fredag 5 november 2010

Bubbel, bloggar och björk

Sisådärja, då var man hemma igen! Härligt!
Att komma hem med väskan full av fynd och pysselmaterial, och veta att man är ledig i tre dagar gör att man blir bubblande glad. Dessutom ska jag hinna med en koppis idag.

Vad intressant det var att läsa alla era tankar om ert och andras bloggande. Jag lovade ju att ge min syn på det också, so here it goes.

Jag läser främst inredningsbloggar, särskilt de med vackra foton OCH bra text, och som rör ungefär samma inredningsstil som jag själv gillar så att jag kan bli inspirerad. De får gärna handla om pyssel, återbruk, eget skapande och ha en personlig stil. Bloggar som bara visar upp produktbilder från (eget eller andras) företag och innehåller mycket reklam undviker jag.

Det finns även en del andra bloggar inom andra ämnen som jag läser för att de är så otroligt välskrivna. Jag är väl skadad av det jag arbetar med, men jag har väldigt svårt att läsa bloggar fulla av särskrivningar (det heter inte *jätte gott*, *jul grans kulor* eller *lägenhets visning*), talspråk, långa texter utan radbrytningar eller när grammatiken blir så dålig att man faktiskt inte förstår vad texten handlar om (jag förstår att det inte är så lätt för alla att uttrycka sig i skrift)

Jag är inte heller så intresserad av bloggar som bara handlar om att vänta barn, bloggarens barn eller barnbarn. Den där modersgenen fick aldrig jag. Jag vill inte ha barn, och har liksom inget jag kan säga på sådana bloggar..
För privata och dagboksliknande bloggar som främst intresserar den omedelbara familjen till bloggaren är nog inte heller mitt gebit. Ska man skriva om sådant för att intressera en vidare grupp måste man skriva på ett väldigt bra sätt.

Jag har något av en plan för mitt bloggande. Från första början visste jag att jag ville vara anonym i bloggen för att kunna skriva precis som jag vill så att jag inte behöver tänka på vem som läser bloggen och som kanske känner mig ute i verkligheten. Dessutom var det skapandet som jag vill fokusera på, inte mig själv. Jag hoppas på att inspirera andra till att göra saker själva. Att figurera i tidningar, eller visa upp mitt hem i andra forum är jag inte intresserad av. Jag väljer blogginlägg som jag tror intresserar de som läser här, men slänger även ibland in lite oväntade saker, så att man blir överraskad.

För mig är det roligt och lustfyllt också att skriva, och därför lägger jag ner en hel del tid på texten - det är viktigt för mig. Jag märker att en del bara tittar på bilderna eftersom jag får frågor bland kommentarerna vars svar man hittar i texten om man läser den... Men det är väldigt, väldigt roligt med alla er som läser och berömmer mitt sätt att skriva!!Här åker man till Stockholm, och kommer hem med en massa skogsgrejer.. hmm? Björkburkar från Granit och ett Myrsineträd fick följa med hem.

28 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Det var intressant att få läsa din syn på bloggar får jag lov att säga.

Fina krukor och så ett litet rart Myrsineträd, härligt!!!

Jag ska själv pyssla ihop en grej men till det behöver jag en liten björkstam. Det har jag sågat ner nu, mohahaha ;)

Ha en fin fredag! (jag antar att du sitter bänkad framför idol, hihihihi). Där var jag himla rolig, eller hur? ;)

Kram Madeleine

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad härligt att komma hem med så mycket pyssel att få använda.

Visst har man sina favoritbloggar, det har jag med. Jag läser också de som är ganska lika min stil och som ger mig något.

Kram och trevlig helg

annashusidingtuna sa...

Vi har nog ungefär samma tänk vad gäller bloggar och de man tycker om att besöka, bloggar med bara en massa produktbilder är inte kul att läsa, det blir tråkigt.
Fina björkburkar du hittat, sådana kanske man skulle kunna knåpa ihop själv?
Kram Anna

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Hejsan! Låter som du har haft det trevligt i STHLM!:) Intressant att höra din syn på intressanta och ointressanta bloggar! Jag vet inte om jag nämnt att du skriver väldigt bra.. men det tycker jag iaf + din härliga humor!

