söndag 2 oktober 2011

Ett söndagsproblem

Låt oss säga att det här är en heeeelt fiktiv historia.

Sätt er in i följande:
Låt oss säga att en person blivit inbjuden till ett kalas, vi kan kalla personen X. X har funderat ut en bra present som bör passar tillfället. Till saken hör också att presenten var väldigt dyr. X minglar på kalaset, gratulerar, äter diverse tårtor, fikar, ser på bildspel och försöker prata med de övriga gästerna. Efter nästan tre timmar tackar X för sig, då hon vill cykla hem innan det blir mörkt ute eftersom det är lite obehagligt.

Dagen efter blir X uppringd och anklagad för att inte ha gett en tillräckligt bra present, att X inte gratulerade tillräckligt mycket eller var där länge nog, att X därför inte tycker om den som skulle firas och att den som firade nu är djupt sårad. Firaren tycker inte att X är en tillräcklig god släkting som ställer upp på det sätt som firaren kräver.

Vad ska X göra då?

31 kommentarer:

Bella sa...

Hmmm... alltid tråkigt att få höra att man gjort någon besviken och det är verkligen inte lätt att veta hur man ska agera eller inte agera i det läget men utan att veta mer än det du skriver så låter det som att födelsedagsbarnet kanske har haft lite väl stora förväntningar och krav på sina gäster/släktingar... Gästen kan ju inte göra mer än sitt bästa och det låter som att gästen ansträngt sig både vad det gäller present, avsatt tid för kalaset och varit engagerad under kalaset...

Hoppas att gästen (du?) inte tar åt dig för mycket av kritiken, även om jag vet att jag hade haft jättesvårt att hantera situationen då jag upplever det väldigt jobbigt att ha gjort någon besviken även om jag gjort mitt bästa och det jag trott varit rätt, lagom etc...

Kramar Bella

kungen o majkis sa...

X ska be personen stoppa upp presenten där solen inte skiner?

Allvarligt...Hur ofint är det inte att ringa och klaga på en present? Vadå inte tillräckligt bra?! Och 3 timmar är fullt tillräckligt på ett måste-kalas.

Således. X ska inte göra något. X har inte gjort något fel. X kan bara hoppas att den firade inser att denne har gjort fel.

Mycket knepigt läge :/!

ps: Dina kommentarer försvinner inte...de bara hoppar in till mig och väntar på att jag ska godkänna dem.. Men det är ju alltid trevligt med tre kommentarer istället för en ;-).

Karin A sa...

Oh det var det fräckaste jag har hört. Håller helt med ovan skribent - X behöver inte göra någonting utom (om det känns rätt) berätta för personen hur fel den har. Inte kul med sådana kalas! Kram

Teres sa...

X behöver inte svara, förklara eller ta åt sig av sån skit. X borde gråta, bli förbannad sedan släppa det hela och aldrig mer fira den personen. Eftersom det var fel på princip allt så är den personen inte värd X omtanke.
Stor kram till X.

Hannis sa...

Energitjuvar ska ingen ha i sitt liv!
Såna kan du hälsa X att det är bara att be att dra åt h......!
Det var bland det ruttnaste(kan vara felstavat) jag hört på länge faktiskt!

För övrigt Fröken så skulle jag vilja ha din åsikt om min nya bloggmall som har tagit åtta timmar att göra.
Trots att det var en färdig mall jag laddade hem!
Varför ger "man" sig in i sånt??

Hoppas att du har en skön kväll=))

Anonym sa...

Ja en sak har jag lärt mig, vänner skaffar man, släkt får man på köpet vare sig man vill eller inte, men för den skull måste inte dessa vara ens vänner"
Att man ens ringer upp och påpekar. Det var den mest märkliga historia jag hört och hade innerligt hoppats att den var just bara fiktiv!!

Tycker att X kan stryka den släktingen ett tag framöver! Jag har gjort så med vissa, dock kan jag ej undvika kalasen, dock men håller mig med de som ger mig engergi inte TAR!

Carina

Ellinor sa...

Det hela låter helt sanslöst. Man vill inte ens tänka att det finns såna människor!! Och även om det är släkt, den typen av släktingar förtjänar inte någon kontakt. Jag skulle helt enkelt sluta höra av mig om jag var X.
Den typen av energitjuvar bör avknoppas!
Ellinor

Anonym sa...

