torsdag 19 mars 2009

Vårens olika ansikten

Mitt beslut att det baske mig är vår nu verkar inte ha gått hem hos alla och allt.
Så här ser det fortfarande ut i här i stan (detta är en särskild hälsning till alla er söderöver som tycker att våren har det segt hos er!) Trots att jag fått glada hälsningar om att det bara är att ställa ut blommor nu, så tror jag faktiskt att jag avvaktar med det ett tag...Visst grönskar kvistarna inomhus så smått, men jag kommer aldrig att få någon blomning på dessa syrenkvistar - hur får ni era fruktträds- och syrenkvistar att blomma egentligen? Någon superduper näringslösning?

Och efter en hel vinter utan att knappt något blad lossnat på mitt älskade olivträd, så har jag under morgonen hittat massor av torra blad som jag plockat bort - hjälp! Kanske det är dags för nya löv att titta fram och att det är därför som de gamla bladen lossnar? Jag klamrar mig fast vid den förhoppningen i alla fall...

24 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Hehe näe du kanske får vänta ett tag till med blommorna ute minsann. Hörde av mamma och pappa att ni har väldigt mycket snö uppe i norr. Må det tina fort nu så våren snart är här.

Ha en fin dag. Kram Josefin

Anonym sa...

ÅH....dagens mys stund. en kopp the och läsa din blogg. Jag får så mycket inspiration å ideer av den. Tack för det!!!!
M.S

Kristin sa...

Hej du! Oj ja, det var en hel del snö. Vi har fläckar kvar och det tycker jag är irriterande men då vet jag i alla fall att vi inte är sist på norra halvklotet att få vår...

Syrenkvistar lyckas jag aldrig få i blom inne. Däremot fruktträd funkar men man måste ju välja grenar med knoppanlag (de första åren fattade jag inte det utan bara knipsade lite grenar). Det där har nog hela världen fattat utom jag... men nu har jag både körsbärsblom och äppelblom här inne.

Vilket fint poesiträd du hade gjort, har inte hunnit kommentera men har snabbläst lite grand mellan allt annat jag försöker hinna med innan jag börjar jobba.

ha det så bra och hoppas våren kommer s-n-a-r-t till er!!!!

rustik charm sa...

Underbart med vår, ska ta mig en kopp te och sätta mig på balkongen med en nybakad dumlemuffins nu:)
Ha en bra dag!
Kram Kristina

HWITA DRÖMMAR sa...

Oj, mycket snö! Hoppas det försvinner snabbt, mina äppelkvistar blommade ganska fort efter någon vecka i soligaste fönstret. Plommonkvistarna har fått blad, men inga blommor än. Jag har då inte gjort något mer än satt kvistarna i vatten i ett soligt fönster.

Kram M

Lina sa...

Va, jag har aldrig hört att man kan få dem att blomma inne...
Nej vår är det då inte än på ett tag, fört ska det bli påsk och åkas skidor och solas i backen och drickas en och annan kall öl i snödrivorna. Glöm inte att det ju är nu som den sköna vintern börjar! Om man gillar att vara ute i skidspår såklart.
/Lina

Grodmamman sa...

Då har vi verkligen vår här om man jämför hur det ser ut hos er!:) Strålande solsken och ca 10 grader varmt har vi haft ett par dagar nu. Konstaterade att det var dags att kolla över vårkläderna till barnen. Sonen tog vårjackan till skolan idag, dottern gick i överdragsbyxor och kängor!:) Fast den stackarn har inga tunnare skor än, men det ska vi fixa på lördag!
Kram

Anonym sa...

Har ju tyvärr inte några gröna fingrar så har väl inga tips precis. Men jag vet att växter ofta har en viloperiod under året och att många blad kan trilla då. Kanske är olivträdet bara lite trött just nu?

Helena Dovier sa...

Stackars er uppe i norr! Jag som inte gillar snö vill inte ens flytta från Göteborg till Alingsås för jag tycker att det är för kallt och snöigt där :-))). Så Norrland lär det aldrig bli för min del...