Ha en fin novemberdag!

Kraam Izabell

Hem och Harmoni Marie sa...

Hej Fröken Fräken... jag har sagt det förr och jag säger det gärna igen. Din blogg tillhör en av mina absolut favoriter!
En skön mix av pyssel, inredning och loppisfynd, och allt kryddat med en härlig humor och underfyndig text.

Ha en härlig helg!
Själv blir det Göteborg ikväll med restaurangbesök och show med Robert Gustavsson.

Kram Marie

Kristin sa...

Hej du! Jag tycker nog väldigt lika som du om bloggar. Jag kan inte med bloggar som visar dåliga foton som är suddiga/mörka och har en massa tingeltangel i layouten, jag gillar "rakt på sak". Snygg enkel och stilren layout, bra kvaltiet på bilderna och därutöver måste texten fånga mig. Förstår att alla inte kan vara svensklärardöttrar (som jag är), men jag stör mig otroligt mycket på dåligt språk både talat och skrivet. (Ja, jag är nog lite "snobbig" där, förlåt.) Din blogg platsar i alla kategorierna, dvs snygg layout, bra bilder och bra text.

Jag håller mig nog till enbart inredningsbloggar då jag inte känner jag hinner med att läsa bloggar inom andra områden. Jag missar nog massa godbitar, men som sagt - har inte tid till allt. När det gäller min egen familj så gillar jag att läsa systers syblogg där man får reda på ett och annat om henne + hennes familj men själv försöker jag annars att skriva rätt så lite om min familj. Vissa saker kan man dock inte låta bli att skriva. Som när jag väntade Matilda, detta mirakelbarn efter 3 års väntan och massor av hemska motgångar, så är det klart jag skriver att hon äntligen är född! Eller som när jag behövde stå och hålla i grimskaftet på två av mina hästar och klappa dem hej då inför avlivning inom loppet av 10 dgr. Sådant tär på en och kanske måste det luftas, även om min blogg är en inredningsblogg... Men annars försöker jag att inte hänga ut dem för mycket. Likaså: jag är alltså mer mångfacetterad än vad jag visar på bloggen. Jag har andra intressen än inredning och bloggande, men jag försöker renodla den.

Svammel hit och dit, men så tycker jag i alla fall.

Himlans snygga björkkrukor! Så synd att vi precis sågat upp all björkved i lagoma längder och klyvt den nu till ved! Får sikta på nya björkstammar till våren och fråga om jag får låna verkstaden och pelarborrmaskin? Tror du det går att tillverka själv? *ler*

Ha nu en bra helg!
Kram Kristin

Systrarna Hjertén sa...

Håller med dig om allt du skriver, blir också galen på "köks bord" och "tvätt korg".

Hade önskat att jag själv valt att vara helt anonym, men har iaf bestämt mig för att aldrig publicera bilder på mig själv och absolut inte på mina barn som aldrig bett om att jag ska blogga!

Dessutom tycker jag att det är lite trist med en förvisso fin bild, men där texten bara säger: ...önskar en en trevlig dag...

Ord och bild i kombination, det är vad jag vill ha! Där är du min förebild, med oftast träffsäkra texter i kombination med den perfekta bilden!

Att du dessutom är min pysselhjältinna gör inte saken sämre!

Ha´en trevlig helg!

Mvh
Frida

Grodmamman sa...

Har ju sagt det tidigare, men jag gillar din blogg för det sätt du skriver på, dina fina bilder och alla dina pysseltips!:)
Sedan blev jag riktigt glad när jag såg min blogg i din blogglista!:)
Kram

Stina sa...

Då ligger jag väldigt risigt till hos dig....jag som blandar och ger hela tiden :)

Men det gör inget för jag gillar det du skriver och visar, så jag tänker fortsätta att hälsa på hos dig.

Ha en skön helg.
Kram

kungen o majkis sa...

