söndag 19 augusti 2012

A change would do me good

Herregud, vad är det som händer?
Det är helg och jag har varit vaken sedan halv åtta! Likadant igår!

Som om det inte vore tillräckligt märkligt, så har jag sedan en tid känt att jag är trött på alltför mycket vitt och lantligt. Jag har ju aldrig tyckt att jag varit shabby chic av mig - jag gillar inte det överdekorerade (enligt min smak alltså) med volanger, madonnor, rosblommigt, änglar, kuddar med barntryck, vitmålade barnvagnar och  gamla skridskor, som är vad jag förknippar med just den inredningsstilen. Jag har varit mer för stilrent vitt med gamla saker (kanske en väldigt liten skillnad för oinitierade). Men nu tycker jag att det blivit alldeles för mycket av den lantliga inredningsstilen, det känns för kommersiellt. Alla affärer hakar på och försöker sälja fuskgamla saker, gardiner med fransk text och pastelliga zinkburkar. Och jag blir bara trött, och upprorisk.

Så, plötsligt söker jag efter mer färg (särskilt gult..!), grafiska mönster, 50- och 60-tal och teak. Naturligtvis är basen fortfarande vit, och jag har inte tänkt att byta ut alla mina möbler. Bara blanda upp det vita mer, och det funkar bra att blanda gamla möbler med modernare saker också. Så nu kommer det att smyga in lite andra saker här i bloggen - ja, stolen har ni ju redan sett.

Men lite chockad blev jag ändå när jag föll för detta tyg i olika nyanser av orange...!

Och en grå kudde piffade jag till med ett gult barnbälte.Uppdatering!
Jo, jag har tröttnat på Ernst också (!!!)

18 kommentarer:

Mjuka sa...

Förstår precis. Jag vill också ha det mer "rent" och gärna lite grafisk.
Gult har letat sig in mer och mer hos mig, gärna lite 50 tal. Mmmm.
Må så gott!

Klankis sa...

Dagens chock!

Karin A sa...

Spot on...jag är inne på helt samma sak. Lite mer färg bland det vita. Får ofta höra att jag har det "romantiskt hemma", vilket jag inte riktigt tycker. Men kanske är det så att vit inredning och loppisfynd blivit synonymt med romantiskt shabby chict. Älskar för övrigt tyget. Ha en fin söndag!

Grodmamman sa...

Håller med dig fullständigt! Vill ha vita väggar, men inte för mycket krusiduller och saker. Satt häromdagen och gick igenom lite vad jag kunde ta bort här hemma för att inte få det för plottrigt.
Gillar egentligen inte orange, men det där tyget var riktigt snyggt och en härlig färgklick!:)
Kram

Mamma med ambitioner sa...

Väldigt fint tyg. Jag har svårt för gult med det syns mer och mer i inredningssammanhang så var så säker snart hittar du gult även hos mig.
Ha en fin Söndag. Kramis Kristina

Vit dröm sa...

Supersnyggt tyg! Kul när man kan ta in lite färg och inte bara vitt ;)
Kram Anna

Anonym sa...

Jättefint tyg, jag älskar trianglar! Hittade en snygg kudde på lagerhaus med triangelmönster som nyss kommit in i sortimentet, vet inte om den fanns i gult men jag slog till på en grå. Älskar lösningen med skärpet! Fiffigt och enkelt.

Hanna sa...

Det tyget var fint.
kram
Hanna

Systrarna Hjertén sa...

Känner likadant!

Hannis sa...

Det viktiga är ju att man har det man tycker om hemma.
Själv är jag fortfarande lite allergisk mot färg hemma hos mig men jag tycker att det kan vara riktigt fint hos andra.

Och ja, du förvånade mig stort med det oranga!
Till och med jag gillade mönstret!

Lisa sa...

Ah!!!! Julafton!!! Jag älskade din blogg innan trots att du inte riktigt hade "min" stil, men nu....ett halleluja moment....även om jag får "slåss" med dej om samma saker på typ samma ställen...men det är det värt, din blogg ÄGER!

Johanna sa...

Vilken rolig idé det där att sätta ett färgglatt skärp runt en kudde:):)

Sov Gott,

Kram Johanna

Emma sa...

haha! omvänd:) vansinnigt snygg kudde:)

Rafaellascreativa sa...

Inget behöver vara vitt eller svart, allt är bra bara man förgyller någons dag, det har du gjort med min ! Jag har olika rum i olika stilar med ständig förändring , det gillar jag, mvh Carina

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Får också en höra att jag har det "shabby chic" utan att jag själv tycker det. Orange och gult har ännu inte hittat hem till mig, men det håller helt klart på att komma inte mer kontraster till det vita.

Och så måste jag nog erkänna att jag är lite besviken på detta års "Sommar med Ernst". Jag tycker fortfarande han gör en del snygga grejor, men tyvärr har det varit lite för lite av det att visa upp det han faktiskt gör och för mycket av personligheten Ernst. Ett inredningsprogram ska liksom innehålla mestadels inredning i mitt tycke, det är ju därför jag tittar.

Ha en fin start på veckan!

Silverkant sa...

Jag har alltid gillat din stil just för att den inte är shabby chic, men ändå ljus och lite "gammeldags", typ. Men jag undrar om jag inte skulle gilla dig ännu lite mer om du kom över till min sida med 50-tal, lite färg (självklart med en ljus grund), grafiskt och en gnutta teak :-)

Stort tack för tipset om linolja på teak!

Ser fram emot att få se din stilförvandling - riktigt njutbart tror jag att det kommer bli!

/Linda

Nenne sa...

Det är väl tjusningen med vitt och svart som grundpelare?
Att man lägger till och drar ifrån färgklickar här och där!
Så försöker jag göra. Även om färgklickarna har en tendens att inte bytas ut så ofta som jag skulle önska....

Ha en trevlig dag!

Fröken S sa...

Vilket snyggt tyg! Själv blandar jag gammalt, nytt och 50-60-tal. Följer ingen specifik inredningsstil men har ändå vissa preferenser!

Det är roligt med lite förnyelse på stilfronten ibland!