torsdag 29 januari 2009

En grånad bräda

Det var en glädjande respons på min fråga i förra inlägget om vad ni önskade att se mer om i den här bloggen. Den önskan som vann flest ”röster” var att jag skulle fortsätta att pyssla på i samma stil, visa fynd, hur man kan göra om grejer och att det helt enkelt var mycket fint som förekom här. Man tackar, bockar och bugar!

Ett flertal vill också se mer helhetsbilder på mitt hem. Jag skulle också gärna vilja se mer av mitt hem, jag väntar på dagsljus! Så det kommer! Förutom badrummet. Vete sjutton hur jag ska ta mig in och fota samtidigt. Det är så pass litet att det dessutom är omöjligt att pynta till, så det är nog inte heller så intressant att se…

Förvånande, för mig åtminstone, var att den önskan som samlade näst flest anhängare, nämligen ett foto på mig! Tänka sig? (En förvånad röst inom mig sa ”Ska det vara något att se?” ;-) ) För mig har det varit en medveten tanke att vara anonym på bloggen, och inte avslöja för privata saker, som namn och hur jag ser ut. Jag vill känna mig helt fri att skriva om det jag vill, utan att först behöva fundera på vem som kan vara här inne och läsa. Jag har även den strategin att jag försöker ha en röd tråd i bloggen, det ska handla om pyssel och inredning på något sätt. Jag har valt att inte ha någon reklam, talar inte om mitt jobb (hur mycket jag än gillar mitt jobb vill jag inte tänka på det när jag är ledig) eller för privata saker. Och så kommer det att fortsätta :-)

Så, ingen bild på en Fröken Fräken, men däremot en köksbräda. Ville ha någon form av dekoration i köket med lite matanknytning. Och vad är då bättre än att dra fram en naturligt grånad planka, vit färg och schablonarket från Panduro?

(Och vitlöken var jag ju bara tvungen att ta med! Ser ni hur den växer? Och detta fotades i förrgår dessutom!)

40 kommentarer:

Emelie sa...

Varje blogg har ju sitt syfte och det ska den få ha också tycker jag. handlar din nu om pyssel och inredning så är det ju som du säger det som är intressant. Men sen när någon har en massa bra idéer och verkar sympatisk i kommentarer och annat så är det klart att man blir nyfiken. Men som nyfiken får man även respektera olika bloggares val!

Brädan är jättefin och jag blir då än en gång påmind om den där vilöken jag skulle sätta, just det...Inte så bra pysslare jag, alltid annat som prioriteras. fast ibland glimmar det till ;)

In my house sa...

Det är så kul på morgonen,,, för då vet jag att du har skrivit något nytt!!!! tror inte att jag har hittat någon annan som gör det????
- Jooo, ett foto,, tycker att de hade vatt fint,, och att du inte behöver vara anonym,, (trots att jag vet varför och så, hur du menar) men jag tycker att du ska vara stolt!!!!!
- Jag har reklam,,, och duuu! det kan vara jäkligt kul å härligt att få tusen kr ibland!!! det är mycket pengar "gratis" pengar för en sjukskriven som jag!!! För alla vet nog ändå att jag inte gör detta för några pengar eller så,,, utan att jag älskar min blogg!!! eller de hoppas jag märks!!!!

- Du tycker kanske att jag är väldigt öppen då!!! hmm,,, fast jag tänker att jag är Personlig men inte Privat i min blogg!!!!!!!! Så nu får du allt maila ett foto på dig till mig =) =)
Näääää,,, vill du ej så..
- Usch, jag hade en skit dag igår pga: A-förmedlingen!!!! Grrrr! Svullen i ögonen nu och känner mig helt vissen =(

kardemumma sa...

Jag håller med dig. Det känns skönt att vara utseendefri,viktfri och åldersfri :)
Återigen visar du underbara bilder och fantastiska idéer.
Kramar C

Levindas Värld sa...

Underbar bräda!! Sjutton va man kan göra mkt fint med stämplar och schabloner :)

Fortsätt i den anda du gjort hittils! Visa fynd, pyssla samt skapa!!

