onsdag 5 december 2012

Granen står så grön och grann i stugan

Ja, granarna är inte gröna utan svarta, och de står i en funkislägenhet istället för en stuga. Men ni hajar konceptet.

Har sett granmönster lite här och där, och tänkte att det där kan ju vara skoj att prova på! Jag skar ut granschabloner i OH-plast som blivit över på jobbet - för ingen använder ju sådant längre, så det är ett tips om ni också vill göra egna skapelser! Granarna ritade jag upp på fri hand och skar ut med en liten skalpell.

Jag tryckte granarna på vanligt vitt bomullstyg som jag sedan sydde till kuddar (man ska alltid ha vitt tyg hemma, man vet aldrig när det kan behövas!). Medvetet försökte jag att sprida ut granarna ojämnt, trots att hjärnan var inställd på det motsatta.Tygfärg och stöpplingsverktyg kommer från min "hovleverantör";
Panduro.

Det ser inte ut som att det kommer att bli så mycket rött här i jul. Eller bra fotograferingsljus heller, för den delen.

18 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vilken härlig kudde du gjort!:) Hade också haft svårt för att sätta granarna oregelbundet!;)
Kram

Bellas Lantliv sa...

Snyggt! Vill oxå göra snygga tryck på tyg, men jag får det inte så där fint....
Önskar fröken en trevlig kväll!

Marita sa...

Men ååååå vad fin den blev!! Måste ju jag också prova!
kram, Marita

Unknown sa...

Vitt tyg är bra att alltid ha hemma, och speciellt hos dig när dina bra idéer poppar upp!

Snygg kudde!

Kram
Pernilla

Majstess sa...

OOoohh!! Så najs!!

Grodmamman sa...

Vet att jag inte kan bestämma över vädergudarna, du om någon vet detta, men det hade varit underbart med några timmar utan snöande nu!:) Och jag gillar fortfarande snö!;)
Sedan är det verkligen så att vi på de här breddgraderna inte är lika beredda som ni i norr. Kan ju bero på att vi inte har sådana här vintrar varje år.
Kram

Maria sa...

Snyggt. Kul ide tycker jag.
Kram på dig från Maria

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Snyggt! Granar är bara trevligt :-)

Emma sa...

Superfint!

Monkan sa...

Sjukt snygg kudde, ser inte heller det minsta stickig ut trots alla barrträden. Vansinnigt fin helt enkelt, jag måste titta på den en stund till. Jag ligger också lågt med det röda i julpyntet, finns bara lite i köket, i julgardinen. Och kommer att bli lite fläckvis när små Cult-tomtar plockas fram, kanske till helgen.

I vardagsrummet är det vitt och grått/silver som gäller, och faktiskt en turkos adventsstjärna. För att jag inte har lust att byta gardiner och har en fåtölj som är vääääldigt turkos.

Aaah, har Fröken redan grejat julkorten! Hoppas det blev en trevlig gala av prisutdelningen, några fina tacktal kanske. Om den gick på tv så missade jag den dock. Jag som kände mig så duktig för att jag faktiskt börjat tänka på att göra mina, till helgen t.ex. Och faktiskt redan i september kom på hur de ska se ut - sen får vi se hur det yttrar sig i realiteten... Min tillverkning brukar vara som Du beskriver, lite experimenterande. Jag brukar liksom plocka fram allt material jag har och vänta på att det ska Tala till mig. Oooh, har Maxi stansar, jag skulle verkligen behöva en ny snöstjärna, min är utnött och har blivit helt slö.

Last Christmas-jul, fluffigt hår, jamen självklart!!!

Pryl i handflatan iiiiinte bra. Man blir lite förvånad tror jag? Som jag blev när jag högg en kniv i handen för några år sen. Det var jag, en kniv och en hal avokadokärna... Sen fick de stanna hemma medans jag tog en tur till sjukhuset...

Idag har det faktiskt snöat här, på riktigt. Och det har väl inte undgått någon... Men nu är det plusgrader igen så imorron är det jag som kommer att gå mitt i gatan... Det kommer garanterat att rasa tonvis med tung snö från taken. Hörde lite dunsar utanför fönstret tidigare, det var visst nån i huset som tömde sin balkong på snö, det var nog en del för de höll på minst 20 minuter. Tunga dunsar, så bra snö att göra snögubbar av men inget man vill ha i huvet imorron. Kanske man ska ta upp cykelhjälmen från förrådet? Men jag tyckte i alla fall att det var ganska mysigt idag, bara för att det var så galet, eller om det var jag som var galen :) Jag blev lite förvånad när jag klev utanför den upptrampade smala stigen på trottoaren, och hamnade i snö upp till knäna. När jag skulle hem från skolan hade de faktiskt plogat minsann. Men så började det snöa igen...

Önskar att jag hade en grankudde :)

Salikon sa...

Så barnslig och så fantastiskt fin !! Jag har ju alla ingridienserna hemma, tur för mig :)

Salikon sa...

Så barnslig och så fantastiskt fin !! Jag har ju alla ingridienserna hemma, tur för mig :)

Anonym sa...

Gud vad du är duktig, hade behövt lite av din påhittighet. Har försökt göra julkort i flera dagar, men dom blir bara såå fula.
Du är en stor inspiratör kram på dig!
/Ingela i Piteå

Karin A sa...

Vilken snygg grankudde - me like! :) Jag funderade på att beställa en sådan men nu kanske jag gör en själv...tack för inspirationen.

Malin på pastill.nu sa...

Jättefina granar! Har tänkt göra något liknande. Men alltså, stöpplingsverktyg, VAD är det? Eller kan det vara typ en pensel med en sån skumgummibit på toppen kanske? Och varifrån är de helt underbara husen?

Det Vita Drömhuset sa...

Ruggigt snygg kudde!! Eller ska jag kanske säga gran(n) kudde??? ;)

Kram Åse

Silverkant sa...

Superfint! Man lär sova gott på en så fin kudde :-)

/Linda

Johanna | Tillvaron.se sa...

Schnyggt!