tisdag 30 juni 2009

Själv är bäste pysslare

Idag skyndade jag mig hem så fort som möjligt från jobbet för att jag skulle kunna gå alldeles själv och dona här hemma. Jag behöver verkligen de där stunderna för mig själv, och tycker om att vara själv. Om man inte uppskattar sitt eget sällskap måste man vara verkligt ensam...

Jag har hört en del klämkäckt säga att de "äääääälskar att träffa andra människor" och de tycker själva att de är "översociala". Sådana personer vill alltid få med mig på after work, drar igång fester på måndag kväll, vill ha sällskap runt omkring sig ständigt och jag är rädd att de en dag ska envisas med att jag inte får gå själv på toaletten..

Det behövs ju alla slags människor i vår värld, (även om jag är väldigt skeptisk till vad som Mugabe behövs till?) och jag är en sådan som vill gå hem på fredag kväll.

Mitt i värmen glömmer jag bort att det finns en hel del pyssel som jag inte hunnit visa er. Minns ni korgen från loppisen i maj?
Före:


Efter:



Äntligen har jag hittat en bra matt, vit färg där man kan ana träådringen under.
Bredvid står två vaser som köptes på Rosendals trädgård. Den med metallnät runtom ska hängas upp.

måndag 29 juni 2009

Himla himmelrike



Här trodde man att nu skulle det verkligen inte bli mer shoppande på ett tag!
Vad händer? Jo, prickigt tyg fyndas på loppis och en Kappahlbutik hade halva priset på allt! En timme får man då stå i kassakö mina vänner, en timme! Pust!

Inte hinner man ju greja hemma när man bara hänger i affärer... men jag måste ställa om till pysseltänket efter Stockholm. Jag är inte sådan att jag får ideer till pyssel när jag vistas i storstäder. Där finns ju allt redan att köpa! Och så är det något med tempot som gör att kreativiteten inte får ta den tid som den behöver.

Något jag absolut måste visa på bild är några fler av fynden från Himlas butik i Sickla. För nu vill jag börja använda dem! Halva priset på ett och annat där så då fick underbart doftande tvålar följa med, tillsammans med våfflade handdukar i rosalila (beroende på hur ljuset faller).



söndag 28 juni 2009

Vackrare blir det inte



Har ni någonsin sett något så vackert?

Äntligen är man hemma igen, och får packa upp alla sina fynd. Tygerna tar man naturligtvis hand om först och viker till en prydlig hög. Det kan ju eventuellt möjligen kanske vara så att jag köpte några fler tyger än det som syns på bilden. Kan hända alltså.

Det har varit en bra resa, med många härliga fynd, roliga upplevelser och det nästan bästa; man har upptäckt små pärlor i storstan som man tidigare missat. Imorgon ska jag jobba en vecka innan resten av min semester tar vid. Men det känns rätt ok att jobba (möjligen kan jag tycka annorlunda imorgon då det ryktas om +32 grader), nästan som att vila upp sig efter resan. Men allra helst skulle man ju vilja sätta igång att pyssla nu. Fingrarna har vilat länge nog!

Och för alla er som undrat så kan jag meddela att herr Fräken fick med sig allt hem. I tre väskor, och med mycket släpande, men det gick.



Tygerna kommer från (uppifrån och ned):
1, 2: Linum
3: Tygverket
4: Himla
5, 6: Tygvaruhuset
7: Ikea
8: Tygverket
9, 10: Ohlssons tyger
11, 12: Hemtex (egentligen gardiner, men ska sys om till annat!)

fredag 26 juni 2009

För bara en stunds ro



Här kommer en bild i repris (på en kudde som jag själv gjort, med schablonbokstäver från Panduro). Men den passar väldigt bra just nu. Med väldigt trötta fötter ska det bli skönt att vila mot en kudde, i en soffa i ett par stunder. För nu börjar vi verkligen bli trötta! Den där ungdomliga entusiasmen över affärer, äventyr, nya vyer etc som vi kände för en evighet sedan (dvs i måndags) börjar bytas ut mot trötthet, pensionärsliknande gång och viss hemlängtan.