Kram!

Anonym sa...

Du gör så fina saker! Jag var på Panduro och köpte en schablon, nu ska här skapas! Hoppas att du inte har något emot att jag "snor" lite idéer av dej...
Kram A-S

Anonym sa...

Det verkar ändå som om de flesta accepterar ditt beslut om anonymitet...annars får de leta efter en annan blogg... Visst?
Jag fortsätter att titta in här. Se på alla små pyssel, stor pyssel och beundrar att du har idéer, ork och lust till att göra allt...
feberkram Anna

Hanna sa...

Vilken vacker bräda!
Ja, hela bloggen e full av vackra bilder :)

Ha d gott!
Kram Hanna

In my house sa...

Glömde ju skriva att brädan va fantastiskt fin.... Det är exakt sån grå färg "silvergrå" som jag älskar.... Trä som legat ute i rusk å regn i flera år..... Mmmmmm


Kram j

Tulipa sa...

Gud vad jag älskar din bräda!
Snyggt! Skulle jag vilja kopiera rakt av!
Kram!

Brunkullan sa...

Så fint! Letar efter en sån grånad bräda att texta på, men har inte hittat någon än..

Susanne

Vackrare vardag sa...

Brädan blev helt urtjusig! Började genast se mig omkring var jag skulle kunna ha en liknande;),

Förstår dig precis angående bloggandet och privatheten. Tänker likadant och försöker också hålla en allmän nivå, utan att gå in på privata saker desto mera. Tråkigt kanske enligt vissa, men känns rätt för mig.

Hoppas du får en kreativ dag!

Linda -Galleri Palla sa...

Åhhhhhh en bild på Förken Fräken!!!

Nääää, det var visst en bräda. Hemskt vad jag ska se suddigt alltså.

Men en väldans granner bräda i alla fall.

Nä, om man skulle bege sig ner i fängelsehålan... (=Källaren. Lite målning återstår. JAg TROR att det är en bra idé att måla när man ser suddigt.)

En liten smula sa...

Hej! Jättefina bilder som vanligt, alltid lika intressant att titta in hos dig! Jag gillar verkligen den där brädan, jag skulle vilja ha text på lite allt möjligt känner jag men vi har alltför många ofärdiga väggar för att börja med det än. Men en bräda kunde jag nog fixa :)

Ha en trevlig helg!
/Sara

StrandviksVillan sa...

Hejsan svejsan!
Jag tycker också att du ska fortsätta i samma stil, men ser fram emot fler helhetsbilder från hemmet.
Visst måste man få vara anonym på sin blogg, jag har först nyligen lagt ut några förnamn, men ingen bild och kommer inte göra det heller. Jag har heller aldrig nämnt var vi bor. Det känns helt enkelt "bekvämast" så. Det finns dock några speciella som jag kunde tänka mig skicka ett foto till, bara för att det är så kul att få ett ansikte till berättarna. Du är en av dom :)
Kram kram!

S o F sa...

Väldigt väldigt snyggt!! Men det är ju inget annat att vänta sig på den här bloggen. :)

Resonerade precis som du när det gällde anonymiteten på bloggen. Fortsätt precis som du gör - det kan inte bli bättre.

Varma hälsningar!

Lina sa...

Klokt av dig att fortsätta vara anonym! Och fin bräda! / Lina

Tidsmästarinnan sa...

jag förstår dig precis med bilderna, har inte heller något foto på mig på min blogg.
Men din bräda!! Ohhh! Och vilka bra ord du valde också. Precis i min smak. Den där idén vill jag gärna låna :-)

Kram!
Susanne

Lilla huset på prärien sa...

Ah vad bra skrivet av Emelie där högst upp, nyfiken det är jag också... det ligger i min natur ;) men jag respekterar helt ditt val att inte visa dig och tycker att du är cool som håller dig till din linje. Vilken vacker bräda!

Kram Jenny

millandante sa...

Oh... vilken fin bräda och ännu mera oooh... Uppsala Ekeby för åtta kronor...
Kram

StrandviksVillan sa...

