fredag 2 april 2010

Definitionen av ett ord

Innan jag gick på påskledighet satt jag och pratade med en kollega om vad vi skulle göra under påsken. Jag berättade i stora drag om allt jag ville hinna under helgen (vis av erfarenheten så drar jag inte upp allt jag vill pyssla med eftersom alla inte förstår sig på det).
Han tittade storögt på mig och reagerade på mitt ordval - "hinna" - och tyckte att man skulle väl ta det lugnt och njuta under ledigheten.

Så tänker inte jag alls. Jag vill inte att fem dagar ska passera och det enda jag gjort är att legat på soffan! Och när det handlar om att pyssla så vill man ju göra så mycket som möjligt av alla de ideer som finns i huvudet. Ingen stress alls i det!

Så idag har jag tänkt hinna färga håret, måla ett andra varv på bordet som inte längre är svart, sy gardiner av tyget på bilden (megareafyndat på Mio förra helgen)gå på kalas, tvätta och laga crepes. Piece of cake!


Älskar sådana här tunna tyger i "smutsiga" färger! Och som ni vet så älskar jag också att stapla saker.

27 kommentarer:

Smultron på ett strå sa...

Känner igen situationen. Det är svårt att få en del människor att förstå att man tycker det är kul att göra saker - så man slutar att försöka övertyga dem och nämner inte riktigt allt... Hoppas att du får en skön och rolig helg och att du hinner riktigt mycket!//maria

. sa...

Mmm, kan bara hålla med. Men jag tror man ser olika saker i det här med avkoppling. Är man inte en kreativ person, så tror jag absolut att man tänker att det är ett tungt arbete. Då har man det ju inte i sig. Pyssla=slappa för de flesta av oss bloggare inom den här genren, så låt oss ha det riktigt slappt och skönt i påsk,*fniss*! Kram Camilla

Ljuva Drömmar sa...

Håller helt med dig, sååå rätt. Det handlar inte om att man måste hinna med en massa utan att man vill! Tänk vad roligt det är att få så många dagar att pyssla på.

Hopas att du får gjort allt roligt du vill och att du även får lite tid över att sitta och njuta i solen och planera för nya projekt;)

GLAD PÅSK!
Kramar Maria!

MårsArt sa...

Tänker som du. För mig är projekt avkoppling.
Innan påsk sa en av mina kollegor
"För dig är väl det här (100% tjänst) bara en hobby, ditt riktiga jobb har du väl hemma med dina projekt och målande".
Var tvungen att tänka efter...han har ju RÄTT!
Ha en kreativ påsk,
Agneta

Grodmamman sa...

Låter som en perfekt helg!:) Synd bara att jag har två underbara barn som snart råkar i luven på varandra över det stackars Nintendo DS spelet dottern fick i veckan. Man får inte ut så mycket pyssellust när man ska medla hela tiden!:)
Ha en härlig påsk nu! Vi ska bort imorgon och fira svägerskan J och hennes son, men jag hoppas att få gjort lite annat innan.
Kram

Bibbi sa...

Håller klart med dig, men även din kollega...Jag passar på att göra mycket nu när jag har tid. Men jag behöver ju inte stressa så det blir ett betydligt lugnare tempo. Å´ jag har mycket roligare under tiden;P
Passa på att göra allt du vill men unna dig en mysig stund i soffan också;P
Påsk kramen

Unknown sa...

Hej - godt skrevet:) Du er fuld af energi, det er så skønt! Skulle ønske jeg var ligeså effektiv som dig... Men jeg er helt enig med dig, det er dejligt at få ting gjort - masser af kreativitet der skal ud, ikke også? Fortsat god påske - glæder mig til at se resultatet af alle dine projekter! Tak for din søde kommentar om mit påskeæg.
Knus; Heidi

Kristin sa...

Hej du! Glad påsk på dig! Jag tycker som du, är man ledig så ska man få göra vad man vill - och om det då är att HINNA med tusen saker för dig så är det väl bra med det! Om det för din kollega innebär att äta sig proppmätt och lata sig på soffan so fine det med. Att olika människor har olika prioriteringar och tempon är ju klart som korvspad. Själv ska jag kanske inte pyssla så mycket, men jag hoppas hinna avverka många träffar med släkt, vänner och nya bekantskaper! :-)

Kram till dig och ha det så bra (vilken himla tur att du inte beger dig till Blåkulla utan är hemma då över helgen *fniss*)

S o F sa...

Vi är alla så lika, men ändå olika...

Man utgår från sin egen historia, sitt eget liv och det glömmer vi ofta bort i samtalet med andra.

Att "njuta" just för honom var att ta det lugnt, och din "njutning" är att pyssla.
Om vi inte lade någon värdering/bedömning i vad andra säger utan bar med oss medvetenheten om allas våra olikheter - så vore det så mycket lättare.