Ikväll ska herr Fräken försöka ge sig på att packa. Själv ska jag sitta och fnissa i ett hörn. För det kommer att bli väldigt intressant att se hur allt ska få plats i väskorna. Särskilt efter idag när han köpt två par skor till. Ja, jisses.

Och Michael Jackson. Kanske har han till slut fått uppnå lugn och frid.

torsdag 25 juni 2009

Dagens drama

16.03 Hittar till den underbara tygaffären Tygverket på Södermalm (dit skulle du bege dig Pysselpralinen! )

16.40 Beger mig nöjt vidare med förträffliga tyger i en vit påse tillsammans med en stor påse från Himla. Herr Fräken traskar iväg mot ännu en musikaffär.

16.40-17.00 Irrar runt och letar efter Sally Ann någonstans på Hornsgatan

17.01 Ger upp letandet. Ont i händerna av Himlapåse samt vit plastpåse. Tar t-banan från Mariatorget för att sammanstråla med herr Fräken vid Slussen.

17.05 Vilar benen på en bänk vid Slussen tillsammans med herr Fräken, en vit påse och en stor Himla-påse.

17.06 Stiger på t-bana mot t-centralen tillsammans med herr Fräken och en stor Himla-påse.

17.08 Stiger av vid t-centralen med herr Fräken och en stor Himla-påse.

17.08.03 ...vänta nu här, var är den vita plastpåsen med tygerna i?

17.08.10 Kastar oss på vändande tåg mot Slussen.

17.12 Hektiskt letande efter En Mycket Ensam Vit Påse.

17.15 Vit påse med tyger i upphittad på bänk! Hurrarop och glädjescener utspelar sig! En känsla av oövervinnerlighet sprider sig.



onsdag 24 juni 2009

Det är varmt

Säga vad man vill, men vi har alltid tur med vädret när vi är i Stockholm. Det är alltid stekhett!! Pust! Hänga i en betongdjungel när solen steker är inte alltid så mysigt... Lägenheten som vi bor i är visserligen gratis att bo i, men vi betalar med svett! (som de skulle ha sagt i "Fame")

Idag har vi tänkt oss till Djurgården, åka lite båt (ah, ljuva friska havsbrisar!) och besöka Rosendals trädgård där jag även var förra sommaren.









Jag är lite dålig på att besöka er och kommentera just nu, jag hinner inte riktigt med. Men jag ska försöka ta igen det när jag kommer hem! (åh, jag längtar till mitt ljusa, vita hem.. lägenheten vi bor i nu är mer murrigt bohemiskt inredd..)

måndag 22 juni 2009

En tuff dag för fötter



Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Det är slitsamt att ha semester! Idag har vi gått och gått och gått. In och ut ur väldigt trevliga affärer som hade rea (herr Fräken leder inköpsligan vill jag bara påpeka) runtom i de centrala delarna av Stockholm.
Dagens bästa upptäckt var att Granit i NK-huset hade halva priset på i stort sett allt, och så fyndades superfina kort från Bookbinders Design för nästan ingenting alls. Naturligtvis har jag även besökt butiken Årstiden och pekat ut lite saker jag gärna skulle vilja ha när jag fyller år.

Imorgon väntar en resa med diverse transportmedel till ett annat shoppingmecka, har bland annat fått hjälpsamma tips från Monkan, som förutom allt annat även är en stjärna på trafiken i Stockholm.

söndag 21 juni 2009

Semester!

Idag drar jag söderöver på semestertripp! Vi får se om jag tittar in under den kommande veckan. Jag brukar ha lite svårt att ta bloggpaus...

Här kommer lite bilder på hur det grönskar på min balkong. Jag hoppas att den vattnare som jag engagerat ser till att blommorna frodas lika mycket när jag kommer hem. Alltid bra att ha lite fotobevis på hur det såg ut före...










lördag 20 juni 2009

Tapetsera mera

Gårdagens väder var en smula svalt - men inget regn! Idag vaknade jag upp till strålande solsken och med pyssellusten på topp. Sedan måste jag försöka att fortsätta att packa. Väskan är redan snudd på full - hur ska jag då få plats med allt det som jag förmodligen kommer att köpa? Här krävs drastiska åtgärder!