Allt du gör blir så himla snyggt!

Nu har jag svarat på din utmaning! Förresten så har jag skrivit lite liknande som dig i senaste inlägget också, eftersom jag fått så många fler besökare på sistone.

Tjingeling!

annashusidingtuna sa...

Finfin bräda, fortsätt i samma stil du det fukar ju uppenbarligen!
Kram Anna

In my house sa...

Usch ja,,, jag blir så fruktansvärt arg, ledsen och uppgiven!!!
Grejen är den att jag fick klar tecken för ca 2 veckor sen,,, och nu säger dom ett stort NEJ.
Min frisör,,, ringde för typ 2 månader sen, å ville att jag skulle vara hos henne... Jag älskar ju allt som har med de att göra. Blev så otroligt glad och smickrad att hon ville och va berädd att göra nåt av mig! Efter hand så skulle hon lära sätta löshår, färg, bryn, plockning och genom henne fick jag åka på sminkutbildning, hår mässor och allt skoj! och efterhand så kunde jag ha en framtid där... Det är ju verkligen en skit bra chans i mitt liv,,, såg liksom en framtid och tänkte att 2009 blir ett kanon år,, för mig, som person!!!
Posetivt att hon känner mig, å magen å allt, med en lugn miljö runt mig och en stor chans i livet liksom!!! skitbra.... Jag har mått så mycket bättre, psykiskt och fysiskt den sista tiden å vatt så glad!!!!
Och så ringde arbetsförmedlingen igår: jag skulle börjat på Tisd... Å sa att jag inte fick =( Hon tyckte att jag behövde vara hemma en tid nu och medicinera mig och ta de lugnt!!! Vaaaa, tappade hakan,,, tjabbade med henne i 2tim, och bad om denna chansen, som man aldrig få mer. Nää, fick inte!!! mamma och pappa har ringt hela dan,,, bara telesvar!!
Känner så att dom inte bara kan eller få säga nej, till typ min framtid... Känner att jag har säckat ihop totalt. Dom pratar sååå nedvärderat så man döör, å medicinera mig, herregud! de finns ju inga mediciner...
- Dom ska fan inte säga att folk är sjukskrivna hit å dit, när man inte får en chans att komma igång! Borde vara skit positivt att en arbetstagare vill ha mig...
Känns fruktansvärt, för man har inget att säga till om, fan de ä ju mitt liv och framtid - och dom bara motarbetar!!!! suck...

Ojojoj,,, va långt de blev!!! du får läsa i omgångar =)

Kram j

Grodmamman sa...

Vill ju också vara lite anonym, så jag förstår dig fullt ut!:)
Så himla fin bräda! Skulle vilja ha en sådan och skriva "Välkommen" på och ha i vår hall.
Häftigt med vitlöken också!:)
Kram

Madeleine Berglund sa...

Hej! Vi får stilla vår nyfikenhet och njuta av ditt pyssel och dina fina bilder. Brädan är hur fin som helst, har du hittat den? Köpt den? Vitlöken är tacksam, oj vad den växer hos dig. Kram Madeleine

Hannis sa...

Fortsätt du och kör din stil!
Jag gillar den!

Och jag gillade brädan också=))

Anonym sa...

Attans vad snyggt det blev!!!!
Kika in hos mig idag så får du en glad överraskning! Kram Kikan

Nettan sa...

Rackarns vad vitlöken skjuter i höjden! Å brädan var ju såklart underbart fiin!!
Alla bloggar är ju så olika..hur personlig man är å så, jag känner som du, vill gärna vara anonym. men så skickade en kompis ett sms å sa att hon minsann sett min blogg..kände ju igen inredningen...

Ha det gott
Kram Nettan

Liljas Corner sa...

Jag tycker du är jätteduktig som lyckas hålla din röda tråd i bloggandet och inte skriver om jobb eller privata saker. Det var min tanke också, men har inte alls lyckats hålla det.

Snygg bräda,gillar den "naturliga" looken!

Villa Carl Larsson sa...

