tisdag 20 oktober 2009

15 burkar

Jag har visst sagt det förr, och jag säger det igen; det är skönt att vara hemma! Även om man bara är borta i två dagar.

Men det var sådär konstigt igen - ingen hade flyttat mina nya bokhyllor på plats medan jag var borta! Ju mer jag tänker på det så står det klart att hyllorna nog får vänta till helgen innan de hamnar rätt... Fast då ska jag ju på storloppis förstås.

I lördags, innan vi for till Ikea, så hann jag naturligtvis en sväng på loppis. Först såg det fyndfattigt ut, men så var jag ner och rotade i en skrotlåda och kom upp med 15 glasburkar. Inga lock visserligen, men för en krona stycket så kan man ha överseende med sådant!

21 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Trevliga burkar! Ett Ikeabesök- det skulle jag också behöva göra. Ha det bra!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Välkommen hem!

I de mest ointressanta skräplådorna kan bra sakee gömma sig. Snygga brukar, blir ett läckert stilleben med en kvist i bara en utav dem.

Ha det bra!

Vårt hem på landet sa...

Välkommen tillbax:)

Ser ut som gamla medicinburkar, fina även utan lock!

Låter som om Frökens helg är fullspäckad!

Loppan Lorum sa...

Fina små burkar! Jag gissar att de är för små för att funka som ljuslyktor, annars brukar värmeljus ge mysigt sken genom brunt glas.

Bella sa...

Välkommen hem, borta bra, men hemma bäst!!

Fina burkar du fyndat :)

Hoppas du kommer bli nöjd med bokhyllan!!

Kramar Bella

Signe 1 sa...

Hej fröken fynda:-) Superfina glasburkar du fick tag i...ja priset överlever man allt;-) Må gott!

kardemumma sa...

Alltid skönt att komma hem efter varje vistelse.Hur kort det än är..förutom kanske semester för den får gärna vara lång...visst hörs det att jag längtar bort efter sol och värme...
Kram C

Monkan sa...

Inga lock är nog ingen förlust, tror du inte att det bara varit plastlock till burkarna? Ser ju ut som gamla medicinburkar, du vet bafucin och sånt. Jag har en stående i mitt rum hemma hos mamma och pappa, locket målade jag prickigt med nagellack i olika färger minns jag :-) Fint med burkar i massa olika storlekar, själv har jag just börjat spara på tomma Echinagard-flaskor, lite kluven känsla, jag vill ju ha en rejäl samling, samtidigt som jag hoppas att den ökar långsamt ;-)

Om det behövs tre personer för att montera ner en bokhylla så får man hoppas att de andra två läser bloggen och kommer till undsättning :-) Billy är ju en mycket stilig hylla fast Expedit är ju också en av favoriterna. Vilken hjältebror som fixade släp!

4 plus för mig är 25 minus. Fingrar som trots vantar blir stela och obrukbara som pinnar, Vita som snö och sen när det till slut får komma in i värme övergår i en käck Blåsvart ton och slutligen, via Röd, faktiskt återfår Hudfärgad kulör, och åter lyder signaler från hjärnan.

Viveka i Bläckhornet sa...

Det är i ointressanta lådorna man ska kika ner i.

Gamla fina medicinburkar ser jag att du hittat. Kanonbilligt!

Kram Viveka

Hannasvirrvarr sa...

De var ju sjukt gulliga. Jag gillar den mittersta bilden.

rustik charm sa...

Välkommen hem igen.

Vilka fina burkar du hittat och riktiga fynd var dom:)

Hoppas du får en bra dag.
Kram Kristina

Lyktor och Tyg sa...

Fina små burkar! Kul att du är hemma igen så vi får läsa om nya pyssel.
kram Kristina

Cathrin sa...

Ooh, I like! Jättefina och vem behöver lock egentligen?

Ha en bra dag!
Cathrin

millandante sa...

Här har du en till som gillar att komma hem! Har man dessutom med sig lite fina loppisfynd så... ja då behövs liksom inget mer i livet...!
Härligt zinkfat också...
Kram

Nyanser av vitt sa...

Hej fröken Fräken
Fina burkar och snyggt att ställa dem tillsammans som du gjort. Väntar med spänning på resultatet för Billy hemma hos dig.
Sköt om dig
//A

Jenny sa...

Hej Fröken!

Åh vilket fynd du gjorde när du hittade de fina burkarna!
Såna där önskar jag mig:)

Ha en trevlig eftermiddag!

Kram Jenny

Madeleine Berglund sa...

1 krona styck? Det var billigt... Fynd!!!
Förhoppningsvis kommer jag iväg till en helt ny och stor loppis i helgen. Extra spännande när man aldrig varit där. Kul! Kram Madeleine

Pysselpralinen sa...

Eller hur! Visst innebär en stor prestation också att man efteråt får belöna sig rikligt, det var precis vad jag trodde! Tur för mig att den ena intervjun är i el Stockholmo.

Nä, jag tänker inte flytta tillbaks dit. Det finns liksom inte på kartan. Men märkligt nog envisas en massa företag med att behålla sina huvudkontor i huvudstaden. Så då får man vara lite flexibel.

Nu börjar det faktiskt så sakteliga stökas till här i lägenheten så snart ska jag nog våga plocka fram symaskinen igen... Fast idag har jag istället följt min instinkt (i ett desperat försök att hejda bananflugornas framfart) och bakat banankaka.

Vad man undrar när man ser alla de där tjusiga burkarna är ju vem i hela friden det var som bestämde sig för att köpa 15 lock??!!

Pysselprinsessan sa...

Vilka härliga små doningar du fyndat! Grymt! Här har jag letat reda på alla loppisar i närheten för att lägga in dem på GPS:en så ingen skall missas ¨på nästa loppistur! Men nån vettig tygaffär verkar inte gå att hitta! Skall ta en undersökande intervju med de som ser pyssligast ut på jobbet! :) De som bor i stan i alla fall!

Annars får jag sikta in mig på Köpenhamn, för en resa har bokats dit den 5:e november! Ska bli skönt led lite miljöombyte. Inte närmare men, men lite semester iallafall! :)

Kramar

Sari sa...

Jag håller med dig. Det är skönt att komma hem när man varit borta ett tag. Det måste ju ändå vara ett tecken på att man trivs i sitt hem!
Spännande med dina småburkar som du fyndat! Ska du använda dem till något speciellt, tro? Eller "bara" till prydnad? Billigt, iallafall!
Kram Sari

Liljas Corner sa...

Wow, vilket fynd! Dom kan man ju göra mycket roligt med!