Jag fortsätter att använda mitt tapetfynd lite här och där. Jag tapetserade ju först lådorna i min byrå. Ska man föra in en ny färg eller ett nytt mönster i ett rum, så tycker jag att man ska ha det på flera ställen så håller det ihop bättre. Har en del gamla ramar som jag målat vita som nu får tapetmotiv. Och så lite etiketter till burkarna!





fredag 19 juni 2009

Vita tygfynd i midsommar

Känner ni midsommarstämningen komma smygande?

Igår var jag iväg och handlade mat. Och jisses vilket kaos det var av folk! Gråtande barn i kundvagnar, herrar som panikhandlade grillar, förvirrade pensionärer och en allmän stress för att folk sedan skulle hinna ta det lugnt och njuta (hur det nu går ihop). Oj vad glad jag var över att jag inte behövde åka iväg till någon stuga eller laga mat till hela tjocka släkten. Midsommar i stan är lugnt och skönt!

Men det var tur att man var iväg. Jag hamnade på Jysks rea och gjorde tygklipp!! Ett tips för er som gillar vita och skira tyger - fem meter för 50 kr! Jag köpte två olika. Sådana där tunna tyger kan ju vara lite svåra att sy i men jag hoppas att det går bra. Jag planerar att kanske sätta saxen i ett av dem redan idag!

Hoppas att ni får en fin midsommar, hur ni än väljer att fira den!








torsdag 18 juni 2009

En ljuslåda - eller inte

Snart stundar midsommar och jag går på lite semester. På söndagen bär det av till Stockholm, och därför kommer midsommar att firas i lugn och ro. Jag är ju dessutom inte så mycket för det traditionella firandet - förra midsommarafton stod jag och strök färg på ett par stolar!

Innan man åker bort vill man ju komma i stämning med att avsluta lite pysselprojekt. och kanske påbörja några nya! Till slut har jag målat och slipat den trälåda med fack som loppisfyndades för en halv evighet sedan. Jag testade att ställa olika ljus i den på favoritbordet. Men nog ser det väl lite juligt ut med ljus NU? Så det får bli att hitta ett annat användningsområde tills vidare!







Jo, jag syr lite nya vita kuddar också. Det prickiga tyget är från servetter som kommer från Himla. Attans att jag inte köpte fler.

onsdag 17 juni 2009

En stor bukett

Idag blev det uppstigning kl. 04.15 eftersom jag skulle ut på jobbrelaterade äventyr. (eller, äventyr och äventyr...) Förstår ni vad det innebär, kvart över fyra på morgonen!!! Ja, för en så morgontrött som jag, så kändes det plågsamt.

Å andra sidan har jag kunnat sluta tidigare, både ätit gräddtårta och smörgåstårta (dock inte samtidigt!) och hunnit till favoritloppisen som annars stänger redan kl 16. Och där hittades en korg, två söta tallrikar (som sagt, fatperioden fortsätter) och en gammal ram.

Väl hemma hittade jag en charmant blomuppsättning, som herr Fräken fått från sitt jobb. Men jag tycker att den passar alldeles utmärkt hos mig!






Visst har ni tummarna lediga imorgon? Håll dem då för herr Fräken, är ni snälla :-)

tisdag 16 juni 2009

Hundkex!

Jag har hamnat i en fatperiod, det är helt klart!
Jag var iväg på diverse äventyr i lördags och hamnade bland annat på en spontanloppis där jag fyndade brickan i tidigare inlägg, en Uppsala Ekebykruka samt ett härligt bladformat, handgjort keramikfat (för en tia bara dessutom!). Med lite hundkex till blir det ju somrigare än somrigast.





