tisdag 31 augusti 2010

Varför regnar det bara regn?

Vet ni vad?
Idag började hällregna igen när jag skulle cykla hem från jobbet!
Det börjar bli väldigt svårt att hålla fast vid att det fortfarande är sommar, och att rådande väderläge bara är ett tillfälligt bakslag...
Men idag tänkte jag tackla regnet på annat sätt, så istället för att hytta med näven åt himlen så jag bakade scones och gjorde champinjonsoppa. Gott och mysigt!

Och nu ska jag måla ett tredje varv på mitt arkivskåp som inte längre är vitt...
I väntan på att få se det så kan ni ta er en titt på mitt ovanligt välstädade vardagsrum.Soffbordet blev ljusgrått tidigare i sommar.


måndag 30 augusti 2010

Eländesregn

Ser ni hur fint solens strålar speglar sig i den fina skålen nedan?
Ja, NU JA!!!

Men när man precis inhandlat ny lampskärm, sprayfärg, frostspray, ljuvlig skål och krukor, och ska cykla hem, ja då vräker regnet ned! Sådana där små kalla vassa regndroppar som känns som om det vore istappar som regnar! Jag blev genomblöt! Mysigt med höst - nähädu!

Och jo, jag heter Fröken Fräken och jag kan inte låta bli att köpa en ny fin skål fastän jag redan har ett par.. ganska många... okej, väldigt många skålar redan.

Skålen heter Alva och kommer från Gustavsberg - ja, idag kom den från loppis förstås!

söndag 29 augusti 2010

Det finns alltid rum för en kudde till

En helt vanlig söndag hemma hos Fröken Fräken.

Jag tar en lång sovmorgon, målar om ett skåp, drar igång ett gardinprojekt som tar mycket längre tid än beräknat, grejar med kuddar, får en frostningsidé, kommer yrvaket på att man kanske skulle tota ihop middag och inser att det plötsligt och oförklarligt har blivit hur stökigt som helst och börjar dammsuga.

Och sedan var den söndagen förbi.

Kudde från förra helgens skapande. Jag har använt linne som jag först har tvättat för att få tyget skrynkligt. Kudden är ihopsydd precis som vanliga örngott, och kompletterat med vita band som knyter ihop det hela.

Faktiskt har jag ännu inte bestämt mig för vilken färg det blir på min lampfot - jag ska göra en räd imorgon för att undersöka lampskärmsutbudet först innan jag bestämmer mig. Men det lutar åt svart!

lördag 28 augusti 2010

Glänsande lampa

Idag har jag pinnat på duktigt med cykeln. Det vankades två loppisar på varsin sida av stan nämligen! Men det var begränsat med fynd, jag kom bara hem med två burkar i korg samt en lampfot i bästa Tine K-stil. Ni ser väl hur snygg den kan bli med en tjusig organzaskärm?

Fast den här guldfärgen är väl inte riktigt min grej? Här krävs omsprayning! Men frågan är blankt eller matt? Vitt eller svart?

torsdag 26 augusti 2010

Världsbäst

Idag gick jag in på Blomsterlandet för att köpa krukväxter. Även om allt ute går en vissnande höst till mötes så ska det frodas inomhus. Jag ville hitta lite nya blomsorter!

Så hur kom det då sig att jag kom ut med tre Hjärtan på tråd?
Jag hade ju bara fyra stycken hemma redan... Men å andra sidan har jag ju äntligen kommit på hur man lyckas med dem. Låt dem stå soligt och glöm bort dem ett tag!
Krukorna slog jag till på samtidigt, halva reapriset är bra pris.





Och tack för alla hjärtinnerliga kommentarer till förra inlägget! Ni är den bästa växtnäring som finns! Klart att det inte går att knäcka mig, jag har varit med om värre än illvilliga kollegor. När jag behöver lite styrka brukar jag lyssna på den här snubben.



I vårt eget liv är vi alltid stjärnan. Och låt ingen få dig att tro något annat.

Hm.. är det bara jag som inte ser kommentatorsfältet till detta inlägg? Jag ser era kommentarer bara om jag klickar på själva inlägget... vadfalls??

onsdag 25 augusti 2010

Hur man ser till att inget träd växer upp till himlen



Jag undrar över vad det är som får någon att skriva elaka kommentarer på bloggar.

