söndag 28 december 2008

Inspiration...

Min inspiration kan ofta komma från en bild jag har sett. Jag ser ett föremål, ett arrangemang, en känsla eller färg/strukturkombination som jag vill åt, fast på mitt sätt. Igår kväll såg jag en sådan bild. Och sedan kunde jag ju knappt somna! Och så insåg jag att den gardin som jag precis sytt till sovrummet inte alls stämde med hur jag ville att det skulle se ut. Hade en helt annan gardinmodell i huvudet. Nu har jag provsytt en minivariant av hur den gardinen skulle se ut, och min konstruktion ser ut att kunna fungera. Och så är alla tygaffärer stängda...

Jaha, vad gör man nu? Städar ur den där förbenade garderoben?


19 kommentarer:

Grodmamman sa...

Visst är det tråkigt när man kommer på något och så spricker det på att inga affärer är öppna!?!=)
Men men, då kanske garderoben blir städad i alla fall?!? Här har jag börjat röja i tvättstugan, men sedan var jag bara tvungen att kolla av bloggen och sedan blev jag fast!
Kram

Linda -Galleri Palla sa...

Japp, det gör man. Eller kylskåpet... Eller annat som kan hålla en sysselsatt till affärerna öppnar.

Själv tränar jag på att svälja. Min hals är nämligen igenmurad...

Iris // Alla dagars kaos sa...

Man ska ju alltid komma på de bästa idéerna när affärerna är stängda. Jag brukar få som mest lust att göra om här hemma jättesent på kvällen.. även städmanin slår till då :)

ha det bra!

Lilla huset på prärien sa...

Ahh... men då har du ju någonting att se fram emot imorgon *ler* Och fram tills dess kan du ju bara gå och suga på karamellen och tänka på hur vackert det kommer att bli! Och så rensar du ur garderoben samtidigt - och gud så skönt det kommer att vara efter det! :)

Kram Jenny

Compact Garden sa...

Visst är det konstigt att den bästa inspirationen kommer när det är som sämst, men ibland kan det också skapa en sån lust att banne mej hitta något i just garderoben som kanske skulle kunna användas
:-)Anne

StrandviksVillan sa...

Vet precis vad du menar!

Njaa, jag började på med ramarna, plockade in foton, arrangerade ramarna först på golvet. Men när jag skulle hänga dom, usch! Det blev snett och vint och inga raka kanter, blev trött på det och beställde tavellister av maken att tillverka istället. Så nu kommer det ta ännu längre innan fotona kommer upp på väggen... Men det blir nog bra sen :)
Jag har börjat dagen idag med att vika bort ett berg av tvätt och städat badrummet på övervåningen.
Ha det bra!

Pysselpralinen sa...

Håll i dig Fröken och bit ihop! Låt inte frustrationen ta överhanden, då kan man gå i tusen bitar! Andas djupt genom näsan.
För på något sätt så kände jag en viss frustration genom skärmen...eller?

Jag är minst lika irriterad över den här lilla byns tygaffär inte behagar öppna förrän på tisdag, när jag har åkt härifrån. Tänk om dom har det där vita och rödprickiga tyget som ska bli en julegris?!! Eller ännu hellre Spiras Staden på rea. Usch, jag ryser bara av tanken på att inte veta!
Loppisbutiken är också stängd. Vad gör folk egentligen?!
Fast min lilla pengabörs ler nog nöjt inombords och skramlar glatt med sina ynkliga slantar på botten. Och jag får snällt sätta mig vid datorn och tråkjobba lite. Så är det när man är vikarie utan några semesterdagar att ta ut.

Så, vad gör du? För jag tvivlar på att garderoben fick dig.

Kristin sa...

Hu då, typiskt... här i min lilla stad är ALLT stängt på söndagar och det mesta även på lördagar så här gäller det att planera. Efter att ha bott i Sthlm i 5 år, före det att vi flyttade tillbaka hit till landet, så var det svårt att ställa om sig. Det var ju liksom bara att åka in till stan så var allt öppet när man bodde i Stockholm... så är det inte i mörkaste Småland kan jag meddela. Här stänger t o m vissa affärer för semester, hur många gånger har vi inte morrat åt det...

Nåja, jag antar att du hänger på låset imorgon och köper upp halva tyglagret... du måste visa vad det var för bild du fastnade för, och vad det var du sydde sedan.

Kram och tack för de rara orden om vår matsal (eller blivande matsal ska man kanske säga när så mycket fattas).

ha det bra
/Kristin

Malin sa...

Tråk att det inte blir som man vill. Jag kan bli galen av sånt. Fast jag blir ju galen av mindre=)

Här i Gbg kan man hitta på en massa pyssel och ideérna kan flöda fritt.
10 min sen är man i stan. Det är väldigt praktiskt när man får för sig nåt. Som jag ofta får.=)
Min sambo tycker att jag är rastlös och energisk men jag menar att får man en idé varför vänta?

