fredag 30 december 2011

Jag vet vad jag gjorde 2011

Januari:
Året inleds med en mycket trevlig julledighet då jag pysslar så det står härliga till. Bland annat blir det trevliga lyktor i självtorkande lera. Som vanligt har jag lite svårt att acklimatisera mig när det blir dags att jobba igen och sovmornarna är ett minne blott. Men jag hinner med att tapetsera lådor, klä om en rokokostol och blir väldigt förtjust i att sy kuddar med volanger.
Jag fyndar ett virkat överkast, klagar på vintern och längtar efter sommaren.Februari:
Jag har det helt enkelt vedervärdigt på jobbet, och börjar leta nytt jobb, och får också åka iväg på en intervju. Upptäcker att blått är trevligt, skaffar mig blommiga kuddar,  gör lyktor av spets och inser att jag inte är någon krispig och fräsch-donna.
Jag klagar mer på vintern och längtar efter sommaren.Mars:
Jag upptäcker att det är väldigt olika saker som man kan bli entusiastisk över.  Det inhandlas världens finaste skål, sys mer kuddar, jag gör mig av med lite möbler och skaffar nya, fyndar trasmattor, snickrar en tallrikshylla och funderar över hur man har det när man har det bra på sitt jobb. Jag upptäcker en norsk bloggare som tar mina foton och presenterar dem som sina egna.
Jo, och så klagar jag på vintern och längtar efter sommaren.
April:
Jag blir förkyld igen, och jag ligger helt utslagen i två veckor. Jag försöker att vara mig själv, och pyssla med det jag gillar. Tyvärr får jag inte jobbet som jag sökte, och deppar.  Men jag virkar en trasmatta av två påslakan, målar slingrande bladmönster på en byrå, åker till Göteborg och upptäcker att våren kommer tidigt i år så att jag kan starta upp sprayningssäsongen!
Maj:
Ljuvliga, ljuvliga maj! Jag känner livet i mig även om det är fortsatt tungt på jobbet, herr Fräken åker iväg på exkursion och jag hittar på hyss. Loppissäsongen kommer igång  och jag fyndar sjukt mycket dukar och tallrikshyllan kommer till slut upp! Jo, och kökssoffan får en make over i Green Gate-stil.

Juni:
Både maj och juni har en hel del lediga dagar, så jag passar på att spraya brickor, målar om bökiga skåp och det blir sensationellt somrigt och varmt. Jag helt enkelt njuter! Ja, förutom då när jag ska ge mig på att bleka ett par mörkgråa linnegardiner... men jag tar mig samman genom att tapetsera en skohylla och planerar för allt härligt som jag ska ägna mig åt under semestern!


16 kommentarer:

Suz sa...

Åh, nu kan jag följa dig hela året:) Hittade ju inte hit förrän senare hälften.
Önskar dig ett Gott Nytt År och ser fram emot nästa del av krönikan!
Kram Suzann

LissenTo sa...

Ett pyssligt år med dalar jobbmässigt, alltid välskrivna inlägg med twist.
Så skönt att du fick ett nytt,jobb fröken!!!!!!

Önskar dej ett GOTT NYTT ÅR, med massor av fina fynd och nya pysselidéer.

Kram från Lissen

Grodmamman sa...

Du har verkligen hunnit med en hel del under första halvåret 2011!:) Var tvungen att följa länkarna, men kom ihåg det mesta även om det var kul att läsa det igen. Så skönt att du hittade nytt jobb till slut!
Sitter här och räknar på hällor. Har nog köpt lite för lite band, men men, det får bli som det blir.
Kram

Ullis sa...

Så mycket som hinner hända på ett år! Jag som inte kom med i bloggvärlden förrän i april tyckte om att få en lite repris av ditt liv dåå. Så hemskt med den norska bloggen! Undra hur vanligt det är att människor gör så?!
Gott nytt år på dig Fröken Fräken!
Ullis

Rut och Signe sa...

Tänk ett år går fort men man får en hel del gjort!

GOTT NYTT ÅR - Marie

Enelid vitt och lantligt! sa...

Vad kul att läsa om ditt år! Väntar på att få höra om resten av året.
Gott Nytt år! Carita

Edith och Jag sa...

Så mycket du hunnit med och det var ändå bara ett halvt år! Så skönt att det blev nytt jobb till slut. Man är ju i regel en hel massa timmar på sitt jobb och bäst är det ju om man trivs.
Gott nytt år! Hoppas att 2012 blir ett pyssligt år.
Kram Maria

Unknown sa...

Ja, du har hunnit med en del :)
Skönt att du fick ett nytt jobb.
Önskar dig ett riktigt gott nytt år!
Kram Maria

White cotton grass sa...

Kul med sammanfattande inlägg över vad som hänt under året!! :)

kram
helena

Fia sa...

Oh, så fina lyktor du gjorde! Köpte självtorkande lera häromdagen och tänkte göra några lyktor. Kanske lånar lite idén med text om det är ok? Med några hål så lyset kommer igenom :)

Systrarna Hjertén sa...

Du har verkligen hunnit med massor! Hoppas du får ett lika innehållsrikt 2012, Gott Nytt År!

Mvh
Frida

Livet är Underbart sa...

Tittar in redan nu och önskar ett gott nytt år! (har hela huset fyllt med gäster så det lär inte bli mycket surfande i morgon kväll=)

Ett riktigt riktigt Gott Nytt År! Ser fram emot att se vad du hittar på 2012 =)

kram Jenny

Johanna Stålros sa...

Ja tänk vilket år!! Det där med ett jäkla jobbigt jobb känns igen..Ses nästa år. Kramar

Maria - Villa Krutbruket sa...

Gott nytt (blogg)år! Kram Maria

Nyanser av vitt sa...

Att någon kan sno bilder och presentera dem som sina egna var bland det fräckaste jag har hört. Ha en mysig nyårsafton fröken.
Kram Agneta

petra sa...

Hej! Tack för en superinspirerande blogg! Jag tittar alltid in här när jag har dålig fantasi o behöver en spark i baken! Och nu när garnet mitt är slut (pläd med mormorsrutor) så behöver jag nåt annat att pyssla med sålänge...OCH då ser jag att du virkat en trasmatta av lakan!! Genialiskt! Så, jag undrar hur du gjorde? Mått på virknål, bredd på trasorna och nåt annat man behöver veta? Vore evigt tacksam om du har tid att svara! Mvh Petra nilocwhite.blogspot