Tack för alla svar och tips. Det glädjer mig! Jag kanske gör ett försök att sy. Jag gillar mest raka saker haha.

Ja nu är jag fast med målandet. Det är jätteroligt och väldigt enkelt också. Tack för alla tips gällande det också. Använde mig av biltemas fälgspray till cykeln bland annat och det fungerade super. Använder du den sprayen till att spraya träkorgar? Jag provade spraya hästen men det gick inte så bra däremot. Den blev smått rosa när den blandades med det blå hmm.. så den fick jag måla med pensel istället.

Superfin bräda du har gjort! Den schablonen ska jag nog köpa serru. Kram kram

HWITA DRÖMMAR sa...

Fin bräda! I lööve schabloner:) självklart ska du vara anonym på bloggen om du vill det! Förresten ska jag knappast säga nått om det för jag har ju ingen bild heller på min blogg..! och kanske dyker det upp en och kanske inte det får jag se.. kram M

Stjärnor & Champagne sa...

Håller med dig att man skall nog inte avslöja för mycket på sin blogg. Lite integritet behöver man...Men det är nog lätt att glömma bort sig. Kan tänka mig att jag gör det. Vilken fin bräda!!! Nu har jag sett dessa bokstäver som ni skriver eller stämplar?? Var kan man köpa såna eller är det något du har gjort själv???

Kram Anne

Anonym sa...

Hej DU!! Du har något att hämta på min blogg.Kram Lotta

Anonym sa...

Den där blev så fin, brädan pryder verkligen sin plats. Nu säger jag itne att du är fiffig, men du vet att jag tycker det ha-ha!!

~Livet i byn

Marits vita skrin sa...

Jätte fin bräda du gjort.
Det är klart att du ska vara anonym om du vill.

Ska bli jätte kul att se ditt hem i helhet sen.

Kram

Madeleine Berglund sa...

Aaaa, jag förstår, naturlig skönhet alltså, helt rätt med andra ord. Jag måste kolla in Simon och Tomas hem. Är inte du nyfiken på hur tv-profilen Ernst har det hemma hos sig? Kram Madeleine

Må Gott sa...

Hejsan!

Vad synd att du inte kan se youtube på din dator - för martin ljungs fingal FINNS!!! :-D

Och som vanligt märker jag att jag ligger ett inlägg efter hos dig, eftersom jag också vill lämna min röst på förslag. :-) Jag älskar att se olika pyssel och mer än gärna material man använt, var det kommer från och steg-för-steg-bilder. Vill kunna sy, men kan inte särskilt bra, så gäääääärna lite "syskola". Du är ju hur duktig som helst på sånt.

Om man är anonym eller inte avgör man själv. Likaså inriktning och ev reklam osv osv. Det är DIN blogg och du gör självklart som du vill. Jag gillar att hänga här oavsett hur du väljer att göra! :-)

Må jättegott! Själv ska jag bädda ner mig för jag har blivit sjuk IGEN!!! Blööörk!!!!

Kram Anette

Beas sa...

Inspirerande!

Jag blev sugen på att plantera vitlök med barnen imorgon.
:-)

matilda sa...

urvacker bräda, du är inspirationen personifierad ;)

har köpt sånadärna schabloner också, men fattar inte rikitigt hur man ska flytta på dom för att det som man redan stämplat inte ska smetas ut... hur gör du? vill ju börja stämpla nuuu :)

ha en fin dag!

Mjuka sa...

Har jag missat denna uppmaning??? Allt är kanon som det är, älskar din blogg och du inspirerar mig jättemycket!!
Ha en fin helg nu
kram Malin
Ps har beställt schabloner nu, så nu måste jag få prova ds

♥ cloudberrie ♥ sa...

Jag tycker verkligen jätte mycket om din blogg, det är en favorit och riktigt inspirerande!

Jag tycker absolut att DU ska göra det du känner själv är rätt för dig. Folk får absolut önska, men sen är det upp till dig att bestämma. Solklart.

Jag förstår det du menar med anonymiteten, jag "brottas" med den i min egen. Det är lätt att det blir "för mycket".

KRAM från Eva