fredag 16 januari 2009

Det blir det inget med

Finalmente fredag!

I helgen har jag ett uppdrag som jag ska slutföra. Sy köksgardiner och en hel massa kuddar till min far. Optimistisk som han var, var han förbi med materialet på onsdag kväll, och undrade på torsdagen om det var klart... mnjäe.. Jag hade ju haft fullt upp med att mentalt hämta mig från skissen över den gardintyp som han ville ha. Nämligen en en sådan kappa som är formsydd som en båge i sämsta 70-talsstil, gärna också med kantband. Men någon sådan skapelse medverkar jag inte till! Det får bli rak eller veckad kappa. Punkt.




Jag har tänkt plantera vitlök. Förresten ett tips för er med barn som har dåligt tålamod (eller om ni har det själv!). Man bara trycker ner en klyfta med spetsiga delen upp i jorden och så dröjer det inte länge innan det börjar växa. Men de lilaröda klyftorna var så vackra på den lite rostig tallriken så jag var ju bara tvungen att fota dem.

Och så en bonusbild för tygskåpsfansen. Insidan av tygskåpet! Ni ser, MASSOR av plats kvar, och det är ju inte ens prydligt sorterat! Vad sägs Pysselpralinen, Pyssla och syssla och Pysselprinsessan?

22 kommentarer:

Malin sa...

Det är bra att du tar din far ur 70-talet och in i verkligheten, inte sant?
pappor i all ära men gardiner de är de inte bra på.

Ah, vilket skåp mäniska! Du har ju lika mkt plats kvar ju.
Du kommer kunna sy till oändlighetens oändlighet. Bara att välja och vraka bland alla tyger.
Jag nöjer mig med en garderobshylla där jag sparar tyger jag ramlar över..

Jo sa...

Det är bra att du visar far din var skåpet ska stå! ;)

Och på tal om skåp; Uj, vad mycket utrymme du har! :D Och dammfritt dessutom! Hur bra som helst!

Hoppas att du får en bra helg och att du då får tid till ditt pyssel!
Kram

StrandviksVillan sa...

Här har du ett "tygskåpsfan" hihi! Jag fotade några tyger igår (inte utlagt ännu) som du kanske kan tipsa mig senare om vad dom ska bli till? Känner att det börjar suga i syfingrarna nu igen efter ett uppehåll på nästan en månad ;)

Hmmm... Kanske bäst du vägleder din far in i 2000-talet *fniss*

Ha en fin fredag! A-C

Villa Carl Larsson sa...

Hehe din pappa är en optimist, inte dumt :) Kul att han kan få hemmasydda kuddar. Det är ju så fint! Och vad mycket tyger. Bra att ha när helst man vill hitta på något.

Trevlig helg!

millandante sa...

Mycket vet de papporna men även de har begränsningar...
Vilken underbar bild på vitlöken!!
Det är ju bara så härligt med tygskåp... vilken otur att det det finns utrymme kvar, hehe, då måste du ju köpa ännu fler härliga tyger!
Har länkat till dig.
Ha en trevlig helg!

Nettan sa...

Tur att du får papsen att inse vad som gäller!! Formsydd kappa det funkar ju inte!! Å antar att han känner sin dotter å vet att du brukar vara snabb som tusan!;-)
..tycker det ser ut som mycket svartvita å lite blå tyger..det ä bra..!!
Vilka fina krukor från Jysk då, får nog bli en tur dit känns det som!!
Kram Nettan

Vitt och Blått sa...

Vilket fint skåp! Förvarar alla mina tyger i olika påsar på övervåningen än så länge! (Men ett skåp vore inte dumt!) ;) Kram Ewa

chokladblomma sa...

Där du! Vilket utrymme! Nu kan du hitta ännu fler fina tyger!
Lycka till med sy-andet!
Kram

My White Cottage sa...

Härligt att ha ett helt skåp fyllt med tyger!

Du undrade var jag köpt hyllplan och konsollerna som finns i mitt kök, svaret är: IKEA. De var dock trärena från börjar så jag har målat dem vita!

Kram Jenny

Nettan sa...

Jag har inte behövt visa min far " vart skåpet ska stå... ;0)!

Han syr sina egna gardiner, längder & omtag, riktigt snygga faktiskt & jag är riktigt stolt över han....tänk va de lär sig på gamla dar...*fniss*

Men din Far blir nog glad för det du gjort åt han..
Trevlig Helg...
Kram Nettan

Grodmamman sa...

Vilket tygskåp! Man blir riktigt avundsjuk!:)
Lycka till med syandet i helgen, här har jag äntligen fått tag i mer garn så här blir det virkning i helgen!:)
Kram

Sara sa...

