lördag 24 januari 2009

Olivträd och vitmålad pall

Jag har tydligen hamnat i någon slags växtperiod. Och då menar jag inte att jag har börjat att bokstavligt växa, utan det syftar på växter som grönskar och blommar. Jag längtar efter våren så att jag håller på att spricka, och i väntan på mer sol och mindre sol får man skapa grönt inomhus åtminstone.

Jag är helt chockad över att mitt olivträd har fortsatt att se vackert ut hela vintern igenom och just inte tappat några blad alls (ta i trä!). Speciellt eftersom jag inte gjort något särskilt med det, bara låtit det stå i köksfönstret. Nu har jag ganska svalt hemma, och inget element påslaget under det fönstret - det kanske hjälper?!

Och så här blev min kökspall när jag målat om den. Tidigare var den ju i ekfärg och kändes onödigt mörk. Jag ska inte dekorera den med något annat. Visst gillar jag text och bokstäver, men det är en konst att också lämna en yta tom.



35 kommentarer:

Anonym sa...

Åh men du!! Mina olivträd är helt döda, eller de ser då döda ut. Hur kan ditt vara så fint?

~Livet i byn

Anonym sa...

Jag har inte vågat mej på ett olivträd, för jag tror att jag kommer ta död på det. Vad har du gjort för att ditt ska vara så fint?
Kram A-S

Anonym sa...

Har inte vågat köpa ett olivträd. Vet att jag skulle ta död på det inom en månad...känns som lite bortkastat...
Önskar dig en härlig lördag! Kram Anna

Anonym sa...

Åh vad fint det blev!!!! Kikar in för att önska dig en trevlig helg. Kram Kikan

Helen sa...

Vad snygg pallen blev, det ser ut som en IKEA pall. Har en sådan som skulle behöva sig lite färg, ska ta tag i lite projekt efter kvällens tjejfest!

Grodmamman sa...

Har också en sådan pall från Ikea. Nu blev jag sugen på att måla den vit. Har faktiskt tänkt det tidigare, men det har inte blivit av. Nu har jag ju sett det fina slutresultatet!:)
Kram

Hannis sa...

Ja,jag vet inte men det är samma här.
Med Olivträden alltså.
Båda mina står sig fortfarande.
En har tom börjat sätta nya blad!
Nått rätt gör vi alltså=))

Däremot har jag lyckats döda min Myrten...
Och det är smärtsamt ska jag säga!

Vackrare vardag sa...

Så fint, så fint! Jag tycker pallen är jättesnygg så där.

Olivträd ja, mitt olivträd har också varit så himla vackert, men nu plötsligt vet jag inte vad som hänt. Det tappar blad på löpande band och det ser verkligen inte bra ut. Och inte har jag ändrat skötseln eller nåt annat heller:(

Ha en skön lördagkväll!

Sara sa...

Ett olivträd skulle jag med vilja ha, ditt är jättefint!
Kram Sara

Från koja till slott sa...

Superfin blev pallen! Älskar Olivträd, tror jag ska våga mig på ett nu til våren. Får väl se, växter har en tendens att dö hos mig! Har för mig att de är ganska dyra, eller jag har kanske fel??

Ha en underbra lördag!
Kram Pernilla

Vitt och Blått sa...

Fint med vit pall! Behöver en ny i köket då den från IKEA som en gång var vit har använts som ombyggnadspall sedan vi flyttade in i huset. :) Jag hade ett olivträd som överlevde i två år, men när vi flyttade från lägenheten till huset så dog det och inget nytt har fått flytta hit. Men i vår ska jag köpa två till köksfönstret tänkte jag! De vill ha det lite svalare nu på vintern, man får tänka sig vilket klimat det är i tex. Grekland där de växer och de behöver en liten svalare "viloperiod". Snyggt med zinkkruka till! Ha en bra helg, kram Ewa

Kristin sa...

Hej hej! Jodå, jag fick ditt mail, tack så jättemycket, hade tänkt svara men det har inte hunnit bli av!!! :-)

Jättefint träd, jag älskar olivträd. Jag har två för tillfället, de står på vår glasveranda. Där är det rätt så svalt för att fönsterna inte är täta och så finns inget element där, så jag tror de gillar sådana lägen (låter ungefär som där du har placerat dina). Jag har en pillfia hemma som älskar att plocka blad från blommor (Matilda 1 år) så jag törs inte ha dem på golvet, de måste stå uppe någonstans så hon inte kommer åt dem... annars hade jag gärna velat ha dem på golvet för det är så fint.

