torsdag 11 mars 2010

Ska jag eller ska jag inte?

Det känns som om jag är lite disträ just nu, både i det verkliga livet och här på bloggen.

Jag går och funderar på om jag ska söka ett annat jobb. Visserligen gillar jag ju det jag jobbar med just nu, men det nya låter också spännande. Och kanske lite mer omväxlande. Förmodligen får jag mer ansvar, inflytande och kanske lite mer i lön ;-D

Men så börjar man tvivla på sin förmåga. Tänk om de tycker att jag har fått storhetsvansinne om jag söker den där tjänsten? Kan jag verkligen allt som man bör kunna? Jag jobbar redan nu rätt mycket och jag tror inte att det nya jobbet precis innebär mer fritid. Och jag har alltid sagt att jag inte ska bli en sådan som går helt upp i sitt jobb. Men lite roligt verkar det ju ändå...

Så jag går här och grunnar. Några förslag från er mina trogna bloggläsare?

Vårigare tider på det nymålade linneskåpet! Observera murgrönan som fortfarande lever!!!

42 kommentarer:

På landet vid havet sa...

Vad spännande med nytt jobb! Det är klart att du ska söka. Tvivla inte på din förmåga!

Lycka till!
Kram Mia

Johanna sa...

Visst kan man alltid söka, och om man får tjänsten så får man ju ta ställning senare till om man ska tacka ja eller inte..MVH Johanna

Anna sa...

Klart du ska söka om det verkar intressant! Som Johanna säger kan du alltid tacka nej även fast du får det om du sedan ångrar dig.

Ett lite mer omväxlande arbete kanske också kan ge dig känslan av att arbeta mindre tid just för att det blir lite mer varierat...

Kram.

Vit som snö sa...

Jag känner igen mej i ditt funderande. Men visst ska du tro på dej själv!!! Det är vi kvinnor i allmänhet alltför dåliga på att göra. Våga o vinn!
Kram Cilla

Monica, blogg Betongkrukan sa...

Hej,
Börja med att söka...gå på eventuell intervju, sedan ska du fundera och väga jobben mot varandra!

Man ska inte vara rädd för förändringar!
Lycka till! Monica

Signe 1 sa...

Åhh vad spännande men jag förstår ditt dilemma oxå...är själv lite i samma sits. Har sökt ett nytt spännande o utmanande jobb, har varit på intervju, referenser är tagna så nu går jag bara o väntar på ett positivt eller negativt besked! Man vet vad man har men inte vad man får, suck....

Lycka till önskar jag dig!

Kram Sofia

Sanna sa...

Om du känner att det kunde vara dags att prova på något nytt, så ja, ta och sök jobbet! Vilka fina tavlor du gjort. Är den beige gjord av en tapet? En aådan blir jag nu lite sugen på att försöka göra själv. Borde bara hitta fina ramar. Jag skulle nämligen vilja ha nya tavlor i köket.

kram

Cathrin sa...

Sök!!!
I alla fall jag är en sådan som oftare ångrar det jag inte gjorde än det som faktiskt blev gjort. Målet är att inte behöva ångra...

En levande murgröna?! Det finns alltså hopp om gröna fingrar ;) Ekplantorna mår väl bra?

Hannis sa...

Gå på magkänslan!
Och tro på dig själv!
När jag bytte jobb för två och ett halvt år sen så lämnade jag något jag kunde,var bra på och kände mig säker i.
Till något jag inte kunde ett skit om!
Med snabbare arbetstempo, andra arbetstider och lite tuffare arbetsmiljö.
Men det blev bättre, så mycket bättre!
Och jag kunde mer än jag trodde...
Det kan du med!

Men fröken, har du gått och fått gröna fingrar??
Imponerad!

blomsterboden i skanör marie sa...

SÖÖÖÖÖÖK annars kommer du bara ångra dig, man kan alltid tacka nej eller tacka ja och se hur man trivs. Trivs man ej så får man väl leta nytt igen;=)

LYCKA TILL!!!!!!

kramkram marie

Malin - I min trädgård sa...

Jag känner verkligen igen mig i dina tankar. Nu har jag dock äntligen ett jobb som jag trivs väldigt bra med. Men jag tänker såhär att söka kan man alltid göra. Och kommer man då vidare på intervju får man chansen att höra mer om jobbet. Om man nu inte överdriver sina förmågor under intervjun så får ju de göra en bedömning om man verkar tillräckligt meriterad med de kunskaper som krävs. De vet ju vad jobbet kräver liksom. Och man kan alltid tacka nej :-). Så sök det!!! ;-).