Jag får som alltid en hel del frågor om vad jag använder för stämplar när jag gör mina skyltar. Stämplarna på Paradis-skylten kommer från Clas Ohlson. Skylten med texten Kärlek, ömhet och timjan är gjord med bokstavschabloner från Panduro. Båda produkterna finns på deras respektive hemsida! Jag säljer inte mina pysselalster. Främst för att jag hellre vill inspirera andra till att göra sina egna saker och även för att jag är för otålig för att sätta saker i någon större produktion. Har jag kläckt en idé vill jag gärna gå vidare och hitta på nya saker!

måndag 15 juni 2009

Drivved

Ett delikat problem med att ha många idéer, är att hitta tid att genomföra dem alla. Särskilt om man däremellan också av någon anledning måste jobba, äta, sova och vara lite allmänt social ;-)

Redan förra våren/sommaren hade jag drivvedsplaner (men ICKE för att göra sådana där drivvedstavlor med svamp, mossa etc fastlimmat på! Det är nog bland de fulaste jag vet!) men först nu har jag varit på lite anskaffningsturné efter lite ilandflutna brädstumpar. Bäst är när man hittar sådana med hål i eller avskavd färg på.

Denna lilla skylt ska få sig ett hål, träs upp på ett snöre och hängas på något bra ställe. Och jag har fler brädor på lager. De ska bara torka upp efter att ha legat ute på balkongen i hällregn...



söndag 14 juni 2009

Lite vitt på det



När man vaknar på morgonen av att regnet öser ner så är det inte direkt så att man studsar upp full av energi och pyssellusta. Nu så väntar lite donande inomhus, så då kan det vara rätt mysigt med ett strilande regn. Men med det menar jag inte att jag vill ha regn hela sommaren, så att du vet det vädret!

Igår var man dock iväg på lite festligheter och loppis, och naturligtvis kom man inte hem tomhänt! En bricka håller nu på att bli vit, och samma väg går det fyndade grytunderlägget (?) (och lite andra saker när jag ändå är igång!). Jag tog en sen kväll hos min moster och grävde upp ett par exemplar av den slingrande Blomman för dagen (som tycks kunna överleva vad som helst samt föröka sig med ljusets hastighet). De står i vatten för att få lite mer rötter innan jag planterar ut dem.

En detaljbild av brickan, tidigare "Indiskabrun", och nu på väg mot vitt:



Grytunderlägg, tidigare rosa, ska dock få tjänstgöra som annat när färgen har torkat:





Dags att ta ett par varv till med penseln!

lördag 13 juni 2009

Fina fatfynd

Idag skulle operation storstädning inledas!
Men. Så fick jag höra om ett arrangemang som skulle gå av stapeln idag, så nu är städningen uppskjuten. Mitt nöjesliv måste ju gå först!

Igår var det både tjo och tjim med en generad student samt en del fina fynd. Jag verkar vara svag för tallrikar, för igår kom jag hem med fyra stycken! Tre från loppis och så ett stort "korstygnsbroderat" fat från Indiska, som jag varit sugen på länge. Nu kom den på rea så då slog jag till.
De aquafärgade är från Rörstrand, och den vita tallriken med blått rombmönster är av okänd härkomst men lika fin för det!



fredag 12 juni 2009

Sommar i antågande



Jordgubbar = check!
Skolavslutning = check!
Semester = check! (om mindre än en vecka)
Sandaler på = check!

Okej, vädret har väl inte nått sin absoluta toppunkt än, men den stundande ledigheten överskuggar sådana småsaker. Just nu är det i alla fall soligt och det närmar sig +20. Jag har inte detaljplanerat min semester, för mig räcker det bara med att vara ledig och fritt få råda över min tid. Det är den största lyxen.

Jag kommer dock att tillbringa en vecka i Stockholm - har ni några tips på mysiga inredningsaffärer i Gamla stan? (jag irrar alltid runt där och hittar bara till krimskramsbutiker med souvenirer i!) Och kanske utflyktsmål en bit från själva stan som inte absolut behöver ha att göra med shopping?