söndag 18 september 2011

Sextio kronor

Jag vet inte om det var ett överpris, att betala 60 kronor för en saltglaserad Höganäskruka på loppis? Men oj vad jag gillar dessa cylinderformade krus! (de mer bulliga är jag inte lika förtjust i..) Och de är ju så fina att ha grenar, till exempel grankvistar, i.

Men, Fröken Fräken, har du inte redan ett sådant krus? Har du verkligen plats för ett till? Och vad du inte misstänkt allergisk mot gran?

Pfhui, det var då väldigt vad vissa har onödigt bra minne! Och så fick jag ju ett minikrus med på köpet.


23 kommentarer:

Marita sa...

Inte tycker jag att det var dyrt inte... Inte tycker jag att man kan få för många krus inte... Vart går gränsen för det?? Hjälp, den kanske jag har passerat!!! Jag har både raka och bulliga Höganäskrus, flera stycken! Gillar dem skarpt! De är fina både tomma och pyntade med granris, ängsblommor, rönnkvistar fulla med bär... Den lilla var en riktigt liten goding! En knippa kärleksört i den...
Ha en underbar dag! Kram, Marita

Emelie sa...

Absolut inte för dyrt om du fick ett bonus krus också! Jättefin header förresten, I like it :D //Emelie

kungen o majkis sa...

Skulle gladeligen betalat 60 kr. Superfina krus :-)!

Nyanser av vitt sa...

Billigt för så gedigna saker. Har ett stort Höganäs på mitt lantställe :O)kanske ska ta fram det då....

Johanna Stålros sa...

Ett fynd vännen!!! Ha en riktigt skön dag. Kram Johanna

♥ Pia... sa...

Nää de var inte alls dyrt.. Jag har en bullig och en rak..gillar faktiskt båda.. provade den raka till mitt höstarr. med hortenskvistarna igår.. men det blev för korta kvistar..så jag får hitta på nått annat till krusen.. Mina kommer från svärmor och från föräldrahemmet.. så jag kommer ihåg hur lingonsylten förvarades i den höga raka kruset nere i källaren.. Ha en skön dag.. Pia

Camilla sa...

Det beror nog helt på vart i landet man befinner sej när man köper dessa krus på loppis. Vi här nere, som bor i trakterna av Höganäs, är ju så pass vana vid dessa att man vill köpa dom så billigt som möjligt. Det större kruset tror jag är vanligare än det lilla. Det lilla har jag då aldrig sett tidigare. Men jag tror inte det är ett överpris när man kommit utanför Skånes gräns :)
Fina är dom i vilket fall som, och jag blev aningens förtjust i det lilla nu ju :)

Karin A sa...

Åh, klart du har plats för dessa skönheter. När man hittar sådana ting MÅSTE man slå till. :) Ha en fin söndag!

Grodmamman sa...

Var väl inte dyrt för det fina kruset!?! Jag har bara två bulliga, men skulle gärna ha en cylinderformad också.
Har haft tallkvistar i mina, inte lika fint som gran kanske, men men.
Kram

Bella sa...

Tycker inte 60 kr var ett överpris, minns att folk gladeligen betalade mer när jag jobbade på auktionsfirma och så fick du ju ett litet på köpet också :)

Hoppas helgen varit bra!

Kram Bella

Livet på Vestergård sa...

Kommer att bli riktigt snyggt med grankvistar i!

Vit dröm sa...

Finns det hjärterum så finns det kruserum ;) Ett bra köp tycker jag!
Ha en fin kväll!
Kram Anna

Jo sa...

Jag tycker att 60 kr var ett bra pris, men så har jag också en fäbless för Höganäs :)

Vintage House sa...

Hej
Tycker de krusen är superfina önskar mig ett till köket....
ha en mysig kväll
kram
sandra

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

*harkel* Byttor, kärl, och skålar kan man ALDRIG få för mycket av! Fynda på :-D

//L

millandante sa...

Inget överpris där inte, fina krus!!
Härligt att inspirationen är på topp!:)
Uj så fin den första sovrumsbilden är... nu ska jag ta tag i vårt nya sovrum (bytt rum med sonen) Kul!

Kram

Anonym sa...

Kanonsnygga!! 60 kr är ju ingenting för de skatterna.

Monkan sa...

60 kr? Måste ha försvunnit en nolla på den långa resan för bloggen ända ner till Stockholm? Vansinnigt fina krus helt enkelt. Må vara hänt att det redan finns ett krus i Frökens hem, men vaddå, man har väl t.ex inte bara en stol? Och måhända Fröken har en viss allergisk relation till grankvistar men det var just detta ord som fick mig att haja till... Graaankvistar, ger mig associationer till vintrig miljö... så Frökens nämnande av grankvistar innebär... att hon tänker på och ser fram emot vinter???

Personligen skulle jag nog också också välja en rak framför en bullig, fast de bulliga har också nåt speciellt, i alla fall mammas, som brukar innehålla hennes goda inlagda sill :)

Hjälp, jag har använt fet stil i några ord i mitt inlägg om blomma på hjärtan tråd, nu har jag bergis gjort Fröken Fräken upprörd! :)

Bilderna på det blå korsstygnsbroderiet var i alla fall tillräckligt snitsiga för att få mig at bli sugen på att brodera korsstygn, fast så blir det ju inte... finns inte tid till sånt när det är så mycket annat man vill göra.

Jag har alltid sagt att jag skulle vilja gå på Formex, att det måste vara himmelriket, även om det väl skulle vara se men inte röra, för man kan väl inte handla där? Men nu har jag förstått att det är skrämmande stort, enligt Eva i favoritaffären så är det hela Mässan! Nä, jag får nog förlita mig på Evas omdöme, att hon köpt in de rätta sakerna så kan jag handla hos henne sen. Hem-mässan däremot ska jag väl gå på, fast vännerna blir svårövertalade i år eftersom förra årets mässa var en besvikelse. Vi får se hur det blir. Men Syfestivalen ska jag absolut gå på, den har jag ju att tacka för både tovning och frivoliteter, det är jag den evigt tacksam för :)

Och ja trender, jag som just gjort slag i saken och börjat måla diverse saker hemma, då blir det "trendigt" med trärent. Tjing för att inte vara trendig :)

Elin sa...

Åh vad vackra krus, är du allergisk mot granris brukar det funka bättre med tall, eller ställ dem på farstubron, där är de också vackra om mon vågar för stöldrisken.

Ha det gott!

Lantmätarvillan sa...

Du har rätt i att de bulliga inte riktigt är lika fina som de cylinderformade. Var och spanade på Kupan för någon månad sedan och då såg jag bara bulliga krukor. Bra att du är tillbaka från bloggpausen. Ibland är det dock bra med lite paus.

Compact Garden sa...

Men saken var ju klar när man får ett sånt fint litet krus till den stora hehe..vad är lite gran snuva mot dessa???
Kram Anne

emmashem sa...

Nä de var inte för dyra, de var ju jättefina:)
Kram Emma

Silverkant sa...

Kul att du är tillbaka! Ibland skulle man ju önska att verkligen allt tog en paus när man själv gör det, men vissa saker tuffar oförtrytligt på. Och saknaden efter en mamma försvinner liksom aldrig, tar bara andra skepnader och dyker sen upp med förnyad kraft när man minst anar (min mamma har varit saknad i sju år om en vecka ganska precis).

Inte betalde du för mycket för Höganäskruset! Jag som hänger på Österlenloppisar på somrarna skulle säga att 60:- är ett galet bra fynd!

Kram/Linda