Kram M

PS. Ang Stoff & Stil så kan man ju få några tygprover hemskickade. Litet tips :-).

Kram M

camilla sa...

oj vad är det för jobb :)? (kanske inte vill skriva ut det på bloggen)

Jag tycker ändå att man ska lita på sin magkänsla. Följa det som känns rätt. Ett jobb är ändå något man ska gå till nästan varje dag och därför måste man trivas.
Man kan även alltid tacka nej!

Hoppas du blev lite klokare på detta.

Ha en bra dag :)

Vårt hem på landet sa...

It's alive! Hurra! Har Fröken fått gröna fingrar? :)

Jag tycker att du ska köra på det! Sök och se vart det leder. Kanske kan pressa nuvarande chefen på mer lön om du får det andra jobbet?!

Unknown sa...

Hej

Klart att du ska söka, man kan ju alltid ta ställning sedan om man vill ha jobbet eller inte.
Ha en underbar dag.
Kram

Unknown sa...

Hei.
Takk for masse fin inspirasjon. Du har en ny følger! ;-)

LIVS LYST sa...

Lykke til med valget!! ;O)

Liv

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Fröken, du verkar vara en reko typ. Du kommer inte att försöka överdriva dina kunskaper och färdigheter inför den som ska fatta beslutet om att ev. anställa dej (=viktigt!) Du är utrustad med magkänsla och ett sunt förnuft. Rätt man på rätt plats är ofta en kvinna =) och personligheten kan vara en nog så viktig faktor som 100% kompetens. En liten kunskaps-/kompetenssvaghet går kanske att åtgärda med en kurs eller två? Learning by doing.
Lycka till!

millandante sa...

Har ännu aldrig mött någon människa som ångrat sina hopp...
Jag undrar så vad exakt det är som inte världens klurigaste och kreativa fröken klarar av..?!!!:)

Fast det får ju inte gå ut över fritid och bloggande förstås!!!!;)
KRAM

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Du kanske inte söker som solist till kungliga operan? En gissning grundad på din egen beskrivning ;)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Snacka om deja vue!
Här går jag faktiskt omkring och tänker på samma sak, en ny möjlighet som jag inte vet om jag ska ta. Nya arbetsuppgifter, det skrämmer och tanken "kan jag klara det?" maler i huvudet. Men just nu lutar det åt att jag tar chansen. Jag tänker som så att om jag inte gör detta nu, när får jag då möjligheten? Hur länge vill jag vara kvar i det jobb jag har idag, och vilka andra möjligheter har jag till förändring? I det jobb jag har idag är dem begränsade om jag inte vill flytta, och en eventuell flytt påverkar ju inte bara mig utan även min man.
Man måste våga lite för att komma någonstans här i livet! :-)

Jo sa...

Jag tycker helt klart att du ska söka! Särskilt om du bara tvekar pga att du inte vet om du "räcker till", för det gör du ju! :) Det du inte kan, det kan du lära dig. Du kan ju alltid tacka nej om du skulle få det!
heja!

Livet är Underbart sa...

Från en som gick från säljare till ansvarig för alla säljare på golvet säger jag bara: friskt vågat hälften vunnet! Man kan mer än man tror. Har inte ångrat mig en ända sekund. Lycka till!

Vitt och Blått sa...

Jag sökte och fick nytt jobb i augusti förra året och precis som du så tvivlade jag på mig själv. Men, oj vad bra det har blivit och jag har själv växt i min roll. Jag tycker att du ska söka, det kan man alltid göra! Får du det kan du fundera då och ta reda på all fakta. Lycka till!!

Ha en bra torsdag - kram E

Hus nr.14 sa...

Klart du ska söka! söka kan man ju alltid!
Nyttigt med nya utmaningar!
Trevlig helg!
Marielle

homebylina sa...

Ibland är det nyttigt med utmaningar och lärorikt...kör på! Livet är för kort för -tänk om....För att vinna måste man våga! Lycka till :o) Lina

Grodmamman sa...

Som sagt, sök! Man ångrar inte det man gjort, bara det man inte gjort!:) Lycka till!
Kram

Lyktor och Tyg sa...

Absolut ska du satsa, annars kommer du alltid fundera på hur det hde varit om du haft det jobbet.
Kram Kristina

SKOOGSTROLLET sa...