Känner man sig provocerad över att andra verkar lyckliga, har fint hemma, är kreativa och väljer att se glaset som halvfullt? Så att man måste kritisera och säga något sårande för att bli av med den känslan inombords? (och blir man verkligen lyckligare av att förminska andra?)
Alla kan ju inte tycka om samma saker, men måste man alltid göra sin röst hörd och tala om att någon annan har fel?

Själv har jag, efter över 1000 inlägg, inte fått en enda elak kommentar, vad jag minns. Och jag hoppas att jag aldrig får någon.

Men å andra sidan råkar jag ut för en hel del småaktighet och bildliga knivhugg i ryggen på jobbet, så det här trädet lär inte nå himlen heller.

tisdag 24 augusti 2010

Knoppleverans!

Okej Ikea, jag har ju ännu inte fått den nya katalogen. Och jag är fortfarande lätt irriterad på soffhistorien.

Men skicka knoppar fastän man inte har möbeln, det kan ni! Jag spanade in de snygga droppformade knopparna som fanns till byrån Edland, men tyvärr kunde man inte köpa dem styckvis. Däremot tipsade den vänliga personen i varuhuset att jag skulle vända mig till Byten och återköp för att höra om de hade några överblivna. Och tänka sig, jag inte bara fick dem gratis, utan även hemskickade!

Så nu pryder de mina Billy med glasdörrar. Som numera är klädda på insidan med nytt spetstyg (det gamla tyget hade ju säkert suttit uppe i ett halvår liksom! Snudd på mögligt nu alltså)





Ännu ett av helgens pysselprojekt!

måndag 23 augusti 2010

Min hall den har två kuddar, två kuddar har min hall..

Min hall är minimal och dessutom den mest omöblerbara som finns. Förutom fyra dörröppningar finns där även två skåp med dubbeldörrar. Den enda väggstump som går att ställa möbler mot är 150 cm bred. Något av en utmaning!

Dessutom är hallen så smal att den nästintill är omöjlig att fotografera. Man får liksom trycka upp sig mot väggen eller ställa sig i ett av skåpen... (för att inte tala om vad avsaknaden av naturligt ljus gör för fotograferandet...)

Efter alla dessa ursäkter vill jag ändå säga att min matta, ihopsydd av två mindre mattor passar finemang, särskilt med gråa kuddar på skohyllan. Alltid bra att påminna sig om var man är, ifall man skulle tvivla. Matta och kuddar ihoppysslade i helgen.




Uppdaterat! Schablonerna är köpta på Kreatima i Stockholm, och mattorna på Ohlssons tyger.

söndag 22 augusti 2010

Fröken Fräken greppar läget



Nu fattar jag!

Jag kastade en glimt på väderprognosen på tv igår. Norrland viftades snabbt förbi (ja, herregud, det är ju bara 59% av Sveriges yta, inget att lägga mer tid på, tydligen) Men det sades att det varit omkring +25 grader i Småland, och temperaturerna runt västkusten och Stockholm verkade inte så pjåkiga heller. Och då fattade jag!

Alltså, är det det ni menar med höst, ni söderöver? Jag har ju läst att ni fått höstkänsla lite här och där den senaste tiden, och att ni tycker att det är så myyyysigt. Jomen, jag tackar, om hösten innebar sol och temperaturer på över 20 grader, då skulle jag också tycka att det var toppen med höst.

Så här ser hösten ut här:
Just när man njuter av sommaren som mest, så slår hösten till. Vips är det bara några plusgrader och hällregn hela tiden. Förutom på natten och morgonen då det är frost och minusgrader, och detta inleds redan i augusti. Skulle det en dag vara +15 blir det en dag som går till historien, som folk talar om 50 år senare. Hösten varar ungefär i tre veckor, sedan slår vintern till och snön kommer i oktober. Från värre till värst alltså.

(Tilläggas kan att den här sommaren inte har varit tropisk och het, som i södra Sverige. Här har det möjligen varit fem dagar då det varit varmare än +25, och den där riktiga värmen i luften även fast det blåser har jag ett svagt minne av att jag känt kanske två gånger..)

Nu måste jag gå och stänga balkongdörren för jag fryser om fötterna.

