fredag 31 januari 2014

Sådant jag lurar mig själv med

  • Ja! Så fort jag kommer hem ska jag sätta igång att städa och få riktig ordning! Så klart att jag ska göra det!
  • Nä, det gör inget om jag ligger här i sängen och läser extralänge ikväll, inte är jag trött imorgon bitti för det.
  • Jag ska inte köpa något tyg, bara gå och titta lite inne på tygaffären, för jag har ju faktiskt fullt tillräckligt med tyg hemma.
  • Imorgon tar jag och läser de där breven från banken om fonder/pensonssparande/aktier/annat obegripligt.
  • Nu har jag ätit tillräckligt mycket choklad.

Jag är en lättlurad typ.

Följaktligen köpte jag mig ett nytt tyg i alla fall, som är mycket snyggare i verkligheten, för kameran blev helt förvirrad av mönstret och visste inte var den skulle fokusera.




tisdag 28 januari 2014

När man älskar de med veck i

Ibland går Fröken Fräken i stadens butiker som en vanlig hen, och köper saker som är helt färdiga och där inget ska fixas till. Lite tråkigt jag vet, men ibland hittar man ju ett par oemotståndliga skönheter.

Och när man har haft en sådan där dag när det känns som att man sitter fast i trögflytande gyttja och räddningsmanskapet skrålar karaoke i baren och sippar sangria - ja, då finns det inte så mycket att diskutera.




 

söndag 26 januari 2014

Ja, men det var väl på tiden!

Äntligen har Benedict slutat sväva runt bland hobbitar och skäggiga gubbar som är ute och vandrar och vandrar utan att man fattar varför. Nu ska det bli andra scones på Baker Street!

Vad ska jag nu göra fram till att det blir lördag?


Obs. Klövern på bilden är inte den som spelar Sherlock i tv.

fredag 24 januari 2014

The many wonders of vävtapet

Ojoj, nu har vi bara runt -18 igen! Det låter lite konstigt, men efter en dryg med vecka med betydligt kallare, så känns det knappt att det är minusgrader nu, i jämförelse. Nästan så att man tycker att det är vår i luften! Det kan också vara önsketänkande...

På tal om andra tider. Minns ni Ernst i somras när han tyckte det var tråkigt med vanliga glascylindrar och limmade fast en massa grenar runt om dem? Och det blev....eh, mindre snyggt, enligt min enkla uppfattning. Men faktiskt så är ju glasvaser synnerligen lämpliga för diverse pysselprojekt.
Här använde jag vanlig vävtapet, som inte väl är min favorit för väggarna, och limmade ihop på kortsidorna och trädde på glascylindern.

Blir snyggt som kruka.

 
 

Och blir även snitsigt som ljuslykta när man ser strukturen.






Så, vävtapet. Synnerligen underskattat som pysselmaterial

tisdag 21 januari 2014

Ur och i form

Ni minns kanske att jag förra veckan var oväntat energisk?
Not so much denna vecka, om jag så säger...

Men, jag har i alla fall möblerat om i sovrummet i avsikt att ge mig mer energi. Jag misstänker nämligen att det är min grannes väckarklocka som väckt mig kvart över fem varje morgon. För det är inte så att jag är pigg, utvilad och vaknar av mig själv vid den okristliga tidpunkten! Nänänänä!
Så nu är sängen flyttad så att den inte står mot väggen som vetter mot min granne... (ja, det är rejäla väggar här, men jag är lättväckt...) Så, där ser man, inredning kan minsann hjälpa mot allt möjligt.

Förresten, om ni inte har några pepparkaksburkar som man kan klä om, kanske ni har lite chokladaskar till övers sedan julen? Typ en sådan här? (de där pralinerna var inte goda alls för övrigt, men ni ser ju FORMEN på lådan!!!)


Lite självhäftande plast (det leopardmönstrade) eller kraftigare presentpapper senare...

Okej, jag hittade en till chokladask, på jobbet, som också fick nytt papper (från House Doctor och som var jättebra att klä in med)










söndag 19 januari 2014

Minusstreck och prickar

Nu är temperaturen nere och nosar på -31, och det enda som man egentligen kan passa på att göra då är att frosta av frysen och slänga ut alla kuddar, filtar och täcken på seriös vädring.
Ja, och låt säga att man har en butiksvarm colaflaska, så kan man väldigt väldigt snabbt få den kyld i balkongfrysen...

Man kan ju också helt ignorera vädret och ge sig in i ett tidskrävande pysselprojekt. Ja, ett sådant som verkar enkelt och snabbt uppe i huvudet.
Jag såg den här bilden och tänkte, jamen en sådan prickig kökshandduk vill jag ha!


Jag rev fram vitt linne, plockade fram svart textilfärg och vanlig tops som "pricktryckare".
Vet ni hur lång tid det tar att dutta svart färg tätt tätt och lagom ojämnt?
LÅNG tid kan jag bara säga.