Hörru du! Nu tycker jag du tar och söker jobbet, för det har du ju inget att förlora på mer än att du la lite tid på att fila på ditt CV och ansökan. Sedan är det ju upp till någon annan att bestämma om du är kvalificerad nog för en intervju. Dessutom är det ju först om/när du får jobbet som du behöver ha tänkt klart om du vill ha det ... Så var inte så blygsam, säger den som tråkas ihjäl av allt jobbsökande. Nu har jag i alla fall fått klart med 50 % fram till siste maj.

Sari sa...

Jag har också många gånger funderat på om det som jag gör verkligen är det jag vill göra resten av mitt yrkesverksamma liv.... Men tyvärr vet jag inte riktigt vad det andra skulle vara för något..
Vad svårt.... Du kan ju alltid söka jobbet och se om du får det. Finns möjligheten att ta tjänstledigt från ditt nuvarande jobb och prova det andra jobbet, om du får det?
Kram Sari

Nina sa...

Jag röstar också för att du ska söka. Om (när:)) du får jobbet så får du grubbla på det då, om du ska ta det eller inte.

Ha det gott!

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Magen! Lyssna på magen, det är alltid det bästa...och väg för och emot såklart! Hoppas att du kommer fram till npt bra :-

Må så gott!
Kram Lina

Fröken Råsmart sa...

Klart du ska söka! När/om du sen blir erbjuden jobbet tar du ställning till om du vill ha det eller inte.

Om du inte söker tror jag att du kommer att ångra dig sen.

Lycka till med dina funderingar!

Engelska Villan sa...

Hejsan svejsan!
Det är klart du SKA! Du kan väl tacka nej om det inte känns bra på intervjun??
Lycka till!
Kram kram Anna

StrandviksVillan sa...

Vi är många som önskar att vi hade chansen till ett nytt jobb!
Tycker absolut att du ska söka, om du får det så går du på magkänsla om du ska köra. Om du inte får det så märker du nog om du blev besviken eller tycker att det var bäst som hände. Fast om du INTE söker, så får du ju aldrig veta, eller hur?

Stoooort lycka till önskar jag dig!

Stina Wallgrens Vävbod sa...

Du känner nog i hjärteroten och magen vad som känns rätt för dig. Men sök hursomhelst, det går ju faktiskt att tacka nej om du ångrar dig men det går inte att söka jobbet om några månader om du skulle ångra dig då.

Lycka till!

kram Mia

Anonym sa...

Jag tycker absolut du ska söka. Gud så spännande! =)

Dicksonska våningen sa...

När en man söker jobb tänker han inte så. De tänker att det de inte kan det lär de sig.
Du kan ju alltid söka. Kanske kan du kolla om arbetstiderna är flexibla?
Lycka till!

Kram Annika

Anonym sa...

Spännade med nytt jobb. Sitter i samma sits, Intervju i morgon...hjälp kan jag verkligen detta, vad har jag gett mig in på :/ är tankar i mitt huvud just nu.

jag tror egentligen att man kan mer än man vågar, men man måste våga för att upptäcka.

Kör hårt, sök det, du kan ju alltid tacka nej.

Kram

Emma / Reko Stil sa...

Klart du ska :) Som många andra skrivit - om man söker och så får en tjänst så kan man alltid tacka nej om man ångrat sig. OCH, man kan alltid gå tillbaka till samma typ av jobb som man hade om man ångrar sig efter en stund i nya tjänsten. (Jag vet att det kanske inte kryllar av jobb uppe i norr...).

En av mina vänner gjorde det, fick ett nytt jobb som verkade spännande, mer i lön, mer ansvar och allt det roliga. Men det visade sig vara skit. Dåliga chefer, dåliga rutiner och massa jobb. Så hon slutade efter 6 månader och gick ner i lön igen men fick det bästa jobbet ever efteråt. Så om än det första steget visade sig vara "fel" så blev det ändå så RÄTT. Så att testa sina vingar brukar bli rätt i slutändan ändå :)
Men du får inte "jobba bort" bloggandet bara ;)
Lycka till!

hilma sa...

De här tankarna känner jag igen ...." Kan jag verkligen allt som man bör kunna?"
Det verkar vara standardtankar för många.

Det du inte kan får du lära dig - så enkelt är det!

Det är sällan man ångrar det man gör MEN det man inte gör brukar man ångra.

Lycka till!

Ninna sa...

Min pappa har alltid sagt "Man ångrar sällen det man gjort, utan det man inte gjort"... Med andra ord så ska du självklart söka. Om du skulle får det nya, så kan du ju också säga NEJ TACK om du senare kommer på att du vill vara kvar på det gamla ;-)

decomarce sa...

Hi,
Have a nice blog! :)
Marce,