tisdag 6 januari 2009

May I present: the tygskåp!

Wow, vilken otrolig respons jag fick på mitt förra inlägg! Fullt med glada tillrop och försäkringar om att jag visst hade pysslat. Tusen tack! Blev ju så inspirerad att jag fick nya pysselkrafter. Resultatet kommer snart i bild...

Det är inte lätt att visa upp mitt nya tygskåp på bild. Det har inte alls börjat bli ljusare ute, och har man ett vardagsrum med fönster mot norr så är det mörkt mest hela tiden. Och står ett mörkt träskåp i detta mörka rum blir det knivigt att fota. Men jag är så nöjd med skåpet, dock ska det absolut målas vitt senare.





Ovanpå en ny tavla från Ikea, såg detta motiv hos Vit stjärna och blev förtjust fastän det var snö med på bilden. Den har hamnat i en ekram från Ikea som jag målat om i vitt och sandpapprat lite för att få lite drivvedskänsla på det. Den där ramen har dock stört mig. Första gången jag skulle rama in något i den så märkte jag att glaset var alldeles för stort för ramen och fastän jag var försiktig som attan så spräcktes glaset direkt. När jag ringde till Ikea för att klaga lite och fråga om man då kunde komma in med ram och kvitto för att få en ny, sa de att jag var tvungen att ta med glaset i tretusen bitar också..! Jo, massor av glasbitar vill man gärna släpa dit... Så nu är ramen glasfri, men det funkar ändå!

Suck. Sista lediga dagen....

36 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Oooooh, fint skåp!! Vaddå, avis, jag...? Jo, jag erkänner... Perfekt storlek har det.
Inget fel på bilderna heller, dom blev ju bra tycker jag.

Nu måste jag nog resa mig från stolen och börja göra nåt, har ju fått massor med idéer nu då jag bloggat runt :D
A-C

Liljas Corner sa...

Jag tycker som dom andra att du visst pysslat en hel del, och dessutom hunnit städa och sånt. Det är minnsann beundransvärt! Önskar jag själv hade samma energi!

Skåpet är superfint, och passar säkert jättebra vitt.

Min plan idag var att spackla klart vår spis, men efter att ha surfat runt på bloggar har jag mycket större lust att göra nåt nytt, roligt, pyssligt. Och städa bort julen. Kanske jag hinner med allt? Spacklandet kan jag väl spara till kvällen? Ehrmm...

Anonym sa...

Vilket härligt skåp! Tycker det är jättefint som brunt oxå... men jag är oxå så där lagom insnöad på allt det vita, så det mesta blir vitt tids nog :)

Helen sa...

Fint skåp, kommer att göra sig utmärkt i vitt tror jag! Vad katten skulle IKEA med alla glasbitar till egentligen!? Ibland tror jag att en del företag bara vill göra det så krångligt som möjligt att reklamera.

Hemmalycka sa...

Jättefint skåp, kommer bli strålande vackert i vitt.
Kram Åsa

Lilla huset på prärien sa...

Jättefint skåp du har hittat! Det är ju ett helt perfekt skåp som sväljer hur mycket som helst - och det kommer att bli hur fint som helst i vitt! Även om det är fint nu också såklart :)

Kram Jenny

Nettan sa...

Kanonfint skåp!! Förstår att du ä nöjd md det..å vitt kommer att bli ännu snyggare!! Innan jag skrollat ner och läst texten tänkte jag bara, wow vilken fin tavla..Ikea alltså..får bli en tur tror jag!!
Kram Nettan

Anonym sa...

Det ser verkligen lovande ut!
Ha det så gott! Kram anna

Vårt hem på landet sa...

Det var ju jättefint! Fast allt(nästan) blir ju finare med lite vit färg. :)

Jag ska försöka få lite pysslat idag oxå, fast egentligen är det ju ingen brådska. Har 6 dagar ledigt kvar =) Hehe, kunde inte låta bli att retas lite :P

Ska kolla om jag hittar nåt tyg till köket o göra gardiner av.

Anonym sa...

Nej! Måla det inte vitt! Det är ju hur vackert som helst nu! Ådringsmålat är ju en konst i sig! /Stina

Golden&Vitt sa...

Vilket skåp!!! Guud jag längtar att få se den vit sen. Tänk hur snygg ska den inte vara då när den redan gör så man tappar andan.

Ha en mysig helg/kram annika

Jo sa...

