Istället för fjädrar i björkriset blev det zinklöv och hjärtan i ståltråd och pärlor.

Mitt stora projekt var ju annars att linoljebetsa mitt linneskåp. Men se det gick inte alls! När jag försökte stryka på färgen på ovansidan bildades små klumpar direkt, och allt blev grynigt. Förmodligen så måste betsen ha reagerat mot den tidigare färgen som skåpet varit målat i, trots att allt nu är borttaget. Jag vet inte om jag törs måla skåpet heller, det kanske reagerar på samma sätt då? Betsen gick i alla fall att torka bort, men jag känner mig snopen!!

torsdag 20 mars 2008

Snart...


Snart ger jag mig ut på påskledighet! Jippie! Nu ska här pysslas! Så nu blir det bloggpaus fram till den 27:e när jag förhoppningsvis är tillbaka med friskt mod!

Ha det så skönt i påsk allesammans!

Nu blommar det


Som jag säkerligen har nämnt som hastigast någon gång tidigare (eller typ tjatat) så är jag inte så särdeles förtjust i snö och vinter. Jag blir otroligt längtansfull när jag ser alla foton från sydligare breddgrader där man ser snödroppar, krokos och grönskande gräsmatta. För det har vi inte här!!
Så ska det bli några blommor så får man väl sätta fart själv, som Ida redan påpekat i sjungande form. I mitt fall blev det att klä in baksidan av ett av mina köksskåp (som jag tagit bort dörrarna på) med Marimekkomönstrat papper. Silverblommor i köket!

Dock ställer man till det för sig, fota både blänkande silver och lika blänkande glas...

onsdag 19 mars 2008

Påskförsök

Igår gjorde jag ett ryck för att försöka påska till det lite hemma. Jag tog bland annat fram den enda gula duk som jag äger - den får godkänt eftersom den är formgiven av Astrid Sampe, och så är den mer citrongul än knallgul. Sedan var jag även ute och pulsade i djupsnö (det är inte överallt som man har barmark och krokus i rabatterna..) för att få mig lite björkris. Några fjädrar tror jag inte att det blir, däremot en tupp! (Däremot funderar jag på orangefärgade fjädrar till mina vita dekorationsträd från IKEA, de i metall, det borde ju bli lite uppstudsigt?)

Resultatet:



Av någon anledning blev väggen bakom bra mycket mer rosa än vad den är egentligen.

tisdag 18 mars 2008

Var är påsken?

Det har fortfarande inte kommit fram så mycket påskpynt hemma hos mig. Förmodligen beror det på att påsken så totalt domineras av färgen gult, och det har ju aldrig varit en färg som jag har gillat. Men jag har tänkt ta in björkris, måla fuskägg och ha i min äggkorg. Vilken dag som helst. Helst innan påsken är över. Jag är nog lite dålig på att få klart pyssel till förutbestämda datum. Jag är bättre på att pyssla när lusten kommer över mig!

I fredags hittade jag två kurviga glas till stormljuslyktor på Kupan. Otroligt, för oftast brukar det ju vara glasen som går sönder, och faten som finns kvar. Men dessa var i finfint skick fastän de var munblåsttunna. Och otroligt nummer två, så hade jag två glasfat hemma som passade perfekt till dem! Men jag tror att jag får skaffa blockljus till.

måndag 17 mars 2008

En ny bricka?



Och har man ytterligare lite tid över så kan man måla en bricka! I torsdags tog jag en sväng förbi Kupan och hittade en bricka i mässing, såg handslagen ut och som något som kan ha inköpts i Turkiet typ. Jag gillade verkligen mönstret, men mässing.. neeej. Men jag tänkte att man säkert kan måla den lite slarvigt vit, "gnida" in färgen om så vore. Och det funkade. Så nu har jag en ny ljusbricka. Precis vad jag behövde. Eller något sådant...

