fredag 23 april 2010

Helt logiskt

Det kan möjligen eventuellt kanske vara så att mina två källarförråd är proppfulla.

Jag brukar skylla på att jag inte har något ordentligt hyllsystem i förråden. Så egentligen är det inte fullt, bara dålig ordning.

Och pysslar man och loppisfyndar så mycket som jag gör, så måste man helt enkelt rensa där ibland. Någon helgdag längre fram, när jag inte har något att göra, brukar vara en bra dag att börja rensa. Ä-hum.

Jag kan tänka ut en mängd saker som jag gott skulle kunna avvara. Men precis då brukar jag återupptäcka dem, klappa på dem kärvänligt och bära upp dem till våningen för tjänstgöring. Så gick det med denna vagn som ju faktiskt passade finemang bredvid soffan.

Och det är ju himla bra att ha ett förråd att ta av istället för att köpa nytt. Så egentligen är det tur att jag då har TVÅ fulla förråd!21 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Ja men hur bra som helst om man inte behöver köpa något nytt ;o)

Lessi sa...

Här har vi också två fyllda förråd men jag skulle gärna ha ett tredje. Man kan ju inte slänga alla gamla fina leksaker, böcker mm som jag vill plocka fram när jag får barn eller när vi flyttar till större. OCH så är det ju bra när man vill göra om lite att rota runt i lådorna. Den som har samlat saker på vinden har ytterst god smak ;)

Torprosen sa...

Helt rätt Fröken Fräken...inte slänga något,det kan komma till användning eller hur? Du fiffar och fixar dina fynd sååå fint!!kram Torprosen

Inger sa...

Mina vänner förstår mig inte!
Så tack ock lov för er kära bloggare som bekräftar att jag inte är ensam om att tänka två fulla källarförråd är en tillgång och inte en belastning! Fast ibland vete tusan då vill man ju bara röja röja men då blir det som du skrev återupptäckter av fin fina saker :-)

Och du blogga när du känner för det vi skulle sakna dig väldigt mycke om du slutade helt.

Ja och se nu har jag kommenterat som annars bara tassar tyst runt här på bloggen.

Inger

Vitt och Blått sa...

Håller helt med dig! :) Har en källare och en övervåninge med saker och min kära man undrar HUR man kan ha så mycket saker? Hmm.. Är man samlare så är man! I helgen ska vi lägga golv! Trevlig helg och viiiila i din vårtrötthet! Kram E

Hus nr.14 sa...

Vad skulle man göra utan förråd... har väldigt svårt för att göra mig av med saker, helt plötsligt behövs dem!
Kram Marielle

Grodmamman sa...

Inte illa att ha en egen loppis i förrådet!:) Och där allt är gratis!;)
Känner igen det där med att det är svårt att slänga saker, försöker dock att bli bättre på det!:)
Kram

Hanna sa...

Ja visst är det bra att ha mycket saker.
Så fint!
Ha en bra helg.
Kram
Hanna

Norregård sa...

Kan tänka mig att du har TVÅ förråd....Vad härligt att kunna plocka & återupptäcka fina saker;o)
Och billigt;o)

Ha det bäst Fröken
Kram Kram Malin

millandante sa...

Nä för jösse namn... rensa INTE de förråden!!!!:)
Okej... det skulle vara den där helgen då du inte har någonting att göra då...;)
Ljuvligt med fina fynd i sina egna vrår!
Kram

Limetwig sa...

Brukar också säga så... den dagen jag inget har att göra... DEN DAGEN FINNS INTE!!!
Nä det bästa är att boka en dag och tid som jag ska börja :)
Ha en skön freda kväll! Åse

Vintage House sa...

Jag känner igen känslan, här är det fullt i varje liten vrå.
Men det är alltid kul att hitta saker som man ha nytta av igen..
kram och en mysig helg till dig
sandra

Dicksonska våningen sa...

Här pågår rensning för att bara behålla sådan´t som man vill ha kvar eller behöver. Jag har börjat märka att det känns luftigare och de sakerna jag har sparat kommer fram mer. Och allt jag gillar matchar med varandra så det är perfekt.
Och att ha ett eller två förråd med saker så man kan byta är ju helt klart ett stort plus för ekonomin och miljön!

Bordet passade jättebra!
Trevlig helg!
Kram Annika

Johanna sa...

Praktiskt

Unknown sa...

Vet känslan, här behövs också rensas:-)
Kram

Madeleine Berglund sa...

Hej!
Ja, men visst är boken underbar. Som du skriver, lite trevligt umgänge med grannen, dragspel och lite småirritationer med färghandlaren. Så klockrent!!! Jag har snart lusläst hela boken. =)

Jaaa, men du, det stämmer, det blir mycket grejer och lite lätt kaotiskt när man inte har hyllsystem i förrådet. Jag känner igen det där skarpt. Jag har samma problem. Om jag hade hyllor skulle det nääästan vara tomt där nere. Men jag är för snål för att köpa hyllor till förrådet. Sån är jag. Haha.

Kram madeleine

MårsArt sa...

Ja, jag är så rädd att jag ska lägga näsan i vädret innan jag hunnit städa mina förråd...
Tänker på mina stackars barn ;-)
Vill inte utsätta dem för att behöva ta hand om dem...fast det finns ju ett och annat bra att ha där...
Agneta

Grodmamman sa...

Tråkigt med din "nye" chef. Betyder ju ganska mycket att man trivs med sin chef. Vi fick ny i höstas och till att börja med så tyckte vi inte om henne, men nu har hon växt med oss och uppgiften. Nu skulle jag inte vilja ha någon annan!:)
Ha en bra helg! Antar att du har en massa pyssel på gång!;)
Kram

SKOOGSTROLLET sa...

Vad härligt att du så snabbt är tillbaks igen. Min kommentar till grabbarna-inlägget försvann med mitt bredband som måste anslutas med jämna mellanrum.

Ja, tanken var att om du kommer på hur man dresserar dem till att dammsuga i hörnen och även bakom möbler samt laga recepten som funkar som man gjorde sist så kan du väl höra av dig.

Ja, jag är väl också en samlare, även om det i mitt fall mest handlar om böcker och papper, så frågan är hur jag ska få plats hos pojkvännen utan att behöva ha det halvt oåtkomligt och i kyla antingen på vinden eller i källaren? Ja, idag har i alla fall de första lådorna flyttats.

Förhoppningsvis blir listerna uppsatta och vardagsrummet städat imorgon så jag kan börja flytta och stapla kartonger tills möblerna kommer på plats.

Någon gång på vägen ska jag också få pojkvännen att lära sig stoppa in smutsig disk direkt i diskmaskinen och plocka undan efter sig ... Hmm, vi får se hur DET går.

Karin - Mina Rum sa...

Kan lova att det är helt livsfarligt att flytta in i ett hus med källare. Där ryms ju hur mycket som helst! Det är bara att fynda på, och sedan kanske det orkas med att renovera sakerna senare. Det största problemet är väl att jag inte gör något för att bli av med gamla bokhyllor i körsbär och annat som är helt bortom allt rimligt tvivel att jag kommer att använda igen. Någon gång tar jag säkert tag i det också.
Ha en fortsatt fin helg. Kram!

Jenny sa...

Vilken fin vagn som fick komma upp ur dit källarförråd:)

Ha en trevlig söndag!

Kraam Jenny