Och denna kökshandduk kommer enbart utgöra snygg dekoration, inte törs jag riskera en ketchupfläck efter allt grejande!



lördag 18 januari 2014

Det blir en så´n dag alltså

Minus tjugoåtta grader utomhus?
Piffigt.
Jättepifftigt, verkligen.



fredag 17 januari 2014

Att bara göra en sak är för amatörer

Nu är det ju såhär att jag har kanske möjligen liiiite svårt att bara göra en sak i taget.
Det yttrar sig bland annat på så sätt att jag ofta vandrar mellan projekt; exempelvis börjar jag sy på en gardin, börjar leta måttband, hittar då en tavla jag skulle hänga upp, går med den till sovrummet, får plötsligt lust att möblera om där och börjar rensa i garderoben. Typ.

Jag har också svårt att titta på tv, och bara göra det. Jag har ofta igång någon virkning, passar på att sy igen en ny kudde eller så min senaste grej, något papperspyssel. Och är ni som mig, eller bara tycker att det är lite tomt i fönstren nu när julbelysning flyttat ned i jullådorna igen, varför ine göra en mobil?!

Här vek jag ihop ett antal "loppor" av papper med olika mönster, trädde upp dem på tråd och hängde upp i fönstret. Först hade jag tänkt hänga dem mer utspritt men insåg att det blev bättre i ett enda kluster. (vill man ha osynliga trådar kan jag rekommendera fiskelina!)


 
 
Och finns det en längre arbetsvecka än den första veckan efter en ledighet?

tisdag 14 januari 2014

Häpnadsväckande!

Den nyligen passerade julledigheten kommer sannerligen gå till historien.

Ja, som den ledigheten som blev bra först när den tog slut och jag började jobba igen (istället för den vanliga trampkvarnsångesten). Jag har haft mer energi dessa två dagar än under de tre veckor jag var ledig. Jag har möblerat om, flyttat runt lampor, gjort marmortavlor, målat ljusstakar och träfat, planterat om blommor bland annat. Men det är ju också först nu som jag börjar känna mig riktigt frisk igen.


Med detta vill jag dock ha sagt att jag ingalunda skulle vara allergisk mot att vara ledig, utan att denna ledighet ska ses som en tillfällig svacka bland mängder och åter mängder av rent fantastiska kommande ledigheter (så det så!).

Ska vi börja räkna ned till påskhelgen nu?

Är ni också fulla av energi? Då kan ni piffa till tomma pepparkaksburkar med självhäftande plast!



 

söndag 12 januari 2014

Saker jag har gjort idag

Inte. ett. endaste. dugg.

Ja, om man inte räknar soffhäng och James Bond-filmer som att göra något. Och då får man nog verkligen vara generös i sin bedömning! Har helt enkelt inte haft någon inspiration eller lust alls.

Trots allt slappande så förstår jag inte hur jag ska kunna ta mig upp till jobbet imorgon. Kan man få stanna hemma om man skyller på att man ändå bara har ludd i hjärnan p.g.a vinter, krasslighet och -18 grader?



torsdag 9 januari 2014

Jag önskar jag kunde-listan

Om man skulle göra en tre-i-topp lista på saker som jag önskar att jag kunde så skulle den se ut såhär, nedifrån och upp:

3. Kunna stiga upp tidigt med en positiv attityd till livet och världen.
(Nu är det mer: låt mig få ligga kvar i sängen, snäääälla, jag kaaaaan inte stiga upp nu, det är bara möööörkt och jobbigt, jag viiiiiill inte...!!!)

2. Kunna lyssna när någon berättar något jag inte är intresserad av/förstår.
(Nu hör jag istället: När man ska göra en samhällsekonomisk beräkningsmodell utgår man från blaha, blähä, bläblä. Blaha blaha blaghaaa, bla bla.)

1. Kunna tänka utifrån vad som är det bästa som kan hända och ta ut glädjen i förskott.
(Nu  tänker jag istället utifrån vad som är det absolut osannolikaste värsta som kan hända: Jag hittar en fläck på benet. Det visar sig vara cancer, jag förlorar jobbet då jag ej får vara sjukskriven, jag måste sälja hus och hem för att betala sjukhusvården, och sedan blir jag kidnappad av terrorister och blir beroende av heroin, innan jag förblöder ensam och övergiven instängd i en tunnel.)

Jag känner liksom att livet skulle bli så mycket lättare då.
Vad önskar ni att ni kunde?



I och för sig. Det vore ju bra om jag kunde tycka om vintern också. Men det är nog att önska det omöjliga...

tisdag 7 januari 2014

Är det riktigt riktigt säkert att jag verkligen ÄR ledig?

Ja, ungefär så har jag känt denna dag - får jag verkligen fortsätta att vara ledig? Det känns lyxigt men samtidigt som om jag snart ska bli påkommen och satt i arbete. Så då sätter jag mig själv i pysselarbete - bättre att förekomma än att förekommas!

