måndag 1 november 2010

Hejdå...

...nu åker jag snart till Stockholm!

Medan jag är borta så tänkte jag att det kunde vara intressant att höra hur ni ser på bloggande; både hos de bloggar ni läser och om ni själva bloggar, hur ni tänker?

Hos andra bloggar; vad tycker ni om att läsa om? Är ni främst intresserad av texten eller bilderna? Läser ni bara inredningsbloggar? Någon särskild inriktning som ni gillar? Pyssel, köptips, speciell inredningsstil? Finns det något som skulle få er att sluta läsa en blogg?

Om du bloggar själv, vad har du för syfte med den? Tänker du att du riktar dig mot en särskild målgrupp? Har du någon plan med ditt bloggande? (Gissa vad jag jobbar med?...)

Jag åerkommer med mina tankar kring detta när jag är tillbaka, lagom till helgen!


Lärkträdskvistar är finfina att linda batteridrivna ljusslingor runt!

29 kommentarer:

Härligt hemma sa...

Halloj!! nähä, vad synd att du inte hittar zinkhusen. Du får ta svängen förbi Hallsberg och hoppa in på konsum ;). Ja, ska jag vara ärlig så är jag mest intresserad av bilderna, (ibland fångas jag av texten) och jag älskar att fascineras av andras kreativa ideer, få inspiration till mitt eget hem :)) Och jag bloggar rätt och slätt för att jag behöver få utlopp för mitt inredningsintresse. Skapa fina miljöer, fota, dona och fixa. Om jag bara hade lite bättre kamera så skulle det vara ännu roligare!!! Kul inlägg, alltid roligt med lite tankar och funderingar!!
Ha det gott Kramar Madeleine

Grodmamman sa...

Min egen blogg är mer som en dagbok för mig, men kan jag inspirera andra så är det bara kul!:)
Jag läser ganska varierande bloggar. En blogg kan vara inspirerande, ha vackra foton, tänkvärd text, ge mig idéer eller helt enkelt bara beskriva en vardag som jag kan känna igen mig i.
Ha det bra i Stockholm!
Kram

Engelska Villan sa...

Aha, en liten teaser... :) Alltså "Hejdå..." :)
Bloggen ja. Det går upp o det går ner. Jag inspireras mest av bloggar med pyssel och inrednings-tema, typ denna :) Och jag vill att bilderna ska vara tagna av bloggaren själv, helst från det egna hemmet. Inte så kul med bloggar som plockar inspiration från andra sidor, tycker jag dårå :) Och så tycker jag att man ska hålla sig ganska strikt till samma tema på bloggen. Inte typ "Inredning, katter, pyssel och annat som jag tycker är kul" det blir inte intressant för så många andra än en själv.
Min egen blogg har gått från mest inredning till mer o mer virkning faktiskt. Men den håller sig till inredning och eget pyssel, och följer mina egna intressen i den branschen liksom. Jag får flest kommentarer när jag virkat nåt, så jag tror att de flesta av mina bloggläsare läser min blogg för att jag virkar.
Din blogg är ju otroligt inspirerande!

Ha det så jättekul här i Stockholm!!

Kraaaam Anna

popetotrora sa...

Jag ser min blogg som en kombination av en dagbok fö rmig själv, ett sätt att samla alla tankar och intryck jag har och för att inspirera andra. Den har också inneburit kontakter med massa nya härliga mäniskor som jag annars inte hade stött på. Jag kan inte säga att jag har ett enda uttalat tema med min blogg, men jag vill inte heller ha den för spretig. Huvudfokus är nog inredning och pyssel. Försöker man göra lite av allt är nog risken att man inte direkt attraherar någon speciell målgrupp. Jag försöker även ha mycket bilder i min egen blogg.

Det är det jag vill ha när jag läser andras bloggar. Mycket bilder. Men självklart text också. Men ibland gör det inget om ett inlägg bara är en enda mening och sedan bilder. Bilder ger så mycket inspiration!
Jag tycker också att det är viktigt att man uppdaterar en blogg någelunda ofta. Behöver absolut inte vara tre inlägg om dagen. Kanske inte ens ett om dagen. Men ett i veckan känns för lite. Då orkar jag inte gå in på bloggen och titta efter nya inlägg till slut. Då tröttnar jag.

Oj, det blev en lång kommentar. Men jag har mycket tanakr kring både mitt eget bloggande och bloggar jag läser. Här fick du lite av dom. :-)

Hoppas du får en bra resa till Stockholm!

Nyanser av vitt sa...

