lördag 23 maj 2009

Väntan


Igår var en bra dag!

Jag var på loppis, målade tygskåpet, skohyllan och en ram (ytterligare saker ligger i riskzonen för att bli målade idag!), sydde nya köksgardiner (utan rosmönster), bakade jordgubbspaj, planterade blommor att ha ute på balkongen m.m. Och det kändes aldrig stressande att göra allt det, utan man hamnade i ett pysselstim när allt bara flöt på.

Dock, nog är det frustrerande med en färg som behöver 20 timmar på sig innan man får måla nästa varv!! När man är så otålig som jag är, så är det ungefär 19 h och 45 min för lång torktid...

Vad jag gillar material som kontrasterar! Metallkrukor mot stenkrukor. Struktur är mycket häftigare än mönster!

17 kommentarer:

Kristin sa...

Hej du, kan du skicka några kilon av den där kreativiteten och energin på posten tack? Vi är inne i världens värsta vecka där allt snurrar på i 180 och man knappt vet vad det är för dag. Men så har det ju gett en hel del resultat också, är så glad att rummen äntligen är tapetserade. Men det var ett slit att hinna med allt det sista som skulle göras innan målarfirman kom. Nu håller min man på att fixa med golvbrädorna till barnrummen och jag målar dörrlister.Dessutom har vi hunnit med föräldramöte på dagis, ha hovslagaren här, fårklippparen kommer i eftermiddag och så är det ju den där detaljen med att man måste laga mat emellan också. Suck ja. Men huvudsaken är att det blir bra och det känns det som att det blir.

Nähä, nu ville min lillfia inte sova längre så då får jag gå upp och hämta henne.

Kram och ha det bra, vill se allt du pysslat med under helgen!!!

/Kristin

Anonym sa...

Håller med om att struktur visst kan vara häftigare än mönster!
Här ska städas och bakas inför kalas i morgon...
Ha det gott! Kram anna

rosenskära sa...

Man blir ju alldeles mållös...

Möten i material är nog min främsta inredningsfilosofi. Jag "stör mig" (I-landsproblem? Näää) om jag har för mycket betong eller metall på ett ställe, lite glas eller tyg behövs.

Nu ska jag färga silverstråna, som barnen kallar dem för!

kram/Lena

Vårt hem på landet sa...

Jag är så fruktansvärt otålig så jag kunde inte låta bli o måla fast det var liite klibbigt. Men det blev bra ändå. Väntade iaf i 5 timmar mellan lagren. Nu imorse la jag på ett sista lager på fönsterbrädan.

Börjar bli lite svårt att hålla sig från att stryka o hänga upp den lilla nysydda gardinen som givetvis har lite rosa i sig! :)

Unknown sa...

Oj! vad du fixar och donar. Det är jättesvårt att vänta på målarfärgen. Tur att man har annat att göra under tiden ;)
Kram Maria

Signe 1 sa...

Ursäääkta men FINNS du på riktigt?:-) Tänk om man hade all den energin du besitter, då vore jag lycklig kan jag lova!:-)Fiina bilder som vanligt! Kram Sofia

Beas sa...

Jisses vad flitigt, men jag förstår hur du menar. Så där kan det bli för mig också (synd bara att det går så långt mellan gångerna...hihi)

Beas sa...

Jättefint!

Enda sedan jag såg en utländsk blogg som målade in spetsdukar på liknande sätt så har jag velat göra detsamma. Fiffigt att först måla för fäste. Kanske kan man spraymåla det övre lagret?

Jag blev definitivt sugen på att ta tag i detta igen.

Jag gillar också dina loppistips. Och jag håller med om att man sällan hittar något på liknande "garageloppisar" eller liknande.

Nej, nu försvann regnet och solen kom fram igen, så nu är det "trädgårdshandskar på" som gäller igen.

Ha en toppen lördag!

Kram Bea

Grodmamman sa...

Vad effektiv du är! Här händer det fortfarande inget i pysselväg, men det blir gjort lite annat!:)
Håller med dig angående olika strukturer, så snyggt!
20 timmars torktid, nästa gång får du köpa färg som passar för otåliga istället!;)
Kram

Ingrid sa...

Pigg är nog det minsta man kan säga om dig, du är nästintill överenergisk!! Skulle vilja ha receptet?

~Livet i byn

Stjärnor & Champagne sa...

Jag säger som Sofia, Signe 1; Finns du? hihi. All energi som du har. Oj vad du hann igår. Jo vi har ett fint hus men efter 11 år så känns det läge för ngt nytt och barnens rum behöver bli större.

Kramis Anne

Stjärnor & Champagne sa...

Psst tack för tipset med färgen till schablonerna. Visst är dom fina som dom är men jag måste ju använda dom nu när jag har köpt dom hihi...

Kram igen Anne

Helen sa...

Jösses vad kreativ du har varit!

Sanna sa...

Oj så du har hunnit med mycket!Vilka fina bilder!
kram, Sanna

homebylina sa...

OJ, oj vad du pysslat och grejat, kan du dela med dig av kreativiteten...? Vill se allt du gjort sen =)) Ha en lugn och skön kväll nu!! Kram Lina

Frida sa...

Oj vad mycket du fick gjort. Sådana dagar är härliga när allt bara flyter på. Jättesnygga krukor. Önskar dig en trevlig söndag!
Kram Frida

Anonym sa...

Snacka om att hinna mycket, men hamnar man i ett sådant rus så är det ju bara flyta med. Underbart