tisdag 20 januari 2009

Blir det någonsin vår?

Okej vädret. Vi har fattat nu. Du vet sannerligen hur man framkallar snö. Men det är bra nu!! Det snöade igår, under natten och det snöar fortfarande. Det är sådant här väder som stänger ner Arlanda medan man här, luttrat, tar fram sopkvasten och tar undan det värsta. Men det räcker nu!

Jag har något att bekänna. Jag pysslade ingenting igår (okej, tog ett varv med målarfärgen på en konsol till hyllan som ska upp idag, men det var mer underhåll än pyssel). Så trots mörker blir det en kvällsbild från sovrummet. Är ju lite lätt förtjust i knoppbrädor just nu, och sådana kan man ju sätta upp lite varstans. Här hänger också den dopklänning som flertalet kusiner i släkten döpts i.



Jag blir sömnig bara jag ser bilden...

Vad skönt att fler förstår den hastigt uppblommande romansen i inlägget nedan...

22 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

jodå, det blr vår så såsmåningom, det tar bara lite tid....
Fina bilder, blev ju extra stämmningsfulla av det skira ljuset!
Kram Anna

Livingroom sa...

Fina bilder, är det inte konstigt att man nästan tycker att man syndat när man INTE pysslat något en dag???
Är på jakt efter knoppbrädor, jag med!Varför har inte IKEA mera sina obehandlade knoppisar??? De skulle vara så enkla att måla och shabba till...
Lotta

Kristin sa...

Hej du! Nu har jag inte svarat på inlägg hos dig på evigheter känns det som, och jag skäms, men det har ju varit annat ivägen (magsjukan). Jag håller fullständigt med dig, man vore värd en vecka på Mallis eller något bara för att man överlevde. När tror du man kan förvänta sig biljetten dit?

Jag har också glömt att tacka för tipset om sänggaveln. Känner mig verkligen urdålig på att jag inte hör av mig! Det var himla smart idé att häfta fast ett täcke istället för vadd. Blir ju mycket tjockare och jämnare med ett täcke, kan jag tänka mig. Har du sytt ditt tygöverdrag så du kan tvätta det, eller har du bara häftat direkt på skivan? Jag funderar på om man måste ha tvättbart överdrag, eller om man kan "fuska". Undrar hur smutsigt det blir - om man vill tvätta ofta?

Brickan i förra inlägget förstår jag absolut kärleken till. Den var helt enormt tjusig och läcker i sin råa enkelhet. Vad du är duktig som håller på att pysslar och målar hela tiden. Här har jag inte fått upp farten igen efter sjukveckan.

Nu ska jag läsa fler olästa inlägg så jag hastar vidare. Stor kram!!!

/Kristin

Nettan sa...

Hallå!! Tänk va olika det är. I söndags snöade det här, blev överlycklig. Vaknade på måndag slask..å idag ä allt borta! Skulle såå gärna vilja ha lite snö, det dröjer ju trots allt ett tag innan det blir vår å ä så jäkla trött på det här gråtrista..fast det ä klart..lagom ä ju bäst!;-)
Fiina bilder från ditt sovrum!!

Kram Nettan

ps..inget pyssel..i´m chocked!!;-)

Lina sa...

Hej!
Förstår frustrationen över det mörka, grå vädret, det är verkligen slående hur stort inflytande det har på oss. Jag vill inte lämna hemmet när det ruskar ute till skillnad från de dagar solen skiner blå himmel.
Vill tacka för en fin blogg som inspirerar mig! Jag är helt ny i denna värld av bloggar men känner mig väldigt nyfiken... Kom gärna till min nya men än så länge något magra sida! www.aiagart.blogspot.com
/ Lina

Anonym sa...

Bättre med snö än regnet vi har här. Grått, grått åter grått.....

Själv har jag lyckat pyssla lite igår och idag, är själv förvånad.

Jobbar ikväll fast jag skulle jobbat dag så snart är det dax att fara iväg.

Ha en bra dag!! Kram Mari

Katinka sa...

Dopklänningen är ljuvlig verkligen! Älskar den!

Grodmamman sa...

Inget pyssel, är du sjuk!:)
Söt dopklänning! Här är båda barnen döpta i samma klänning som kusinerna och deras pappor och deras farfar. Vet inte riktigt om det var ännu fler generationer, men det är super tunn så man var nästan rädd att använda den!
Kram

chokladblomma sa...

Ja men,lite pyssel räknas det väl ändå som!
Jag kan allt tänka mig lite snö ett tag till. Vi har ju knappt haft nå'n.
TACK för tipset ang tapet, ska kolla in Sandbergs genast.
Ha det bra!
Kram

Mia sa...

Du har verkligen lyckats med att charma oss läsare med dina bilder. Är det bara jag eller har ditt bloggantal ökat? Tycker det vimlar av folk härinne. Det är bra, du förtjänar det.