Jag inspireras av både text och bild men det får inte vara för mycket för då orkar jag inte läsa. Det ska också vara rent och snyggt på bloggen. Inte för mycket tingeltangel som stör. Ha det så bra och hör av dig om du har tid och är i närheten av the Blocks igen
A

Vit Poesi sa...

Hej! Ha det så mysigt i sthm!!! Jag läser gärna texter om jag fångas av dem. vissa skriver ju betydligt bättre än andra. Såklart är bilderna viktiga. Ögongodis gillar jag och hur man sätter i hop saker. Men eftersom jag är en pysslare med liten budget, så ser jag också till att finna inspiration.
Kramkram Malin

Vintage House sa...

Hej
Ha det så gott i stockholm.
När jag började blogga för 4 år sedan var det för att visa sitt stora intresse och så är det fortfarande. Men bloggen har tagit en längre än vad man har kunnat tänka och drömma sig vilket känns helt fantastiskt.
Jag tycker om bloggar som är enkla och gärna mycket bilder och mindre text.
Sedan är det alltid kul att veta lite privat oxå för man blir ju lite vänner med de man bloggar runt hos....
kram
sandra

Jo sa...

Jag har tyvärr ingen direkt plan med min egen blogg.. Jag skriver helt enkelt om det som faller mig in. Kanske inte så "smart", det är säkert bättre att ha en ren inriktning om man ska få många läsare, men jag är ju inte riktigt med i den tävlingen, så jag skriver om det jag vill.

När det gäller andras bloggar gillar jag bilder och när det är personligt. Jag gillar när texterna och bilderna avspeglar den som har/skriver bloggen. Jag är _inte_ särskilt förtjust i de bloggar som enbart visar produkter eller andras bilder. De skummar jag snabbt igenom.

Jag gillar helt enkelt DIN blogg! :)
Ha en fin tur till el Stockholmo!

Katarina i Västerbotten sa...

Hej! Har ingen egen blogg för att jag inte har den tiden. Men följer några bloggare som målar om, bygger om, syr om, och gärna visar före och efterbilder. Lite lågbudget, återbruk slår högt här.
Kul inspiration tycker jag, oavsett stil.
Allt från pappersvikning till ådringsmålning, pyssel med ungar och snyggadräktensytips.
Bilder är viktigt och gärna text. Ungefär som ett vykort. Humor och självironi gillar jag.
Brist på egen tid eller för glesa inlägg kan få mig att ta en paus. Sen finns det bloggar som man Måste följa. Som din:D

annika sa...

Jag fångas av bilderna.Gillar vackra bilder...lite fokuserade...inte för mycket detaljer. Sen gillar jag då texten är lite fyndigt formulerad...ska vara trevligt att läsa och titta på. Den ska inte heller vara överarbetad.Alltför mycket text är ofta ointressant. Kul med ett varierat innehåll...såsom livet är.
Sen tycker jag om att få feedback på min blogg från den som jag har kommenterat hos. Som en dialog. Finns det ointresse från den jag kommenterar hos så slutar jag att läsa den bloggen...vill ha ett utbyte av tankar.

Så tänker jag...nu i dag.
annika

Karin - Mina Rum sa...

Oj, det var många frågor och väckte många funderingar.

Jag gillar nog framför allt bloggar som är en bra kombination av text och bild. Svenskläraren i mig har lite svårt för bloggar av folk som skriver illa. Då menar jag inte stavning eller grammatik (även om jag reagerar negativt på för mycket särskrivning)utan snarare att man skriver utan en tanke bakom texten. Jag har slutat följa bloggare som med tiden visat sig vara väldigt fördomsfulla, rasistiska (!) eller helt enkelt för självgoda.

Min egen blogg är nog mest ett sätt att dokumentera min tillvaro, i alla mina rum. Eftersom jag flyttat från min hemstad till Skåne är den också ett sätt för kompisar att se vad jag har för mig.

Jag gillar din blogg framför allt för ditt sätt att skriva. Det märks att du lägger kraft bakom dina texter. De är ofta väldigt roliga (medvetet eller omedvetet). Dessutom gillar jag att du är så hemlighetsfull. Det finns nog ingen i bloggvärlden vars privatliv, ålder eller för den delen namn, som man vet så lite om. Fortsätt så, det är superhäftigt.

Ha det härligt i min gamla hemstad. Kram!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jag läser bara inredningsbloggar, så att en blogg oftast håller sig till det är viktigt.


