måndag 31 maj 2010

Fröken Fräken försöker få ordning

Käre granne!
Jag har hört att du skaffat en ny motorcykel.
Ja, hela kvarteret har hört att du skaffat en ny motorcykel, faktiskt.
Och nog är det väl synd att enbart testa hur fort den går från 0 till 100 bara här på gatan? Det lär finnas väldigt fina vägar i Chile tex. Och många också! Du kan säkert vara borta i sådär en fem-sex år innan du har kört igenom hela vägsystemet.

Kära festprissar på väg till och från centrum!
Jag förstår att det måste vara ohyggligt svårt att hålla i en glasflaska under en festlig natt, jag menar, det måste säkert kräva en IQ på 40 allra minst. Men skulle ni ändå kunna försöka att hålla i flaskorna under er promenad och inte krossa dem mot gatan, precis där jag tänkt cykla?

Kära Ikea!
Visst gillar jag er högt och rent.
Men hur tänkte ni när ni tog bort trasmattorna ur ert mattsortiment? Tänkte ni inte alls på mig som inte vill ha en knasmönstrad wiltonmatta eller en gabbehmatta?
Och varför ha samma streckkod på olika färgställningar på ett tyg? Det leder ju till att det bara finns den illgula färgställningen på varuhuset varenda gång jag är dit, aldrig den svarta eller vita!

Trasmattor från när det begav sig. Blått kvällsljus ger en annan färg i bilderna...

23 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hi Hi!
Vi får väl hoppas att dem lyssnar på dig. :-D

Dicksonska våningen sa...

Jag flyttade till hus på landet, från lägenhet på bottenvåning i stan, just för att slippa motorcyklar, moppar och fulla, gapiga människor.
Att jag fick trädgård, gratis parkering och en dröm att gå i uppfyllelse var bara en liten detalj i det hela ;)

Ha det så bra!
Kram Annika

Gilla Yoga sa...

Fniss, ja det finns onekligen en hel del att tycka till om. Häromdagen kände jag mig gammal när jag gick på stan och förfasades över hur skräpigt det var. Och det värsta är att det inte bara är "ansvarslösa" ungdomar som skräpar ner utan minst lika många "vuxna".

Fina trasmattor!!!

Vita Lyckan sa...

Jag skulle vilja instämma till fullo i dina kommentarer och dessutom tillägga en uppmaning till min granne att sluta elda i sin kamin med sur ved... den STINKER!

När jag bodde i lägenhet hade jag velat uppmana mina grannar att vänta med att tända ciggen tills de kommit utanför trapphuset!

Ha det gott!

Kram, Karin ♥

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Du är för rolig, håller med dig till fullo :-)

//
kram Lina

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Ja visst är det skönt med ordning och reda:) Jag hoppas du får det lugn å ro hemma..det otroligt irriterande med störiga grannar!! God natt <3 Kraam Izabell

Vitt och Blått sa...

Typiskt! Rolig du är! :) Hihi
Fiin stol! Trevlig vecka - kram E

Systrarna Hjertén sa...

Nu fick jag ett gott skratt - TACK! Kände att det var precis vad jag behövde!!!!!!!
Mvh
Frida

Felix sa...

Tänk att när den ena grannen har besök ska den andra alltid föra oväsen med gräsklippare eller motorsåg... Det är sig likt överallt! När vi firade Mors dag hos mina föräldrar i går höll grannen på och skar tegelpannor... Varför inte ta ledigt på söndagar, som man gjorde förr i tiden?

Försommarhälsningar
Elisabet

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Vissa dagar går en del skaer en på nerverna, andra bryr jag mig inte. Skönt att bo i lugn och ro. Och du: tröttna på ditt pyssel gör jag INTE, du är en sådan inspirationskälla! Tack för att du delar med dig!
Må så gott
/Karin

Anonym sa...

Vilka grannar *ler*, fylletrattar & IKEA till på köpet =/.

Det är skönt att bo på landet...här blir man aldrig störd??
Förutom när bonden kör ut Hönsskit på åkrarna...lagom till min mogonpromenad,skratt. Jag kan lova att det svider i svalget & ögona tåras:))

Ibland är det skönt att klaga, eller hur:)
Alltid med glimten i ögat.Kram Milla

Sanna sa...

Bra brev! Du kan skriva under med mitt namn också. Jag har samma "problem" :)

Nilla sa...

Trist med sönderslagna glasflaskor och folk som kör fort på gatorna.
De tänker nog inte på att andra vistas där, både människor och djur.

Hoppas du får tag på trasmattor till slut. Jag söker oxå. :)

Ha de bäst !!
Nilla

Karin - Mina Rum sa...

Motorcykelfantaster och festprissar har vi inte så mycket av här ute på vischan. Här väcks man av sorkar som knaprar i väggarna mitt i natten. Nog så störande...
Kram!

Madeleine Berglund sa...

Jämmer jämmer, tänk vilka bekymmer man har mellan varven. Jag håller med dig angående glassplitter. I r r i t e r a n d e !

Hmm, hotell har jag dessvärre inte jätte bra koll på eftersom jag själv aldrig behövt tänka på den saken eftersom jag bor så nära huvudstaden.

Jag gillar stolen, så trären och underbar.

kram Madeleine

Norregård sa...

Tur att någon försöker få ordning!!! Kämpa på Fröken;o)

Kram Malin

Grodmamman sa...

Gillar verkligen dina inlägg!:) Här höll vi på att inte somna igår kväll då de blivande studenterna hade karneval och underhöll halva stan med sin musik! Vill gärna sova med öppet fönster, men det var bara att glömma. Å andra sidan är det bara en gång om året, så det kan jag överleva!:)
Kram

Lantliv och Loppis sa...

Tack!
Jag hade tur som hittade bordet..det stod i vedboden vid mina föräldrars sommarstuga =)
Vilken fin stol!

Vita Lyckan sa...

Ibland undrar jag om loppisägarna är totalt okunniga när de sätter prislappen. Det finns en gigantisk loppis inärheten, men jag tror inte ägaren egentligen vill sälja något. Han tar 30 kr för IKEA-glas som kostar 20 kr nya... Mitt bästa fynd är en Is-Sissi som jag gav 30 kr för. På Sthlm designmässa tre dagar sedan skulle dom ha 1700 för en i sämre skick än min.

johanna sa...

Hej¨
Jag håller med dig=)) Bilderna på min vågg satte jag rakt på med häftmassa=)
kram

Livet på Berget sa...

Ja trasmattor är urtjusigt! Man kan fynda dem på loppis ibland eller hemma hos mamma och mormor. Man blir mycket glad då! Jädrans motorcyklar, de låter verkligen illa, hoppas din granne flyttar snart.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Nyanser av vitt sa...

Åh jag tror nästan du skickat hit den där mcnissen. Vi har en med en HD som också måste testa den sent på kvällar/nätter och sover man med öppet fönster...jag har numera införskaffat öronproppar.
A

Jenny sa...

Hej Fröken Fräken!
återigen ett härligt inlägg från dig som får en att dra på smilbanden!

Hoppas MC-kille, festprissar o IKEA hörsammar din uppmaning;)

Ha en bra dag!
Kraam Jenny