Efter en sväng till stan och på en loppis med rätt skralt utbud, har jag provianterat en inredningsbok från biblioteket och lite elgrejer som förhoppningsvis snabbare än snabbt ska bli en lampa. Och så har jag återigen gett mig på papperslera i förhoppning om att jag kan skapa de snyggaste hängen världen någonsin skådat (...).


Är inte helt övertygad om att denna bok är i min smak - det verkar vara lite mycket stjärnor, New England och rosor, men man kan ju prova! (och varför står Leila på en aluminiumstege på framsidan?)


Ah, lamphållare i mässing! Detta ska bli en snygg hänga-bredvid-fönstret-lampa minsann!

Nu: dags för äventyrsfilm! Man kan ju faktiskt inte bara arbeta.

söndag 5 januari 2014

När ska man måla möbler om inte på Trettondagsafton, jag bara frågar?

Nya raska tag idag! (förutom för herr Fräken som gått och blivit förkyld och är så där sjuuuuuuk som bara herrar kan vara). Dags att prova på en ny gardinidé med förhoppningsvis bättre slutresultat.
Och så tog jag mig samman och skruvade ihop mina nya stolar, det visade sig bara vara att skruva på benen så var det klart.

Det är bara att acceptera kvällsljuset....

Ooooh, jag är så förtjust i de här stolarna!


Och vad har herr Fräken hittat? Jo, två underlägg från Svenskt Tenn! 

Sedan är jag så himla sugen på att måla något. En ledighet utan att måla en möbel känns inte riktigt komplett. Men då är det där med att färgaffärer envisas med att hålla stängt på helger...! Sicket påhitt! Men jag har ju fortfarande en veckas ledighet kvar, så kanske att det här skåpet hinner få ett lager svart färg då? (och ser ni, 67 kommentarer på det inlägget!?! Vad har hänt sedan dess? Var är ni??? )

lördag 4 januari 2014

T.o.m Sickan har bättre planer

Vojne, vojne.
Igår var kanske inte min bäst planerade dag.

Först steg jag upp i gryningen (en bedrift i sig då man inte kan påstå att den här julledigheten ägnats åt att stiga upp tidigt..) för att spendera sju timmar på IKEA (inkluderat restid, där vi var tvungen att åka tillbaka en andra gång eftersom en viss person i sällskapet råkade glömma ett gäng saker i kassan. Den vissa personen var inte jag) och så lastade jag bara in alla grejer hemma, för att sedan tacka ja till en tripp till handelsområdet utanför stan (man måste ju sätta sitt nöjesliv främst) och shoppingen där tog ju sina modiga timmar också. Det enda jag ätit under dagen var två varmkorvar, så jag kastade i mig middag vid kl 20 när jag till slut kom hem.

Sedan mådde jag inte bra alls kan man säga. För mycket folk och intryck, för lite vila och för lite mat och dryck, och Fröken Fräken ligger på soffan som en blöt fläck. Att man aldrig lär sig?!

Så idag tänker jag hasa runt i mysbyxor, se på favoritträdgårdsprogrammet som jag hittade på Play och inviga två nya kuddar. Får jag plötsligt energi ska dessa stolar skruvas ihop!

Det här fotot togs runt kl.12.
Det är förvånande att fotot ändå blev såhär "ljust" med tanke på hur grått och mulet det är ute.
(soluppgång 09.44 och solnedgång 13.28 idag. Inte för att jag SÅG solen, men...)

Ny ljusstake från Ittala outlet.


torsdag 2 januari 2014

Gardinen som aldrig blev

Ja, ä-hum. Det var ju det där med gardinen som jag skulle sy diagonala sömmar i.
Jo, det gjorde jag också, under två dagar (jag gjorde naturligtvis lite andra saker också, så krångligt var det inte att jag satt fjättrad vid symaskinen).

Men njae. Det blev inget bra alls, hur jag än försökte, så såg det mest bara ut som ett lakan som någon sytt lite planlöst i. Jag försökte ha gardinen uppe ändå, för att se om det var något som man bara behövde vänja sig vid. Men när jag först ramlade från bänken jag stod på så att gardinstången föll ned och nära nog krossade fönstret när jag skulle rätta till upphängningen, och när sedan hela schabraket ramlade ned när jag skulle flytta ett skåp så såg jag det som  ett tecken - denna gardin var ingen bra idé.

Men bara för att min idé inte funkade så hänger jag inte läpp för det. Jag fick en kanske knasig idé, testade den, hade roligt medan jag provade ut hur jag skulle göra och gjorde något nytt. Det är värt något det med!

Nu ska det skrivas inköpslista för IKEA. DET har jag minsann gjort förr, och är alltid lika trevligt.


Har satt upp det här kortet på min spegel i hallen. 
Budskapet kan man behöva påminnas om dagar då det känns lite grått...