Nä, jag är inte bitter!

fredag 20 augusti 2010

Fulltecknat!




Tack vare ett möjligen något tidsoptimistiskt pysselschema för helgen och ett lass med nya härliga loppisfynd som envisades med att följa med mig hem, så tar jag lite bloggledigt och återkommer efter helgen!



Ha en fin helg allesammans!

torsdag 19 augusti 2010

Tupplur, någon?

Ute är himlen lika grå som korgen på bilderna nedan, men vad gör väl det när man har sol i sinne?! Semester gör underverk.

Klart att man ska fira en extra sovmorgon med att köpa nya påslakan. Finns inget skönare att krypa ned i renbäddad säng, och stänga av väckarklockan!

Korgen har jag spraymålat (lite ojämnt) med samma zinkfärgade spray som här fast den ser helt annorlunda ut här, mer en väderbiten ton. Det skrynkliga linnetyger under är en del av mitt "If you can´t beat them, join them"-pysselprojekt.





Påslakanen, i ekologisk bomull, är köpta på rea hos Coop. De hade faktiskt en hel mängd olika påslakan i sparsmakad färg- och mönsterställning. Vilt mönstrade färgkaskader hör hemma i blomrabatten, inte i sängen, anser jag.

onsdag 18 augusti 2010

L-E-D-I-G

Jahaja, då har man jobbat i två och en halv vecka sedan semestern. Vad säger ni? Jag tror att jag kan det här nu, så jag tänker banne mig ta semester* igen! Inte för att jag ska fira någon släkting, åka utomlands, planera inför älgjakten eller något annat speciellt.
Nej, jag ska helt enkelt bara vara ledig för att jag vill det!
Jisses så skönt det ska bli att få smaka på frihetens sötma igen!




Ännu doftar sommar, med mynta lindad runt en rostig krona. Vacker just för att den inte är perfekt. Ju längre jag lever och upplever desto mer börjar det klia över hela kroppen när jag möts av det perfekta.

(*okej, jag ska bara vara ledig på fredag för att få långhelg, men ändå)

måndag 16 augusti 2010

Långsamt farväl*

Du slagbordet det här funkar inte längre.

Visst har vi haft mycket roligt ihop. Jag har målat dig både svart och vit, bytt bordsskiva efter att den slagit sig, ja två gånger faktiskt. Du har fått agera matbord och ibland sybord. Många gånger har det serverats tårta på dig, och jag har också gråtit vid din sida.

Men vet du, det kommer till en tid då man måste gå vidare. Det har blivit för trångt här hemma, och jag har slagit tån i ditt ben lite för många gånger. Ibland vill man helt enkelt olika saker.

Jag är ledsen för att det har blivit såhär, men jag hopppas att du kan förstå. Det är nämligen så att jag har hittat det klaffbord som jag har letat efter så länge. Efter att jag skrapat färg, och målat om det har vi kommit på att vi trivs väldigt bra ihop. Så tack för den här tiden min vän.

Nu välkomnar jag det nya klaffbordet!




*ni känner väl igen Lisa Nilsson idag med?

söndag 15 augusti 2010

Allting stannar till

Det slog mig igår, då jag hörde Lisa Nilssons sång "Varje gång jag ser dig" att den på sina håll beskriver precis hur det känns när man hittar ett loppisfynd som har Det. Man tvärstannar, utvecklar tunnelseende så att det enda man ser är Fyndet och man undrar hur man ska göra för att komma över det.

Detta drabbades jag av igår, när jag såg den här burken på loppis. Visserligen hade den inget lock, men sådant har man överseende med i förälskelsens hetta. Jag har tänkt ha köksredskap i den dessutom så lock behövs inte.




Och en vacker bricka blev det också!



Ännu en sommardag med strålande sol ligger framför mig, underbart!
Jag säger som Ingvar Kamprad - ännu är mycket ogjort!

lördag 14 augusti 2010

Utsläppt!

En lååååång arbetsvecka är till ända. Trots roliga kollegor som också funnits på plats i montern, så har det varit slitigt och kroppen känns ledbruten.. Men nu känns det nästan som om man har fått semester igen när man nu gjort sin sista mässdag!

Nu ska jag fira med att åka på lovande loppis och sedan pyssla. Det känns som om jag inte har fått pyssla på flera år!





