lördag 28 mars 2009

Ändringar stundar

Nä, nu ska det bli ändring på torpet!

Efter en natt då man fått ångra den där kebabpizzan igår, har jag gripits av en oerhörd lust att möblera om. Nu är jag lite låst när det gäller omöblering, ska man ha en möblering som fungerar kan man inte flytta om så mycket. Soffan kan bara stå där den står, och man kan ju inte ställa bokhyllan framför fönstret.

Men man kan byta ut möbler i alla fall! Jag funderar på att byta plats mellan linneskåp och tygskåp, ta in en hylla i vardagsrummmet, ta upp en fåtölj från källarförrådet... Enda problemet är att skåpen ju är hur tunga som helst, så jag behöver hjälp! Och det vet man ju att alla är så sugna på att hjälpa till att kånka runt på tunga skåp...!



Ännu en vit krokus som inte slog ut...

Vad ska ni göra?

Uppdatering kl 16.40

Mental note to self: Det är jättejobbigt att flytta runt på möbler, det tar mycket längre tid än du tror att få det klart och helst vill du bara gå och lägga dig i soffan. Kan du komma ihåg det tills nästa gång du får ett ommöbleringsryck??
Fast det blir förstås ganska fint...

30 kommentarer:

Vintage sa...

Det låter spännande ! Ljuvlig blogg du har! Kram susanne

rosenskära sa...

Haha, det där känner man igen ja! Här brukar det sluta med att jag kånkar själv, fast inte upppför trappa då förstås... Mellan rummen går ju med hjälp av matta och ren jä**aranamma! Annars blir det aldrig någon förändring gjord!

Kram/L

Emelie sa...

Låter härligt med så mycket energi till förändring. Min lilla kille är sjuk igen - feber och hosta. men vi har kallat in farmor nu på för middagen då vi ska iväg och titta på ett hus - spännande! Ser med förtjusning framemot att få se din ommöblering.
ånka på!
Kram från mig!
Em

Vårt hem på landet sa...

Den som ändå orkade möblera om... :)

Lina sa...

Vad är det för fel på dom där krokusarna...någon som vet hur man lyckas? Lycka till med omöbleringen.
/Lina

rustik charm sa...

Håller oxå på att pyssla lite här hemma, köpt en tavellist till till köket. Blev jättefin och mysigt. Nu fattas bara lite saker på listerna:)
Nu blir det snart skidskytte:)
Kram Kristina

Villa Carl Larsson sa...

Jag har också lust att möblera om eller byta ut möbler snarare. Men idag ska jag kika på någon ny hissgardin på stan och äta Sushi lunch med min kära vän och hennes lilla gosse.

Hoppas du får en bra dag /Josefin

Grodmamman sa...

Förstår inte vad du menar?:) Finns det inte andra som ser ommöblering som ett trevligt lördagsnöje?:)
Här hade jag tänkt sy klart den andra gardinen till vardagsrummet, men nu har vi istället bjudit hit min yngste bror med familj på lunch! Fönstret är putsat i alla fall. Får sy mer i morgon.
Kram

StrandviksVillan sa...

Jag fick en idé att möblera om vardagsrummet tidigare i veckan, men inget har hänt ännu... Hmmm, kanske man skulle sätta igång nu?
Fast jag är mer sugen på att göra om i dotterns rum, men då är det garderoben som är så tung... och mannen är inte hemma.

Näee, jag tror jag slappar vidare istället, haha!
Lycka till med dagens projekt!

Speja sa...

Springa runt på stan, pust!
Ha det fint.

Anonym sa...

Jag känner igen det. Men du får bjuda någon på middag och så hjälps ni åt att möblera om. Vem tackar nej till en god middag, inte så många.

Kram annica

Anonym sa...

Förstår att du har legat och funderat...
Tänka sig att du har sån energi efter den natten!
Här myser vi! Tar det lugnt! Inga omflyttande möbler här!
Kram Anna

chokladblomma sa...

Jag tycker om att bära på skåp... fast jag är rätt så ensam om det här också..! När vi flyttade på våra garderober så var det min kära kusin som hjälpte mig. Killar har nog inte tålamodet att skruva isär allt och skruva ihop igen...
Hoppas att du får hjälp!
Ha det gott!
Kram

annashusidingtuna sa...

Sånt brukar vara svårt att komma ihåg...
Kram anna

Lisas inredningsblogg sa...

