onsdag 27 februari 2013

Ett grönt inslag

Näpp, fortfarande inte frisk.
Men nu vill jag inte tala om eländet längre! (jag har just ingen röst att tala med heller för den delen)

Istället har jag spanat in lite andra levande varelser som tycks befinna sig på varsin sida om Styx. Möjligen att en sitter och språkar lite med Kerberos just nu, för den ser allt bra olycksalig ut.

De som har vaknat till liv igen är mina olivträd - samtliga har klarat vintern! Jippie! Enligt min erfarenhet så är den första vintern inomhus avgörande. Överlever de första vintern så överlever de följande vintrar också - ja, förutsatt att man vattnar och sånt då! Däremot kan de ibland plötsligt sätta iväg med nya skott vid helt otippade tidpunkter som november.. Mitt stora träd som jag fick i present i somras, har mängder med nya skott, och ser lite allmänt vårtokigt ut.


Den som håller till på den mörka sidan är den här pelargonen, som sticker upp som en stump. Tror ni att det finns hopp om liv där? Solen har ju precis börjat återvända häruppe, så jag hoppas att den snart vaknar till liv.  Den  är nämligen av en lite ovanligare sort, så jag kan inte riktigt köpa en ny på ICA.
(under glasen har jag planterat paprika i förra veckan - har ingen aning om det är för tidigt, jag bara provar och så får vi se om det händer något!)

Tjusiga krukor är loppisfynd och samtliga är från Uppsala Ekeby. Har betalat
5-10 kr styck.

tisdag 26 februari 2013

Här vare bacillsnack, ännu mera bacillsnack (världens mest lockande rubrik)

Tack för alla omtänksamma kommentarer till föregående inlägg! De värmer verkligen en som känner sig lite ynklig just nu..

Jag kan glädjande meddela att i natt har det varken svimmats på badrumsgolvet (för säkerhets skull hade jag lagt ut en handduk där) eller skett plötsliga blodförluster. Jag vet ju hur det brukar vara, jag får alltid en sådan här värstingförkylning 1-2 gånger per år, och sådant kan man inte göra så mycket annat åt än att vänta ut och försöka lindra.

Men så började jag googla lite på halsont och hosta.
Och det skulle jag ju aldrig ha gjort!
Det är förbjudet för sådana som är så lättpåverkade som jag är.
Så i förmiddags var jag övertygad om att jag hade struplocksinflammation, kallbrand, halsfluss, halsbölder, röda hund och gud vet vad mer. Så, jag har ringt vårdcentralen! Och det visade sig att jag nog faktiskt inte hade någon av de ovanstående sjukdomarna, utan blev fortsatt hänvisad till olika receptfria läkemedel (vilket jag ju egentligen tycker är bra, man ska inte få antibiotika bara för att man har hosta. Dock kan jag bli lite trött på att sjukdomsgraden alltid bedöms utifrån om man har feber eller ej, vilket jag i princip aldrig har men kan känna mig väldigt risig ändå).  Så jag har precis släpat mig till Apoteket och bunkrat upp med lite nya medikamenter för furstliga summor.

Och vet ni? Det är TIO PLUSGRADER här!
Så nu tänker jag låtsas lite som att det är vår...

måndag 25 februari 2013

Blood horror on Fräken Street

Det har varit en intressant natt och morgon.

Jag minns att jag går på toaletten mitt i natten. Sedan kommer jag inte ihåg något förrän jag vaknar upp, skakandes, på badrumsgolvet och förstår inte varför jag ligger där, för det är ju himla obekvämt. Förstår att jag måste ha svimmat. Jag lyckas i alla fall krypa ut på alla fyra för att lägga mig i soffan tills de värsta svettningarna gått över. Märker då att jag slagit munnen, troligen i tvättstället, så jag har blod i hela munnen.
Har nu en putmun som slår Angelina Jolies. Eller som man också kan kalla det, fläskläpp.