Gillar helt klart de bloggar som visar bilder från eget hem. Bloggar som bara visar inspirationsbilder för olika märken, butiker etc. instresserar inte. Av och till kan det vara roligt att se bilder från en butik någon besökt, och tagit egna bilder i, men bilder plockade från en hemsida tycker jag är trist.

Jag kan bli lite less på bloggar som visar "samma sak" ofta, så som samma soffhörn men med nya kuddar, eller nya ljusstakar på bordet. Fast jag vet att det kan vara himla svårt att hitta på nytt hela tiden, ens hem är ju trots allt begränsat. Men mina favoriter är sådana som lyckas variera sig, och visar unika hem med en egen stil.

Jag tycker om bloggar som lägger ner energi både på text och bilder. Inte för många bilder per inlägg och inte för lång text. För mycket text och jag läser inte.

Sen kan det vara så att jag blir less på en blogg under en period, för att senare börja läsa den igen. Allt får i vågor... :-)

Hoppas du får det riktigt skoj i Stockholm!

Hannis sa...

Hm...
Jag läser olika bloggar.
Allt från i första hand inredning men också bloggar där det bara skrivs men kanske om lite mer specifika ämnen som livsupplevelser och en del fotobloggar.

Eftersom att jag själv inte uppdaterar mer än två gånger i veckan nu för tiden så har jag inte något speciellt önskemål på hur andra ska uppdatera för att jag ska fortsätta läsa och titta, utan har mina favoriter på bloggkoll så jag ser när det blir en uppdatering.
Sen gillar jag före och efter bilder, återvinning är ju en favorit, loppis och det enkla en annan.
Sluta läsa en blogg, ja om det fanns rasistiska, fördömande och högmodig drag.

Bloggen har blivit en ventil för mig.
Där jag kan dela mitt intresse med andra utan att behöva höra att jag är galen hela tiden.
Och en plats där jag inte behöver bry mig om hur jag skriver, om det passar in, låter säljande m.m
Ett ställe utan prestation med andra ord.
Sen är det oerhört kul att ha en dialog med andra kreativa där det finns tips och ideér.

Nu ska jag sluta tjata=))

StrandviksVillan sa...

Åh... tycker jag besvarat dom här frågorna flera gånger tidigare...
Bloggar själv för att dela mitt intresse med likasinnade, få användning för mina foton m.m.
Läser andra bloggar för inspiration och idéer, vissa för deras humor och för att de verkar vara sköna personer.
Slutar läsa bloggar som ofta är negativa, gnälliga och pessimistiska samt alltför dagboksaktika.

Har redan tidigare, för längesen, gissat att du är reporter, men fick inget svar av dig? ;)

Ha en trevlig resa!

Barn och Pyssel sa...

Hej

För mig är bloggandet ett slags dagbok vad som händer hemma, på jobbet, mitt pysslande mm.
jag läser andra blogga för jag vill träffa fler människor. som gillar samma saker. Även att man kan hjälpa varandra i olika saker.

Ha en underbar vecka

Kram

Sanna sa...

Jag läser lite olika typer av bloggar. Gillar foto, inredning, livstil och allt kreativt, inspirerande och vackert (som naturligtvis finns i betraktarens öga).

Jag kan nog inte gissa vad du jobbar med. Skulle ju vara kul att veta förståss. :) Mitt yrke kan man nog inte gissa via min blogg. Bloggen har inte så mycket gemensamt med mitt yrke, som är mycket givande, men även psykiskt ganska tungt. Jag bloggar för att jag tycker det är roligt helt enkelt.

Jag har slutat läsa bloggar som jag i och för sig tycker är fina, men som visar för mycket reklam och vars syfte mest tycks vara att bloggaren skall dra så stor ekonomisk nytta som möjligt, med olika gratis prylar, annonsintäkter, reklam för ett företag etc.

Hoppas du får en trevlig resa!

Lotten sa...

Jag bloggar för att jag brinner för färgglad inredning och inredning i allmänhet.... det är såå givande med alla som man får kontakt med. Jag läser nästan uteslutande inredningsbloggar, pysselbloggar, retro/vintagebloggar. Det som skulle kunna få mig att sluta läsa en blogg är för mycket reklam, musik (jag blir superirriterad av bloggar med musik som man måste stänga av... oftast längst ner på sidan) eller dålig uppdatering....

Jag läser inte proffsbloggar... utom när jag av misstag följer en länk in till någon....

Hoppas att du får en trevlig tripp till storstan!