Acceptans och ickevärdering är viktiga förmågor. Väl värt att träna sig i, om man "hinner". ;)

Önskar dig en njutningsfull pysselPåsk!

milla sa...

Ja, tänk vad olika innebörd vad ordet ledighet betyder? För en del är det nog vila=fysisk vila medan för kreativa prissar som en del av oss möjlighet att göra det man gillar bäst? Dessutom kan det vara extremt vilsamt att ägna sig åt kreativitet;)) Kram & glad påsk. Milla

Levis o Vilda sa...

Håller helt med dej, ledigheterna ser man ju fram emot just för att man HINNER så mycket! O att koppla av o njuta av ledigheten det gör jag bäst genom att vara kreativ, pyssla o måla!
Kram Mia

Cilla sa...

Absolut skall man förvallta sin ledighet rätt!! Kan bara hålla med dig til 100!!
Nog för det är skönt en liten stund på soffan men man skall ju inte sitta hål i den??!! #ler#
En underbar påsk önskar jag dig!!
Kramen Cilla

House number 15 sa...

Jag är sån att jag vill både och;-)
Vill hinna med mycket men jag vill även kunna slappa o inte göra något alls, ibland går det inte ihop sig...

Önskar dig en glad påsk!!
Kramkram

Vårt hem på landet sa...

Håller med! Självklart vill man ju HINNA med så mycket som möjligt när man är ledig. Bara en vecka kvar nu förresten :(

Norregård sa...

Visst vill man hinna så mycket som möjligt!!!!
Ljuuuuuuuuvliga bilder!!!
Bäst du skyndar dig nu då Fröken;o)

Kram Kram Malin

Compact Garden sa...

Man gör som man själv vill...(men jag vill också gärna fixa och trixa lite)
En riktig Glad Påsk till dej..
Kram Anne

Gårdsromantik sa...

Ja man har ju så många vill!!!

:*¨¨*:♥ GLAD PÅSK♥:*¨¨*:

Önskar Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Spirande grönt - sa...

Hoppas att du får en glad pysslig påsk och att du hinner allt som står på planeringen:)

Rebecca

Limetwig sa...

Klart man vill hinna med så mycket som möjligt... annarsgår ju ideérna om intet och man blir ju bara frustrerad och irriterad... Självklart att vi ska hinna med så mycketr som möjligt... Det är ju vila för oss :) Åse

Hus nr.14 sa...

Glad påsk! Härligt att stapla och att framhäva kontrasterna, superfina tyger!
Kram Marielle

Vintage House sa...

Vad underbart med så mycket energie..
ha en härlig påsk hoppas du hinner med det du har tänkt..
kram
sandra

Jo sa...

:) Härligt med massa planer! Hoppas att du hinner med alla saker du vill HINNA med under helgen!
Kram och glad påsk

Bella sa...

GLAD PÅSK!!!

Klart att lediga dagar ska utnjyttjas på bästa sätt, och jag håller med dit, inte vill jag komma tillbaka på tisdag och bara legat på soffan hela påskhelgen...

Hoppas du "hunnit" med det du velat och att resten av påskhelgen blir kanon för din del :)

Kramar Bella

Smultronlycka sa...

Ja när man är ledig vill man hålla på pyssla och greja med sina projekt i hemmet :)
Önskar dig en Glad påsk!
Ta hand om dig!
Kram Anna

Karin - Mina Rum sa...

För egen del gissar jag att det blir lite soffläge imorgon efter middagen. För övrigt är det aktivitet som gäller, från konstrundor och loppisar, till spackel och takmålning. En skön blandning känns bra.
Ha en fortsatt fin och aktiv påsk. Kram!

millandante sa...

Ja men visst!! Det är väl just det där med att göra just det man njuter av, som är avkoppling!! Härligt!!
Ler när jag läser att du redan är inne på andra strykningen med grått...:)
KRAM

Monkan sa...

Ja det är mycket man vill hinna under ledigheten, fast tvätta räknar inte jag som "hinna", tvätten sköter sig ju själv och jag kan göra annat under tiden :-) Du skulle ju kunna låta bli att hinna sy gardiner :-) för det var ju ett trevligt inslag med tygbuntar ovanpå skåpet.

Oj, fortsätt med trikåtyg, man får inte svära när man virkar! Men vad innebär det att hitta på loppis? Då har någon annan suttit och slitit och klippt remsor?! Vilken hjälte/hjältinna i så fall. Jag är nyfiken på att se den färdiga mattan. Jag har just köpte garn till en kofta (hjälp!) men efter det ska jag göra ett försök med tygtrasor.

Tre meter tyg, 20 kronor, år 2010? Nu har nog Fröken slagit rekord i alla fall. Jättefint tyg och passar perfekt till bänkdyna.