söndag 31 augusti 2008

Kyliga vindar




Nu är det vita prickar på smutslimegrön botten som gäller i köket. Pappret köptes på Dollarstore och är härligt matt i färgen. Kanske något för dig Pysselpralinen?


Idag känner jag mig lite rosslig och som om jag håller på att bli sjuk. Inte blir det heller bättre när man ser vad termometern visar. Jag ska inte tala om vad, jag vill inte skrämma upp er sörlänningar ;-) (men jag bara väntar på att mina mardrömmar om snö ska sätta igång...)

Men inte kan man låta sig nedslås av lite ringrostighet, man måste ju passa på att utnyttja ledigheten. Så jag har målat med den fantastiska färgen Oljebaserad grundfärg från Beckers ett varv till på byrån. Ingen konstig träfärg tränger igenom och det blir härligt vitt. Jag kände mig inspirerad och tog och målade om min turkosa stol också. Jag har varit i valet och kvalet om jag skulle måla om den, det var väl en rätt fin färg på eller...? Men jag är nog ingen turkos människa och dessutom var färgen rätt slarvigt påmålad. Så nu blir stolen vit!

Med alla dessa målningsprojekt blir det dock att vädra för fullt i köket (där målningsstudion är inredd) och med sagda värmeförhållanden ute så blir det lite svalt där...

lördag 30 augusti 2008

Applåder någon?

Tadadadaaaaaaaaaaa!
Jag håller på och röjer i källarförråden! Jag har redan fått ihop sju IKEA-påsar med grejer och mer ska det bli som ska skänkas vidare.
Seså, var är nu tårtan, fanfarerna, fyrverkerierna..?
Nu får det bli en liten paus, och lite roligare pyssel ett tag.

Jag har även hunnit med en sväng på de planerade förmiddagsäventyrena, höstmarknad och loppis. De var dock snabbt över, för det fanns absolut ingenting av intresse på de borden! Däremot passade jag på att gå runt och titta i de olika trädgårdarna på kolonierna. Även om mycket börjar vissna finns det ändå en hel del vackert. Kameran hade jag dessutom med mig så det kan komma lite trädgårdstudier senare..

TACK för alla tips angående färg. Jag har ringt runt och kollat med lite olika färgaffärer som alla sa att jag skulle inhandla oljebaserad grundfärg så det är på gång. Ännu en ny färg att pröva - detta kommer att bli en mycket dyr minibyrå i slutändan....

Min teakkarmstol har fått flytta upp, har klätt dynan med fuskfårskinn som ser mycket naturtroget ut. Jag har också bytt gardiner till mitt fynd från Bolagret, visst är mönstret väldigt likt Mairos Blomma?


fredag 29 augusti 2008

Träets hämnd?



Problem!
Denna lilla minibyrå inköptes under semestern och har varit ett himla krångel! När jag köpte den var den lackad och hade fula plastknoppar. Men jag tänkte att den skulle bli jättefin i vitt och porslinsknoppar från Indiska.

Jahapp, jag sandpapprade den lätt och började måla. Efter första lagret var det som att träfärgen läckte igenom, såg ut som om man spillt thé på. Efter tre lager färg var det fortfarande samma visa (det är från den tiden fotot är, och här ser man inte de thégula fläckarna). Här fick pappa rycka in och slipa den med maskin. Så nu i eftermiddag var det dags för ett nytt målningsförsök. Vad händer? Jodå, efter att jag målat toppskivan så såg jag att det fortfarande läckte träfärg!!!! Jag tog då och tvättade bort färgen...

Vad sjutton är det som är fel?
Och vad ska man göra åt det? Ni vitmålare där ute, vad har ni för tips?


Jag har provat med både grundfärg och v-slip men inget av det hjälper. Jag har dock inte provat med oljebaserad färg eftersom jag inte är så förtjust i det, men kan det funka?

Krukorna är naturligtvis också loppisfynd och har gått betydligt bättre att måla!

torsdag 28 augusti 2008

Så här är det

Jag tror det får bli fråge- och svarsstund nu, efter förra inlägget.

