måndag 31 januari 2011

En himla massa åsikter

Jag har fått en utmaning av Fröken Grön. Mina tankar kring bloggande kan ni även läsa mer om här, om ni känner för att fördjupa er i ämnet!

1. Hur länge har du bloggat? Här var jag tvungen att kolla upp mig själv! Jag började med en hel det trevande inlägg i juni 2007, efter att ha blivit inspirerad av de ganska få bloggar som fanns då (i alla fall om man jämför med nu!).

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Många. Förutom den blogglista som finns till höger, är det en hel mängd andra bloggar som jag också gillar. Ingen aning om hur många det är totalt! Alla bloggar som jag gillar besöker jag nästan varenda dag, även om jag inte alltid hinner skriva något.

3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar?
Hm, vad menas med dagboksblogg? Jag läser mestadels personliga pyssel- och inredningsbloggar, men även andra där bloggaren är rackarns underhållande att läsa!

4. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i bloggen? Hm. Jag skulle vilja säga som så att som jag är i bloggen är jag också i verkligheten, även om jag bara visar upp en liten del av mig i bloggen.

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur du vill vara i din blogg, eller tänjs gränsen hela tiden?Jag undviker att vara privat i bloggen, eftersom jag fokuserar på pyssel och inredning, inte var jag jobbar eller vilket parti som jag röstar på t ex. Ibland har jag ju skrivit om mer personliga saker, som min stora sorg över att jag inte har min mamma kvar längre.. Men ja, jag är klar över var min gräns går.

6. I vilken utsträckning bloggar du för bekräftelse, tror du?
Jag bloggar för att det är så himla roligt att föra en dialog med människor som gillar inredning och som älskar att pyssla lika mycket som jag gör. Det är härligt att få så mycket positiv respons istället för att, som i det verkliga livet, mötas av kommentarer i stil med "Meeen ska du måla nu igen?? Men tröttnar du aldrig??" Jag hoppas också att jag lyckas få några att bli mer kreativa, att pyssla och att skapa egna saker.

7. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att du fått kontakt med dem via bloggen?
Nej. Men å andra sidan tycker jag inte att det behövs heller. Man kan få väldigt bra kontakt med personer via nätet, och lära känna dem väl även om man inte träffas. Precis som på den tiden man hade brevvänner.

8. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?Allt kan vara skadligt om man inte är medveten om sin gräns. Men jag tycker att det fokuserats för mycket på det sk näthatet istället för allt positivt som finns med att blogga.

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Ibland blir jag sittandes lite väl länge framför datorn, och kan också få dåligt samvete för att jag inte alltid hinner besöka alla som lämnar en kommentar hos mig. Men jag vill hellre ha tid att skriva något genomtänkt och personligt på andras bloggar än att bara skriva en likadan standardfras hos många.

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Så länge det är roligt att blogga och jag känner att jag har något att ge kommer jag att fortsätta att blogga. Min lust att pyssla hoppas jag aldrig tar slut!

Utmaningen går vidare till de som känner sig manade!

Min gråa bänk har blivit vit, och jag har sytt nya dynor i randigt linne. Funkar både att sitta på och luta ryggen mot. Lite somrigt känns det ändå med blåvitt!

11 kommentarer:

Åppå Källbackan sa...

Vilken trevlig och intressant lista... jag tar mig an den i min blogg :)

Och den som ändå kunde sy... suck :P

Ha en riktigt bra måndag!

Kram Sandra

Hanna sa...

Fina bilder.
Ha en bra vecka Kram
Hanna

Vit dröm sa...

Kul att läsa dina svar! Snygga dynor du har gjort:)
Ha en mysig kväll!
Kram Anna

Den där Victoria sa...

Har också svarat på de frågorna, kul att läsa dina tankar kring bloggandet.

//Elvira

Helena sa...

Kul att få veta lite mer om dig!Jag är allt lite nyfiken av mig :-)
Kram från mig!

Hannis sa...

Känner igen mig på en del punkter.
Men det har vi "snackat" om förut=))

Och tummen upp för vita bänken!!

Fröken Grön sa...

Det var intressant att läsa dina svar, - kände igen mig på en hel del punkter. Och jädrans, vilka snygga kuddar du har sytt! Precis en sån bänk har jag också, men där ligger några tillplattade gamla dynor från Hemtex, hmmm...
Må gott, fröken!
/Anna-Karin

Lantmätarvillan sa...

Snygg bänk, jag har visst en sådan jag med :)

Pysselpralinen sa...

Himla vackert linnetyg. Det känns sommar, ja, hela bilden gör det.

Tänk att det alltid är så kul att läsa frågor och svar på en blogg, jag tröttnar aldrig! :-)
Det var roligt att du jämför blogg-vänner med brevvänner, jag har faktiskt aldrig formulerat det så för mig själv förut tror jag men det stämmer ju så väl. Kanske är det så att vi som hade många brevisar i vår ljuva ungdom gillar att blogga - och framförallt skriva mer personliga kommentarer till varandra lite extra? Tål att medie- och kommunikationsforskas på tycker jag!
Nä, nu är det bara att inse att det är dags att välja sängen framför en timmas bloggande till...
Sån tur att jag har "heja Lotta!" som ligger och väntar på mig på nattduksbordet.:-)

millandante sa...

Jag hoppas också att din pyssellust finns kvar LÄNGE!!!
Du inspirerar och bjuder på så mycket klokt! Och FINT!

KRAM

LissenTo sa...

Roligt att läsa om dej och du är suverän att skriva på ett personligt vis! Det gillar jag!