torsdag 1 januari 2009

Nytt vitt år!

Så var ett nytt år över oss! Fyrverkerier avnjöts från balkongen i natt, men med blåst och kyla, så skyndade vi oss snabbt in igen. Vi var dessutom mitt i filmen The First Great Train Robbery.

Något nyårslöfte har jag inte avgett, men min plan är att fortsätta pyssla ännu mera! Nyårsdagen är annars en dag ägnad åt att se en massa filmer, men jag känner mig lite för pigg för att bara ägna mig åt det. Känner mig sugen på att måla något, ska bara komma på vad! Dessutom rinner ju ledighetsdagarna ifrån en alldeles för snabbt, så då måste man passa på att hinna göra en massa saker!

I mellandagarna målades en småtråkig pilkorg om. När korgar är i "naturfärg", tycker jag att de ser ganska tråkiga och karaktärslösa ut. Så på med lite vit färg! Dock, vill man helt täckande färg får man använda sprayfärg. Det är helt omöjligt att nå in i alla skrymslen och vrår med pensel. Men jag satsar ju mer på charm än perfektion.



24 kommentarer:

Kristin sa...

Hej där! Ännu en morgonpigg människa, märker jag! :-) Vilken tur att ni inte stormade bort. Vi hade en kristallklar nyårsnatt där raketerna syntes perfekt. Halv tre kom jag i säng (det är seeeeeeeeeeent för en småbarnsmamma!) och tre timmar senare vaknade M med ett pling. Jahapp... så vi har suttit här och försökt fördriva tiden. Men jag mår faktiskt rätt hyffsat ändå, men några timmar till i sängen hade nog inte skadat.

Söt korg, jag har faktiskt också målat pilkorg med pensel, tycker det blev nästan bättre än sprayfärg. Jag är inte riktigt kompis med sprayfärg. Framförallt gillar jag inte att behöva stå ute och spraya. Så det blir nog pensel till andra korgar också framöver.

Pyssla på och njut av ledigheten. Det är för himla skönt att bara kunna ta det lugnt och göra det som faller en in.

KRAM!
/Kristin

Unknown sa...

Såg dig i Lantliv då jag satt och bläddrade lite förstrött. Hajade till då jag såg Tusen Idéer och en Fröken - utbrast för mig själv; Åh! Hennes blogg läser ju jag! :)

Vad roligt att du hamnade där.

Hoppas ditt nya år blir lika fantastiskt som jag hoppas mitt blir! Fortsätt pyssla, det är så härligt att ta del av alla dina upptåg med penseln ;)

StrandviksVillan sa...

Vill önska dig ett riktigt lyckat nytt år 2009!
Tack för alla fina inlägg du gjort under senaste året, du har varit till stor inspiration och du har blivit en fin "bekantskap" :)

Jag spraymålade också nyligen en krans, blev väldigt nöjd med den. Din korg blev verkligen fin och tack igen - för nu kom jag plötsligt ihåg en tråkig korg jag kunde spraymåla också!
Tror att det är samma medicinlåda vi har båda, den är verkligen snygg.

Kram på dig, Ann-Christine

Nettan sa...

Hejsan! Hade en riktigt trevlig kväll igår..å liiite seg idag!;-) Känner som du att man vill utnyttja de lediga dagarna till alla projekt..men tiden springer iväg så himla fort å man har lite svårt att prioritera tycker jag! Ska börja med en promenad i friska luften ialla fall!!
Härliga bilder..2 favoriter, vita korgar och murgröna!!
Ha en fortsatt skön pysseldag!!
Kram Nettan

Villa Carl Larsson sa...

Ja visst blåste det nåt otroligt igår under dagen men det lugnade ner sig på kvällen och vid 12-slaget var det i princip vindstilla. Skönt! Hade inte varit så roligt med storm då.

Låter som att du hade en mysig nyårsafton. Det hade vi med! God mat och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära.

Vad fin den blev korgen!! Äh va då perfekt.. det är ju fint om det skimrar igenom. Mer liv liksom.

Ha en fin nyårsdag. Kram Josefin

Grodmamman sa...

Håller med dig om hellre charm än perfektionism!:)
Ha ett bra 2009!
Kram

Mia sa...

Ska du pyssla mer!? Ja då måste du ju öppna affär, du kommer ju inte få plats hemma hos dig. :)

Jag som inte är elektriker dotter hade inte tänkt tanken förrän du sa det och nu kan jag inte släppa det! Hur gör han?? Tror du det är någon form av batterier? Du får fråga din pappa för nu är jag nyfiken.

Kram Mia

Jo sa...

Det låter som om du är pigg såhär på nyårsdagen! Jag är också pigg för en gångs skull och har varit ute på fotopromenad för att ta tag i mitt nyårslöfte! :)
Om det inte vore sårackarns kallt, hade jag spraymålat lite grejer härute, men jag nöjer mig med att sticka vidare på min klänning... :)

Ha en bra ledig dag!

Anonym sa...

Gott nytt år!

Anonym sa...