På morgonen hann jag knappt stiga upp förrän jag plötsligt började blöda näsblod, det bara forsade ut (här hann jag tänka, "bara det inte kommer blodfläckar på den vita soffklädseln eller den nya mattan")
Så här har jag legat två timmar med näsan i vädret för att vara säker på att det har slutat.

Förmodligen beror svimningen på att jag inte har sovit så bra och inte heller ätit tillräckligt (man måste tydligen äta mer än halstabletter fastän man inte har någon matlust..!) och näsblodet på överanvändning av nässpray.

Alltså, jag tycker att det räcker nu - ska jag inte börja bli friskare snart?



Om det ser så här välordnat ut hemma hos mig? I wish..
Bilder från Bo-laget och Alvhem mäkleri.


söndag 24 februari 2013

Banangult

Om jag, efter att samtliga fyra deltävlingar i Melodifestivalen har genomförts, tycker att Sean Banan är bäst minst dålig, är det då ett tecken på att bidragen i år var de sämsta någonsin eller är jag t.o.m än sjukare än vad jag tror?



Dessa muntra påskliljor reflekterar på intet sätt stämningen i
det Fräkenska hemmet...

fredag 22 februari 2013

Nämen, så här skulle det ju inte bli!

Alltså, en fredag är ju alltid en fredag.

Men en fredag där man plötsligt efter lunch får envis hosta, börjar snörvla och allting bara smakar blaha - ja, det är inte så mycket fredagsmys över det.

Och jag som skulle inleda en tygbonanza i helgen efter att ha hittat massor av zickzackmönstrat tyg! Nu blir det visst soffläge och Snuten i Hollywood-maraton istället (jaaaa, jag vet, jag behöver inte så mycket intellektuell stimulans när jag känner mig krasslig) och så håller vi tummarna att detta bara är en en-kvälls-bacill.

För jag var ju alldeles nyss förkyld, och jag tycker faktiskt att jag har gjort mitt på den fronten...

Jag har roat mig med att måla en ny tavla!
Fast, jag vet inte.. vi får se om jag målar över allt igen..
Det är det som är bra med pyssel. Man kan göra om.

Uppdatering lördag: Både jag och mina grannar skulle önska att jag inte hade hostat hela natten... Jag är däckad!

onsdag 20 februari 2013

Brickor, brickor, här vare brickor!

Min kärlekshistoria med självhäftande plast fortsätter!
Jag har ju alltid gillat den runda bricka med triangelmönster a la Sergels Torg som bland annat finns på Designtorget. Och en kväll när längtan blev för stark, så inventerade jag vad jag hade hemma, och fann både en svart fyrkantig bricka och vit självhäftande plast. Därefter var det lätt, bara att rita ut trianglar och klippa ut.

Ja, det var alltså tills att jag skulle klistra fast trianglar i rundade hörn.
Trianglar och rundade hörn passar INTE ihop.

Men det blev himla läckert till slut och det är svårt att se att det är "fusk". Det är å andra sidan 100% äkta pyssel!


 Av bara farten gjorde jag en randig bricka också!






tisdag 19 februari 2013

Just sayin´


Och jag hade inte alls fel igår, har det visat sig. HA!

måndag 18 februari 2013

När man känner sig som Atlas

Alltså, vissa dagar går man omkring och tycker att alla andra (ja, egentligen inte alla, men det känns så) är idioter.

Andra dagar så tycker man att man själv är en idiot.
För att man inte har fattat något.
För att man inte ens har fattat vad det är man inte har fattat.
För att det verkar som om alla andra har fattat, alla andra utom jag.
För att man känner sig så himla trögfattad.

Och då är det lögn att försöka tala förstånd med sig själv.
Att komma med argument till varför det som hänt faktiskt inte bara är mitt fel.
Att säga till sig själv att  det där med att undanhålla information från någon faktiskt är en härskarteknik, just för att få någon att känna sig så här dum.
Att säga att det inte är så himla lätt att göra något som man aldrig har gjort förut.
Att säga att man inte kan veta sådant som ingen talat om för en.
Att säga att det inte är någon idé att älta.