1. Är det svårt att sköta olivträd?
Ja, egentligen har man ju inte kommit till den svåra perioden än, d v s vintern då trädet tydligen både ska stå svalt och ljust. Jajamen, det där med ljuset är väl inga problem att ordna här på vintern... moahahaha.. vi får alltså se hur det går! Jag håller på och kollar av om jag kan hysa in den på pensionat, d v s om någon jag känner tex har en inglasad balkong, det skulle nog bli bra.

Men jag kan berätta hur jag skött trädet fram tills nu:
Jag planterade om trädet direkt när jag köpte det. Det var i maj så då fick det stå inomhus fram till i juni. Sedan har det bott på balkongen och fått vatten när det sett ut som det behövts, minst två ggr i veckan. När det nu blev svalare i augusti har jag tagit in det igen och så har det fått stå i ett ljust köksfönster. Jag har inte gett det någon extra näring.

2. Hur kommer du på idéer och var hittar du energin?
Lite samma sak här, vi får se hur det är med min energi när vi går mot den mörkare årstiden. Då är det inte en Fröken Fräken på topp.. Det är ju inte varenda kväll man har något stort projekt på gång. Men har jag väl fått en idé så går det liksom inte att stoppa mig, då försvinner ev trötthet och jag går in i min egen skaparbubbla. På mitt jobb så gör jag inte heller särskilt mycket praktiskt så då är det skönt att få göra sådant hemma.

Jag vet inte alltid var jag får idéer ifrån. Förmodligen är det en sammanblandning av sådant man ser och läser om. Många gånger kanske det börjar i att jag ser ett tyg eller en bild som jag blir inspirerad av. För det mesta är bara idén där. Jag har läst att Karin Mannerstål har sagt att ju mer man är igång och pysslar desto mer idéer får man. Jag håller fullständigt med. Börjar man med att måla om en ram kommer man på att man skulle måla ett blommotiv i tavlan sedan och sedan måla krukor i samma färg som ramen och kanske det där randiga tyget skulle då passa till.

Det kan också ligga i generna, jag har en pappa Fräken som alltid har hittat på saker och tilllverkat grejer (då oftast efter parollen "Bara det håller så spelar det ingen roll hur det ser ut", själv håller jag inte riktigt med där..)

Enda tips jag kan ge är att bara sätta igång och pyssla, man måste börja någonstans, och inte börja med att säga att man inte kan.




Såhär blev min korg jag köpte igår med lite vitfärg på!

onsdag 27 augusti 2008

Att köpa korgen

Nu är det onsdag och då är det väl hög tid att börja planera helgen? Jag har sett att det kan bli lite stressigt på lördagen då en loppis kolliderar med höstmarknad på kolonilotterna. Det blir att ranta runt på gamla Bettan (alltså cykeln)! Fast.. höstmarknad?! Nog är det väl sommar fortfarande? (jag ska förneka hösten så länge som det bara går, så det så!)

Idag har jag köpt en stor flätad korg för 15 pix. Jag såg framför mig hur fin den skulle vara full med äpplen, fast då får jag nog köpa 10 kg äpplen för att fylla den. Och det kan bli lite jobbigt att äta upp dem!! Men korgen har redan hunnit få ett lager vitfärg, det var nämligen lite blåa fläckar på träet, vilket ju inte var så snyggt. Korgar tycks vara sådant som det är rätt lätt att fynda billigt nu, så det tycker jag är toppen!

För övrigt leder och frodas mitt olivträd, och så även citronträdet! Och mina vitmålade ramar har fortfarande inte fått några motiv...

tisdag 26 augusti 2008

Ljuset i korgen

Idag har man varit ut och rantat med jobbet. Allt annat än glamouröst och lyxigt, det var uppstigning kl. 05.00 och sedan har man mest varit ute och klafsat i skogen. Inte den minsta tendens till pyssel och inredning, så nu måste man ju försöka ta igen det på något sätt! (vi åkte dock förbi två loppisar, som jag inte fick gå in på! Det smärtade verkligen!)

