måndag 21 april 2014

Hell hath no fury like a Fröken Fräken som inte får sova

Under påskaftonsnatten väcktes jag två gånger av två olika efterfester. Då räknar jag inte heller festen som pågick under kvällen fram tills att jag skulle gå och lägga mig som var på temat "Nu ska vi stå på balkongen och skrika, röka och öla så mycket det bara går" (synnerligen kulturellt tema).

Trots att man ligger där och trycker undan sin vrede mitt i natten kan man ändå vara kreativ. Till exempel tänkte jag ut en rad nya OS-grenar:

- Bowling med extratungt klot i trapphus. Man släpper ned klotet för trapporna och den som slår ned flest käglor fem våningar ned vinner.
- Porslinskastning mot sovrumsyttervägg i festlägenhet. Mest kraschat på kortast tid vinner.
- Trimning av motorsågar. Den som låter mest vinner.
- Festdeltagare får lyssna på sitt eget fyllesnack när de har nyktrat till. Den som står ut längst vinner. Minimitid två dygn.
-Marathon på kaktusunderlag. Den som springer längst och skriker mest vinner.

Gemensamt för samtliga grenar är att de skulle gå av stapeln kl 08 i går morse här i huset.

Med anledning av detta:
När och vid hur mycket liv är det läge att klaga när folk har "fest"?


Är väldigt förtjust i den hexagonformade ljuslyktan som jag hittade på loppis för en vecka sedan. Påminner om det där odlingskrukorna som gått och blivit trendiga - fast jag är väldigt glad över den speciella formen på min!

9 kommentarer:

Karin A sa...

Snygg ljuslykta! Det där med fest och ljud är svårt. Helst ska det ju alltid vara tyst men om det inte händer för ofta är det nog bara att stå ut. Allra bäst med grannar som förvarnar (händer aldrig i mitt hus)!

Lisa sa...

Underbar ljuslykta!!! Helt fab!😍 vad gav du för den? ( så att jag kan vara extra avis ifall den var billig😄)

Fröken Fräken sa...

Lisa: 20 pix fick jag ge för den :-) Jag kastade mig över den så fort jag fick se den, och tänkte först, bara den inte är i plast, men nej, tunt glas!

Annie sa...

Hahaha, skrattade gott åt dina grenar! Jag brukar ha överseende med grannar om de varnar i förväg eller om de väldigt sällan stör annars, speciellt eftersom jag själv har hundar som kan störa (om man är petig)... Dock har jag ring securitas någon gång när det var alldeles för livat alldeles för sent. Hoppas du får sova lugnt framöver:)

Petra / Popetotrora sa...

Haha! Förstår att du surnade till ordentligt. Svinjobbigt med festande grannar, men man vill ju inte liksom vara surtanten mittemot som klagar heller... :)

Otaliga projekt sa...

Jag upplevde nåt liknande för ett tag sedan, då med allsång och handklapp som lök på laxen.... Men jag tänkte i mitt stilla sinne, att det får gå den här gången, vi har ju alla varit där..... Osv.
Ända tills mina grannar, modell äldre, börjar knacka i elementen!
Resultatet blev att festgrannarna, modell yngre, sänkte musiken och tystnade varje gång det slog i elementröret, för de var väl inte riktigt bekanta med den meddelandetypen, när de sen inte hörde nåt mer så började handklapp och allsång igen och då slog gammal granne igen och igen. Såhär höll det på nån timma eller två och jag kan faktiskt inte säga vilket av ljuden som var värst! :)

Pia sa...

Om jag känner mig störd efter kl 23 på en helgdag, efter 22 en vanlig vardag, så brukar jag gå och ringa och på och be dom att dämpa sig. Jag brukar vara vänlig men bestämd. Om det inte händer något då så kan jag tänka mig att klaga ännu en gång och då vara lite mer bitsk i tonen. Ger dom sig fortfarande inte så ringer jag störningsjouren. Har man ingen sådan så ringer man värden, bostadsrättsföreningens ordförande eller vad man nu har att tillgå. Och jag står på mig. Jag har ingen som helst lust att ge upp min nattsömn för några glada festprissars skull

kungen o majkis sa...

UUUUUH! Störiga grannar är inte roligt alls. Dels får man ingen sömn pga ljudet, skulle de väl tystna kan man inte somna för att man är irriterad. Vi hade ett par lägenhetsgrannar uppepå, som hade som hobby att brottas på golvet. Och åka nån slags rollerblades. Typ samtidigt. Ingen höjdare alls. Nu bor jag i hus, i utkanten av en liten by. Lugnt och skönt :-).

Cicci H sa...

I lägenhet ska det vara tyst runt 22 tror jag regler säger... Har grannar förvarnat är det svårare att bli arg, men hela natten är det svårt att ok:a. Ljuslyktan är fantastisk! Begriper inte hur du hittar så mkt fint där du bor... Avis!