Jag blir också lite sömning av bilden, ser så där kvällsmysigt ut. Köpt fransk tidning, ska kura ner mig i soffan nu. Förtjänar faktiskt det efter hårt pass på gymmet. Jag har numera buns of steel! :)

Kram Mia

Anonym sa...

säger som du - snälla, nu räcker det väl ändå med snö!!!

Madeleine Berglund sa...

Hej! Tack, vad glad jag blir att du gillar mina små zinkaskar. =) Jag håller med dig knoppbrädor har det där lilla extra. Jag vill ha en lång robust fast smäcker bräda med vackra knoppar i sovrummet där alla väggar är helt kala. Men nej si det tycker inte min käresta. Och visst är det så, vi har hajat grejen. Vår med pensér tack! Min så kallade underhållning i form av målning strider inte riktigt till verket. Provocernade nog stannar det bara i huvudet. Men i helgen har jag bokat in ett besök i min mammas garage. Då ska jag använda henens slipmaskin. Färg och pensel har jag varit duktig och köpt redan. Kram Madeleine

In my house sa...

Halloooo, kika gärna in till mig!!! Jag behöver smakråd =)

Kraaam j

Anonym sa...

Snön ja... Kom precis in från ett snötäcke som var 15 cm tjockt...som kom under natten och dagen... Nu önskar vi minus fem och ingen vind...
Ha en härlig kväll! kram anna

tina | pepparochvanilj.se sa...

Vet du...jag tror att det är bra att inte pyssla varje dag...Varför? Ööh hmmm, jag vet inte förresten... Men det är i allafall inte onormalt :) Snarare tvärtom!hihi

K R A M // t i n a

HWITA DRÖMMAR sa...

Gokväll! Va fin din nya header blev! Jo betongväggarna...:) utrustad med betongborr gav vi oss på väggarna och upptäckte att väggarna där bestod av en gipskiva sen jättelångt in - betong så det gick ej att borra och sätta upp hyllan. Så nu har vi tänkt om och hittat en annan lösning, för upp ska hyllan! Fick iaf upp två tavelhyllor i sovrummet..alltid nått:) hoppas det gått bra för dig!

Pysselpralinen sa...

Nej, det blir ingen vår. Ge upp. Det har jag gjort. Idag.
Fast imorgon ska jag börja hoppas igen. Idag får det dock råda lite deppig stämning tror jag. Jag menar ska det vara meningen att man attackeras av en hagelskur när man försöker ta sig hem i mörkret på isfrusna gator efter en hård dags arbete?!

Men låt oss inte gro ner oss i detta dysterträsk. Vilken liten ljuv dopklänning! Passar alldeles utmärkt som inredningsdetalj tycker jag! Och knoppbrädor kan man verkligen inte få för många av.

Jag förstår vad du menar med det här om många kommentarer och att det inte är målet. Håller helt med. Jag blir glad när någon skriver till mig eftersom den som skriver ofta är någon jag "känner" lite och som jag gillar. Men jag tror också att jag ibland använder bloggen som andhål och ventilationsknapp. Ibland får den ta lite skit helt enkelt. Jag hade gärna bloggat mer om pyssel och inredning för det är ju det som är roligast att både blogga och läsa om men just det senaste året har ju varit det stökigaste året i mitt liv (nästan). Så jag har helt enkelt inte orkat. Utan vettiga och normala rutiner kan man inte alltid få till de där rofyllda stunderna. Och definitivt inte de vackra oaserna i sitt hem som man vill berätta om.

Tuuur då att man kan få sitt behov av stilla, vita och lugna miljöer tillfredställt av en god samarit i norr som kan det där med vitmålat!

Vitt och Blått sa...

Haha, ja ibland kan man undra hur man tänker!! Var helt inne på hur man inte skulle få texten att flyta ut och att den ska vara kvar innanför schablonen. Tänkte på mättat, du vet när man målar på en vägg och gör randigt med olika färger. (Då mättar man ju med den understa färgen på tejpen.) Hihi, jaja nu är jag med!! Tog mått och sedan strök jag tyget också. Det blir nog kanske en kudde, vi får se, har inte hunnit trycka något mer. Tack för alla tips - kanon! :) Kram Ewa

Britt sa...

jättegulligt.
Du har så fint och ger mig så mycket inspiration!
Hoppas du förstår det.

Kram britt

Anonym sa...

JättEfina bilder... Blev oxå sömnig ... Så Go Natt

Må Gott sa...

Hejsan!

Ja dikter är kul att använda. Finns många fina. Ska bli kul att se vilken dikt du valt och vad du gör av den, för du kommer väl visa?! :-)

Må gott!
Kram Anette

Anonym sa...

Ja jag börjar tröttna ordentligt på det tråkiga vädret här nu...
Men som tur är finns alla underbara blogga att kika in på och få energi i från.
Otroligt fina bilder.
Blir lite sugen på att skruva upp en list jag med...bra tips.
Kram kram