Kanske lite mys med tända ljus också (fast just nu är det en fin solig kväll ute!) I en gammal Sköna Hem har jag sett stora nätkorgar som de använde till blockljus och jag har varit på jakt efter något liknande sedan dess. Och, tadaaa, förra veckan hittade jag en sådan metallkorg (på Kupan naturligtvis!). Hade man inte sett den bilden i tidningen hade man dock verkligen kunnat fundera på vad man skulle ha korgen till..


måndag 25 augusti 2008

Argh!

Idag kommer att bli en riktigt bra dag, det känner jag på mig.
ICKE!

Det är då åt helvete, som Margaretha Krook sa i "Jönssonligan på Mallorca". Just när jag skulle cykla hemifrån började det smådugga. Jag tänkte att det där slutar snart. Närå. Det började ösa ner regn när man kommit nästan halvvägs! Så nu sitter man här med dyngsura jeans och försöker suga upp det värsta med pappersservetter. Blir man inte förkyld av det här så blir man väl det aldrig. Verkligen mysigt...

Minns ni sjutton-och-femtio-kronors-fynden? Här kommer krukan från Bo Fajans som bl a ingick i det köpet Både vit och retro, kan det bli bättre? Skålen framför fyndades på Kupan samma dag för en hel tia.


söndag 24 augusti 2008

En avknoppning

Idag blir det ett enklare pyssel!
Till de mer originella lösningarna i min lägenhet hör placeringen av min spis. På den ena sidan finns skåp och arbetsbänk i vanlig ordning, men på den andra sidan av spisen är det ingenting.
Spisar är sällan snygga på sidorna. Min är inget undantag. Jag har funderat på hur man ska dölja denna sida. Först testade jag självhäftande krokar, men det blev så varmt att klistret torkade direkt och krokarna ramlade ner. Sedan stod det still ett tag innan jag kom på magnetlösningen. Hittade en knopplist för en femma i perfekt storlek, målade den vit och limmade fast flera magneter på baksidan, och voila, där sitter listen!



Här är det ännu en solig härlig dag, och jag undrar hur man ska utnyttja denna dag på bästa sätt?

Uppdatering kl. 18.48: Det finns en sak som är väldigt frustrerande för tygälskare, och det är tyg där mönstret inte är trådrakt.
Och det som är än mer frustrerande är tyg med randigt mönster som inte är trådrakt. Det är OMÖJLIGT att få till! Jag har hållit på hela eftermiddagen med att försöka sy ett jättefint tyg från Gudrun Sjödén som lider av precis detta (vilket jag inte såg när jag köpte det) till en sovrumsgardin. Men nu ger jag upp!!

lördag 23 augusti 2008

Utmärkelser


Tänka sig, bara på ett par dagar har jag fått samma finfina utmärkelse från två av mina favoritbloggare MariLiteAvVarje och Pyssla och syssla!! Man bugar, tackar och blir jätteglad! De som jag fått av utmärkelsen av är verkligen härliga bloggar också som sannerligen fötjänar sina utmärkelser.
Får man utmärkelsen ska man sprida vidare den till sju andra bloggare, allt enligt nedanstående regler:

1. The winner can put the logo on her blog
2. Link the person you received your award from
3. Nominate at least 7 other blogs
4. Put links of those blogs on yours
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated

Först vill jag säga att alla de bloggar som jag läser naturligtvis är värdiga denna utmärkelse. Efter svåra val har jag valt ut dessa:

Levindas värld där man får läsa om alla möjliga fynd, vardagsbetraktelser, vitmålningsprojekt och resor i en härlig blandning, berättat av en sprudlande glad tjej!

Vitt och brett som äger ett otroligt vacker hus och visar upp både sitt eget fina hem och andras, mycket vitt blandat med trä och lite retro. Snajsigt!

