söndag 27 december 2009

Nu åker lovikkavantarna av!

Nu har jag varit tålmodig.
Jag har dolt min längtan, må vara illa, bitit ihop och försökt fröjdas.
Jag har hållit tillbaka och inte sagt allt jag haft på tungan. Men nu är det slut.

VAR ÄR VÅREN?

Jag längtar så att jag håller på att gå upp i limningen!

Jag är tyvärr alltför medveten om att det inte kommer att bli minsta tendens till vår här förrän möjligen april när takdroppet sätter igång. Så hur ska jag ta mig igenom vintern tills dess? Ja, idag får det helt enkelt bli bilder från när världen är som bäst!






Eftersom jag har börjat misstänka att min täppta näsa kanske beror på allergi, så har nu min julgran och alla andra granris och minigranar fått flytta ut på balkongen. Så nu är det dammsugning av tre miljoner barr som gäller!

43 kommentarer:

Pysselpralinen sa...

Men kära nån då! Detta var jag inte alls beredd på! Här sitter jag med änglaljusstaken plingande, tända adventsljusstakar och ett par kilo julgodis som inte blivit uppätet än. Och tror att det är julefrid i hela landet. Trots att det inte längre finns någon snö kvar här vid kusten.

Men då visar det sig att det sitter en stackars vårälskande norrlänning mitt uppe i det karga vinterlandskapet och bara längtar efter sol och värme?!!! Kära, kära nån då. Ja, nu är jag förvirrad.

Men god fortsättning, eller glad påsk på sig Fröken. Vilket som verkar det som. ;-)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej Hej! Här är jag igen!

Tar mig en liten bloggrunda från svärmors dator...den är inte alltid lika sammarbetsvillig, men det ska nog gå.

Nu kommer det:
1) Så fin julgranen blev! Enkelt pyntad, så att granen själv får stå i fokus. Det gillar jag.

2) Underbar Sturehof-kruka. Sån tur att herr Fräken var uppmärksam på dina hintar. Det är inte alltid dem går fram, även om man försöker en så där 20 gånger...:-)

3) Du har inte funderat på att flytta söderut? Fast å andra sidan, när väl våren och sommaren kommer dit upp är den ganska så fantastisk.

Hoppas du hittar något att njuta av dessa mellandagar. Må gott!

Vikeskärs hem och vardag sa...

Hm, du vi är 2 st som längtar efter våren. Själv har jag lust att slänga ut allt som har med julen att göra men intalar mig att jag måste vänta till nyårsdagen. Tankarna dem far omkring om hur jag ska pynta i fönster, 2 st pelargoner ska få komma upp från vintervilan och jag planerar vad jag ska så. Jaa visst är man konstig ibland :)
Ha en bra söndag.. kram

Jo sa...

Hear, hear! Jag vill också ha vår! Du vet väl att det har vänt nu? Ljuset är på väg tillbaka! Jag satt nyss och dregglade över sommarbilder från Rucklet och jag har sådan ruckel-abstinens att jag blir tokig! Att elefantungen i lägenheten ovanpå har fått en massa hårda julklappar som låter gör ju inte ruckelsuget mindre direkt. Julefrid någon?

Jag njuter dock fortfarande av Paradisasken och vår hemgjorda Dunderglögg, så liiiite jul klarar jag av. Men jag anar att julsakerna har försvunnit redan innan nyårsafton är kommen!
Vi får pyssla oss ur deppen, det är det enda raka!
God fortsättning! :)

Signe 1 sa...

Håller med, nu får våren gärna komma, hihi. Hoppas du inte är allergisk, är oxå det och det är ju ingen höjdare:-(

Ha en fin söndag!

Hem och Lycka sa...

*fniss* Jag är inte klar med jul och nyår ännu, inte vintern heller för den delen och myser åt snön. Men jättevackra bilder! Hoppas du inte är allergisk.

kram

Lyktor och Tyg sa...

Nä du får nog lugna dig loite, det dröjer. Jag vill inte ha vår än, jag är i ide.
Ska njuta av snön först som vi äntligen har.
Lycka till med våren.
Kram Kristina

Smultron på ett strå sa...