Hoppas att du hade det trevligt i Stockholm :)! Finfina grejor fick du med dig iaf. Synd att granit är så inibänken långt här ifrån.

Angående bloggandet...så har jag nog egentligen inget mål...eller mening ;-D! Jag bara kör. Liksom.
Jag skriver om min virkning, lite pyssel och mina knoddar.
En läsare sa att hon gillade att jag skrev om min handikappade kille på ett glatt och positivt sätt, och det hade hjälpt henne när hon själv fick ett handikappat barn. Och då blir man ju väldans glad, och helt plötsligt kanske det fanns en mening med min blogg iallafall.

Angående bloggläsande... så gillar jag mest inredning, pyssel... och virkningsbloggar. Älskar vackra bilder, och substans i texten.

Har skitsvårt för de så kallade storbloggarna med mode och utseende som inriktning. De skriver att de har ätit lax till lunch. Mobilbild på laxen. Och så 155 kommentarer på det. Why?

Läser inga kändisbloggar.

Som du säger jobbig text, felstavningar, särskrivningar, omotiverat förkortade ord, d e jätte jobbigt att läsa! Har en virkblogg på favvolistan, jag gillar det hon gör, men jag orkar verkligen inte läsa det hon skriver. Så besöken där inne blir mer och mer sällan.

Hursomhelst så störtgillar jag din blogg, du ger väldans mycket inspiration, TACK för det :-)!

Ha nu en go helg!

Vitt och Blått sa...

Läser din blogg för att få inspiration, tips och idéer, men även för att du skriver på ett roligt och underhållande sätt.

De bloggar jag följer har en liknande inredningsstil som mig själv. Ibland kollar jag bara på bilderna, men för det mesta läser jag alla texter överallt också. Inte om de är en halvmeter text, för då blir jag trött bara jag ser den. :) Läser texter heeeela dagarna på jobbet och håller med dig i att särskrivning är väldigt vanligt (och jobbigt att läsa). Man hakar upp sig lätt och får inget flyt = man tappar lätt bort sig och vad var texten egentligen handlade om?

Bloggande är ett otroligt inspirerande sätt (och gratis) att få pysseltips och inredningstips från alla duktiga bloggerskor runt om.

Ha en trevlig fredagskväll!
Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Väldigt fint att se att skogen kommit till Stockholm också. ;-)

Hoppas du får en fin helg, fylld med pyssel!

Design elise sa...

Måste säga att din blogg är uppskattad! Håller med dig mycket i det du skriver om varför man bloggar. Har precis skapat en egnen blogg efter mycket övervägande! är jättekul att fota och lägga upp bilder som man tycker om. Sen finns det ju alltid folk som har synpunkter på det! Men det skiter vi i eller hur!? Fortsätt skriva och blogga precis som du gör så är jag och många me d mig glada! Kram Elise

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Tack för hjälpen ang lummer och blomsteraffären...hade jag inte en endaste tanke på att man kunde vända sig dit! Virrpannan jag!

Kul att läsa om din inställning till bloggandet. Jag håller med dig!

Och vilka burkar! Jättesnygga...sån måste jag nog ha :-)

Ha en trevlig helg, kram Lina

Anonym sa...

Så fina saker du hittade, ska ta och titta in hos Granit jag med. Tycker din blogg är en fröjd att läsa och se.
Önskar att jag var bättre på att skriva men tycker att det är så kul att blogga, så jag ser förbi det. Jag är en sådan som tycker mest om bilder och erkänner att jag inte alltid läser texten. Förutom din, för den är alltid så humoristisk.
Önskar dig en trevlig helg!
Kram
Helena

Lantmätarvillan sa...

Bege dig till Wika möbler och kasta dig in i rearummet! Det fanns flera ex av varje sak. Jag ska ju också hålla i plånboken för jag åker till Stockholm på tisdag, men den resan heter visst kurs och ligger utanför- MORR! Hoppas ändå på en liten avstickare då jag tröttnat på att vara social, finklädd och civiliserad ;)

Det dammar en aningen när man gjuter betong, men inte så fasligt överallt utan ganska precis där hinken är. Nästa gång ska jag ha mask då det nog inte är så hälsosamt att inandas dammet. Sen skräpar det ju när man ska ta lös allt från formarna, men det är det värt! Eftersom jag har ett "skräprum", kan jag vara lite mindre noggrann och spillde rätt mycket utanför..

