lördag 3 januari 2009

Kånka lite mer

Fyra ynka dagars ledighet kvar och man drar igång operation ommöblering. Avfrostning igår, skåpflyttning idag. Jag börjar bli lite trött på att kånka saker!

Men det står en mycket glädjande tilldragelse bakom detta flyttande - jag har äntligen hittat ett nytt tygskåp!! Det får plats mer än dubbelt så mycket tyger i detta, så jag kan förvara lite andra saker i det också. Det är ett äldre skåp, på svängda ben och med dubbla dörrar. Just nu ådringsmålat i mellanbrunt, men när det blir varmare ute ska det målas om i vitt.

Dock var det ju inte precis så att det var en tom plats hemma som bara väntade på skåpet. Så, gamla tygskåpet har flyttat till bredvid soffan, hyllan som stod där ska antingen till hallen eller sovrummet och jag måste flytta bokhyllan i vardagsrummet. Det är alltså inte precis fotoläge!!

Tills dess får man titta på en annan loppisfyndad sak, en liten krackelerad skål för en femma med lite dofter i.19 kommentarer:

Anonym sa...

Åh jag tog dig på orden och avfrostade i går jag med. Skönt nu när det är gjort.
Så fin skålen är! Förstår varför den ville med dig hem.
Har påbörjat mitt nästa projekt. Dotterns rosa väggar...
Ha det så gott!
Kram anna

Liljas Corner sa...

Hoppsan hejsan vad mycket energi man har! :) Men ommöblering brukar va roligt då man har nån ny möbel att passa in.

Jag är på min nästsista lediga dag och har inte ens hunnit med hälften av allt det jag skulle. Varför måste ledig tid gå så fort?!

Villa Hemma sa...

hejhej

vad roligt att du hittade ett tygskåp. Den lilla skålen var ju inte heller fel.... *avis på loppisfynd som vanligt* :D

kram

Malin sa...

Så bra att fröken fann ett skåp till slut.
Nu får du verkligen en anledning att fylla skåpet till bredden också, med fler tyger tänkte jag!
I dag hittade jag den mest fantastiska loppis jag någonsin skådat. Billigt som tusan och fräscht.
Går i öppnaegettankar så möblemanget får denna fantastiska loppis stå för i framtiden.
Jag önskar att jag hade ett lager som jag kunde förvara alla möbler jag hittar, det hade varit perfekt!
Såg en fantastisk byrå för 100 kr som jag stod och lurade på lääänge men insåg till sist att jag inte har plats.
Sambon tyckte att jag var vettig men själv ångrar jag mig nåt så hemskt!

Nettan sa...

Ojoj du ligger inte på latsidan direkt! Vilken energi!! Jag får aldrig något gjort för jag kan inte hålla mig hemma utan är ute å flänger å far hela tiden!!;-)
Gullig skål!!
Kram Nettan

Grodmamman sa...

Kul att du hittat ett nytt tygskåp! Och jag antar att du egentligen tar ommöbleringen bara du får plats för ditt nya skåp!?:)
Söt skål du har hittat också!
Kram

Mia sa...

Om det är något jag ska leta efter i år så är det skålar och vaser. Du vet, lite udda som man kan ha till allt. Vill gärna ha en att ha på skrivbordet till mina pennor. Och är så trött på det perfekt IKEA-matchade. Vill ha lite bohemkänsla över det... Ska börja leta ordentligt nu, inspirerad av dig.

Ja alltså du måste kolla med pappa, för jag är riktigt nyfiken men inte tror jag det är datorn som fixat ljuset. Det ser så verkligt ut så det kan jag inte tro. Men man vet ju aldrig.

Kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

Ska bli ytterst spännande att få se ditt fina skåp sedan! Du får visa det innan målning också så vi får se hur fint det blir sedan :)

Kram Jenny

Huset på kullen sa...

Vilken energi du har, möblera om är alltid roligt.

Vilken söt skål och endast 5 kr =)

Ha en fortsatt trevlig helg! / Linda

Skatan sa...

Hej! Det där känns bekant. Man börjar i en ända, det får konsekvenser för miljarder andra...och så är röran ett faktum. Den kreativa röran! Kul - skall bli spännande att se vad du hittar på!

Grattis till Lantlivnotisen!!

/Anna

Hannis sa...

Och där slog samvetet till.
Frosta av frysen...
Skulle behövas men så tråkigt!!

Du ser vad bra med rensning.
Nu kan du köpa en massa nya tyger så du kan boa vid symaskinen=))

Tänkte försöka ge mig på att skapa en egen Qvilt.
Har du några tips?
Är ju ingen Drottning vid symaskinen precis...

Mjuka sa...

Hej!!
Har en grej till dig!! Maila mig din adress, fröken! Jättefin skål! Här är det köpstopp, min man säger att han snart inte får plats och så skall det ju inte vara :-)
Kram Malin

Pysselprinsessan sa...

Wohoo! *klappar glatt händerna* Se spännande med nytt skåp! Till och med jag känner mig som ett barn på julafton över denna nyhet! :) Jag behöver nämligen själv lite skåpinspiration. Vi har faktiskt en fin lite plats som skulle glädjas av ett skåp! Jag längtar till du kånkat klart! :) Å till sommarens auktioner!

Jag gillar faktiskt mellanbruna skåp, på rätt ställe iaf. Har spanat in ett skrivbord på Blocket i den färgen... Men som även sambon påpekade, vi har redan 2 skrivbord i en tvåa. Hmmm... Men framtiden då!? Haha!

Nu ska julen ut! Har börjat lite smått idag men imorgon sker stora offensiven! Granen måste dock stå kvar ett tag innan den får återvinnas på naturlig väg. Den ska få sälla sig till de andra granarna i skogen... Känns lite fånigt att återvinna den på station när naturen kan sköta det själv ute på landet. :) Jaja, känns lite konstigt att köra ut på landet bara för granen så det blir när nästa trip till svärföraäldranrna är på schemat!

Fatet är föresten av både korg och metall! Det du! ;)

Kramar

Vackrare vardag sa...

Ja, som sagt, jag vet just nu precis vad det där konkandet innebär:) Tänk att en möbel kan förorsaka en sådan flyttstorm... Ser fram emot att få se resultatet.

Vilken ljuvlig liten skål!

I morgon lär det bli kallt här hos oss också. DÅ skall jag frosta ur frysen;)

Ha en fortsatt skön helg!

millandante sa...

Vilken söt skål!
För en femma... otroligt!!
Kul att möblera om, mindre kul att frosta av frysen men smart att göra det nu...

Anonym sa...

Jösses vad du står i....själv är jag värsta latisen. Skulle verkligen behöva storstäda och röja men orkar inte. Fast jag jobbar ju helgen + mån, tisdag sen är jag ledig onsdag då ska det tas tag i saker. (tror jag iaf.)

Gott att du fått tag i ett skåp nu du som letat så....

Kram och ha en braer dag!!

Helen sa...

Vad kul det låter med ommöblering! Jag älskade att möblera om när jag var yngre men nu känns det som om möblerna har sina "rätta" platser.

Anonym sa...

Är det på auktion du hittat skåpet eller? Tacksam för svar.

Fröken Fräken sa...

Hej Anonym!
Nej, jag har inte tålamod nog för auktioner! ;-) Skåpet är inköpt på JB:s begagnade möbler i Luleå. Men Blocket kan vara ett bra ställe att ha koll på också!