måndag 23 mars 2009

En fråga om tid

Så svischade helgen förbi, och jag tycker inte att jag hann något!

Jag har alltid mer idéer än tid, och det känns väldigt frustrerande emellanåt. På den restaurang där vi brukar ta vår hämtmat ifrån brukar det ofta hänga en del stammisar i varierat skick. Många verkar sitta där varenda kväll, en del ständigt spelandes på Jack Vegas-maskiner. Jag fattar ingenting! Jag antar att de sitter där för att de har tråkigt och vill få tiden att gå, och inte kommer på något bättre att göra (naturligtvis inser jag att en del har verkliga problem, med missbruk t ex).

Få tiden att gå!? Om tiden istället kunde stanna! (fast då får det gärna bli sommar först, tack!)

Här bedriver man bland annat gräsodling. Och då menar jag helt vanligt gräsmattegräs. Kommer inte gräset till mig, får jag ordna det själv. Och bakom syns snyggaste loppisburksfyndet ever.


31 kommentarer:

VITA NYANSER sa...

Ja tiden, det känns ibland som tiden äger mig, men det gäller ju att äga tiden och att jag äger tiden. Inte en lätt kombination i vardagslivet och pusslet som ska ihop.

Ha en skön dag!
Kram L-L

rustik charm sa...

Ja tiden går alldeles för fort, mer tid till folket tack:)
Ha en trevlig dag!
Kram Kristina

Lina sa...

Ja det såg verkligen frodigt ut! Dessvärre har vi inte så mycket plats på fönsterbrädorna eller i närheten av dem så jag ska nog inte härma dig.
Känner alltid så, tiden räcker sällan till, speciellt när man mår bra och har inspiration.
Lycka till med påskäggen, jag köpte också mina på loppis för just ingenting:)
Ha en bra dag!
/Lina

Nettan sa...

Kan bara hålla med, himmel vad tiden rinner iväg! Hade inte tackat nej till några fler timmar på dygnet!
Va härligt vårigt med lite gräs inne, jättefin!
Ang förra inlägget så tror jag ramen skulle bli toksnygg i svart!!!
Kram Nettan

Aratorps Lena sa...

Ja, hur ska man hinna allt??? Och ändå har jag inga små barn längre som tog all tid... Jag jobbar ju väldigt mycket, men det ska göras annat också...
Härligt med gräs! Vad är det för en spännande burk? Får vi se mer av den? Jag håller med Nettan; svart ram.

Unknown sa...

Hej

Vi skulle behöva några extra timmar på dygnet.
Ja grön gräsmatta ute verkar verkligen ligga ångt fram i tiden.
Här har det kommit snö i natt.
Ha en underbar dag.
Kram

Mjuka sa...

Snygg gräsodling!!Burken ser helt underbar ut!
Kramen Malin

Flaggduken 2 sa...

Håller med dig, kommer inte våren får man plocka in den på köksbänken.
Kram Petra

basiclabelSweden sa...

OOh tiden går så fort, jag har också mycket att göra men ändå tid att läsa många blog ;o)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jaha, har du några speciella planer för detta gräs? Eller ska det vara som det är? Vilket är snyggt!

Och bruken - ja jag förstår att du är nöjd med fyndet!

Lauras gård sa...

Jag håller med om att tiden går för fort. Men är det inte ett tecken på att man har roligt? Jag önskar också att man kunde bromsa lite i bland... Mysigt med gräset. Det skulle mina katter gilla att mumsa på! Kram Stina

Gotlandsliv sa...

Åh, vad härligt med grönt gräs! Blir sugen på att så själv, men känner jag mina kissebarn rätt så är det snart klippt gräsmatta i den där skålen... :)

Ha en skön måndag!
Kram!

Unknown sa...

Jag håller med dig fullständigt. Helgen svischade förbi och hann inte med allt jag menat mig göra. Så vårigt och fräscht det var med gräs i kruka. Härligt =)
Kram Maria

Jo sa...

Ah, gräsmatta.. Det ska jag också så en liten, fast den ska mest vara till påsk hade jag tänkt. Frågan är bara hur jag ska få ha den ifred från katterna?!

Idag skiner solen i Gbg, men igår körde jag till Norrköping ToR i snö och spöregn, inte det minsta vårigt någonstans. Dessutom snöade det hela tiden när vi var i Npg, så de har minsann ingen vår än.. Har du någon slags vår?

Anonym sa...

swisch säger tiden, gräs vill jag ju ha jag också, ska plantera lite av den varan så det blir grönt här också (inte snövitt som det är ute nu).

Anonym sa...

Haha, ja när man kan så gräs!! Jag håller med, vi har ett (jo ett) fik i byn o där sitter oxå samma folk, typ jämt. Jag brukar med tänka som du, har de inget annat för sig än att sitta där o tjata...o suga på en kopp kaffe läääänge.....Nej det är inte jag intresserad av.

Fint med lite grönt inne, gräset ute är inte för grant ska du veta, alldeles brunt o fult, men om någon månad så kanske det ser bättre ut, kramar

Anne sa...