Pallen blev ju kanonbra.

Nu har jag kommit hem från permissionen från familjen, jag fick 3 h shopping MOL ALLENA, underbart. Fast det blev inte så mkt roligheter, mest barnkläder och en ny postlåda (stor och praktiskt, dock inte så vacker). Jag hann förresten in till Clas Ohlsson så nu har jag också köpt den där medicinboxen! När jag stod i kassan så var det en tjej där i kön som sa "åh, den liknar ju de som Bruka säljer" och jag var bara tvungen att upplysa henne om att denna kostar under halva priset. Så jag kanske har värvat en köpare till! ;-)

Ha det så bra, nu ska jag snart ut och mocka i stallet igen, ingen rast och ingen ro... min man har opererat båda stortåarna så han klarar inte av att gå utan kryckor så jag måste göra allt grovjobb, puha! Men snart är han bra och då har han lite att ta igen :-)

Kram!

Britt sa...

Jättesnyggt!
Va kul att ditt träd också mår bra. Mitt har fått nya skott.
Det står på köksbänken och där är ju inga element, så det är kanske det som gör att det mår så bra...

Ha en skön lördag kväll

Kram Britt

Villa Carl Larsson sa...

Men titta! Vi håller ju på (eller åtminstonde jag för tillfället) att måla likadana pallar. Den är ju så praktisk också den här pallen. Jag har målat mitt första varv vitt idag. Jag hoppas det blir ett bra slutresultat på min med som det blev på din.

Kram och ha en trevlig lördag

Lina sa...

Tack för tipset med vitlöken! Jag såg att jag hade några som redan skjutit skott:) Ska prova plantera dem.
Hoppas du hinner sy så mycket som du tänkt i helgen! Jag har också en del nya projekt på gång, men det gäller också att ta sig tid. / Lina

Anonym sa...

Hej!
Vilket fint olivträd, jag köpte mitt första för en tid sedan. Vet ej riktigt hur jag ska sköta det, typ vattning. Du får gärna skicka tips hur du gör, hur ofta du vattnar ditt träd.
Kram annica

DRÖMHUSET sa...

Du måste ha gröna fingrar :-D Mina de tvärdog *fniss*
Åhh vad jag gillar bilden med brickan på nedanför! Du tar så fina bilder. Där gjorde du verkligen ett fynd!

Trevlig Helg!

Kram Sofie

PS. Lyckans dig att ha någon som har en dyrare hobby *hi hi*

Anonym sa...

Fina bilder o vacker stol!

Börjar undra om olivträd trivs i zinkkar...??
Har själv 3 olivträd, men alla utom det i zinkhinken har tappat alla blad.

Skön kväll!

Nettan sa...

Du har så rätt det där med att våga lämna tomt! Ä så himla lätt att överdekorera..man skall veta när det är dags att sluta!;-) Det enkla kan ofta vara det vackraste!!
Hur går det med målningen av lampfötterna då?
Kram Nettan

annalarssonphotography sa...

Vilket vackert olivträd! :)
Jag har många gånger stått och trånat med stora ögon framför dessa i blomsterbutiken, men tänkt att de nog är otroligt svår skötta om man inte har ett orangeri eller växthus.. Men jag kanske skulle våga mig på ett försök? :)

Angående Odd-Molly.. så visst borde det ingå I ALLA FALL, en kolonilott :) Jag håller tummarna! Hihi..

Men du vännen.. Magasinet vi alla är så nyfikna på.. Jag kommer att få två exemplar av det första numret..
Jag tror nämligen inte att tidningen kommer att säljas i någon vanlig tidningshandel. Så när jag fick höra talas om denna skrift beställde jag först ett lösnummer och sedan ett helårsprenumeration..
Bara för att du varit söt o go och välkomnat mig in i bloggvärlden med öppna armar så kan jag skicka mitt ena nummer till dig om du mejlar mig din adress! :)

Vad härligt spännande med nynnande idé inombords!
Nu blev jag nyfiken..

Ha en härlig lördag!:)
Kram Anna

Malin sa...