Jag förstår om x är arg,ledsen och besviken på att hon/han inte uppfyllde märkliga krav hos den som ringde upp. x ska ta det helt lugnt och försöka att inte bry sig om denne idiot som ringde.
x vet själv att det hon gjort duger och att 3 tim inte är för lite
Märkligt att det inte är den som firats som är sur utan någon annan.
x ska säga ifrån och säga till den som nu ringde upp att fara och flyga och sköta sig själv
FÖR,på vems axel sitter apan?
Inte på x i alla fall
Kram
Lena

Klankis sa...

X borde ta och säga upp släktskapet, och därefter ägna sig åt folk som vet hur man beter sig. Herregud. Fy fan vad ledsen jag skulle vara om nån anklagade mig på det viset.

Katarina sa...

Om man ens ska bry sig...så kan X be att få återkomma när Firaren mår bättre....;)
Men jag skulle nog vänta ett bra tag med det iallafall.

Anonym sa...

Ja,hur man än vänder sig........Håller med, x behöver inte göra någonting!
B

Tekla sa...

Hej hej! Jag tycker att X ska säga sin mening tydligt till firaren och sedan kan X med uttömd ilska njuta av livet troligen med en släkting mindre en liten tid. Jag hade klagat (för att få detta ur mig) och sedan slickat mina sår och läkt igen. Man ska inte bära sådana saker... Ut med skräpet X och var stolt för det goda du hoppades och tänkte! Kram till tröst!

Camilla sa...

Men herreguuud!

Agata sa...

Stön. Att det finns såna som orkar lev ett sånt missnöjt liv...

Borsta bort kommentarerna, höj blicken och gå vidare. Somliga människor kan man aldrig göra nöjda. Strunta i dem.

Anonym sa...

x skall absolut inte ha dåligt samvete utav anklagelserna utan säg till att hon blev sårad utav henne samt kan hon säga det är alltid tanken som räknas,tycker själv att det inte skall vara pengarna som styr

Linda-Villa Skrolycka sa...

Men kära nån! Det var verkligen bland det fräckaste jag har hört! Håller m de andra, X ska verkligen inte bry sig om detta och strunta i sånna energitjuvar! Jag som tyckte att min släkt kan vara knepig.
Kram!

annashusidingtuna sa...

Hej!
Men allvarligt talat, vad har den personen för problem? Att firaren har mage säger jag då bara!!!
Ringa till någon som gett en en present för att klaga på den och tycka att den inte var bra nog?!? Va???Absolut det dummaste jag någonsin har hört, så gör man bara inte!!
Har väl själv fått någon ful vas någon gång men inte har jag då skällt ut personen i fråga och klagat på gåvan, nej, det har jag verkligen inte, utan jag ahr tackat för den, för det är ju ändå en gåva, som denne har köpt till mig för att den faktiskt vill ge mig ngt och DET tycker jag är snällt. Sen att man ahr olika smak, det är en helt annan sak...men att klaga på att presenten är för billig??????


Firaren har i mina ögon gjort bort sig.

Kram Anna

Anonym sa...

Typiska tecken på energitjuv. Har/är själv utsatt för detta. Antar att liknande tråkiga saker hänt tidigare om X är släkt med firaren. Gör som jag efter (c: 30 år, ha ha) X,sätt ned foten berätta hur ledesen du blev och att du köpt denna present för att DU tyckte att det var det bästa du kunde hitta till din släkting och att det är tråkigt för er båda med denna reaktion eller strunta fullständigt i släktingen i fortsättningen.....

Grodmamman sa...

Jösses, säger jag bara. Hur kan man överhuvudtaget med att ringa och klaga...
Jag tycker inte heller att X har gjort några fel utan problemet ligger hos släktingen.
Kramar

Suz sa...

Vad kan man säga? Stackars X! Hur tänker en person som klagar på så mycket? Och sårar så mycket! Instämmer med övriga kommentarer - avsluta släktskapet. Ha en fin vecka o hälsa X att skaka av sig detta, den här otacksamma släktingen är inte värd att vara ledsen över. Kram

Laila sa...

Men du säger vad!? :-o
X ska be släkting fara och flyga!
Hur oförskämd får man vara?
X behöver verkligen inte såna människor i sitt liv ♥

Hem och Harmoni Marie sa...

Men herregud! Finns det såna människor... X bör genast säga upp släktskapet, kanske svårt men en markering bör göras.

X är värd människor som tar hand om varandra och inte räknar vänskap i dyra presenter eller kalastid... blä!!!

Pysselpralinen sa...

Herregud!
Jag häpnar. Jag försöker verkligen förstå och fundera ut hur någon människa kan tycka att denne har rätt att ringa ett sådant samtal. Lika konstigt är det att man överhuvudtaget kan med att känna på det viset. Nä, jag fattar inte...???