Välj kuddar



Om man inte vet vad man ska göra kan man alltid sy kuddar! Så det har jag gjort i helgen. När man väl börjar blir det nästan omöjligt att sluta. Blev inspirerad av alla läckra färger och mönsterkominationer i Gudrun Sjödéns Hemmasortiment och därför blev det mer mönster än vad det brukar bli hos mig.

Sedan upptäckte jag också hur roligt det var att sy dekorativa veck på kuddfodralen, och följaktligen fick alla efterföljande kuddar då veck. Det blir dock snyggast på enfärgade tyger och gärna i linne eller lin. Visserligen blir de skrynkliga så fort man tittar på dem, men..


Tack för alla roliga och medkännande kommentarer angående mitt tygberoende! Tur att man har stöd!

onsdag 12 mars 2008

Det är väl inte så farligt?






"Hej, jag heter fröken Fräken och jag missbrukar tyger"
"Hej fröken Fräken!"

Jodetärsåatt, jag gillar tyger, alldeles väldigt mycket! Jag gillar hur tyger doftar, att stryka handen över ett tyg och känna strukturen, att se häftiga mönster och färger kombineras, att titta på tyger och planera vad man kan göra med dem.. och så vidare.
Sådärja, nu har jag erkänt. Och ni var ju några som ville se lite foton...

Och detta är bara en liten del av min samling, de tyger som jag gillar bäst. De är hyfsat ordentligt sorterade efter färg och för mig blir de ett konstverk även medan de "ligger till sig".

tisdag 11 mars 2008

Glasburkar

Förra helgen tog jag min vanliga sväng till diverse loppisar och Återvinningen. Det var inte helt lätt att streta sig dit på cykel eftersom det fallit tung, blöt snö under natten så det var minst sagt slirigt. Sedan började det snöa igen i samma sekund som jag började cykla. Så efter en sådan cykelfärd var jag fast besluten att jag skulle banne mig hitta något så det var värt cyklandet. Till slut hittade jag två ljuvliga burkar i ett hörn. Jag har aldrig sett sådan här glaskonserveringsburkar med sådan vacker snirklig text. Man vet ju aldrig riktigt vad som förvarats i dessa tidigare, och trots minutiös diskning tror jag inte att jag kommer ha något som jag har tänkt äta här.. Men kanske fröer? Vackert badsalt?



Tisdagstema - badrum


Ja, här ser ni en del av mitt luxuösa badrum. I ena änden finns denna bländande pool där jag tar min dagliga simtur. I andra änden finns en turkisk ångbastu och övriga bekvämligheter!

..eller så består mitt badrum av de vanliga tre kvadratmetrarna, omöjliga att fotografera av.

Denna pool fanns i det hus i Stockholm där jag bodde under en shoppingtur i höstas.

måndag 10 mars 2008

Pysslat

Ja, detta bildmontage blev inte lyckat (jag skyller på förkylningen), men jag ville mest visa upp min väggdekoration som jag tycker blev väldigt bra! Från en konstigt ihopsnickard trägavel - har ingen aning om vad detta var tänkt att bli - till en prydnad för min vardagsrumsvägg efter att ha målats svart.
Det är roligt när man hittar något annorlunda att dekorera med, inte bara traditionella tavlor.

Ut ur dimman


Host, snörvel och prosit!
Förra veckan har tillbringats i tät förkylningsdimma. Jag har vankat mellan soffan och sängen och konsumerat oändliga mängder näsdukar. Det har febrats, ätits vitaminer och halstabletter och det har varit allmänt eländigt! Fortfarande känner jag mig ganska matt, men jag kanske överlever trots allt...

Innan jag blev sjuk hann jag med en del projekt (kanske var det en cykeltur i halv snöstorm till en loppis som ledde fram till förkylningen?) bland annat att köpa ett par illgula burkar på Rusta. Då gult aldrig varit min färg har de nu blivit vackert vita.