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Oj, vad många frågor att svara på! Kul!
Jag bloggar för min egen skull, rensar hjärna samtidigt som jag hoppas att det kan roa någon annan.
I ärlighetens namn så är det bilderna man är mest intresserad av, men sen har man ju vissa man bara inte kan skippa läsningen hos (vem kan det vara) eftersom de är roande i sig.
Jag besöker mest inredningsbloggar. Nån annan enstaka i nyfikehetssyfte :-)
Jag skulle sluta läsa om det blev ointressant, högfärdigt, rasistiskt eller bitter smak i för många av inläggen.
Jag har bloggat själv ett par år, och besökt bloggar ännu längre, så favvisarna är hittade, men letar lite då och då efter nya "fynd" :-)

Ha en bra resa!
Kram Lina

Annelie Johnsson sa...

Hej vännen!
Ja, för mig är bilden i fokus, men även tänkvärd text, som får mig att fundera lite uppskattas. För mycket barnsnack, köphysteri och "titta så fint jag har" går bort för min del. Jag vill bli inspirerad, hitta sätt att fixa o dona utan att bli ruinerad...

För mig som fotograf är det självklart att en bra bild väcker mitt intresse mer, men jag är ju så mycket annat oxå, och just hos dig hittar man en härlig kombo av det mesta.

Ha nu en bra tripp till hufvudstaden!
Kram♥

Piah sa...

Jag läser mest bloggar om inredning,trädgård/koloni och några med blandat innehåll.Själv vill jag inte bli för privat på min blogg pga mitt jobb.
Har svårt för bloggar med för mycket text,plottrig bakgrund,fågelkvitter man får ont i öronen av(musiken är bra om den går att stänga av om man vill)Vackra foton,gärna flera och med variation som inspirerar gillar jag.
kram *piah*

Lilja's Corner sa...

Mina föräldrar har ett stort lärkträd på gården, men senast då jag skulle sno några kvistar hade pappa stammat upp det så det var helt omöjligt att nå upp till kvistarna...

Jag gillar (inrednings-)bloggar som har ett genomgående tema, snygga bilder och ganska kort text. Tips och idéer, inte bara "this is my home" och "this is my life". Jag skulle väldigt gärna ha en sån blogg själv, men jag har helt enkelt aldrig haft tid att göra upp en plan för mitt bloggande, utan skriver om saker som jag funderar på och gör just då jag får lust att blogga.

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej...
Jag läser både trädgård och inredningsbloggar, fast själv bloggar jag enbart utredning :) alltås inredning utomhus...trädgård..:) Bloggar för att få utlopp för kreativiteten, men avskyr själv dagboks-bloggar. Jag orkar inte läsa alltför långa texter i bloggar, nä...ser på bilder och skummar genom. Älskar bloggar med vackra väluttänkta inlägg, där man märker att skribenten lägger sin själ på att få det bra. (som din blogg;)

Ha det bäst!
/Nina

pysselpralinen sa...

Hej svejs Fröken, ha så lajbans i Stockholm! :-)
Tur att du har ett sånt bra jobb som ordnar shoppingresor titt som tätt.

Tyvärr hinner jag inte svara på din marknadsundersökning idag, men den är intressant, det tycker jag också.

Du har en award att hämta hos mig. Om du vill.:-)

Fröken Pyssel sa...

Intressanta frågor :-) Jag är extremt dålig på att läsa texter (och det upptäcks ibland då jag flera gånger råkat berömma folk för foton de ej själva tagit och har käll-länk med till, haha). Jag tycker helt enkelt om att se på bilder och inspireras eller bara njuta. Vackra bilder gör mig glad.

Jag tycker om ganska många olika inredningsstilar och även om t.ex ditt hem inte är så jag vill ha det hemma hos mig så tycker jag att det är väldigt fint att se på och kan inspireras mycket av det. Jag tycker m.a.o mycket om att se in i andras hem, så länge de är vackra ;-) De bloggar jag inte orkar följa regelbundet är de som bara länkar till nya dyra designmöbler. Även om det är fint så blir det så väldigt ouppnåligt så jag tycker bättre om att inspireras av en mix av gammalt och nytt och verkliga hem. Jag slutar läsa om jag inte inspireras eller om bilderna är fula eller om det bara är text..

