tisdag 4 oktober 2011

Lampor, lampor, överallt lampor

Okej, detta börjar likna ett missbruk.

På varje loppis som jag besöker är jag som en hök och spanar efter lampskärmar eller lampstommar. Men det är så sjukt roligt att göra sina egna lampor! Nu är jag på jakt efter stora stommar så att det kan  bli fler taklampor som denna.

När det gäller tygval så rekommenderar jag ett tunt tyg; voile, siden eller liknande, då blir det snyggast.
Till denna lampskärm, ca 30 cm i diameter, behöver tyget vara 3 meter för att få till rätta rynket. Så jag sydde ihop två bitar á 150 cm. Beskrivningen på hur man syr hittar ni ju hos denna bloggare.

Totalt kostade denna lampa 80 kr. Lite billigare än Tine Ks variant, och då jag är allt annat än märkesfixerad så tycker jag att det är roligare att ha en äkta Fröken Fräken-lampa än en äkta Tine K-lampa.


Och att leka med bilderna är inget som jag vanligen förordar,
men denna gång kunde jag inte låta bli.

TACK för alla råd och stöttande pepp i föregående inlägg!
Faktiskt, när man läser alla kommentarer, så försvinner lite av ens egen lust att ringa upp och skälla ut den klagande firaren (för tro mig, jag har allt funderat på det, men beslutat mig för att inte sjunka till samma nivå som firaren). Det hjälper när man får läsa att det faktiskt inte bara är jag som tycker att jag inte gjorde något fel.

Okej, så storsint är jag inte att jag förlåtit och glömt. Möjligen försöker jag glömma att den personen existerar...

11 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Oj,så fin lampa du gjort! En sån skulle jag kunna tänka mig att fixa till :)

Jo sa...

Oh, snajsig! Jag kanske skulle skicka dig till att leta upp en skärm till min auktionsfyndade fot (10 kr)...? :)

Ullis sa...

Jätte snygg! Vad duktig och kreativ du är!
Ha det fint!

Johanna Stålros sa...

Lampan är toppensnygg- och vad gäller det förra inlägget så kan jag bara säga, att den personen måste må riktigt dåligt som gör en sån sak!!!!! Höjden av fräckhet. Kram Johanna

Mjuka sa...

Riktig fin lampa du fixat. Ser ut att va en riktig dyrgrip!
Kram Malin

Jenny gömma sa...

Wow, vilken fin lampa! Imponerad! :) kram Jenny

Monkan sa...

Jag förstår, du har missat att ta vaccin mot lampsjukan :) Fast tur är det för en Äkta Fröken Fräken Lampa eller en fröken Fräken Vad Som Helst, skulle ju varje bloggare vid sina sinnens fulla bruk vilja ha. Mycket tjusig, jag blir otroligt sugen på att göra en lampa.

Presenter till sig själv, det var ju en rackarns bra idé. Och ju mer synd om sig, desto fler och finare antar jag? Då kommer jag mycket snart få ge mig en väldans massa fint för snart blir det extremt synd om mig. Men hu, tänk om jag inte tycker att mina presenter till mig duger?! Tänk om jag drabbas som X, tänk om jag blir osams?! Kanske jag ändå inte ska ge mig presenter. Åh X, vad är det för en typ den där Firaren! Man skulle ju vilja önska att Firaren läste inlägget och framför allt alla kommentarerna...

Felix sa...

Ojoj, vilken snygg lampskärm du har gjort! Om du får för många lampor kan du alltid skicka några hit... ;-)

Angående ditt förra inlägg, så har jag aldrig hört på maken tidigare. Jag trodde att man ringer eller skriver och TACKAR för presenter, och talar om att man är GLAD när någon kommer ihåg en och kommer på ens födelsedagskalas. Om det inte framgår av inbjudan att man måste stanna ett visst antal timmar, eller till ett visst klockslag, förstår jag inte hur man kan ge sig till att klaga... Verkar väldigt ohyfsat. Sedan står det ju var och en fritt att tycka olika om de presenter man får, men det ska man inte tala högt om. Man blir ALLTID glad för en gåva, så är det!

Hösthälsningar
Elisabet

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Kikar in på din fina blogg!

Vilken jättefin lampskärm du fått till!!!!

/Annelie

Lantmätarvillan sa...

Tack för lampbeskrivningen:) Jag hade nästan tänkt be om en beskrivning för jag gick igår och klurade på din lampskärm från sommarens pyssel.

Jo det där med firande och trubbel; När ilskan lagt sig kan det övergå till att bli lite smått komiskt och förundransvärt hur en del funkar (och inte funkar). Kanske är det förundransvärt länge innnan det blir komiskt...Ignorera och försök hitta ett sätt att aldrig åka dit igen :)

Grodmamman sa...

Snygga lampskärmar du fixar till! Skulle gärna fixa till några lampor jag med, men just nu är livet segt och tröttsamt.
Kram