Fint du har planterat!
Ahh stackare, hur gick det nu med möbleringen? KRAM

Emelie sa...

haha, jag är precis likadan, kan få ett ryck mitt i natten ibland då jag bara måste möblera om! Riktigt jobbigt, allra helst när man är själv men visst blir det oftast himla fint efteråt! Ibland kan det räcka som du säger med att byta plats på lite möbler och prydnadsgrejer för att det ska kännas nytt och fräscht. Hade du inte bott så förtvivlat långt bort så had ejag gärna kommit förbi och hjälp dig mot en kopp kaffes betalning ;)

Jättesöta krokusar, varför slår de inte ut?

Emelie sa...

Oj jag råkade trycka på sänd innan jag var färdig, hihi...

det lät mysigt med pizza i soffan igår, jag hade gärna tagit en sådan kväll ikväll men jag har lovat bort mig på middag och utgång. Det är väl för dåligt att du inte kommer iväg på en tjejkväll, kompisarna får väl fixa barnvakt och ta en kväll med skvaller, god mat och lite drinkar. Så länge barnen är över ett halvår så ska det vä kunna fixas? Fast jag förstår dig, tre av de nio tjejerna som skulle med igår har barn och två av de hoppade av pga av barn i sista sekund...så visst, det är inte lätt. Å andra sidan hoppade två utan barn men med skenande karriär också av. Vet inte vilket som är bäst, haha!

Hoppas du får en bra lördagkväll!

Kram Emelie

Unknown sa...

Vilken energi du har. Här har jag haft släktmiddag så orken är väck.
Ha en trevlig lördagskväll
Kram Maria

VITA NYANSER sa...

Vilka fina bilder du visar! Hi,hi...ommöblering är jag jättebra på = )!!! Jag brukar passa på när sambon är borta, flytta på tunga saker gör jag (hm) själv, inte så bra kanske. Men jag tar trasmattor under och drar möblerna, det brukar funka = ).

Kul att du gillade idén med lådan! En del tokiga idéer kan bli riktigt bra, hi, hi...

Ha det bra och lycka till med möblering!

Kram L-L

Britt sa...

Åh, va roligt att möblera om! Konstigt att inte alla andra vill det lika mycket... ;-)

Kram Britt

Anne sa...

Hi, hi, hi vad roligt du är!
Ja, det ÄR jobbigt att bära runt på möbler (det är därför jag idkar slaveri med min karl...:P), men det blir HIMLA fint när man gör om!

Konstiga krokusar, men vääääldigt fin kruka de stod i!

Ja, alltså mässor i sig börjar jag också omvärdera nu, men det är alltid kul med utflykt, man får väl se det så :)

Det är faktiskt helt säkert!
Vi ska inte göra någonting ikväll - jag ska sitta här och surfa runt någon timme, sedan Robinsson och sedan filmen efter Robinsson, massa chips och smågodis... kan inte minnas när vi gjorde det senast.... men är såååå gruvligt trött efter mässdagen att jag bara måste få dega en kväll!

Hoppas Herr Fräken kryar på sig snart!

Lilla huset på prärien sa...

Vad spännande det ska bli att få se vad du har hittat på! Din energi verkar sannerligen aldrig ta slut :)

Pyssel ja... ja det har blivit lite av varje ska jag säga. Jag är nog ganska pysslig ändå när jag tänker efter *ler*

Kram Jenny

♥ Fyra årstider sa...

Jag har följt din blogg ett tag nu och den är så vacker.
Kram Lotta

Emelie sa...

God kväll!
Jag såg din utmaning - men jag har tyvärr ej hunnit. Min son har haft hög feber idag så det blir inte så mycket gjort...

Ingrid sa...

Sjojar du, Crokusar blommar ju bara dom får vatten. Jag har köpt mängder av lökar och alla har blommat.

Prova med hyacinter dom borde ju fungera i alla fall...

~Livet i byn

Marits vita skrin sa...

Ja guuud va karlar tycker om att hjälpa till att möblera om. speciellt om dom har varit med förr och vet att ibland så blev frun i huset inte nöjd och allt måste göras om igen, hihi.

Kram kram

Helena sa...

Hej!
Har bloggpaus pga renovering men nu var jag tvungen att kika runt lite (fastän datorn står i en hög på golvet)...Jag är så glad att det inte är några tunga möbler i rummet vi håller på med nu, finns egentligen bara en bäddsoffa och så håller sambon på att snickra ett egenhändigt skrivbord, få se vad det blir! Ha det så gott/ kram Helena

Snuttan sa...

Vilken underbar blogg du har
Måste titta vidare på den nu

Kram
Åsa

Stjärnor & Champagne sa...

Haha hoppas att slutresultatet blev bra.

Kram Anne

purplerain sa...

Spelar ingen roll att den inte slagit ut. Den är vacker fin i sin vackra kruka.