Syftet med min egen blogg.. hmmm.. jag inspireras nog av mig själv och det är liksom som ett fotoalbum av mina egna alster. När jag ser vad jag åstadkommit så blir jag glad och får lust att skapa mer saker. Sen tycker jag självklart att det är otroligt roligt med den feedback jag får och de kontakter man knyter. Jag blir jätteglad när jag kan inspirera andra till att vara kreativa. Utan bloggen skulle jag inte lika självklart gå in på andra bloggar och inspireras. Jag har ingen plan med min blogg. Den enda planen är att den INTE får bli för viktig. Så fort jag känner lite press att skriva ett inlägg så är det inte lika roligt längre och då skiter jag i att blogga för att ta bort den känslan. Det ska bara vara roligt, inte viktigt. Jag kommer heller aldrig starta något eget företag eller börja sälja mina saker regelbundet. De få saker jag sålt har bara skapat press och ångest och då är det inte roligt längre. Dessutom tycker jag inte om att göra samma sak två gånger, så att skapa för att sälja vore bara korkat av mig. Det är och förblir min hobby som gör mig glad och får mig att glömma tiden en stund.

Fröken Grön sa...

Min blogg startade som ett sätt att dokumentera renoveringen av vårt hus, och som en kommunikationslänk till släkt och vänner som ville följa vårt arbete. Jag hade dessutom precis fått en systemkamera och tyckte det var kul att göra något av alla bilder jag tog.
Nu bloggar jag om lite av varje men i första hand om renovering, inredning, loppisfynd och trädgård, - den typen av bloggar är också det jag läser mest. Jag gillar fotobloggar men kan uppskatta en välskriven text. (Som är en av anledningarna till att jag uppskattar DIN blogg, fröken Fräken!) Jag försöker själv hålla en lagom balans mellan personligt och privat, vilket inte alltid är lätt. - Det är alltid kul att veta lite mer om personerna bakom bloggarna, men blir det för privat och en massa bilder på barn så tappar jag intresset...
Have a nice trip to Sthlm!
/Anna-Karin

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Min blogg handlar om att samla allt vi gör i vårt hus för att kunna gå tillbaka emellanåt och känna att vi faktiskt åstadkommit något. Och helt ärligt är det jätteroligt att höra vad andra tycker om det man gör. Att ha en blogg ger också en lite morot att fortsätta greja så att man har något att visa. Det gör att jag grejar mer.
Att läsa andras bloggar och se hur de gör hemma ger tips och idéer i mängder. Ibland kkan man dock känna att det blir så mycket att man inte vet vad man själv ska välja eftersom det finns så mycket fint :)
Jag tycker mycket om texterna du skriver, därför kikar jag ofta här. Din stil och dina foton är så vackra och harmoniska.
På bloggar lär man sig också om olika stilar, hur man gör vissa saker och man ser nya saker. Vem behöver inredningstidningar längre!

Hoppas resan varit bra!
Kram Annika

Malin sa...

Nu är det på tiden att jag kommenterar=)

Jag har ju slutat blogga själv, men läser fortfarande otroligt många bloggar varje dag.
Blandad kompott dessutom. Har inriktat mig mer på foto än inredningsbloggar, det är ofta det jag faller för först. Layouten lixom.
Hela första intrycket. Förut kunde jag se bort från det och läsa texterna. Nu funkar inte det längre. Snygg blogg och fina foton, då fastnar jag rätt snabbt.=)

Sen när man fastnat tröttnar jag ofta på bloggarna.
Har märkt att mina favvobloggar inte längre är så roliga och fantastiska längre. Kanske för att man som återkommande vill ha mer. Det blir lixom tråkigt när man aldrig får veta mer om personen i bakgrunden. Eller som när vissa alltid beklagar sig. Jag låter kanske bitter men så känner jag.
Därför läser jag inte så mkt längre, jag inspireras av alla vackra foton och härliga pysseltips som man hittar. Det är underbart!

Du har en grym blogg som jag alltid gillat. Snyggare och snyggare foton. Alltid rapp text med bra avslut.

Linas Vita Hem sa...

Hej Fröken!!!
Nu var det länge sen må jag säga! Har dock varit in här och kikat då och då sen jag gjorde bloggpaus. Nu tror jag att jag är tillbaka på banan igen!:)

Svar på din marknadsundersökning då: För mig är det viktigaste med inspirerande,roliga och vackra bilder. MEN om bilderna dessutom har en intressant text till så gör det nog att jag lättare kommer tillbaka till den bloggen.

Hoppas du har en kanon tripp till "Kungsbuan"!:)
kram/L

Det Vita Timmerhuset sa...

Jag har nog ingen direkt plan med min blogg. Men jag kanske borde ha...

Jag följer bloggar som jag tycker inspirerar mig. Vissa genom vackra bilder och andra genom texter eller livsberättelser.

Vanligast är dock att jag läser inredningsbloggar med vit bas. Jag hatar allt för mycket krusiduller, spetsar, pappersstrutar med änglar och carpe diem. Ger mig faktiskt rysningar. ;o)