Olivträd är väldigt fina och jag har sett grannens stå ute på hennes uteplats.
Den ser fräsch fin ut men det kan ju bero på att den frysit till is och numer är ganska välbevarad=)
Jag har kikat i olivträd men inte köpt med mig nåt hem.
Alldeles för dyrt för att ta i hjäl har jag kommit fram till.
Jag har nån konstig växt här hemma som jag inte vattnat mer än 3 gånger på ett helt år. DEN är väldigt lättsam fast inte alls lika snygg som ett olivträd..

Lilla huset på prärien sa...

Åh så fin! Jag har tänkt länge jag skulle köpa en sådan pall från Ikea men det har inte blivit av bara, de är himla praktiska och så är det en snygg modell också tycker jag!

Olivträd är helt klart min favorit! Jag skulle kunna ha hur många som helst...

Trevlig lördagkväll!

Kram Jenny

Mia sa...

Svar: den är faktiskt bara några dagar gammal, skyndade ut i ballerinas för att ta kortet, brukar inte ha sådana skor just nu men jag var stressad.
Idag behöver du dock inte gräma ner dig, det är snöblandat regn här. Blä!

Hoppas du har en härlig lördagskväll!
kram Mia

Mia sa...

Så härligt med olivträd, ser så fint ut på den målade pallen. Mitt står i uterummet och ser än så länge friskt ut håller tummarna...

Angående korgen jag målat, min har inget lock. Vet inte om det funnits heller, den är ju jättestor. Har hört flera som haft såna som bebissäng för förr i tiden.

Visst är det härligt när det börjar grönska men vitlöken kan du både njuta av när den växer och i maten. Dubbel glädje! :)

Ha en trevlig kväll!
Kram Mia

Anonym sa...

Hej
Ville bara säga att jag gillar din sida skarpt. Väldigt många fina idéer. Kram

Villa Hemma sa...

Gaaah, tänk om mitt träd var lika fint.... Nu ser det mest ut som ett skelett (trädskelett - finns det?) :-D

kram

Skomakartummen sa...

Oj hur får man olivträd att övervintra... har inte våga mig på någon ännu men hoppet lever kvar, kram sari

HAGENS VITA VARDAG sa...

Sååå himla fin blogg!
Har gjort samma sak med min pall, -vit! Men så superfint med olivträd, har inte riktigt gjort slag i saken och införskaffat det än men nu blev jag riktgt sugen! = )
Tack för att du delar med dig,
Kram Anna

Frida sa...

Hej!
Vilket vackert olivträd du har! Förlåt att jag har glömt bort att svara på din fråga ang plättar i luften. Vet dessvärre inte om jag kan hjälpa dig. Är inte så bra på sådana frågor ang skott. Men du kan ju alltid försöka och se om det funkar.
Lycka till!
Kram Frida

Anonym sa...

Å jag hade ett olivträd för några år sen.. men lyckades tyvärr inte hålla det vid liv under vintern.. alla bladen åkte av! Det är en sån trevlig växt att ha annars..
Hoppas att det blev någon bra film häromkvällen och att resten av helgen varit bra!

Mia sa...

Nej förresten, du ska inte gräma dig! Jag har visst lagt ut en annan bild än den jag trodde. Den är INTE tagen för några dagar sen. Du kan andas lugnt...:)

Mjuka sa...

Håller med några övriga talare, har jättesvårt att hålla liv i olivträd, trivs antagligen inte hos mig "ler"
Pallen blev ju kanon. Håller just nu på att måla det gamla skåpet som jag köpte på loppis i somras. Först grundmålat och är nu inne på tredje lagret färg, är nästan redan trött på det :-) Ha en fin söndag, skall snart till jobbet.
kram Malin

Compact Garden sa...

Inte dålig att hålla liv i olivträdet..fick en ide när jag såg din målade pall..nu ska jag införskaffa en och måla och ha ute till min lavendel odling..jag vill ha vår nuuuuu!

Jeanette Hornbeck sa...

superfint. Olivträd gillar att ha det svalt på vintern och vill ha mer vatten än vad man tror.
Som någon skrev så gillar de att vara ute på sommaren. Vågar knappt skriva det här men mina står ute än och lever i allra högsta välmående(skomakarns ungar...)
Men tar jag in dem nu så tappar de nog bladen.
Man kan klippa ner dem så tar de sig igen om de inte är helt torra

Anonym sa...

Vad snyggt! Både trädet, krukan och pallen! Ha det så bra.