söndag 30 september 2012

Pysselbordet fram till kl. 14.02


Jepp, så här såg det ut i pysselhörnan fram till igår eftermiddag.

I somras målade jag om bordet till svart igen. Sedan tog jag och tapetserade om bordsskivan med en lite glammig tapet med blankt mönster.
Det såg hemskt ut. Miami Vice möter allmoge, ungefär. It had to go.

Så vaxduken fick rycka in och rädda skivan. Vaxduken är fasthäftad under skivan, och är i pvc-bestruket tyg som det alltså är lite stretch i (vilket underlättar när det ska häftas!) Och detta mönster- och färgglada tyg har alltså hängt med sedan juli utan att jag har tröttnat (!)
Jag är även himla förtjust i min stora knopp, som jag tror kan ha suttit på en hissdörr, som jag hängt upp fejkhalsband gjorda av träkulor och mockasnören på.Men. En del av detta är historia nu, tack vare jultomten...
Detta ska ni snart få se. Under förutsättning att regnet lugnar sig och det ljusnar lite alltså, för annars kan det bli svårt att fota det nya här..

11 kommentarer:

Grodmamman sa...

"Miami Vice möter allmoge." Du är rolig du!:)
Ska bli spännande att se vad du fixat till istället.
Hur gick det med tygpåsarna?
Kram

Anonym sa...

Spännande! :D

Johanna Stålros sa...

Så snyggt och glatt;) me like

Ewa`s Galleri sa...

ett bord man blir glad och kreativ av
Haq en skön söndag

Nyanser av vitt sa...

Så fint ditt pysselbord blev fröken

Salikon sa...

En annan förträfflig sak är att brevid de gemensamma lägenhetssoprummen kan man ställa gamla möbler som man inte löngre vill ha och så hämtar hyresvärden dem, men så kan det hända att jag hinner före att norpa en gammal fin trästol.... Jag har spanat in den och tänkte vänta till skymningen (varför vet jag inte...), men så glömde jag bort den. Vi får se idag om den är kvar när jag kommer hem från jobbet. Jädrans säger jag med!

Verkligen snyggt bord! Fullträff och jag är på jakt efter träkulor. Var har du inhandlat dina (panduro?).

Mina dagar sa...

Jag blir glad av att kika in här hos dig:)

Ha en fin vecka!

Anna sa...

Men så fint du gjort! Otroligt fin vaxduk!

Linda.. sa...

Vad fint!

Fast jag gissar på att det sitter en string hylla där nu. Kan det stämma?

Så himla typiskt, i Dalarna kryllade det av string hyllor på loppisarna, för ett tag sedan. Nu när jag letar, hittar jag ingen! :(

Ska bli spännande att se vad du hittat på iallafall. Hoppas du haft en bra helg!

Kram

Silverkant sa...

Förstår att du inte har lessnat på tyget än - det är ju jättefint! Fast man kan ju i och för sig lessna på fina saker också, man måste ju byta stil och göra om lite då och då, eller hur?

Så snyggt med den rejäla knoppen och de dekorativa halsbanden!

/Linda

Monkan sa...

Så många lager färg, vaxduk och annat som bordet fått så får du snart höja upp stolarna, så att du når upp till bordet ;) Jag skulle gärna vilja ha ett nytt köksbord men inser nu att det är ett gammalt och skruttigt jag ska ha, och sen helt enkelt piffa till bordsskivan!

Du får ta och lägga till ett par byggstrålkastare på listan till tomten, så att du kan fota oavsett väder- och ljusförhållanden. För inte ska vi stackars bloggläsare behöva hållas på sträckbänken i väntan på att få se Förändringen. Vad hände med Bordet och/eller Väggen efter kl 14:02 sept 30. Liiiten ledtråd snälla, vad har hon nu hittat på för fiffigt? Säg inte… att tomten kommit med en Stringhylla?!!!

Träfolien på vaserna var ju fiffig, det ser rätt exklusivt ut. Men jag förstår inte vad du menar med att bilderna skulle vara suddiga?

Att inte kunna publicera bilder kan nog inte ha något med datorn att göra, möjligen med webbläsaren. Är det kanske olika webbläsare/version i de två datorerna? Har du testat med en annan webbläsare i den krånglande datorn? Instrumentpanelen ser ju olika ut beroende på om man är i HTML-läge (väldigt få knappar) eller vanligt Skriv-läge, men bildknappen ska ju finnas med i båda lägena.

Och vaddå "alla bilder ska vara länkar"? Ja, klart de ska, så att man klicka upp förstoring och kika lite närmare. Något man inte kan med majoriteten av dina bilder från 21/9 och framåt, så de är ju snarare inte länkar. Från det datumet har du också centrerat bilderna, vilket är det normala, och då minimerar du risken att text hamnar brevid bilden (om det inte är en liten bild).