fredag 16 december 2011

Traditioner, det är skumma grejer det

Jaså, ni säger att det är julafton nästa helg?
Så pass. Jaha. Minsann.

När jag var en liten mini-Fräken så älskade jag alla jultraditioner. Man skulle kunna gå så långt som att säga att jag höll en militärisk övervakning hemmavid för att se till att alla såg Kalle Anka kl. 15, att inga nymodigheter infördes på julbordet och att ju fler släktingar som samlades desto bättre var det.

Och nu? Jag ser väldigt mycket fram emot julledigheten, det gör jag verkligen. Men julafton? Det är inte riktigt samma sak som när man var barn.
Kanske beror det på att traditionerna i detta fall gör att jag inte har något val utan måste fira julafton bland annat med den där släktingen som aldrig är nöjd?
Men jag försöker tänka att jag ger dem julafton, men alla andra lediga dagar fram till den 9 januari, de är bara mina. Och jisses vad jag ska pyssla då! Och ta sovmorgon! Det är mina traditioner det!

Men juliga kuddar säger jag inte nej till! Tyget (som inte är gulaktigt som det ut här, det är det här vintermörkret som gör att färgerna blir helkonstiga!) kommer från Stoff och stil, och banden från Indiska.

19 kommentarer:

Dagar hos mig sa...

Riktigt fina kuddar:)

Livet på Vestergård sa...

Så vackra julinspirerade kuddar!
Ha en skön helg. Kram Kicki

Otaliga projekt sa...

Den DÄR släktingen! Bestämde vi inte att den skulle utelämnas helt eftersom sådant uppförande är galet mycket IG!
Jo, jag tror att det var så. Om inte, så kan du väl ta en utskrift på din helt fiktiva historia med efterföljande kommentarer och visa den. Om det är jobbigt att ta disskussionen själv menar jag... :)
Jag önskar i alla fall dig en trevlig jul.

Unknown sa...

Härligt juliga kuddar :)

Kram Maria

Jo sa...

Vilka fina kuddar!
Du får se det från den ljusa sidan, du behöver som sagt bara ha EN dag med "damen". De andra dagarna är DINA.
Själv ska jag jobba hela tiden, så det blir inte så många sovmomrgnar för min del.. :(

Felix sa...

Jättefina julkuddar! Tur att julafton är först av alla lediga dagar. Då har du all din lediga tid efteråt att njuta av pyssel och glömma den besvärliga släktingen. ;-) Fast jag tycker inte att du ska bry dig om vad hon säger, för det är ett väldigt omoget beteende från hennes sida.

Julhälsningar
Elisabet

kungen o majkis sa...

Åh, sovmorgonstraditionen skulle jag väldigt gärna vilja haka på!! Och kunna sy fantastiska julkuddar skulle jag också vilja kunna.
I ditt fall skulle jag fokusera på dem som förgyller din jul. Och ignorera dem som inte gör det. Se personen lite som marsinpanpralinen i Alladin-asken. Vill du inte ha den så ta en annan pralin. Det finns ju andra som kan underhålla praliner av marsipan.

Ha en härlig helg-ledighet :-)!

Suz sa...

Jättefina kuddar! Och tyget är väääldigt snyggt ;) Köpte samma plus något till på Stoff och stil, men sydde kuddarna i onsdags och har inte hunnit lägga in dem på bloggen än ... men det kommer en bild på mina också:)
Ha en härlig julledighet och låt inte den där energislukaren till släkting förstöra!
Kram Suzann

LyckligaPraliner sa...

Gillar kuddarna gör jag minsann! :)

Oj vad många det finns som "måste" fira jul med människor som de egentligen inte vill. Som man bara får försöka utstå och finna ett förhållningssätt till. Det är ungefär som att jul då ska alla vara goa och glada och umgås. Spelar ingen roll att 364 dagar inte alls är så.

Tur du har de andra dagarna som du vill! :)

Ha en riktigt fin helg!/Ann-Louise

Rut och Signe sa...

Jag älskar det här tygen. Har det själv i min butik där jag låtit sy handdukar av det. Superfint!

Kram Marie

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Wow, ska du vara ledig till 9 januari, vilken lyx, det är du värd, så att du får pyssla riktigt ordentligt.

Kram

Grodmamman sa...

Som sagt, tur att du bara behöver stå ut en dag.
Antar att det kommer att bli en hel del pyssel i mellandagarna!:)Jag ska vara ledig mellan jul och nyår, men jag har redan planerat in en del projekt bl a gardiner. Får se hur mycket som blir av.
Gillade verkligen tyget, synd att jag missade det när jag var i den affären tidigare i höstas.
Kram

Lantmätarvillan sa...

Trots att kuddarna är röda (inte favoritfärg) så är de helt sanslöst snygga! Man kan ju inte mer än ändra sig ;) Jättefint mönster som passar bra med banden.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jättefina kuddar, riktigt juliga utan av vara översållade av tomtar.

Själv älskar jag julafton, även om inte på samma sätt som när jag var liten. Julafton blir nog aldrig så bra som när man var barn. :-)

Önskar dig en riktigt fin helg!

Karin A sa...

Åh vilka tokfina kuddar. Älskar Stoff och stil. :) Julafton tycker jag inte heller är speciellt men däremot har jag andra jultraditioner, såsom imorgon när vi är ett stort gäng som ger oss ut i skogen och hugger gran tillsammans. Det brukar vara mysigt!


Hoppas du får en fin och pysslig helg!

Katrina - Dot Dot Dash sa...

great idea for christmas!

Mimmi sa...

Det var ett väldigt snyggt tyg som du gjort kuddar av!

millandante sa...

Okej, en dag... men om det kommer en dag, då du inte vill ge en dag till så går ju det också. Jag vet. Och det är bökigt som tusan. Ett tag. Men sedan befriande 365 dagar om året. Men som sagt, ibland kan en dag även ge frid åt 364 dagar...

Väldans fina kuddar!

Kram

Suzan sa...

Så söta!