Vintage House sa...

Hej
Vad kul med en lyckad tripp till Stockholm.
Kul att läsa vad du tycker, ibland är det tyvärr inte så lätt med skrivadet.
Jag har själv väldigt svårt för att skriva och mår ibland väldigt dåligt över det. Men men hos mig får det bli mer bilder:)
ha en skön helg
kram sandra

Helenas blogg sa...

dom är så fina just den sortens myrten, det bästa är ju att dom är supertåliga, har 2 själv och dom växer så det knakar=)

Cathrin sa...

Det märks att du lägger ner tid på bilder men framförallt texten i din blogg. Är väl delvis därför du har så många läsare. Jag fastnade för ditt sätt att skriva, utan krusiduller och rakt på. Men med knorr. ;) Självklart är ämnet också viktigt, men det finns många som har liknande stil och liknande idé bakom sin blogg. Så det måste vara helheten du skapar som gör att jag måste in och kika på vad du hittar på. Både för att få inspiration (Tack!!!) och för att få le lite och ibland även tänka till.
Jag gillar själv att skriva och gör det mycket i jobbet, men på bloggen, där ju jag som privatperson är tydlig avsändare, snubblar jag iväg rätt ofta. Retar mig i efterhand. För jag ogillar starkt stavfel, särskrivningar och syftningsfel. Det "stör" mig i bloggupplevelsen...

Skall bli spännande att se vad du har för planer med bloggen.

Nyanser av vitt sa...

Vilka fina björkkrukor fröken. Jag tycker att du skriver mycket bra. Underfundigt med mycket humor. Du har fina bilder och lagom med text. Ha en underbar pysselhelg.
Sköt om dig!

MårsArt sa...

VAD jag gillar björkburkarna!
Nu får Stockholmssonen ta en tur till Granit...
Jag har samma kriterier som du när det gäller bloggar.
Du har en mycket inspirerande blogg, och jag vill inte missa dina inlägg!
Ha en skön helg.

Emelie sa...

Intressant att läsa dina tankar om bloggande. Jag har inte lämnat en kommentar ännu, kände att jag behövde tänka lite på det. Men jag tror att jag har kommit fram till något nu. Din blogg läser jag först och främst för dina texters skull. Jobbar man med språk och är en språknörd som jag (och du!) så är det nog oundvikligen så att man dras till bloggar med god språkbehandling oavsett innehåll. Jag har märkt att mina favoritbloggar handlar om väldigt olika saker men att den gemensamma nämnaren än ett spännande och lite ovanligt språk. Oavsett om jag läser om inredning, livet som småbarnsmamma eller reseskildringar så är det framställningen som är det väsentliga. Jag tror faktist att jag väljer bloggar på samma sätt som jag väljer böcker. Jag letar efter det där lilla extra som får mig att återvända för att jag njuter av läsningen. Jag lämnar inte så ofta kommentarer men väljer att göra det ibland och då mest för att visa min uppskattning och berätta varför bloggen i fråga har berört mig eller kanske bara givit mig ett gott skratt.

Det är nog mina tankar. Jag fortsätter att kika in här och jag gillar ditt pyssel, själkvklart! Annars skulle jag ju inte återkomma, men framförallt gillar jag dina ord.

Ha en fortsatt skön lördag!

Vita Lyckan sa...

Bättre lite naturplyttlarän en souvenir från tunnelbanan? ;o)

Trevlig helg!

Kram, Karin

Monkan sa...