Men en sak vet jag. Det är i alla fall inte mitt fel att det snöar utomhus just nu.





lördag 16 februari 2013

En fredag med plus

Igår tänkte jag köpa lite gardintyg (för det finns ju så lite tyg här hemma) men istället kom jag hem med en ny dator och en vardagsrumsmatta.
Datorn är vit, och så mycket mer har jag inte än att säga om den eftersom herr Fräken skulle "kolla lite först" hela kvällen igår... Jag tyckte ju egentligen att det inte var så himla mycket fel på den gamla, förutom att vissa bokstavstangenter inte funkade så bra, den var rätt långsam, den vägrade att ladda upp en del webbsidor och Internet slutade att funka med jämna mellanrum på den...

Mattan har jag däremot spanat in länge, och slog nu till på med hjälp av ett presentkort från i julas. Den är verkligen hur fin som helst och mönstret är alldeles lagom. Det blir dock en bild från EM på den eftersom den ännu inte har lagt till sig här under soffbordet.

 


För det ser man ju, att det går ju aldrig fel med lite snajsiga plustecken!




onsdag 13 februari 2013

London calling


Medan vissa får åka på studieresa till Arjeplog, så får andra åka till London.

Vissa är i detta fall Fröken Fräken, och andra är Herr Fräken. Eftersom jag inte kan låta Herr Fräken åka iväg utan lite vägledning, så frågar jag nu er som hängt i London mer än jag om tips!!

Nu är ju London hur stort som helst, men låt säga att man bor i trakterna kring Euston Station - vad ska man passa på att göra då?
Restaurangbesök, sitta och titta på folk eller besöka Madame Tussauds är dock inte aktuellt. Tänk istället inredning, inredning och pyssel.

Okej, det kan hända att Herr Fräken är lite intresserad av musikaffärer.

Kom igen, era bästa Londontips!

tisdag 12 februari 2013

Drömmar om drivor

Alltså, man kan ju inte riktigt påstå att fynden på loppis ligger i likadana meterhöga drivor som snön utanför fönstret gör just nu. Wow.. får ni nu också en inre bild hur fantastiskt det skulle vara om de där fynden låg i högar?! Jisses vad det skulle ligga stringhyllor, sideboard i teak, pinnstolar, och 50-tals porslin där då!

Men ett par kopparkrukor har jag fyndat - så det verkar som att min faiblesse för koppar håller i sig. Måste säga att de är rätt oväntade i formen, kopparbyttor brukar ju mest stå på svängda ben, ha krusiduller, handtag och diverse mönster. Dessa gillar jag mycket mer, och det blir ett härligt sken när man ställer ned ett värmeljus!




söndag 10 februari 2013

Farlig förmiddag

Fröken Fräken frigör sig från hemmet efter fem dagars fångenskap.
Cykel får frispel efter fulfraternisering med frostig fläck (femtekolonnare?)
Fröken Fräken flyger ofrivilligt.
Följd:  Fröken förlorar fattningen, finner fasligt färgförändrat ben.
Förband framkallas.
Fröken Fräken förbittrad, friskhetskänsla försvunnen.


Tavla gjord av svarta runda klistermärken.
Innan fall.

lördag 9 februari 2013

Paus i tygtrycksfabriken

Nämen, hörrni! Livet börjar återvända!

Och tur är det, för jag börjar känna att jag har gjort mitt vad gäller att hänga i soffan. Så nu värmer jag upp med att göra lite tygtryck, har bara lite paus i väntan på att färgen i den första sektionen ska torka. Det här med torktid på färg är sannerligen en prövosten för oss pysslare. Det är ju klart att man skulle kunna passa på att dammsuga under torktiden, men ska man verkligen slösa en lördagseftermiddag på sådant?!

Ikväll blir det som vanligt Melodifestivalen tillsammans med den schlagerälskande (mohahahaha) herr Fräken. Det kan väl bara bli bättre än förra veckans startfält, som nog var det sämsta någonsin..