Syster Ruffa som trotsat skumma personer som kopierat hennes gamla bloggadress, och nu är ute och bloggar om sitt vita hem där det finns mycket ögongodis och fina projekt!

Linda som jag utbyter snärtiga kommentarer med, diskuterar var man kan fynda tyger bäst och så har vi vår interna tävling "Var har jag sett det hemmet förut?". Linda har alltid många snygga projekt på gång där hemma, och något som jag verkligen avundas, en förstående hyresvärd.

Medaljongen En av de första bloggar som jag stötte på och definitivt en favorit. Vackra hemmabilder från en tjej med stilsäker smak blandas med vardagsbetraktelser på denna blogg!

Inredningsgalen En tjej som visar supervackra bilder på ett hem inrett både sparsmakat, lantligt och vackert vitt. Maria fick gärna komma och städa mitt hem i samma ordning! ;-)Dessutom gör hon vackra halsband som nyligen orskade ett mindre trauma hos mig!

Mias värld. Mia har dragit till landet i väst och publicerar nu det ena hollywoodäventyret efter det andra på sin blogg, och livar upp tillvaron på alla sätt och vis. Högt och lågt diskuteras och så blir det många inredningsdrömmar!

Uppdatering: nu har jag fått denna utmärkelse även av Inredningskaos och
Blomsterdesign. TUSEN TACK!

För övrigt så ligger det nu en helt utslagen hund under min säng just nu. Jag passar pappas hund över dagen och jycken har just varit ut på en 1 ½ h promenad, och verkar lite trött...


"Jag är trött nu, efter ha varit in i varenda buske och nosat och sprungit slalom hela promenaden.."

fredag 22 augusti 2008

Vad ska jag göra med alla överblivna muggar?

Nu kommer ett tips för riktigt inbitna pysslare! Detta är något som både kräver precision och tid. Av erfarenhet så har jag sett personer som inte varit så pysslande av sig få något slags svimningsliknande uttryck i ansiktet när jag berättat om detta pyssel. Så, nu har jag utfärdat en varningens ord, håll i hatten!

Du behöver
* massor med plastmuggar som är konformade, minst 80-100 st (man vill inte att de ska ta slut halvvägs så det är bäst att ha ett ordentligt lager, det går åt mer än vad man tror)
* en limpistol
* mycket tid över

Man limmar ihop plastmuggarna i sidorna nära botten. Var försiktig och ta inte för mycket lim då det är lätt hänt att det blir för varmt och det blir stora hål i muggarna vilket inte är så snyggt. Mindre hål får man räkna med och syns inte heller.

De flesta muggar har en vikt kant upptill, försök sätta muggarna kant i kant och inte så att en muggs kant hamnar över den andra muggens kant, då blir slutresultatet ojämnt. Var noggrann!! Eftersom muggarna är konformade och man limmar ihop mugg efter mugg blir resultatet en stor boll.
Något liknande det här, vilket agerar som en skulptur på min bokhylla. Man kan också göra dem till en lampa.


torsdag 21 augusti 2008

Hemma igen!

Ah, leeedig! Ja, imorgon ska jag ju jobba, men nu är kursen över och jag slipper grubbla på konstiga regler, obegripliga formler och få hemläxor! Och jo, provet klarades! Skönt! Det var säkert alla era tummar som hölls och glada tillrop som gjorde att jag klarade det eftersom det kändes som om det mesta var obegripligt...

Självklart måste sådant firas - en tripp till Återvinningen! Jag gick runt och försökte verkligen att hitta något att köpa. Men inte. Det var bara i gratiskorgarna jag hittade saker, konstigt nog (ska man dra slutsatsen att det jag vill ha tycker andra är skräp?!). Det blev en mässingbricka, en till Bo Fajans-kruka och en liten kanna som var i 50-talsstil.




Lite tidigare loppisfynd som jag inte har visat. En glaskruka för en femma (lite lik Hortus va?) och så lite korgar, plus en charmant liten sockerkaksform!