Jag föredrar bloggar där det produceras nåt pyssligt och/eller med inredning i din stil (fast jag själv har helt annan, eller ingen... stil hemma), med fina hemmahos/egna bilder, inte tidningsliknande. Jag gillar också välskrivna bloggar och är allergisk mot bloggar med massa reklam. Precis som du hakar jag upp mig på särskrivning men allra mest fastnar nog ögonen på fel användande av de/dem/dom... då iiiilar det i kroppen, MEN allt kliande och ilande går fort över till att istället bli imponerad av ATT man skriver, särskilt efter att ha läst förklaringen i en blogg vad det lite "alternativa" stavandet och grammatiken beror på.

Har i alla fall hittat en blogg som är den ultimata kombinationen av allt jag gillar i bloggar, plus bonus i form av bilder på världens sötaste jycke :) Fortsätt precis som du gör!

Planen med min blogg... att vara anonym till att börja med :) framför allt på jobbet, men jag skulle gärna träffa andra bloggerskor. Jag har ju en fotoblogg också och den skulle jag kunna tänka mig att ha icke-anonym, men den hänger ju ihop med pysselbloggen så det blir inkognito där också. Språket i bloggarna är väl tänkt att vara ganska korrekt när det gäller grammatik och stavning, men med lite tillåtna/medvetna talspråkligheter som t.ex "nån" istället för "någon" och lite "fri" meningsbyggnad - jag spar det superkorrekta till jobbet :) Det är alltid kul att få kommentarer i bloggen men tanken har alltid varit att den ska vara... anonym :) aldrig bli nån megahit med massor av besökare, med press på dagliga uppdateringar, och den var också ett sätt att få utlopp för lite självlärt HTML-fixande :)

Kö på Panduro, jo jag blir snarare förvånad om det inte är det... Men snacka om kö på Granit! Jag var där på Kundkväll i torsdags med 30% rabatt - så jag såg ju direkt att det var grejer från Granit :) - och där kan man snacka om kö. Jag var i butiken i Västermalmsgallerian, kö till kassab längs hela butiken!!! Jag var också sugen på att köpa en krans, fast i hjärtform men det blev inget sånt.

Grattis till inköp av myrsine :) de är så söta de små träden. Jag har ju två stycken och måste passa på att varna lite, håll den lille på betryggande avstånd från murgröna som ju rätt som det är kan drabbas av (utveckla?!) spinn - aldrig mer murgröna i mitt hem efter pärsen med smittat myrsineträd förra året!

Eeeh, ett litet tillägg: För att undvika att dränka min egen blogg i massa text så skriver jag av mig lite genom långa kommentarer i andra bloggar ;) Ibland tar det liksom aldrig stopp, fast det finns ju ett gräns för antal tecken man får skriva har jag för mig...

AnnaK sa...

Jag måste erkänna något; att jag blev glad av att äntligen hitta en blogg där det inte skrivs om barn, barnkläder, graviditer, foglossning eller märkesleksaker.
Är över trettio år, har inga barn och tror inte jag kommer få några barn heller.
Älskar inredning och pyssel, så jag fortsätter titta in på bloggen din.
Trevlig helg!

Limetwig sa...

Kul att se din syn på bloggandet, kan nog hålla med om det mesta. Skulle ha svarat i förra inlägget men har inte hunnit... Jag tänker också mycket på hur jag skriver men av den anledningen att jag är lite ordblind och har mycket problem med stavning... Men har bestämt mig för att det inte ska vara ett hinder för att blogga och dela med mig av tips och ideér!
Hit till dig återkommer jag mer än gärna ofta, både för att titta och läsa!
Ha det bäst! Åse

Karin - Mina Rum sa...

Kul att höra din egen syn på bloggandet. Jag vet att jag skrev förra gången att dålig grammatik inte stör mig så mycket. Men eftersom jag lider av en kraftig särskrivningsallergi, så försöker jag att inte utsätta mig för det i onödan.
Ha en finfin pysselsöndag. Kram!

Liljas Corner sa...

Du ska verkligen ha beröm för dina texter. Det är verkligen ett nöje att läsa dem och en stor inspirationskälla för mig. De påminner mig om att tänka igenom vad jag själv skriver, så det jag skriver inte blir en enda röra...

Snyggt med björkstubbarna!