Så du är så på allerten idag. Jo jag sov visserligen lite längre än vanligt, vaknade strax efter nio, tog en promenad med mamma o Maila, sen när jag kom hem så tog jag tag i veckostädningen...ja det var ju lite småskitigt sen igårkväll (med små kladdiga fingeravtryck lite här o var mm) så tyckte jag det var lika bra att ta det med en gång istället för att vänta tills imorrn.
Då passade maken på att göra en skinkpaj så när jag var klar med allt o duschat så var det bara att sätta sig vid dukat bord, perfekt. Men nu hamnade jag i soffan med datorn i knät, inte fel...
Låter som ni hade en mysig kväll igår, vi med, lugnt o lilltjejen (Inte Mini utan lillmini) var ovanligt lugn, hon har annars skrikit o gnällt mer än någon av de andra barnen så det kunde ju blivit lite jobbigt men det var trevligt, god fortsättning på er nu, kramar

Levindas Värld sa...

Gott Nytt År!

Läste den lilla arikeln om dig och din blogg i tidnigen Lantliv igår, det var skoj!!! Va kul för dig :)

Jadu idag är det ju som sagt var Nyårsdagen som är till för massa slappande och glo på film. Det har jag visserligen gjort till stor del men sen kliade det lika som för dig i pysselfingrarna och jag gick på köksbordet med målarpenseln...hihi! Känns som att vi har samma känsla idag :)

Senare ikväll blir det bio med sambon, ska bli mysigt!

Hoppas du hittar på nåt skoj att måla, tjoflöjt!

Den korgen du målat var ju bara föör söt!

Lilla huset på prärien sa...

Jag kände också lusten av att vara kreativ idag. Mitt yttrade dock sig på det mest underliga sätt... jag började att putsa mina fönster! Har inte gjort det på år och dar och de var VERKLIGEN smutsiga!! Kan du tänka dig... putsa fönster på Juldagen...! Och faktiskt så kanske jag tar och målar någonting nu på kvällningen när lillan har lagt sig... hoppas "ruset" håller i sig *skrattar*

Och GOD FORTSÄTTNING till dig!!

Kram Jenny

Lisas inredningsblogg sa...

Tjuusigt! Fin medicinlåda har hon också införskaffat sig :D
Hoppas att du hade en mysig kväll igår! Imorgon ska jag på tygjakt, det är ju dags för att ta ner julgardinerna snart ju.. :D KRAM

Pysselpralinen sa...

Nyårsraketer från balkongen avnjöt vi här också. Hela byn blev som galna och försökte antagligen överträffa varandra med fabulösa ljusverk. Jag som är lika skotträdd som en annan hund kände mig i alla fall ganska trygg lite på avstånd med ena foten inne i lägenheten. Annars var det en väldigt lugn och stillsam nyårsafton. Nästan lite för lugn. Jag har just inte haft ro i kroppen för att börja pyssla. Smått störande men inte mycket att göra åt. Jag är ju inte hemma och det brukar innebära en viss förvirring. Men pysselbordet står ju förhoppningsvis kvar när jag kommer hem så då lär jag väl få utlopp för all undertryck kreativitet!
Pysselbordet är ett asstort!(i min värld) matbord med fyra vita stolar som jag köpte från en snäll tjej på Blocket. Jag bara älksar det. Och med lite målarfärg kommer det bli ännu bättre. Det är stort som en koloss i min lilla lya men skitsamma, för det är ju pyssla jag ska göra!

Idag sken solen som en galning här och jag inser än en gång hur väderberoende jag är. Grått väder = trist och hängig pysselpralin. Fint väder& sol = glad, pigg och energisk pralin. Snart är det vår! ;-)

Anonym sa...

Den är verkligen charmig när du penslar den vit! likey likey
Kram Anna

Anonym sa...

Hej och gott nytt år!
Läste om din sida i Lantliv och passar nu på att hälsa på dig! Fin sida med fina idéer!
Själv pysslar jag mest i mitt växthus, kom gärna på ett besök på min blogg!
Allt gott inför det nya pysselåret 2009 önskar Växthusmadam

tina | pepparochvanilj.se sa...

Du lyckas få till en perfekt charm i dina projekt :D

K R A M // T i n a

Underbara Smycken & ting sa...

grattis till utmärkelsen i Lantliv!! ja inganyårs löften, bara pysssla mera=) underbar blogg*=)

Malin sa...

hua vad du pysslar. Korgen ser väldans bra ut och jag måste införskaffa oljefärg.
I dag har jag mest legat på sofflocket och funderat på alla projekt som jag vill dra igång.
2009 ska bli mitt pysselår. I vilken form och skepnad vette gudarna!

God fortsättning

Penseldraget sa...

hej
tack för att du kika in hos mig och även gav en komplimang =) blir jätte glad...ja de va lite slit med att få bort faneren men jag lyckades ganska bra....kul att ge bortdömda möbler en ny chans =)
en god fortsättning önskar jag dig
kram pia

Frida sa...

Hej!
Vill bara kika in och önska dig en God fortsättning på det nya året!
Kram Frida

Zizzi sa...

God fortsättning!
Kram cissi

Helen sa...

God fortsättning!
Vilken bra plan du har för det nya året, borde hänga på den.
Fin korg, väldigt fin med murgröna i.

gullhjärta sa...

Hej, du har en sån inspirerande blogg, är en trogen läsare. Nu undrar jag vad man ska använda för sprayfärg för att måla en korg. Har du några tips, jag vill ha någon bra täckande färg.