Hej Fröken Fräken! Jag förstår din längtan, även om jag gillar vintern också. Men jag säger bara - tulpanbuketter, pärlhyacinter och mera tulpanbuketter. De är inom räckhåll nu. Kanske redan till nyårsafton! Håll ut!!!
Kram Maria

Karin - Mina Rum sa...

Inte kul alls om du blivit allergisk mot gran. Min svägerska är det så de fick också ha kungsgran i år, den är visst inte lika allergiframkallande.
Våren längtar jag inte alls till än. Men å andra sidan vet jag att den kommer betydligt tidigare här i Skåneland än i norr. Jag vill hinna ha lite mer snö och frostiga dagar innan dess. Framåt feb-mars brukar min vårlängtan komma igång för det är årets tristaste månader enligt mig.
Ha det bra trots all snö och is.
Kram

Domus Dulcis Domus sa...

Åh lilla du! Här njuter vi precis av det vita landskap vi fått och tittar med ledsen min på termometern då den visar på +1 och vi är rädda att allt vårt vita täcke skall smälta bort. Visst älskar jag också våren men det skulle vara svårt att längta dit om vi inte hade vår höst och vinter. Hoppas du haft en God Jul och att du får ett Gott nytt år! Kram

S o F sa...

Ha ha! Härligt inlägg, jag ler stort.

Är rädd för att det kan bli en lång väntan för dig...
Men, det har i alla fall vänt nu och att det blir ljusare o ljusare, det kan ingen förneka.

God och glad fortsättning!

Grodmamman sa...

Som sagt, jag tror att du bor i fel ända av vårt land!:) Här deppar vi lite över våra plusgrader och ser fram emot att det ska bli kallare till nyår. Visst har jag också haft tankar på hur jag ska göra när alla julgrejor försvinner bort, men jag vill allt ha kvar dem ett tag till!:) Å andra sidan kan jag aldrig sätta mig in i din situation med snö till april, här får vi glada om den stannar i några veckor!
Hoppas att du har en massa pyssel på gång så att tiden går fortare för dig!:)
Kramar

Hannis sa...

Jajjemän! Vi kan väl tvinga fram den!Våren alltså.
Även om jag njuter av snön och dom få minus vi har så är jag nu less på vinter attiraljer så i dag blev det till att plocka bort och plocka fram nytt=))

Vad smart han är herr Fräken som fixade förstärkning på krukfronten!

Målar sekretären förresten...
Att den blir vit förstår du ju redan!

Norregård sa...

Nja våren får nog vänta ett tag..annars blir längtan toklång. Här hade du nog trivts, snön är snart borta och jag vill ha snö!!!
Ha det bra i alla fall!!
Kram Kram Malin

Livet på Vestergård sa...

Stackars dig ! Nu borde nog solen få skina över dig och föra med sig takdropp och spirande blomknoppar!
Själv är jag inte färdig med julfirandet ännu, men jag lovar att så fort jul och nyår är över kommer jag också att börja längta efter våren!
Försök att härda ut :)
Kram Kicki

Casa Loda sa...

Ja jag ser allt fram mot våren också. Vi fick ju en vit jul men nu är all snön borta igen och det gör inte mig någonting.
Ha det så bra!
Annika

Johanna sa...

Hej,
Helt rätt med vår -tankar. Här är det snö, snö, snö. Sneglar lite i resekataloger... Bra jobbat med krukan som du fick i julkapp. Ibland får man lägga ut några ledtrådar.
God fortsättning
Johanna

Lotta,njutbarahem sa...

hej fröken fräken...ja det är så varenda år för mig oxå...TULPAANER..vill jag köpa så fort det finns.Jag älskar oxå våren..mmmm solen..takdropp...fåglarna, ja det spritter i kroppen.Kraam Lotta

Kicki sa...

Vilken tur att det är någon mer än jag som redan på juldagen börjar fundera på när man kan slänga ut julgranen. Jag var minsann och köpte vita tulpaner idag! Underbart.
Sen skall jag erkänna att jag till och med har funderat i julhelgen på vad jag skall förnya på verandan till våren, men man vågar ju inte säga något till nån för då tror ju folk att man tappat en skruv!
Så tack snälla Du för underbara sommarbilder. Det värmer!
Hoppas bara Du står ut till våren nu!!
Kram
Kicki

Kicki sa...