Här i bakgrunden hör jag skrattande ungar, SVT har börjat visa barnserien "Mimmi" igen. Serien spelades in 1988 och för mig är det verkligen en spegling av hur det var när jag var barn, känner igen så mycket av mentaliteten, sakerna, miljöerna m.m. Hon har t.o.m ett bokpapper som jag minns att jag hade. Ja, man blir riktigt nostalgisk. Jag tycker verkligen inte att 80-talet var någon höjdare stilmässigt, men på något sätt väcks en massa trygghetskänslor...

Och nu är halsbandsberlocken hemma igen. Jajamen, nu ska vi ha kramkalas!

onsdag 20 augusti 2008

Jag älskar er Åhléns!


Tragedi! (ur ett I-landsperspektiv)

När jag kom hem idag, efter ytterligare en jobbig kursdag, så upptäckte jag efter ett tag att min jättefina berlock från älsklingshalsbandet från Maria var borta! Hjälp! Jag letade och vände upp och ned på allt här hemma. Ingen berlock! Jag startade spårningsarbetet! Började ringa runt till ställen och affärer där jag varit. På Willys - inget napp. Kupan - inget napp. På Åhléns tog de mitt nummer, lovade att leta (igenom två våningar!) och ringa upp. En timme senare ringer de och säger att de hittat berlocken! Jippie säger jag och vilken service! Nu tror jag att jag måste köpa lite tyg från dem bara för att ge något tillbaka... ä-hum..

Här hinns det just nu inte med något kreativt. Har förhoppningsvis pluggat det sista och håller samtidigt på och tvättar. Hoppas på mer pyssel från och med imorgon, då det är sista dagen och det ska avläggas PROV! Håll tummarna för mig va?

tisdag 19 augusti 2008

Cheese melts!

Det finns en grundregel. När det hällregnar dag två så får man äta massor av Cheese Melts kex och dricka thé. Det kan snudd på ses som medicin! Och förresten regnet, jag har fattat nu! Du är en djäkel på att regna och blöta ner mig, kan vi sätta punkt för det här nu?

Tänka sig, senaste IKEA-katalogen landade idag i brevlådan, så den ska jag ta och läsa igenom snart. Jag kunde dock inte hålla mig så jag har faktiskt fuskbläddrat lite på nätet... Har ni hittat några favoriter och planerade inköp? Jag tyckte inte att det fanns så mycket nytt, men jag gillade stilen på många av de uppbyggda miljöerna.

En annan butik som är supermysig är Pentik. Nu finns inte den affären på så många platser men här i Luleå finns en finfin butik. Vackra bilder:






Fler bilder, inspiration och saker hittar du här!

måndag 18 augusti 2008

Verkligen heltoppen!

Ooooooh jaaaa, det är såååå mysigt med höst!

Det är verkligen underbart med hällregn från alla håll, motvind oavsett vilket håll man cyklar åt, att vara tvungen att tända alla lampor för att överhuvutaget kunna se något inomhus, ha genomvåta byxor som slafsar runt benen och daggmaskar övrallt. Hur skulle man kunna vilja ha sol och +25 grader istället? Nej nej, detta är ju livet...

Hör ni min ironi ända ner till Kap Horn?

Dessutom har jag hemläxa på min kurs som jag går i veckan (!)
Va? Går man kurs ska man ju bli bjuden på lyxig mat och fika varje kvart, gratispresenter och ägna större delen av tiden åt att "lära känna varandra".

Tur man kan muntra upp sig med att åka förbi Kupan och köpa en svart gjutjärnsurna för en femma. Något måste man ju göra i en sådan här miserabel situation.