Kikar in och önskar dig en fin helg, så mycket fina tyger du har :-)
Kram Sara

Marits vita skrin sa...

Stort grattis till att din blogg är månadens blogg i Lantliv. Vad kul.

Vad glad jag blev när jag såg att du oxå hade en dörr som du skulle göra till sängavel av.
Jag trodde man kunde borra fast den direkt i sängramen. Annars får man väl borra fast en regel på baksidan i sängramen och borra fast dörren i den.
Vad tror du?

Ha en fortsatt skön fredagskväll.

Marit

Anonym sa...

Se där...
Vilken ordning och reda! Snyggt och prydligt i skåpet. Det är minsann skillnad mot min röra som jag har i skåp och garderober...

♥ cloudberrie ♥ sa...

Ja lilla papsen får nog inse att åren har gått ochatt det är andra former som gäller nu. Fast han blir nog nöjd. Pappor brukar ju vara tacksamma :)
Vilken dröm med ett tygskåp med ORDNING!

KRAM från Eva

Vitt och Blått sa...

Ser fram emot att se gardinfyndet och om det kanske blir en tur till Rusta för min del! ;) Har redan tre olika tyger som jag väljer mellan till mina köksgardiner, det är bara det - kan inte välja! Ett randigt ett enfärgat med stjärnor i samma färg och ett rutigt. :) Vi är supernöjda med dörrarna, de släpper in så mycket härligt ljus! (Blir härligt i sommar när vi ska göra altan utanför!)

Mjuka sa...

Åh vilka vackra vitlöksbilder!!! Skall bli kul och se om den fungerar, hoppas!!! Man kan ju börja och testköra i lite tyg kanske.
Bra att du bestämmer gardiner hos pappsen, de har ju ingen smak "fniss"
kram Malin

Lime sa...

Wow. Ett tygskåp att bara ösa ur. Härligt!

Håller med om att vitlöksklyftorna var jättesnygga på fatet. Fint foto!

Trevlig helg!

Anonym sa...

Jag måste nog testa att plantera lite vitlök - bara för att ha gjort det alltså...*s*

Monkan sa...

Puh! Vilken tur att du inte låter dig luras till vad som helst, en sån kappa kan man väl möjligen sy till nåt museum i aktuell stil? Undrar om man kan plantera dålig vitlök... Jag upptäckte igår att den jag köpt i veckan inte alls mådde bra, den klyfta jag tog loss hade en brun ton och vissa stänk av mögel...

Å-å-å-h, ja, tygskåpet har öppnat sig!!! Nej, det ser verkligen inte ut som att du har några tyger ;-) du får rusa iväg och fylla på lite :-) Oj vad det ser mumsigt ut! Jag måste göra ett ryck och rensa ut (slänga!) sånt som jag vet att jag inte kommer att använda. Ha, ha, eller köpa ett större skåp som du!

Ska du leta hylla? Kolla Jysk ;-) Jag tror nog att du är sponsrad ändå, fast du förnekar, 50 kr för fem meter? Vet du, jag har också köpt randigt :-) dock för 50 kr för en meter (Åhléns rea). Det ska styckas i många många bitar på nåt sätt, det blir lite på fri hand och konstiga former.

Jag tycker att det känns lite färglöst hemma nu när julen är bortplockad men nu när jag ser allt ditt fina svartvita så känner jag, vad fräscht! Tack för att du hjälper mig att komma vidare och inte känna julseparationsångest :-)

Nu är "byxorna" klara (ehh, gissa är alltså inte din starkaste sida... vad trodde du, Barbie-byxor?), dvs Vita tyget projekt Small. Vita tyget projekt Medium som jag nämnt här förut (jag har nu lärt mig att inte skriva om påbörjade projekt i bloggen) kommer att skjutas lite på för det Randiga,

Oooh, hur kan man vifta förbi HTML om man får chansen att lära sig?! Jag vill bara lära mig mer och mer! Jag har nu fått ett tips var man kan hitta mall som gör om bloggen till lite mer websidig, med meny och olika sidor. Jag tror jag ska ge mig på det... När jag skapade andra bloggen, Fotobunten, så gjorde jag om massor utan att kunna nåt egentligen (bara analysera lite o jämföra, men jag har jobbat lite med programmering innan och det är ju inte så olikt), men nu har jag ju läst en sån utmärkt bok så nu kan jag ju masssor ;-)

Anonym sa...

Åh vad mycket tyg! Och ett helt eget skåp bara för sånt pyssel! Blir inte alls avis... inte alls! :-)

FinaElina sa...

Hur gick det egentligen med vitlöksodlandet? blev det något? jag har testat en gång men det luktade vitlök i hela lägenheten + att klyftan möglade, kanske satte jag klyftan för långt upp i jorden.