tisdag 18 maj 2010

Svisch in, svosch ut

Inte nog med att det fortfarande är soligt och varmt (vi är fortfarande i chocktillstånd häruppe) , nu drar jag till Stockholm också! Så här blir det inte mycket skrivet.

Istället kan ni spana in två av de fyra stolar som nyligen fick komma hem till mig. Som vanligt är jag alldeles för snabb med att dra fram färgen, så jag hann aldrig fota dem före (men tänk er en hemsk guldbrun färg). Jag besparar er även synen av stolsitsarna som nu är klädd i ett noppigt 70-talstyg, men som kommer att bytas mot ett linnetyg framöver.

Denna gång provade jag att spraya stolarna vilket visade sig vara ett smart drag med alla snirklarna (de två andra stolarna håller jag på och målar vita med pensel, och jag beräknar att de kommer att vara klara till jul typ...)





Just nu är jag väldigt nöjd med stolarna och jag hoppas att jag inte tröttnar lika fort som med det svarta bordet...

UPPDATERAT!
För alla er spraylovers därute så ska jag här försöka samla ihop svar på en del av de funderingar som ni haft om sprayfärg.
Jag använder Biltemas sprayfärg på burk, och använder då även en sprayprimer som gör att färgen sitter bättre. Huruvida sprayfärgen sitter sämre eller bättre än vanlig färg får jag återkomma till efter att jag haft stolarna i bruk ett tag. Vill man försäkra sig om att färgen ska hålla för tuffare tag bör man nog lämna in dem på sprutlackering, gissar jag.

Man sprayar i tunna lager, många gånger. Lätt på handen och med många pauser så färglagren hinner torka! (ingen risk för fingerkramp)Får man bara in snitsen är det inte så svårt, så man kan ju öva på lite andra saker först. Det gick åt lite mindre än en sprayburk till varje stol, så det går åt en del...
Var utomhus! Sprayfärg luktar, hur mycket som helst! Det händer ju att det hamnar sprayfärg på annat än möbeln, så man får ha skydd omkring. Dock brukar färgen inte hamna på en själv.

37 kommentarer:

Lönnen 13 sa...

Jättefina stolar, förstår att det var lättare att spreja, håller själv på att måla fyra stolar,känns också som att det kommer ta ett bra tag innan de är färdiga.

Får jag fråga vad det är för sprayfärg det är du använder eller är det en riktig färgspruta!?

Ha det så bra i Stockholm, där vi också har strålande sol.

Kram Anneli

Systrarna Hjertén sa...

Jätteläckra stolar!

/Frida

Unknown sa...

Ack, så fina dom blev..:)
Hade så bra i storstaden,

Kram Annaleena

Lena sa...

Så fina stolarna blev. Ser så jämt och proffsigt ut!!

Kram Lena

S o F sa...

Vilka detaljer.

Jag säger bara WOW!!!!!!!!!!

Ha det gott i Stockholm.

Lantmätarvillan sa...

Superfina stolar och jag kan ungefär tänka mig hur de såg ut..Om du nån gång blir less på dem, vet du vem du kan kontakta ;)

Unknown sa...

Hejsan!!
Ville bara säga att stolarna blev helt otroligt snygga.
Gillar svarta möbler.
Ha det bra!
Camilla

♥ Pia... sa...

Hej..oj det var inte så tokigt det där att spreja stolarna..men får du inte kramp i fingrarna?..Väldigt snyggt och jämnt..hm..fick jag något at fundera på , ska ju måla ett gäng stolar har jag tänkt..men sex stycken nä det om något blir nog kramp i hela handen.....mycket snyggt som du gjort på sista tiden..och såg även den fina krukan ..väldigt fin tycker jag..

Pia

Vintage House sa...

Läckert..
gillar att sprutlacka går mycket mycket snabbare:)
kram
sandra

Norregård sa...

Läckra stolar Fröken!!
Idag har vi fått lite värme även i Småland....Härligt!!

Trevlig resa;o)
Kram Kram Malin

StrandviksVillan sa...

Verkligen läckert med svart!
Så fin form på stolen också.
Uppdatera oss gärna om hur hållbar färgen är, jag inbillar ju mig att sprayfärg inte står emot lika bra... Vet inte varför :P

Trevlig resa!

Vit som snö sa...

Vilka vackra stolar! Dom kommer att bli såå vackra när du är klar!
Fnissar åt att du är i chocktillstånd....jaa, man trodde aldrig att denna vår o sommar skulle komma!
Kram Cilla

Fröken Machuna sa...

Oj så fin stol. Riktigt fina :)

Ha så kul i stockholmo :)

Kramar

Fröken M

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Vad fint det blev, fiffigt att spreja dem:) fast fick du inte ont i fingrarna typ..? Jättefint resultat iaf:) God kväll! Kram Izabell

dagliga smulor sa...

Dom här stolarna ser precis som dom jag har till vårt köksbord,fast jag målade min i vitt i stället.
Fint blev det ! :o)

Mjuka sa...

Hej vännen!
Men du jag har precis fått fyra stycken likadana stolar, som hade en vinröd sammetssits, har grundat en av dem, som sagt har miljoner projekt. Ok,sådet är biltemas svarta sprayfärg du använder, har jag för mig .-)
Kram M

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej, jag köpte likadana stolar hos Erikshjälpen förra året, jag gav 90kr stycken och de är fantastiska med sina lejontassar fram och de härliga detaljerna. GILLAR.
Må gott i Stockholm. Hälaningar, Petra B.