Hej igen kära fröken.
Kan fröken tala om för mig hur hon lägger in sina bilder i inlägget så fint som hon gjort denna gången. Jag har försökt men när jag gör så hoppar mina bilder liksom omkring och det blir ingen ordning alls på det.
Ha det Gott
Kicki

House number 15 sa...

Jag tror att du får ta på dig vantarna igen, här är det aif -10 och massor av snö, så det kommer dröja years and years innan våren kommer. Även jag längtar till varmare tider.

Snygg kruka, vill också ha...

Krya på dig/C

Anonym sa...

O jag längtar oxå! och ännu mera nu efter alla dina fina bilder. Tänk om de kunde vara dax snart. Önskar dig ändå en riktigt god fortsättning. Vi är ju i alla fall påväg åt rätt håll. Kram

Lilla huset på prärien sa...

Jasså det är våren som hägrar...? Nja, det vågar jag inte ens börja tänka på minsann för det känns så avlägset. Jag suger nog lite på julkaramellen till och sedan väntar snart de fräscha tulpanerna :)

Nu är det ju snart nyårsafton och allt - det blir väl festligt!? :)

Annika Christensen sa...

Du är rolig du. Här har iallafall videkisen tittat fram det är väl vår eller?
Annika

Livet på Berget sa...

Fresterska där, vilka underbara bilder. Ja våren är det ingen idé att börja sukta efter ännu, snön yr och kallt som fan är det. Ska muntra upp mig men en loppissväng imorgon hade jag tänkt. Fina julklappar du fått!
Må gott!
Kram
/Sara

Carina sa...

Längtar du redan till påsken??? Det känns lite tidigt, mycket kan hända innnan dess. Men vi i Skåne ska inte klaga. Vi brukar oftast få vår i månadsskiftet feb/mar. Men man blir verkligen sugen när man ser dina fina bilder!!
Ta hand om dig/
Carina

Lantliga drömmar sa...

Underbara bilder! Ja nog är man lite knasig, nu när vi äntligen fått rejält med kyla och snö, vill man bara ha vår. Har planerat hur min trädgård ska se ut i vår hi,hi. Nilla

Pilo sa...

Vilken härlig blogg du har förrutom att du börjat längta efter våren. Jag förstår dig men ha tålamod. Nu går vi mot ljusare tider.
God fortsättning!

Nilla Q sa...

Våren? Julia tittade ut genom fönstret i dag och undrade varför det fortfarande var vinter. Skulle det inte vara sommar idag!?

Så jag fick ta en snabblektion med henne och lära henne hur GLADA vi är över att vi äntligen fått snö och hur vi önskar att den ska ligga kvar ända fram till mars;) Sen gick vi ut och åkte pulka och jag tror jag förstod vad jag menade!

Kram Pernilla

millandante sa...

Var på dop idag och borden var dukade med ljusrosa servetter och på borden stod krispiga TULPANER!!!!
Tror du att jag nästan dreglade ihjäl mig och hade huvudet fullt av vårplaner i bilen hem....!? Dessutom var det barmark...

Men du, på fredag är det ju nytt år och vi inleder VÅRTERMINEN och allt ligger framför oss!!!:)


Hoppas inte du är allergisk bara..!
Kram

Monkan sa...

Allergisk mot gran låter ju precis lika orättvist som elakaste förkylning.

Hmmm, om takdropp betyder vår så hade vi vår idag... Nog för att jag också gärna skulle vilja ha vår och sommar men det känns så ovant att ha snö, vi hade en vit jul!!! så just nu känns det ok, om det bara kunde bli några grader kallt så att det inte är så blött.

Men dina bilder ger ju en tung sommarlängtan. Tänk, där är den coola chokladblomman, och den godluktande som väl till slut fick ett namn.

Jag skulle bara vilja fota lite vinterbilder, fast med så frusna fingrar som jag har behövs 15 plusgrader, sen kan sommaren få komma.

Hannis sa...

God morgon Fröken!
Här sitter jag med morgonkaffe och ska snart ge mig i väg och jobba...
Skulle lätt kunna tänka mig att slippa det!
Nåväl, en fråga:
Sprayar du ute nu trots minusgrader?
Tar du in sakerna direkt på tork eller funkar det att låta sakerna stå ute?
Funderar på om färgen klumpar sig och kladdar när det är så här kallt.

Ha en skön dag!

Cilla sa...