Kan ana att fyrverkerilådan är lite smått dyr med tanke på alla fyrverkerier?
Du kanske kan ställa dig på gatan och sälja st vis? Alltid är det ju nån tok som fått för sig att smälla av nåt. och du får tillbaka några stackars kronor..
Är inte det minsta förtjust i raketer och smällare.
Å det hälsar vår hund Milton att han inte heller är!!!=)

Backstitch sa...

Mitt största problem brukar vara att fast butikerna har öppet så har inte fabrikerna ens tillväkat det tyg jag vill ha.
Snart är butikerna öppna...håll ut!
Kram Moster

Anonym sa...

Jag undrar om den som stökat till i dina garderober också varit hos mig?

~Livet i byn

Madeleine Berglund sa...

Hej! Titta så fina krukor, jösses, riktiga godingar måste jag säga. Själv har jag inte pysslat, bara städat undan så att inspirationen till pyssel infinner sig. Det blir snart nyårskänsla här hemma. Julen gick alldeles för fort tycker jag. Så har man lyckats provsmaka för mycket smet till mitt födelsedagsbak..jösses, vad mäktigt det är när man bara måste smaka av fyra olika bakverk. Nåväl, jag och mina lyxproblem som vanligt. Hoppas tygaffärerna öppnar!!!! Kram Madeleine

Tulipa sa...

Stort grattis till månadens blogg i Lantliv!
Måste ju vara oerhört smickrande!!!
Jag älskar dina hyacinter i terrinen!
Ktram Tulipa

Jo sa...

Visst är det frustrerande när man inte får testa sina idéer bums?! Jag brukar oftast få mina idéer alldeles för sent på kvällen och det där med att sy sent och bo i lägenhet är ingen bra kombo! Nu när jag är i rucklet kan jag sy närhelst jag vill, men jag har ju inte alla saker här! Alltid är det nåt ;)

Hur gick det, blev det garderoben som fick din uppmärksamhet eller hittade du på något annat?

Ps: Månadens blogg i Lantliv?! Stort grattis! ds
Kram

Lisas inredningsblogg sa...

Ja ett sånt "problem" ska bli vardag här också. Jag har ju äntligen fått min symaskin av tomtemor :D Har redan sytt ngt litet men måste ta mig till tygaffären, ska sy in en klänning också ju.. och så ska jag försöka mig på lite annat smått och gott :D
Javisst är d skoj när brorsan lägger den sidan till :D kramkram!

Nettan sa...

Attans vad trött man blir när det händer!! Ska ju helst ske på direkten!! Ska bli kul att se din gardin när den är klar i alla fall!!
Va fina bilder..du har en sån förmåga att inte krångla till det..
Kram Nettan

Anonym sa...

Haha, du är för rolig du...Undrar var du får alla dina härliga idéer ifrån. Hoppas du får till det. Jag hoppas på att hitta lite roliga/fina tyger imorgon då vi far till Väla (tror det stavas så) i Helsingborg, det är en bautastor galleria..VI ska egentligen till Bauhaus för att handla badkar, toa o lite annat..men vill ju passa på att kolla runt lite överallt. Vill så gärna sätta igång ordentligt med toarenoveringen, ska bli så kul/skönt när det blir fint o fräscht därinne...jaja, det kommer väl.

Jo det är lätt att hamna i minnenas värld när man börjar röja, det tar så mycket längre tid då, men skönt när det är gjort, kramar

tina | pepparochvanilj.se sa...

ÅH va spännande...du är allt bra på att hålla oss intresserade :D

K R A M /// T i n a

In my house sa...

OOOOJJJjj, va vi är lika.... Guuud va skönt... Om jag oxå börjar tänka på nåt,,, eller ser nåt innan läggdags är det kört!!! därför kan jag inte gå och nana om ögat är halvt vaket... Då är det kört!!!! Men det härliga är ju att man genomför sina små/stora ideér gentemot många andra!!!! trots att man är en självlärd amatör.... =) hehe,,, eller en glad amatör....

- Jag kan oxå göra saker som,,, ingen annan kan se nåt fel på,,, eller tycker de blev skitfint,,,-- och så ändå är jag inte nöjd,,, pga att man har nåt annat i huvudet!!! jaaaa, vad ska hända med en egentligen =) =)

- Det är lite halv kruxigt med golvet,,, det är ju spontat så de ä ju en fördel,,, men gammalt hus= ej raka väggar,, ojämna golv m,m. MEN det kommer att bli kanon!!!! (jag längtar till jag får städa, Ååå kliar i kroppen) Jag villll nuuu :)

Natti natti j