tisdag 14 maj 2013

Ja, inte bor man ju i Kungsträdgården

Alltså, jag vet att hos er söderöver så står körsbärsträden i full blom och solrosorna mäter två meter och ni skördar rabarber och potatis och det springs runt i linne och shorts och badas i havet och snart så är vattenmelonerna mogna och redo att ätas! (pust)

Men här är det ett litet annat klimat, och folk cyklar ännu iklädda mössa och vantar (dock inte jag! Någon hejd för det väl ändå lov att vara!) och det är lagomt att ta in lite vackra videkvistar. De kompletteras charmant av ett 80-tals fynd, grytunderlägg i marmor, här istället som liten bricka.

Marmor kan man fortfarande fynda på loppisar till finfina priser - det är bara synd att man inte har någon marmorklyvare för då skulle jag köpa ett sådant där ovalt soffbord med marmorskiva och såga till den så att den blir rektangulär och ha som köksbordsskiva. För det är väl opraktiskt att ha en marmorklyvare i en lägenhet...?
11 kommentarer:

KuriÅsa sa...

Här i mellansverige är det bara början på våren, men allt kommer på samma gång! Inte tal om linne och shortsväder än i alla fall. Men vi ger inte upp, det blir väl bättre för oss alla i hela Sverige snart:)
Hälsn Åsa

Mamma med ambitioner sa...

Stackars dig. Vi i Skåne har shorts och jackan placeras i väskan på väg hem från jobb :) När jag kommit hem slår jag mig ner i min favvosolstol med min bok och dinglar med mina bara ben......... Fast, FAST jag har inte flyttat ut med ja du vet. Jag tänkte precis som du när jag i slutet av veckan läste om alla bloggare som flyttade ut.
Lovar att värmen kommer till er också, men visst är det orättvist :)
Dina vide kvistar är jättefina.
Sköt om dig fining.
Stor kram Kristina

Tyg och otyg sa...

Ja, stenklyvare verkar opraktiskt, men du kan väl köpa bordet ändå och lämna in skivan för att få den kapad till rätt mått?

HannasHörna sa...

Vi bor i Småland. Idag gick jag till jobbet utan jacka, det var jvligt kallt:)

HönaPöna sa...

så fint... heja våren hos dej med!
Och jag gillar ditt inlägg om flytta-utandet... tröttsamt! Trevligt med reklamfria bloggare!

Hanna sa...

jag bor i södra delarna av vårt avlånga land och här har inte varit någon vidare värme den sista tiden, imorse 2 grader bara. Så det behöver du inte tänka på.
Ha en fin väll.
Kram
Hanna

Felix sa...

Visserligen är björkarna utslagna och den ena vårblomman avlöser den andra i rasande fart, men i dag var det kallt som bara den. 11 grader och snålblåst. Lockade inte alls till utevistelse. Ni har i alla fall längre och ljusare kvällar än oss! ;-)

Vårhälsningar
Elisabet

Nenne sa...

Småland - vantar i morse när jag åkte till jobbet.
Nu sol och iskall blåst. Linnet och shortsen ligger kvar hemma i hopp om bättre temperatur.

Bäst m INTE sommar är att man utan dåligt samvete kan sitta inne och t ex virka!

ha en bra dag!

Linda.. sa...

Vad komiskt! Jag frågade min sambo igår, var jag får tag i något som skär i sten. Hade nämligen precis samma tanke som du.

Fast tänkte ha bordet på altanen under sommaren. Och sedan dom soffbord.

Tyvärr visste han inte (säger han) men det ska snart läggas sten i trädgården och jag har en känsla av att vi kommer behöva en skärare.. Definitivt! ;)

Tekla sa...

Tiden går sin gilla gång och man njuter där man kan! Jo... jag vet att det är olika i landet. Kan rapportera att hos mig blommar rapsen och den första rabarbern är redo att skördas... Men våren exploderade förbi på en vecka... sorgligt!
Jag skulle kunna tänka mig att fixa till en marmorplatta storlek extra stor. Behöver den för att göra chokladpraliner (ny tanke) Men jag kan ju bli färdig med målandet av mina möbler först. Grått blir det! Skönt!

Jo sa...

Det HAR varit varmt de sista dagarna, det får jag erkänna, men för min egen del kunde det ha fått vara lite mer modest. Att vara preggo och bära på en liten kamin i kombination med sådan värme var lite väl. Regnet idag var en välsignelse!