onsdag 12 oktober 2011

Plikttrogen

Hej, mitt namn är Fröken Fräken och jag ser det som min plikt att rädda hem alla monogramprydda kökshanddukar som jag hittar på loppisar.

Jag ser det även som min plikt att vid valet att äta det som är gott eller det som är nyttigt (dvs mörkt bröd), välja det som är gott.
Till min plikt hör även att säga att förnedring eller frågesporter aldrig är en bra idé för tv-serier.
Och att bli lite galen på texter som är fulla av stavfel och särskrivningar när det finns ordböcker.
Och att känna efter vad jag vill, istället för att känna efter vad andra förväntar sig av mig.
Och att aldrig bli en liten tant som står vid en busshållplats och är rädd för allt och alla.

Säg nu hej till Fröken Fräken, och berätta vad som är din plikt?15 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Min plikt?? Tjaa det skulle väl vara då att... Ta hand om de mina i ur & skur:) Jag besitter ju den rollen just nu att var mittennavet... barn & barnbarn och snart lite för gamla föräldrar!! Min plikt mer.. tjaa skulle väl då vara att få mer skinn på näsan och mer tro på vad du kan samt få tummen ur och pröva nåt nytt i jobbväg..innan det är försent!.. mera plikt ?.. har för många plikter redan :) ha en skön dag..Pia

annashusidingtuna sa...

Hej!
Ja du...det är min plikt och förbannade skyldighet att ta hand om min familj och det gör jag mer än gärna!!!
Sedan är det även min plikt att rädda alla skatter som finns i mon mormors föräldrahem, alla anser att där bara finns skräp tills de ser hur jag använder dem och då tror de att det är inköpt i dyra affärer. Snopna de blir när jag då berättar vart det kommer ifrån, det är också min plikt att få min familj snopen...
Kram Anna

Grodmamman sa...

Förutom att ta hand om min familj och mina närmaste är det min plikt att ta hand om mig själv! Det är min plikt att våga stå upp för mig själv och inte ta en massa skit. Det är min plikt att se till att jag kommer ut och joggar, bara för att jag mår så bra av det och att jag får göra saker som gör mig glad! Det är även min plikt att leva mitt liv som jag vill och ha mitt hem som jag vill utan en massa krav från andra. Det är min plikt att leva mitt liv som jag vill!:)
Kramar

Hildas hem - Sofia sa...

Min plikt är att förbarma mig över alla ensamma gamla slitna trästolar jag kan hitta. Står det en ensam, fin, gammal stol på en loppis. Så måste jag köpa den! Så är det bara!

Och så känner jag också att det där med särskrivningar är något jag vurmar för ... eller ja ... det är ju inte särskrivningarna jag vurmar för utan utopin om bristen på särskrivningar.

Ha en härlig onsdag!
Kram Sofia

Tekla sa...

Hej!
min plikt är att äta godis så att andra slipper bli överviktiga.
Min plikt är att berätta för folk att det heter inte "Vart" ligger "datan" utan var ligger datorn.
Min plikt är att bortse från mina egna önskningar för att andra ska bli glada.
Min plikt är att vara glad fast hjärtat gråter.
Dumma dumma plikter!

Elin sa...

Min plikt är att jag måste slutföra alla roliga projekt som blivit liggande, inte för att jag tröttnat på dem utan för att jag påbörjat något nytt, roligt projekt som stjäl all min tid!

Fast det är klart att det inte är den sämsta plikten man kunnat haft! Dina plikter låter inte så dumma de heller ;)

Klankis sa...

Hej Frk Fräken!
Jag delar det där med kökshanddukarna, älskar dem!
Annars är min plikt att plocka all ätbar svamp när jag är i skogen. Minsta lilla pyttekantarell måste plockas. Det är helt omöjligt att gå förbi en utan att ta med den hem. Skitjobbigt! Och tungt att bära! Och rensa och torka/förvälla sen, vilket jobb. Men - det är kul. Och det är min plikt.

Helena sa...

Hm ja du det tål att funderas på ...men jag vill vara en person som ger positiv energi till andra!
Om jag vill kalla det plikt?Njanäe tror inte det.
Att ta upp efter min hund är ju en plikt jag aldrig hoppar över!Det finns ju andra som tydligen inte ser det som sin plikt...
Att ge mig själv vad jag behöver det är min plikt så att jag mår bra!
KRAM från mig!

Annefia sa...

Min plikt är att alltid (hm... nåja, så gott det går) vara kreativ och alltid (se förra parentesen) inspirera andra. Dessutom är det min plikt att alltid klappa på kissarna när dom vill (en plikt jag gärna uppfyller). En annan plikt är att lyssna på min kropp och tillåta den att vara sjuk och skröpplig utan att bli (allt för) frustrerad (en plikt jag är sämre på att uppfylla)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej Fröken Fräken!

Min plikt är att läsa alla dem där underbara böckerna precis när lägenheten måste dammsugas.

Min plikt är att helt plötsligt komma med helt knäppa utspel så att man min fattar hur smått tokig jag är och därför älska mig ännu mer.

Min plikt är att njuta av livet och fylla det med sådant jag mår bra av. Familj, vänner, resor, musik, böcker, filmer, pyssel och inredning. Och en start kopp kaffe så och då...


...och okej då. Choklad också...


...och lite gott rödvin.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Och uppenbarligen skriva så snabbt att det blir fel och såldes inte alltid går att förstå vad jag menar...

Jo sa...

Min plikt är att köpa stackars små tygbitar och fina jerseytyger som bara ligger där och vill ha ett hem. Det är även min plikt att isolera vårt hus-hus med garn. Och att se till att det alltid finns pysselmaterial både hemma och i rucklet.
Sen får jag erkänna att jag ser det lite som en plikt att INTE fundera på varje ord eller mening när jag skriver i min blogg. Eftersom jag skriver mycket i mitt jobb och måste måste vara byråkratisk och korrekt då, är det lite av ett barnsligt trots att skriva lite som jag vill. (fast jag förstår att andra inte alltid gillar hur man skriver, jag hoppas att jag blir förlåten! :) )

millasv sa...

Min plikt är att starta upp projekt som andra får avsluta då min låga falnat.

Min plikt är att bära tillbaka allt som mannen lastat på släpvagnen-med-allt-gammalt-och-värdelöst-skrot-som-ska-till-soptippen.

Min plikt är att varje kväll elda så mycket ljus som möjligt så att vi kan spara på veden.

Min plikt är också att se till att hela familjen har rena kläder just precis då de kommer på att de behöver just de där kläderna.

Ulle sa...

Hej Fröken Fräken! :)
Min plikt är att säga till dig att du är UNDERBAR!!!!!
Kramiz

Anonym sa...

Det är min plikt att stryka... ja, tyvärr är det ingen annan här hemma som gör det och jag är allergisk mot ostruket!

Det är min plikt att säga "det kan vara bra att ha" till allt möjligt och omöjligt material som kan bli ett pyssel.

Det är min plikt att ha minst ett "socialt projekt", som min man kallar det för. (en medmänniska i behov av stöd för kortare eller längre tid...)

och det är ckså min plikt att ha koll på allt som händer mina vänner på facebook ;-)