Annars kan jag ana ett visst holktema här hemma. Holken från Stockholm har fått komma upp ovanför köksdörren, där den väcker viss förvåning - men man måste ju ha lite oväntade saker i inredningen också. Och lite holkblompinnar från Lagerhaus!



söndag 17 augusti 2008

Ingen dans på rosor




När man ska städa bör man innan bestämma sig för hur städningen ska genomföras.
Som jag ser det har man två alternativ:

1. Städa på ytan. Dammsuga, dammtorka, sätta saker tillbaka på sin plats, ta bort allt som ligger på golvet osv.

2. Städa på djupet. Man vänder upp och ned på lådor, sorterar i bokhyllan, rensar i skåpen och gör sig av med de där kassarna med skrot som stått i hallen i evigheter.

Vad man inte bör göra är att försöka göra det fint på ytan samtidigt som man vänder upp och ned på allt. Precis det är vad jag har pysslat med hela gårdagen. Och lär få pyssla med hela denna dag, minst. För det tar nämligen aldrig slut. Och jag tänker på vad min mamma skulle ha sagt om hon såg oredan just nu. Där jag växte upp var det så rent att man kunde spegla sig i diskbänken och äta mat direkt från golvet... Sådant sitter i - man ska inte ha det stökigt!

lördag 16 augusti 2008

En rak höger

Efterlängtad helg här och jag inleder med att titta lite på OS. Fast varenda gång jag försöker sätta mig in i det så är det något helt urtrist som visas, handboll herrar Tyskland-Ryssland, diskus eller boxning. Speciellt boxning, det verkar visas jämt! Jag förstår inte varför man gillar att se på folk som försöker slå ned varandra.

Det får nog bli lite pyssel istället, fast jag vet inte riktigt var jag ska börja. Väntar på att få någon riktigt snillrik idé eller plötslig inspirationskick. Sånt får man inte från sport. Mest av allt ser jag dock att jag behöver dammsuga... Aha, nu frågar jag er, vad tycker ni att jag ska hitta på?

Här är ett par loppisfyndade krukor. Tror att folk låtit bli att köpa dem eftersom de var lite missfärgade, de har nog varit helt kritvita från början. Först tänkte jag att jag skulle måla dem - alla krukor som inte är blanklackade brukar gå bra att måla om utan att man behöver ta till någon specialfärg. Men nu tror jag nog att jag ska ha dem så här.


fredag 15 augusti 2008

"Det måste vara lite stil"


Ibland får jag frågan om vad jag har för inredningsstil egentligen. Då kan jag säga att det finns mycket jag tycker om, men att alla stilar kanske inte passar ihop samtidigt. Marimekkoblommor och mormors spetsduk skulle jag inte blanda tillsammans. Jag tycker dock att man ska blanda både nytt och gammalt, och se till att man inte bara tänker i olika mönster utan även strukturer och material.

Beroende på humör och årstid så varierar jag. Ibland är det mer strikt, ibland mer 50-tal och retro och ibland lite vitt och nött (det sistnämnda särskilt på sommaren). Jag gillar inte att ha för mycket grejer framme och det får inte bli för gulligt. Jag tycker absolut inte om färger som gult och terracotta, och står inte ut med att ha en "varm" inredning. Jag tycker om avgränsade rum med dörrar som man kan stänga, och öppna planlösningar med sex meter i tak är inget för mig.

Jag tycker också att man får ta en viss hänsyn till huset där man bor, när det är byggt och i vilken stil. Hos mig, i ett 50-tals hus, passar inte en orientalisk inredning tex och det går inte heller att göra det för lantligt och allmogeinspirerat.

Jag älskar vitt, och det i kombination med svart kommer jag alltid tillbaka till. Stormönstrade tapeter är säkert snyggt, men då jag tröttnar och vill göra om jämt, så skulle jag känna mig väldigt låst med sådant.

Men trots allt är detta en fråga om vad man trivs med och vad som funkar för en personligen. Jag tycker att det är trist om inredning handlar om vem som har dyraste grejerna eller om man inreder för att imponera på andra.

torsdag 14 augusti 2008

Lite motigt just nu



Det finns i alla fall en del i min lägenhet som nu är välstädad - en hörna i vardagsrummet, där jag har flyttat om lite. Flyttat bort den gamla dörren och istället flyttat hit de gamla stolarna som blivit vitmålade efter många bedrövelser. I resten av lägenheten är det KAOS! Det pågår målningsprojekt, jag håller på och flyttar om grejer, rensar, har kassarhär och där med saker som ska bort/ner i källarförrådet. Man hinner liksom inte göra något klart på kvällarna så nu försöker jag stå ut med detta till helgen.