Jag har åter hottat upp vitrindörrarna till mina Billyhyllor genom att
byta ut knopparna mot dubbbelvikta läderband. Använde skruvarna som följde
med originalknopparna, behövde bara införskaffa muttrar att skruva fast med
på insidan av dörrkarmen.


torsdag 7 februari 2013

Bygglampa bryter bra

Vi har ju alla inredningsgrejer som.. hur ska jag uttrycka mig nu... vi inte är så förtjusta i.
På min lista kan man hitta tavlor som hängts hej vilt utspridda på alla väggar, vitrinskåp med belysning, bokhyllor utan böcker, saker som står på snedden, gamla fotografier på små barn tryckta på allt möjligt, klinkergolv och hängande fönsterlampor.
Det sistnämnda vet jag inte riktigt varför, mer än att det känns lite för tråkigt prydligt för mig?
Men man ska ju inte vara rädd för att ändra sig.

Så tar man en bygglampa som jag målat gallret med bronsfärg och sprayat glaskupan frostig, samt hänger upp den utan mittcentrering och med oväntad höjd så gillar jag det!



Nu ska jag fortsätta att se X-men-filmerna. Att de bara orkar flänga runt som de gör! Jag blir lätt svimfärdig bara av att byta film...

onsdag 6 februari 2013

Atjoo!

Det sägs ju att februari är en VAB-månad. Och det stämmer lite väl bra hittills.
Vård av bloggare, alltså.

Tyvärr är det jag som både är bloggaren som är sjuk och den som ska vårda, och det börjar kännas som ett dubbelarbete. För den där personen som är krasslig är allt rätt krävande - det ska snytas, fyllas på med varma och kalla drycker, bytas DVD-filmer, slätas ut skrynkliga lakan, hostas alla tider på dygnet och klagas över hur trött hela kroppen är.

Nu har jag inte tid att skriva mer för det är någon som kvider och behöver varmare sockar.

Ni kan ju istället titta på ett annat pyssel från i helgen. Mitt pysselbord som jag klädde om med ny vaxduk (från Åhlens). Vaxduken är vikt och häftad fast på undersidan av skivan - en häftpistol kan vara en pysslares bästa vän.
Begriper inte varför jag inte gjorde det tidigare för det blev hur snyggt som helst.



måndag 4 februari 2013

Pysselrapport

Nå, nå, nå, nå???
Hur har det gått med ert pysslande i helgen?

Jag måste säga att tidspress inte är det bästa för min kreativitet, i alla fall inte när det gäller att komma på idéer. Men nu hade jag ju redan en massa grejer på gång så när jag nu hade satt en deadline fick det mig att slutföra projekten.

Kubhyllor verkar vara på gång i vår, så jag gjorde en egen variant! Jag köpte trälådor från Åhlens som jag sedan målade insidan av och klippte ut trianglar i självhäftande plast som ytterligare piff. Sedan var det bara att stapla! Här testar jag bara med lite olika småsaker i, men vore det inte kul med omsprayade leksaksdjur?


Färgåtergivningen är inte helt korrekt då dessa står i lägenhetens allra
mörkaste hörn. Nyanserna är inte åt det neonfärgade hållet i verkligheten.

fredag 1 februari 2013

Pysselg

Äntligen helg!
Fast. Man skulle ju egentligen döpa om det till pysselg, för det är pyssel som helgerna är till för!

Så nu utmanar jag er - på måndag syns vi här igen, och så berättar ni om vad ni har pysslat med i helgen! (länka gärna i er kommentar) Det är bara att sätta saxen i tyget, penseln i färgburken, sågen till brädan, stämpeln mot pappret eller virknålen i garnet.

Här ger jag er en puff och visar min kudde med tryckta plustecken som jag gjorde på den där trevliga tiden som kallades jullov (det var väl fleeeera år sedan väl?).



Kom igen nu! Eller skynda, skynda som Gunde skulle ha sagt.