torsdag 18 juni 2015

Det börjar närma sig semester...

Fortfarande en dryg vecka kvar till semester, men jag försöker sänka tempot och tänka på allt det där som jag vill göra när jag är ledig.
 



I sommar vill jag..
 
..äta: jordgubbar, päron, smaskiga sallader med mycket soltorkade tomater i, jordgubbar, grillat, tzatziki, pasta på Vapiano och så jordgubbar.

..läsa: inredningstidningar, deckare och ett par romaner som jag inte har hittat än, och så de böcker jag traditionsenligt läser varje sommar: ”Huset i Gransjö”, ”En liten kärlekshistoria” och självklart ett par Lotta-böcker (företrädelsevis de där hon befinner sig i stugan i Rönnvik!)

 
..göra: öva på att slappna av. Jag tänker att det nog kommer att gå åt skogen direkt, så då tänker jag träna, umgås med vänner och släkt, ägna mig åt pyssel som jag inte behöver avbryta för att åka till jobbet/gå och lägga mig/göra något nyttigt. 

 
..vara: glad och himla lycklig över en sommar då jag inte är sjuk!

.. säga till mig själv: Njut!

 
..lyssna på: Sommarpratarna i P1, vindens sus i björklöven och radioteatern ”Tordyveln flyger i skymningen” (också varje sommar!)

En sommar jag minns: de flesta somrar i slutet av 80-talet då hela familjen reste runt i Sverige, hälsade på släktingar, hängde på Västkusten, badade och allt var liksom avslappnat, roligt och utan måsten (i alla fall för alla barn…). Sommaren 1994 minns jag också särskilt! Studenten, hjärtesorg och fotboll.

En sommarresa: vem kan glömma resan till Grekland under sommaren mellan 2:an och 3:an på gymnasiet?? Och så de veckor vi spenderat i Stockholm, herr Fräken och jag.

 
 
Saknar att ligga i gröngräset med dig världens finaste jycke!