måndag 13 februari 2012

Drömgäster


Kök från kvanum.se

Eftersom nästan lika många röstade på Drömgäster som Hur man skriver en blogg, får det väl helt enkelt bli två inlägg! Kan hända att det blir ett om Färg, form och funktion också, men det behöver jag lite mer tid för eftersom det kräver en del tid för fotografering..

Jag är, i princip, helt ointresserad av matlagning. Javisst, jag äter för att jag måste, och visst är det gott med till exempel kyckling yakitori, men jag är inte den som ägnar lördagskvällarna åt att framställa fänkålsskum eller experimentera med rödvinssåser. Så min middag äger rum i ett par bekväma soffor, i ett vackert rum med altandörrar på vid gavel, och sommar och hav alldeles utanför. Och med någon annan som kock!

Får man nu bjuda in vilka gäster som helst så väljer jag att både bjuda in de omöjliga och de kreativa.
(Alla namn är klickbara, så att ni kan läsa mer om de här tjommarna)

Tage Danielsson
Tage verkar vara både väldigt intelligent och rolig, och rolig på ett sätt som inte bygger på förnedring av andra. Full av idéer och ett starkt samhällsengagemang. Och med ett underbart språk! Jag kan tänka mig diskutera språkliga stilar halva kvällen med honom.

Karl-Arne Holmsten
En skådespelare från den tiden då det var lite stil på saker och ting. Dessutom har han spelat Christer Wijk! Och så är jag nyfiken på hur det gick till när han och Inga Gill träffades.

Lotta Månsson
Hur kan man ha en middag utan att bjuda in Lotta, skapad av Merri Vik? Helt omöjligt! Denna färgstarka fröken tycks kunna förgylla alla sammanhang som hon deltar i! Jag kan dessutom få reda på vad som har hänt med Gigi, vilken stad hon egentligen växt upp i och hur Ping Pong-Kalles Poporkester lät.

Dag Hammarskjöld
Tänk att ha lämnat denna värld alldeles för tidigt, men ändå uträttat så mycket. Hans liv och gärningar fascinerar mig. Det enda jag är rädd för är att jag ska känna mig som i ett litet gruskorn i jämförelse.

Anders och Claes Eriksson
Jag tänker mig att jag får väldigt väldigt roligt i dessa herrars sällskap. Mer behöver inte sägas. Eller jo, båda två verkar ha en stor portion integritet, och det imponerar på mig.

Mary Russell
För att jag hoppas att hon har funnits på riktigt, och vill veta vad som blev av henne.
Och, hur det är att vara gift med Sherlock Holmes.

Estrid Ericsson
Otroligt begåvad, driftig och förmodligen med en rätt rejäl portion skinn på näsan. Att driva eget som kvinna på 1920-talet kan inte ha varit helt enkelt.. Hur gör man affär av sin kreativitet, det vore intressant att få veta.

Uppdatering! Hur kunde jag glömma?! Naturligtvis ska ytterligare en gäst vara med:

Tony Hill
Värsta bästa psykologen, som är vimsig som få och alltid bär på plastpåsar. Man måste ju ha med en som sagt "If religion is the only thing that keeps us alive, then God help us all". Förmodligen skulle han kunna analysera oss alla och kanske hjälpa mig att förstå varför jag blir så nervös när jag ska ut och resa.

Har jag glömt någon mer?

8 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Här fräser man iväg på möbelmässa ett par dar för att uppdatera sig lite, och vad händer?
En väldigt viktig omröstning äger rum!
Nu tyckte jag väl i och för sig att alla alternativen var spännande. Men kan du inte göra ett litet om din vandring genom Stockholm ändå....?
Din middag verkar bli trevlig med en schysst blandning av gäster.

Marie - Systrarna sa...

Jag tror jag bjuder in mig till den middagen! Jag kanske kan laga maten så slipper du. Lotta samt Anders och Claes skulle definitivt vara gäster även på min drömmiddag nämligen....

Karin A sa...

Åh vilket fint sällskap att dinera ihop med. Jag hade gärna gjort dig sällskap på middagen.

Ser fram emot nästa önskeinlägg också. Ha en fin vecka!

Hannis sa...

Ah!
Intressanta samtal kan jag tänka mig att det skulle bli i det sällskapet.
Estrid Ericsson, blir det coolare än så??

Vända blad sa...

Vilka spännande gäster! Jag var faktiskt tvungen att tänka efter lite vilka en del av dem egentligen var...Karl-Arne Holmsten, ja just det, My Holmstens pappa. Matlagningskonsten spelar nog ingen större roll i det här eminenta sällskapet där samtalet kommer att vara betydligt mer givande än ett blekt fänkålsskum....

Hem och Harmoni Marie sa...

Sitta bredvid Tony Hill hade jag inte tackat nej till... kan bli intressanta teorier som kommer fram.

Jo sa...

Åh, vilken cool middag! Den hade jag gärna blivit inviterad till! Om jag bara var säker på att Lotta inte lagade till fisk... ;)

Lenaslera sa...

Christer Wijk ja, vem Vill inte träffa honom!