Jag håller med! tänk om dygnet kunde ha typ... 48 timmar? det vore väl perfekt!

Vad fint med gräs i en skål inne! vad vårfräscht det såg ut!

Äääääääntligen fungerar internet hemma! Jippi!
Ikväll kommer T hem med pärlspont som ska grundas innan den spikas upp, sen ska jag och rida, sen ska vi kanske slita bort lite golv... ja, just som vi sa... kan tiden stanna?

Grodmamman sa...

Tid har jag alltid för dåligt om!:)
Tack för kommentaren om min gardin, jag är jätte nöjd! Kändes som att komma in i ett nytt rum idag när jag kom hem!:)
Kram

Marits vita skrin sa...

Hej hopp.

Vart tusan tog våren vägen.
Jag som köpt mig nya snygga vår pjucks och allt.

Kanske skulle så mig lite gräs jag med.

Kram på dig

♥ cloudberrie ♥ sa...

Å vad fint med gräset! Fiffigt!
Snygg burk.

KRAM från Eva

Lisas inredningsblogg sa...

Så fint det blev med gräset! Ser sååå vårigt ut! :D

Pysselpralinen sa...

Aha! Tack för tipset, en liten gräsplätt i en kruka är ju urfint att ha framme till påsk. Fast hm, med tanke på mina framgångar hos tunnbladiga växter är jag rädd att det inte blir mycket till gräs. Kanske kan fixa nån typ av självbevattning..?

Jag vet inte vad det är, men nån nedrans vår är det inte här i alla fall. Förbaskat. Och jag som ville gå ut på tussilagojakt!

By the way, jag råkade liksom se en kommentar du lämnat hos Pyssla & Syssla Monica (ingen idé att låtsas vara cool, ibland läser jag andras kommentarer). Om Tygsaxen.

Måste ju bara få berätta om min alldeles sprillans nya tygsax! Min alldeles egen Fiskars ergonooomiska Tygsax! Oh, vad den är fin. Och att klippa med den var som att klippa i moln, så ljuvligt lätt och inte trögt en enda bit.

Själv är jag strängt uppfostrad att INTE röra tygsaxen. Mamma hade en tygremsa med text fastsatt på den för att markera att här är det tyg och inget annat som denna sax ska vidröra. Och jag märker att jag själv för traditionen vidare genom att redan innan jag hade plockat upp den ur förpackningen börjat förklara och förmana min käre tysk om skillnaden mellan en vanlig sax och en...Tygsax! Jag tror att han förstod. Vi får väl se om budskapet stannar...

Emelie sa...

Åh burken är alldeles underbar! Och gräset är en superduper idé. Vilken fin kruka du har planterat den i, ser drejad ut? Ännu en talang kanske?

Från koja till slott sa...

Håller med dig om att helgen bara rusat förbi, men tur är väl att veckorna faktiskt oxå gör det! Ju fortare tiden går, detso fortare blir det vår och varmt ute! Och så har man ju semestern att se fram emot, man måste ju tänka positivt! ;)

Fiffigt att odla gräs inne, vad gör man inte liksom! Ni verkar ju ha det lite kallare hos er än vad vi har här nere i Blekinge. Vi ska så gräs ute nu, mannen som bodde här tidigare var gammal lantbrukare så vi har världens största potatisåker/grönsaksland på tomten. Det ska BORT! Jag hatar verkligen att greja med odling, har inga gröna fingrar what so ever, så det ska bli grönt, härligt gräs där istället!

Kram kram

Anonym sa...

Om du finner slowmoknappen så meddela mig! Den knappen skulle jag verkligen behöva använda denna vecka! Ha det gott nu! Kram Anna

Stjärnor & Champagne sa...

Den burken är inte helt fel, absolut fint loppsfynd. Du har fått fart på gräset kan jag se...

Kramkram Anne

VITA NYANSER sa...

Att bero på hyllor, från min blogg, det är inte lätt när man inte får rätta känslan, oj vad man får hålla på att greja innan man blir nöjd.

Kram L-L

Helena sa...

Ja tiden går verkligen alldeles för fort ibland... Antagligen för att man VILL hinna så mycket!

Jo, pyssel är verkligen mitt sätt att koppla av och må bra... önskar alltid bara att man hade... just det... mer tid =)

Kram Helena

HWITA DRÖMMAR sa...

Oj, det där känns igen att inte ha tillräckligt med tid alltså!! För alla projekt och roliga saker man kommer på att man vill göra..just precis på direkten..:D de senaste veckorna har det varit alldelles för lite tid för pyssel för att jag ska trivas, så det blir det ändring på snart..längtar till påsk och sommaren med.. Kram M

Gnistrande snö sa...

Åh wow, så härligt med friskt, grönt gräs, en riktig vitaminkick (oj nu låter det nästan som om jag är en gräsätare ;-))

Kram
Katarina

StrandviksVillan sa...

Jag veeeeet!!!
Själv har jag massor att göra idag, men nu sitter jag ju alltså framför skärmen igen, skäms på mig!
Usch, det är egentligen hemskt så mycket tid man sitter här... Men det är ju så intressant också :)

Ha en fin dag!