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Jättesnyggt, bra tips att spraymåla istället, slippa en del droppar och rinn kan jag tro.
Må så gott
/Karin

Mitt skabbiga chica hus sa...

Urfina!

Säger ju det, sprayfärg funkar till allt:o)Har en kompis som gjort liknande stolar med svartvitt randigt tyg från tyger och tyger på sveavägen i stockholm. Blev såååå fint. Så har du inte bestämt tyg än så kika in där vetja;o)

kramar!
Mia

Anonym sa...

fin stol. en liten undran: hur många färgburkar går det åt till en stol? ska måla en stol själv. mvh malla i jämtland

homebylina sa...

URSNYGGT!! :o) Ha det gott! Lina

Gilla Yoga sa...

Supersnygga stolar! Och vad fint det blev med sprayfärg. Jag ska själv måla en gammal stol från min mormor, ska nog satsa på sprayfärg för det ser så proffsigt ut på dina!

Liljas Corner sa...

Du har då verkligen näsa för fynd du! Varför hamnar sånadär möbler aldrig hos mig sådär magsikt som de verkar hamna hos dig? ;)

The Secret Garden sa...

Oj så snygg stol! Helläcker med den svarta färgen och vad smart att spraya...inte skoj att måla alla de buktorna med en pensel.

Ha det gott!

Cathrin sa...

Hurra för sprayfärg!!! Just som du skriver är det toppen till snirkliga detaljer. Jag är helt förälskad. Både i dina stolar men också i svart sprayfärg. Ha så kul i stockholm!

Ina sa...

Super snygga stolar!!

Grodmamman sa...

Snygga stolar!
Ha det bra i Stockholm!:)
Idag har vi också haft underbart väder och då har man suttit inne hela dagen och haft "utvärderingsdag" på jobbet.
Kram

Nilla sa...

Enormt fina stolar.
Jag är oxå intresserad av vad för sprayfärg du använder och hur väl den sitter.

Ha de bäst !!
Nilla

Fröken Råsmart sa...

Jättefina stolar! Smart drag att spraya dem :-)

Else´s Bod sa...

Helt underbar!!!
Lägger till dig i min lista!
Tevlig kväll!
Lisa

millandante sa...

Jäklar i min låda vad snygga!!! De var ju faktiskt värda att vänta på de där åren sedan dinosaurierna... hahaha... du skriver så härligt!!
Har en svartmålad stol och jag är också som du vet en som tröttnar fortare än färgen hinner torka... men ICKE på den lilla svarta inte... den förgyller allt vitt rint omkring så jag hoppas du ska trivas lika bra med dina skönheter!
Här har jag firat färdigt nu och är tillbaka i bloggvärlden, härligt!!!
KRAM

Home of Nina sa...

Vad bra det blev att spreja och det måste ha gått mycket snabbare! Ha en trevlig Stockholmstur! Kram Nina

Home of Nina sa...

Vad bra det blev att spreja och det måste ha gått mycket snabbare! Ha en trevlig Stockholmstur! Kram Nina

Anonym sa...

Dra ända in i....vad snyggt detta var!!!
Nu har jag finkammat Blocket och nog hittat stolar, för här ska det bytas köksstolar, ÄNTLIGEN!
Tusen tack för inspirationen :))) Dessa stolar lämnar man ju alltid åt sitt öde pga av dentråkgula färgen..men i SVART -Vilken skönhet, säger jag bara och jag tänkte mig ett supermodernt tyg till bara för att krocka ordentligt!
Vad använder du för färg? Var är du när du sprayar - Ute eller i ett förråd? Jag är nybörjare med sprayburk men har målat mycket in mina dar men det blir ju så mycket pill. Detta verkar ju fantatstskt att spraya!
ÅÅhh jag har inte känt mig så inspirerad på länge. Det kliar i skaparådran nu!
TACK för att du delar med dig!
// Hälsningar
Carina i djupaste möbel-småland

enôma sa...

jäklar vad läckert med svarta stolar! fasen, nu måste jag ju fundera om inte man skulle kunna göra samma hemma.... *hm*
Kram på dig!

Fröken Pyssel sa...

Vad fint det blev att spraya stolarna! Jag har precis målat två köksstolar och det tar ju sin lilla tid, men framförallt så fick du ju en helt perfekt finish på dem!

Katarina sa...

Åh, snälla kan du svara på detta på min blogg. Jag köpte liknande snirkliga stolar på 2:nd hand för flera år sen och skulle måla om dem precis som du. Det är bara en jag har experimenterat med eftersom jag inte får bukt med färgproblemet. Köpte svart sprayfärg på biltema och resultatet blev bra, ända tills stolen stötte emot den vita väggen i köket som fick svarta märken. Jag försökte slipa stolen innan för de har någon lackliknande yta på sig, men sprayfärgen fastnade faktiskt sämre där jag hade slipat så jag lät det vara. Nu har de stått i källaren ett par år och jag vill verkligen bestämma om jag ska lägga ner en massa tid eller slänga dem. Vill ju inte att de ska färga ner kläder och annat när folk kommer på besök. Dessutom räcker det med att man drar lite med nageln på ytan så kommer färgen av och träet tittar fram. Vore så tacksam för något tips.