Åhå, superfynd! Verkligen! Och det ser ut att vara riktigt rymligt också, det är ju bra när det är tygskåp man pratar om.. ;)
Mitt arbetsrum är inte så välordnat nu, efter att ha huserat en valpig tik och hennes lilla hundvalp. Jag fick plocka bort alla garner och allt tyg från hyllan, annars hade lilla valpen fått väldigt roligt.. Det hade nog varit bra med tygskåp istället för öppna tyghyllor! :)

Njut nu av sista lediga dagen, sen är det ju faktiskt kort vecka, bara tre dagar att jobba! Kram

Grodmamman sa...

Här är jag ledig imorgon också.
Fint skåp, jag gillar det mörka, men det blir säkert fint i vitt också!:) Och då kommer jag säkerligen att tycka att det är jätte fint!:)
Tror också att vissa företag krånglar med en så att man ska strunta i att reklamera och lämna tillbaka.
Kram

Kristin sa...

Hej du, nu blir jag snart irriterad på hur fina grejor du hittar hela tiden!!!! *ler* Varför kan jag inte göra motsvarande fynd här??? Du drar ju hem än det ena, än det andra som är vackert som bara den. Skåpet var såååååååå härligt. Nästan så jag hade kunnat tänka mig att ha det mörka träet kvar... Är också ute efter ett skåp av samma modell som detta men jag är så himla snål så jag tänker ju inte pröjsa 2000 kr som de kostar på Blocket häromkring...

Knäppt med Ikea och ramen. Ibland undrar man hur de tänker?

Idag har jag stillat min hunger efter att måla så nu är jag igång igen efter att mest ha käkat praliner under helgerna...

Kram på dig och vad jag blev glad att du tyckte vår "billiga" kakelugn var fin! :-)

/Kristin

Anonym sa...

Det var en vacker och enkel tavla!

Villa Carl Larsson sa...

Hejsan :) Supersnygg skåp alltså. Det skulle jag gärna vilja ha hemma hos mig hihi. Kommer bli väldigt fint när du målar det vitt också.
Hemma hos mamma och pappa står en gammal byrå från farmor och väntar på mig. Jag får inte plats med det nu men jag längtar så till jag får ta ner det hit till södern. Nu är jag hemma här nere igen och det känns riktigt bra. Det var roligt hemma i norr också men borta bra men hemma bäst. Är det inte så?!

Kram

Villa Carl Larsson sa...

Förresten! När jag kom hem igår hade jag fått senaste lantliv och såg ju där att du var månadens blogg. Fantastiskt roligt! Grattis!

Kram

Anonym sa...

hittade hit via tidningen lantliv. inspirerande blogg. inspiration är just vad som behövs just nu - fast den kanske kommer med solen.
vilken fin jykke du har - vilken ras?

chokladblomma sa...

Fint skåp! Och tavlan med! Trist med glaset...
Vi såg den där filmen i söndags... och jag håller med dig; vilket underbart hus!! Filmen var också bra faktiskt, det hade jag inte riktigt väntat mig. Har lite svårt för JN emellanåt. Men som sagt; vilket hus!!
Ha det gott!
Kram

Anonym sa...

Hej Fröken Fräken!

Jag kan säga att jag hittade ett fynd idag gonom att hitta till er blogg, vilka fina bilder och inspirerande ideer och koncepter.

Ha en trevlig och god försättning och vi kommer i kontakt säkert i framtiden.

Ha det bra

Många Hälsningar
Dalia

Hem och Lycka sa...

Åå nu är jag superkär i ditt skåp..

kram

Monkan sa...

Men åh vad lydig du är! :-) Ett mycket fint skåp, och vit färg, javisst! Det där problemet med blänk i skåpet när du skulle fota kunde ju ha varit väldigt lätt att åtgärda, fylla skåpet med dina tyger (om du inte redan gjort det) och öppna dörrarna! Ja, hrrrm, när jag tidigare jublat över bilder på ditt gamla tygskåp så är det ju inte själva skåpet som jag gjort vågen över... Nu så är ju det nya iofs i en helt annan division än det förra så, jo här gör jag nog vågen både med öppna o stängda dörrar :-)

Alltså, inget ont om det förra! Men det här är ju mer värdigt en Fröken Fräken :-)

Trist historia med tavelramen, vad hade de tänkt göra med glaset då? Pussla ihop det och mäta???

Mia sa...

Du har verkligen förstått vad jag ville få fram med mitt inlägg. En del verkar tro att det bara är vissa tjejer som gör det. Sådana som skolkar, röker etc etc och det kunde ju inte vara mer fel. Ibland tror jag det är de som inte inser sina egna brister som är de farligaste.
Jag är lika mänsklig, precis som du vill man lyfta andra och inte sänka dem. Ibland kommer en groda men när man väl insett varför de hoppar ur munnen ibland är det lättare att stoppa dem.