Blir det riktigt illa så får man öppna dörrarna till tygskåpet och titta lite på tygerna och muntra upp sig. Fast det börjar allt bli lite trångt där. Skulle behöva ett likadant skåp till, hur det nu ska gå till. Jag tror att detta är köpt på tidigt 80-tal på Obs möbler... (hette det så? Jag menar inte Skeidar)



Vilka frejdiga gissningar på mina fynd i inlägget nedan! Närmast kom Hannis med en gissning på 15 kr. Inte så tokigt, det rätta svaret är 17.50 kr! Vilket klipp alltså. Det var nämligen så att de fyra krukorna och den lilla metallskålen skänkte de bort! Även krukan från Bo Fajans (!) Jag håller på och putsar på grejerna så de dyker nog upp i ett inlägg snart...

onsdag 13 augusti 2008

Andra världar



Finfina porslinrosor i grått från Hemtex!

Idag är det grått på himlen men ändå varmt ute. I sånt här väder får jag alltid lust att baka lantbröd och grahansbullar i en bagarstuga, växtfärga mitt eget garn, gå ut i skogen och plocka svamp eller tälja i trä. Precis som i de pedagogiska filmer som Utbildningsradion sände när jag var sådär 6-7 år. Sådant verkar aldrig sändas i tv nu för tiden...? Är det fler än jag som minns dem?

Igår gick jag tvärtemot mina egna föresatser om att städa ut i förråden. För om man ska rensa är det ju väldigt bra att allra först låta bli att köpa på sig nya grejer. Det är tydligen omöjligt om man är mig och hamnar på Återvinningen. Gissa vad jag betalade för:
- en profilerad ram
- två patinerade lerkrukor
- en kruka i vitt mönster från Bo Fajans
- en korg
- en zinkkruka med korginslag
- en liten metallskål ?

Gissa gissa gissa!

tisdag 12 augusti 2008

Inlägg nummer 333!




Det firar jag med lite lavendel, de som inköptes i söndags! Den jag har inomhus visar inga tecken än på vantrivsel, så vi får väl se hur det går. De ute på balkongen har de lite trångt med en mängd andra växter som nu, sent omsider, har börjat att breda ut sig väldeliga. Ska nog ta och rensa lite där ute till helgen!

Skoj! Ja, att ni uppskattade min bokstavstavla! Visst var det en hel del pyssel bakom den, och det tog sin rundliga tid att stämpla allt, men får man en idé så får man! Vissa av er har framfört att jag borde starta försäljning av liknande tavlor, men det undrar jag om jag har tålamod nog till...

måndag 11 augusti 2008

Kom och skriv mig det på näsan

Bah, inte var det lördag när jag vaknade idag!
Närå, samma gamla måndag som det alltid känns som om det är. Dessutom fick jag ett bryskt uppvaknande när min svarta tavla ramlade ner från sugproppskroken, rätt ner i golvet med ett fasligt skramlande.

Idag har jag tänkt att det ska bli städa av. Hann ju inte det i lördags när jag var fullt upptagen med att stämpla på min tavla. Kan man bara ta en bokstav i taget, så tar det sin lilla tid. Men jag är så nöjd med hur det blev.




Texten är valda delar ur "Sakta vi går genom stan". Valde de bästa och somrigaste bitarna!

söndag 10 augusti 2008

Är det inte fredag nu?

Åh mina stackars fötter!
Jag är tillbaka hemma efter ännu en mässdag och tycker att helgen borde börja NU, inte att det är arbetsvecka imorgon.. Just nu sitter jag och väntar på att bli serverad en sen middagspizza, det var inte så att man kände sig mogen för att svänga ihop några kulinariska mästerverk nu..