Vi får hoppas du inte är allergisk.. Håller med om att det rycker i kroppen att få ut julen och få in nya fina blommor i hemmet bla... ;0)
Fast eftersom jag bor i Skåne kan jag inte precis säga att jag är trött på snön.. Den kom i en väldans fart och nu är allt borta igen.. hmm
Ha det bäst!!
Kram Cilla

Anna-Malin sa...

Helt HÄRLIGT!! :=)

Anki sa...

Vår...mmm...det vore inte helt fel! Även om jag måste säga att jag tycker det är vackert med snön, hellre nu än i feb-mars...då kan det kvitta! Här snöar det hela tiden och ett plus är ju att det blir inte lika skitigt inne!
Men dina bilder gör ju att det spritter liiite i kroppen...å knoppen, haha...
Å barr, ja det ska vi inte tala om...min gran barrar bara jag tittar på den, hmm, ja den blir inte långlivad!
Hoppas snörvlandet blivit bättre nu när du förvisat ut barren, fast det vore ju tråkigt om det vore allergi...det kanske är förkylning iaf?! Min hännger i fortf, det är en seg rackare det här!

Sköt om dig!
Kram

chokladblomma sa...

Men aj då, hoppas verkligen inte att det är allergi. Blir så jobbigt då.
Jag kan förstå din längtan efter vår... men jag är just nu glad över snön som vi äntligen fått. Men vi har ju lite olika förutsättningar du och jag... inte lika kul med snö i 5 månader... det kan tom jag förstå!

God fortsättning
KRAM

Madeleine Berglund sa...

Nja, det var inga direkta storslagna fynd. Vitt presentsnöre, servetter och lite småtjafs hamnade i korgen. Men det känns bra att jag "betat" av den affären med fyndradarn och vet att jag inte missat något i alla fall. =)
Kram madeleine

meas vardag sa...

Våren..... hm...... är inte det lite tidigt???? Näpp! Längta kan man ju alltid göra. Såg att det finns både tulpaner och semlor i affären nu. Funderar på vad jag ska ha för gardiner när jag tar ner julgardinerna. Jag har inte ngt som jag gillar just nu.... :) Kan ju alltid hitta nya.... ;) Ha det gött å hoppas nästäppan släpper! / Anna

SKOOGSTROLLET sa...

Ja du, jag känner mig nog lite dubbel, dels tycker jag det är underbart att ha det julpyntat inne med alla ljus och tänker inte ta ner det sista förrän nästa månadsskifte, däremot så åker tomtarna tjugondedag Knut.
Vad gäller snön så varierar det ju så mycket på bara 4 mil, inne i stan vid Vättern har vi isgator och här ute på landet räcker snön upp till halva stövelskaften. Så ja, jag läser nog fortfarande trädgårdslitteratur för glatta livet och drömmer om vårens sådder och planer för trädgården. Annars är det ju första året jag har uteväxter inne, vilket gjorde det svårt att få julkänsla. Där växer gyllenbärsplantor, årets tomatsticklingar och en frilandshibiskus, så jag vet nog inte vilken tid jag lever i. Kanske är det därför livet känns så snurrigt nu.

Cathrin sa...

Ja, så där värst tålmodig verkar du ju inte vara. För det är ganska långt till april... Men jag förstår dig, jag börjar lystet kika i förkatalogerna nu. Jag har ju äntligen fått min trädgård och då skall jag njuta av den till max, det är min paroll.

Cathrin

Vårt hem på landet sa...

Jag köpte ett litet växthus idag så våren får gärna komma tidigt!!!

StrandviksVillan sa...

Men usch så stygg du är, som visar såna bilder NU!!
Faktiskt... så vill jag ha vinter ett tag ännu, annars uppskattar man inte våren lika mycket ;)

Ha det bra, hoppas städningen gör din näsa gladare!
Riktigt gott nytt 2010 till dig!

Anne sa...

Hej!
Men vad tråkigt om du är allergisk mot gran!! hoppas det beror på någonting annat.

Stackars dig som redan längtar efter våren.... personligen går jag varje dag och håller tummarna att det ska snöa mer och myser som ett litet barn då det snöar, så olika man kan vara!

Den stora skylten som du tyckte om är antagligen ett original till butiken som en gång var i vårat hus. Vi hittade det under golvbrädorna i ett av uthusen då vi flyttade in :)