Jag tycker att X med gott samvete kan råka "glömma" att höra av sig till denne nyligen dyrt firade person ungefär precis så länge som X känner att det känns lagom.
Och så tycker jag att X ska svära lite också, det tror jag mycket på.

ANNA sa...

Det är ju väldigt olika i olika familjer hur man tilltalar varandra och hur "frank" man är inom närmsta kretsen.
Kan det möjligtvis vara så att "födelsedagsbarnet" egentligen inte alls hade något att klaga på vad det gällde X närvaro och present utan att det ligger något helt annat bakom.

Visst kan man be sina släktngar, familjemedlemmar och sk vänner "stoppa upp... etc" men! kanske är det något helt annat den där personen vill ha sagt. Om jag råkat ut för något i den stilen hade jag låtit det bero ett litet tag, kanske fiskat info via någon annan som var med och sen när det gått en litn tid försökt att prata ordentligt med personen.

Men int sjuttsinen är det "skoj" att få något sånt vräkt i ansiktet...

Jo sa...

Men oj! I min värld blir man glad bara om folk vill komma och fira, det tar man inte för givet. Man kräver inte heller en viss present och man ringer definitivt INTE upp och klagar! Det skulle aldrig falla mig in att klaga på vare sig present eller hur länge personen stannar. Det finns väl skäl till varför man inte stannar en hel kväll/dag/helg?

Jag tycker att X ska försöka ruska av sig den korkade kommentaren och fokusera på något roligare, spraymålning kanske?

Nästa gång den dumma personen fyller år och bjuder in till kalas, hade jag nog tackat nej och om personen vill veta varför, hade jag berättat varför.

Dumheter!

Hildas hem - Sofia sa...

Man slutar aldrig att häpnas över dessa vuxna människor som tror att de är så viktiga att hela universum kretsar kring dem. Helst så vill man ju bara be sådana människor att fara och flyga ... men i praktiken funkar ju inte alltid det eftersom man trots allt måste fortsätta att träffa dem på olika släktsammankomster.

Det bästa är att bemöta sådana utbrott med tystnad, för då kanske den "viktiga" människan förhoppningsvis inser hur pinsam hon/han är.

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

ANNIKA sa...

Herregud vad säger man...släkten är värst.Man väljer ju inte släkten utan får den på köpet.
Är nog sista gången den personen blir firad.Så jäkla självupptagen och brist på uppfostran och sunt förnuft.
Denna person är inte värd att ödsla energi på.
X ska radera denna händelse ur sin hjärna och inte bry sig om denna person som tydligen inte mår så bra.
kram ANNIKA

Den där Victoria sa...

Hmm, känns som allt redan är skrivet av det som jag tänker på när jag läser det här, men jag jag ville ändå att du skulle veta att jag är heeelt och hållet på din sida.

Kram Elvira

Ida L sa...

Vissa människor är inte riktigt som andra människor. De stjäl energi, suger åt sig livslusten och glädjen i varenda relation de har. Sådana människor skall man inte gå och samla på sig. Inte ens för att man är familj eller släkt.

Visst kan det finnas historia bakom uppträdandet som inte framgår av din fiktiva berättelse.
Skulle detta vara en engångsföreteelse och X blir alldeles chockad av detta bemötande kanske X och släktingen kan prata om vad detta EGENTLIGEN handlar om.

För X har inte gjort något fel och det är inget fel på X present och om X behöver/vill gå hem tidigare är det inget som någon behöver kommentera överhuvudtaget!

Vissa individer bör man kort och gott hålla sig ifrån.
Det blir bäst så.
Det har jag slutligen insett, efter mina 30 år på jorden.
Har det inte kommit något gott och bra och positivt de första 30 åren lär det inte komma de nästa 30 åren heller.

Kram till X

Fröken Fräken sa...

Tusen tack för alla era fina, medkännande och peppande kommentarer! Jag håller också med er i det att de personer som är energitjuvar, och i detta fall, även glädjetjuvar, de ska man försöka att umgås så lite som möjligt med.
Jag tror också att det ligger något bakom denna persons agerande, men att det är något som egentligen inte har med mig att göra, jag råkar tyvärr bara ut för det...

Lisa.L sa...

hur i hela fridens jävla tider kan man ringa upp nån och säga så? Om det e nån som ska bli sårad så e d väl personen X som får stå ut med detta dumma samtal =/ så otacksamt ! kram på dig!