Kram Mia

Anonym sa...

Hej!
Ja, skåpet kommer att bli jättesnyggt i vitt! Jag såg filmen, visst var filmen bra och miljön jättefin och somrig. Det är somrigt som jag vill ha hemma! En gäst som var hit för första gången i julas, sa att vårt hem var vilsamt, som ett spa. Det kändes underbart att höra! Då har jag gjort någonting bra.
Och tack för alla vackra bilder!
Hulda

Vackrare vardag sa...

Men vilket perfekt skåp!!! Jättesnyggt och så ser det ut att vara i en perfekt storlek också (typ en storlek jag också borde hitta;). Snyggt som brunt, men jag skulle säkert också måla vitt.

Ser fram emot att se resultatet av ditt pyssel:)

Njut av kvällen nu, innan det är jobbdag i morgon!

Karin sa...

vackert skåp och vackra dekorationer!

Mjuka sa...

Superfint skåp!!!! Ser ut att passa så fint där! Ja keramiken är helt beroendeframkallande, man önskar att man kunde dreja !!Vad är det för lampa du letade efter,du vet man kan ju shoppa online också om man har långt till varuhuset
kram Malin

Vit stjärna sa...

Skåpet är ju helt underbart! Letar efter något liknande själv! =o)
Å tavlan tycker jag såklart är superfin, min ska upp på väggen igen efter storhelgerna... ;o)
Hoppas du får en lugn start på jobbveckan!
Kram Anna

Anonym sa...

Jag tycker visst du har legat i, jag menar syr jag mer än max två gardinpar åt gången, då är det mycket så du har inte legat av dig. O kuddarna i soffan är så snygga...O julat av har du oxå, här är allt kvar...tar nog ner allt efter helgen, för visst är det "lagligt" att ha det upp till tjugonde knut...eller?? Nja, får se, nu med det nya tyget kliar det lite efter att få sätta igång.

Ja idag blev det thaimat som maken lagade, gott o påminner inte ett dugg om jul/nyårsmat, perfekt...

Ja sötsuget kan nog bli lite knepigt att bli av med, känner det redan..fast det är ny vecka o vardag så går benen liksom av sig själva bort till gottebordet...hm, får ta en "vit" vecka (nej, vem lurar jag...det funkar ju inte)..

Snyggt skåp oxå som du hittat, kommer bli super när du pimpat till det, som det mesta du tar tag i...kramar på dig

Britt sa...

Snyggt skåp! har själv ett nästan likadant till mina tyger i arbetsrummet.
Idag har jag börjat göra griffelskyltar. Vi får väl se vad det blir utav dem..

Kram britt

Hannis sa...

Människa!Du gör ju en massa pyssel,hela tiden!!

Snyggt skåp!
Nu började jag genast att fundera på att byta ut mitt...
Inte bra det här=))

Ingela la la sa...

Jättefint skåp, blir nog väldigt fint i lite ljusare ton ;)

Ha en bra kväll!

Kram

Malin sa...

Åååååh, fröken jag blir alldeles grön av avund.
Det där skåpet hade jag alldeles säkert tagit hem om jag varit på besök i din lya.
Jajamen, ett sånt fint skåp bara måste man ha!
Där har du verkligen hittat ett perfekt tygskåp. Skoj fr dig!!
Bitter, jag? äh, vaddå=)

Själv har jag inget skåp men väl ett stort köksbord där jag kan pyssla. =)
Målar och fixar nu i kväll. Kommer på mig själv med att starta tusen projekt men avslutar inte så många.

Penseldraget sa...

hej tack för den snälla komentaren
ja, franska ord är charmigt lycka till med ordletandet...
kramar pia

millandante sa...

Vilket fint skåp!! Precis ett sånt skulle passa där julgranen nu lämnat plats...

Madeleine Berglund sa...

Hej fröken! Nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen. Alltid lika kul att läsa dina inlägg, du är en riktig skribent tycker jag! Ögat liksom bara svävar när man läser för att det är så behagligt för ögat. Du gör klockrena inlägg! Jag gillar för övrigt ditt tygskåp, det kallar jag livskvalitet. Att ha ett tygskåp, oh man, det vore något. Hur mycket fick du ge för skåpet? Jag gillar tavlan också, himla smart med tyg och stämplar. Det ska jag säga till min käresta som är familjens konstnär. =) Vilken tur jag hade på Jysk som för övrigt har en tendens att vara gräsligt smaklösa i sitt sortiment. Må gott och pyssla mycket! Kram Madeleine