onsdag 21 december 2011

Kalabalik, skandal och panik, i vanlig ordning

Alltså, imorgon har jag tänkt vara på jobbet igen! Hör du det förkylningen?

Det är nämligen än mer stressande att vara hemma. Tydligen rasar allt ihop så fort jag inte är där och kan hålla ett öga på stället. Allt måste göras absolut NU, förkylningar ges det inte tid för. Eller så får folk för sig de mest vansinniga saker. Att de ska söka andra jobb till exempel.

En viktig del av jobbet är ju att man har roliga och trevliga kollegor som man har mycket gemensamt med. Sådana som förstår varför man behöver ett helt skåp fullt av tyger.  Tidigare i höstas slutade en av mina favoritkollegor, vilket var jättetrist. Idag fick jag höra att en annan av de jag gillar allra mest har fått ett annat jobb!Ja, ni hör ju; det blir kalabalik på jobbet när jag inte är där!

Så nu funderar jag på lite olika alternativ:
A. Ringa till personens blivande arbetsgivare och be dem ändra sig. Man kanske kan fabrikera ihop ett par historier om förvandling till varulv vid månsken eller något sådant?
B. Tota ihop ett livstidskontrakt på den nuvarande arbetsplatsen med hemligt bläck som man ber kollegan skriva under, intet ont anande.
C. Är jag inte riktigt klar över än, men jag tänker att det kan väl inte vara så svårt att bygga en tidsmaskin, så att jag kan resa tillbaka i tiden och ändra på det som har hänt.
D. Vara uppriktigt glad för personens skull, ge den en stor kram och inte tänka på hur synd det blir om mig.

Just nu lutar jag mest åt något av alternativen A till C. D verkar ju inte riktigt realistiskt måste jag säga.
Eller vad skulle ni ha gjort?

Något som är nästan lika skandalöst är att Ikea aldrig har inne den
avlånga modellen av den här krukan!

10 kommentarer:

emblas-kanel sa...

Alternativ C! Den tidsmaskinen høres bra ut :-) Men det blir nok D skal du se. Ha en flott jul. Hilsen en av dine norske lesere som leser alle dine innlegg. Klem fra Eva :-)

Nellie sa...

Har precis också "förlorat" en go kollega till ett annat jobb. Fast vi kommer fortsätta träffas ibland och vi är anställda av samma kommun. Har redan hunnit väsa Quisling, förrädare o överlöpare åt henne. Så det är ett sätt; att ta ut sin besvikelse på henne efteråt när bytet redan är ett faktum. Förändrar inget men känns ganska bra! Eller så kan man ju göra som förslag D...det har jag också gjort ett antal gånger.

Grodmamman sa...

Man borde ju göra som i förslag D, men det är inte alltid så lätt som det låter!
Kram

Jo sa...

Vad tråkigt! Kollegorna kan ju ibland vara den ENDA behållningen på jobbet och då blir det ju väldigt ledsamt om de slutar.

Alternativ C röstar jag för, så kan jag få låna den sen när du är färdig med den! ;)

Enkel stil sa...

Jag förstår precis vad du menar. Vi har förändringar på vår arbetsplats plus flera som pensionerar sig. Jag hade valt D, för man kan faktiskt få en god fritidsvän av den där goda arbetskollegan.
/Anita

Lyckoslanten sa...

Man vill ju alltid att det som fungerar inte ska ändras, men samtidigt kan kalabalik, skandal och panik betyda möjligheter till något som kan utvecklas och bli ännu bättre!
Ha det så gott och schas med förkylningen! :o)

millandante sa...

Jädra människor som inte kan stanna där de är...
Det finns ju förstås en möjlighet att nya kollegor också gillar tygskåp och andra viktigheter... men hur stor är chansen? Jag håller tummarna!

KRAM och pysselflow

Felix sa...

...eller också alternativ E: Du följer efter f.d. kollegan till den nya arbetsplatsen. De kanske behöver flera kreativa personer? Annars är det väl D som är att rekommendera!

Önskar dig en God Jul (i dag igen...)!
Elisabet

Hildas hem - Sofia sa...

Spontant så röstar jag på alt. C eftersom du även kan tjäna storkovan på din tidsmaskin sedan och då kan du lösa alla problem som går med alla pengar.

Du frågade om min fat på fot, jag har använt limmet för höga temperaturer till limpistolen och så ruggade jag upp porslinsytan lite med sandpapper för att så att fästet skulle bli bättre och de håller bra så det funkade nog :)

Lycka till!

Anonym sa...

Du får krya på dig bums nu! Det betyder ju sååå mycket att ha goa kollegor runt om sig. Det där med osynlig skrift var bra tycker jag :-)
Önskar dig en go jul! Kram!