Jag köpte mitt första olivträd för två och en halv vecka sedan, och då köpte jag även en flaska med olivnäring för 34 kr. Den är tillverkad av Weibulls, så den går säkert att få tag på i dina trakter också. Den kanske kan pigga upp ditt olivträd?

Kram från Helena

StrandviksVillan sa...

Nepp, ingen vår hos oss heller, förutom den lilla stund i förrgår då det droppade från taken...

Mina häggkvistar blommade faktiskt ett tag, men långt ifrån så stora och vackra blommor som det brukar vara utomhus. Körsbärskvisten hade vackra blad, men plötsligt blev dom lessna och skrynklade ihop. Borde nog ha skött om snittytorna och bytt vatten oftare tror jag.

Ha det fint!

rosenskära sa...

Mitt nästan helnakna olivträd, skjuter nya löv nu, så jag skulle faktiskt tro att det är därför ditt träds löv rasar. Man får tänka positivt!

Kram/L

Anonym sa...

När jag tittar ut ser jag samma sak som du ser, snö snö. Men våren kommer fick lite vår känslor igår, sen den är på gång. Mitt olivträd är massor av vissna blad men även gröna nya blad, ååå jag är såååå lycklig över att olivträdet lever fortfarande.

Kram annica

Mia sa...

Jag är SÅ tacksam att jag inte bor däruppe i Nordpolen som du. Bote to self: ska inte klaga över de små vita smältande fläckarna vi har på gräsmattan..:)

Rester till middag sa...

Oj, vad snöigt. Ska inte klaga med andra ord. Här har vi barmark och ett par plusgrader. Solen sken i morse, men nu lyser den med sin frånvaro.

Lauras gård sa...

Vi har hunnit lite längre med våren här i Uppsala. Det är knappt någon snö kvar. Men hela ladugårdsbacken är full av is som vägrar ge med sig. Ni har ju i alla fall en mycket finare och härligare vinter än vad vi har här nere. Jag har inte provat mina längdskidor jag köpte för tre år sedan... Vintrarna är allt för snöfattiga här.

Kram Stina

Linda -Galleri Palla sa...

Ja, man ska helt klart inte beklaga sig, häslar skånskan med torra vägar och strålande sol.

Jo sa...

Både igår och idag har vi haft strålande sol härnere i Götet, och jag är lverlycklig. Jag gillar verkligen inte snö eller slask, så jag förstår att du vill att den ska väck! *Håller tummarna för att det blåser in varma vindar till dig!*

IKT i min vardag sa...

Oj vad snö...ehhh jag ska nog inte klaga ;) Här har varit riktig vår idag. Funderar t om på att olivträdet ska få komma ut lite på dagarna. Får våren bara grepp ordetligt så brukar det gå snabbt. Ni har säkert ingen snö kvar om en vecka.

Kram Linda

Unknown sa...

Oj vad snö du har.. jag tog min kaffekopp med mig ut i solen och njöt när det droppade från taken.=) Det börjar iallafall att bli snöfria områden. Ska inte klaga jag inte. Vad som händer ditt olivträd vet jag inte mer än att mitt är precis lika. Ser inge vidare ut nu.
Kram maria

Anonym sa...

Jo du! Snön ligger i drivor även i Västerbotten! Hoppas att du får en skön kväll! Kram Anna

Ingrid sa...

Himla trist att våren alltid är så sen här i ödemarken. Ni har lite snö mot för oss...men snart kanske vi också får ta del av den riktiga våren. Jag längtar...

~Livet i byn

Stjärnor & Champagne sa...

Brrr ser kallt ut trots att solen skiner. Här är det barmark men skall upp till Sälen en vecka på söndag.

Kramkram Anne

Frida sa...

Vad mycket snö ni har. Men våren kommer snart ska du se, vilka vackra kvistar du har tagit in.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Anonym sa...

Känner mej träffad...attans vad våren är seg här nere...men det beror ju vem jag jämför med. Så mycket snö ni har fortfarande....
Vad beträffande mina gardiner är det inget speciellt det är bara färgen jag inte vet om jag kan leva med.....de hänger uppe nu och väntar på att bli upplagda...
Hoppas inte ditt olivträd dör men det "ömsar" nog bara lite.

Kram och ha en braer dag!!