Dagens bästa: när de började sälja ut stora lavendelplantor i en utomhusmonter; 3 för 100 kr! Det doftar lavendel i hela lägenheten nu.. Blommorna passade perfekt i mina patinerade lerkrukor.

Jo, sådant här tyg och gardiner blev det i köket. Alltså, inget av de upplagda alternativen.. Jag kom på att jag och vitt fortfarande trivdes rackarns bra ihop. Har sytt veck med jämna mellanrum längs hela kappan, blev superbra!


lördag 9 augusti 2008

Svartvita motiv

Ja, nu försöker man klämma in hela helgen på en dag och en kväll! En bra helg inleder man ju med att sova ut ordentligt, och det har jag gjort.

Igår eftermiddag var jag en sväng till Återvinningen, favoritstället för att göra fiffiga fynd. Nu kändes det dock lite utplockat, men jag hittade en ljusstake i luffarslöjdsstil och tre gamla fat. Summa: 9 kr! :-) Sedan tog jag en tur till min moster och därifrån kom man inte heller tomhänt, det blev 1 ½ liter jordgubbar och ett fång med blommor. Kändes som om man varit på torghandel...

Idag har jag tänkt måla lite till, bland annat ramar och ett sista varv på min träback. Förhoppningsvis kan jag då börja stämpla lite på den, har nog hittat ett par bra ord...

Här kommer lite fler bilder från sovrummet.


Här har jag gjort en till falsk rullgardin. För att knyta upp den har jag använt mig av svarta organzaband. Kuddar av tyg med Stockholmsmotiv från Åhlens och det svartvita är loppisfyndat.


Svartvita tavlor som jag aldrig tröttnar på!


Då jag hade kvar av tyget med Stockholmsbyggnader häftade jag fast det bakom en gammal ommålad ram. Blev hur bra som helst, och en snygg kontrast. Framför en ljusstake från Habitat som köptes på ROOM. 70% rea!

fredag 8 augusti 2008

För åtta kronor

Oj, vilken respons på mitt förra stämpelinlägg! Inte kunde jag tro att det var så många som gillade lite sneda bokstäver! Man bugar och bockar!

Nu blir det lite mer dekorativt. Jag köpte en trähylla på Loppis för hela 8 kr. Inget märkvärdigt alls, men den passade perfekt över mitt pysselbord. Dock var den i gulnad furu, så det blev ett par omgångar vit färg (är på stort ommålningshumör nu märker jag, så grejerna hemma lever farligt!) Har länge varit på jakt efter en enkel hylla där man lätt kan byta ut saker på, för att ha en liten utställning. Just nu blir det ommålade dalahästar. Ja, de är inte riktiga dalahästar, utan bland annat Hemtexkopior som fått annan färg (förutom den vitprickiga som var charmant som den var). Bredvid blir det tavlor med lite färg; Stockholmskort och en egen bokstavstavla.




Igår var jag och jobbade på en mässa. Det blev att stå, stå och stå. Jag var ett vrak när jag kom hem på kvällen! Man kan inte direkt påstå att fötterna har återhämtat sig ännu. Till helgen blir det ytterligare jobb. Så idag tänker jag passa på och sluta lite tidigare. Jajamen, så blir det!

onsdag 6 augusti 2008

Stämplar, at last!

Jojomen, till slut hittade jag stämplar här!

Något mindre än vad jag helst hade velat ha, men när typsnittet var precis det jag var ute efter så slog jag till! Jag vill ha den lite ojämna stilen, därav stämplar istället för att bara skriva ut från datorn. Och så gillar jag ju när jag får ägna mig åt lite gammalt hederligt klipp och klistra!

Jag hann inte pyssla så mycket med dem igår, eftersom jag hängde med som designchef och kollade på färg, kakel och tapeter med min bror. Men en etikett till mina biscottis fick det allt bli, även om de nu snart är slut.. hur gick det till??