Här är min "jag överlevde mässan"-belöning, jag köpte en drejad keramikskål på mässan. Och under en av två mattor som ska sys ihop och placeras i hallen.

Och vildvuxna penseer är också vackra!

Uppdatering! Tillbaka från loppisen med massor av fynd! För 105 kr fick jag en gammal burk, två gamla ramar, en urna, en liten vägghylla, en sirlig bricka, sex broderade tavlor och en gammal porslinskanna. Dessutom bjöd jag mina medtrafikanter på en skön syn när jag skulle lasta upp allt det på cykeln... Bilder kommer!

onsdag 11 augusti 2010

Sprayat var det här!

I väntan på att jag ska ha tid och energi för att pyssla lite mer rekorderligt så blir det nu bilder på loppisfyndad ljuslykta. Vid inköp var den i fläckig mässing, men efter ett par omgångar med zinkfärgad spray tidigare har den nu antagit en grå skepnad.
Mycket snitsigare!




Och måhända att jag har tagit fram ljusstakar och lyktor, men jag har inte tänt några ljus.
Någon måtta får det vara. Än är det sommar länge än!

måndag 9 augusti 2010

En massa mässa

Fröken Fräken jobbar på mässa denna vecka.
Det är INTE Formex.
Att jobba på en mässa är något helt annat än att vara där som besökare.

Som besökare kan man komma och gå som man vill, bara titta på roliga saker eller låta bli att åka dit helt.
Som utställare kan man det inte.

Fröken Fräken är trött.
Så trött att hon talar om sig själv i tredje person och knappt vet vem hon är.
Och ber att få återkomma.





En av två sockerlådor som jag fick på köpet när jag köpte ett bord förra helgen.

söndag 8 augusti 2010

Sommarkväll i koloniträdgårdarna

Igår fick vi ännu en vacker och varm sommardag.

Även när det närmade sig kväll var det underbart skönt ute. Så medan resten av stan cyklade in till Luleåkalaset så cyklade herr Fräken och jag åt precis det motsatta hållet för att vandra runt bland koloniträdgårdarna. Vi och cirka sju miljoner mygg. Vi kanske inte vandrade så mycket som sprang...

Så det var ett under att inte alla foton blev suddiga. Men, alltså, det börjar skymma redan vid 21? Vad är det för något? Hade inte jag bestämt att i år är det år det INTE blir vare sig höst eller vinter här? Och således ska det vara ljust dygnet runt?








lördag 7 augusti 2010

Piffiga pallar och en förtretad Fröken

Ibland går det snabbt, ibland inte.

Ja, med mina pyssel. Till mitt försvar vill jag säga att det oftast inte beror på mig innan ett projekt slutförs. Utan det beror på färg som har orimliga torktider, bord som måste spacklas en gång till, försvunna slipmaskiner, affärer som inte har öppet då jag kommer på att jag behöver mer färg, grannar som inte gillar om man slipar innan klockan åtta på morgonen och pappor som lånar häftpistolen.
Ja, och att jag måste vara på jobbet en himla massa timmar per dag.

Livets förtretligheter alltså.

Men, tadaaaa! Pallarna är redan klara och funkar utmärkt som sängbord!
De var så fina när jag lyckats få dem trärena att jag tänker behålla dem såhär. I alla fall för ett tag.





Nu ska jag gå ut på min balkong och hosta menande åt mina grannar som tydligen startat fest och rökklubb på sin balkong. Fungerar inte det, kan de räkna med att vakna tidigt imorgon av en slipmaskin...

fredag 6 augusti 2010

Tacksam fredag




Tack för att det äntligen är fredag.

Tack för att jag har en hoper roliga projekt att ta itu med i helgen.

Tack för att festivalen här i stan inte pågår precis där jag bor.

Tack för alla fina kommentarer, tips och hjälp som jag får varenda dag från er därute. Tack till alla er som skriver en rad eller sjuttiotvå, skickar mail med beröm och frågor, och er som läser "i smyg". Man måste inte kommentera, men det är rackarns roligt när ni gör det!
Jag försöker att höra av mig till ALLA er som skriver till mig. Ibland hinner jag inte alltid med, men jag läser med oerhörd glädje allt!