fredag 2 oktober 2009

I did it my wayTack för alla glada kommentarer om mitt förra inlägg! Både de glada tillropen om bordet men även över det sätt jag skriver på. Det gäller ju att hitta sin stil.

Som ni har märkt så skriver jag inte om för privata saker, och inte heller för detaljerade redogörelser om allt vad jag gör. Jag gör en hel del som aldrig nämns i bloggen, men som jag inte tycker är intressanta att skriva om eller intressanta att läsa om.

Emellanåt kommer jag på något nytt eller annorlunda sätt att skriva om något på. Som igår. Jag hade kunnat skriva "Hej! Titta vilket snyggt bord jag köpte igår". Jag tycker nog att mitt sätt blev lite roligare ändå.

Som jag har skrivit tidigare är det för mig viktigt att uttrycka mig åtminstone hyfsat grammatiskt korrekt. Jag skriver en blogg, och inte ett pressmeddelande från regeringen, så lite fri tillåter jag mig att vara dock. Men särskrivningar, talspråk, stavfel etc kan göra en text svår att ta till sig. Det kan bli så att man man inte förstår vad texten handlar om pga av de grammatiska felen. Och det är ju synd om man har något viktigt och bra att berätta, egentligen.

Sedan kan jag bara inte vara sådär "gullig" när jag skriver. Jag är inte sådan till sättet och det ligger helt enkelt inte för mig. Det blir inga "kramizar", "tassande", "sötnosar" eller andra "söta" ord. När jag kommenterar hos andra försöker jag vara personlig, och säga vad jag tycker. Ibland tycker jag inte likadant, och då kan det hända att jag skriver det, men utan att vara kritisk - hoppas jag.

Så här resonerar JAG. Det finns massor av andra åsikter också!

25 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Fröken F!

Jag gillar din stil att skriva skarpt!
Har missat några inlägg här men scrollade ner och läste "intervjun", och drog på smilbanden! Det var ett roligt sätt att presentera det ljuvliga bordet och fatet på:)


Ha en skön helg!

Kram Jenny

Helen sa...

Tycker det är kul att läsa din blogg, jag föredrar "korrekt" språk om man kan kalla det så, jag är nog lite gammal modig, ser till att stava rätt och med stor bokstav i mina sms till och med:)

Ha en härlig helg!

Wee Mary sa...

Jamen vad befriande :D
Jo, jag kan hålla med.
Alldeles för ofta blir det så "snuttegulligt".
Eller för sockrigt som jag gärna använder men då i sammanhanget barnkläder.
Hur som.
Kransen är fin.

//Marie

Emelie sa...

Du har så rätt, så rätt! Att vara sig själv är det viktisgaste, så tråkigt det skulle bli annars...Man kan inte göra om sig bara för att det passar alla andra. Det skulle ju låta konstigt om du blev alldeles "puttenuttig". Vi skulle antagligen tro att du gått och slagit i huvudet...*ler*
Jag tror jag kan tala för de flesta, eller i alla fall många av oss när jag säger att vi gillar Fröken Fräken precis som hon är.
Ha en skön helg!

annika sa...

Det är ju det som är så härligt med bloggar att vi kan få uttrycka oss på våra personliga sätt. Jag bestämmer om jag vill öäsa eller inte det andra skriver. Bra att du är rak och står för din åsikt.
Ha en skön och kreativ helg!
annika

annashusidingtuna sa...

Hej!
Klart att du ska vara den du vill här på din egen blogg och med tanle på hur många som följer din blogg via bloggloving så gör du helt rätt och fortsätt så!!!
Ha en trevlig helg!
Kram Anna

Hannis sa...

Var som du är Fröken!
Det är därför jag är här och tjatar.

Grodmamman sa...

Är också noga med grammatik och kan skriva om en mening flera gånger för att det ska låta bra. Har flera gånger publicerat ett inlägg för att nästan direkt redigera om det för att det låter konstigt när jag läser det!:)
Gillar ju din blogg för att du skriver som du skriver och jag gillar dina kommentarer just för att det känns om att du är ärlig i dem. Visst skulle du kunna hålla med om allt, men jag gillar att du ibland säger motsatsen och även ibland kommer med förslag på hur man kan göra istället!:) Fortsätt precis som du gör!:)
Nu ska jag gå och köpa godis med dottern till vår tjejkväll!:)
Kram

Maud/En bok om dagen sa...

Och jag stämmer in i hyllningskören. Jag gillar din blogg och kanske särskilt för att du har en inspirerande, personlig stil! ;-)

Minns inte om jag kommenterat här förr, men om inte: Hej! ;-)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

:-D
Såklart man ska vara sig själv, det brukar bli allra bäst.

Hoppas nu att du får en riktigt fin helg, men en hel massa projekt. Själv ska ja nog måla lite bokstäver. Och kanske sy lite.

Ha det fint!

Lantliga drömmar sa...

Att vara sig själv och inte krångla till det brukar vara bäst. Själv är jag som en öppen bok hi,hi. Nilla

Sanna sa...

Vilket fint bord du fyndat!Gillar också hjärtat du gjort!ett sådant kunde jag också göra nåt tag. Enkelt och fint!
Kram Sanna

Mari sa...

Tycker du är härlig när du skriver och har din egna stil. Påhittig mm.

Läser många bloggar och de jättebra, alla har sin stil och sin nisch det är ju det som är kul.

Tycker oxå det är underbart när en människa med dåligt självförtroende för att hon har svårt att stava ger sej ut i bloggvärlden och ger underbara inlägg och hon har blivit otroligt stärkt av det, det kallar jag MOD.

Själv är jag väl sisådär lagom korrekt i allt;-) Visst ger jag en kram hit och dit och berättar en hel del men sån är jag på gott och ont.

Nu tar jag kväll.....låter la finnt dä va? Det var riktig småländska minsann:-)


Ha det så gott och njut av ledigheten medans jag jobbar.

Hem och Harmoni Marie sa...

Fortsätt så.... vi är många som gillar din stil. Både vad gäller loppisfynd och sättet att uttrycka dig på.


:)
Kram Marie

Livet på Vestergård sa...

Naturligtvis ska du fortsätta med din stil, annars blir det ju inte äkta. Ha en riktigt bra helg!

♥ Pia... sa...

Ja men du fröken..det är ju därför vi gillar dej och din blogg..för att du gör det på ditt vis...snyggt hjärta förresten..och du ..när jag vil veta HUR du gjort nånting spännande som jag blir jäkligt nyfiken på och vill göra..då frågar jag ut dej..och då svara du om du vill:)..ha de gött...eller som vi säger här hos oss denna helgen..hej på mârten...Pia

Jo sa...

I Like your Way! :)
Jag jobbar med texter som av olika skäl innehåller väldigt många "grönmarkerade ord" och kan av den anledningen tycka att det är skönt och befriande att få skriva som jag vill i min blogg. Som tex att börja en mening med "och", eller att inte vara grammatiskt korrekt. Jag kan också skriva ofullständiga meningar som får Word att flippa ur helt. Jag vet dock att jag är "komma-missbrukare" men det är som sagt skönt att få skriva hur jag vill i min blogg. :)
Jag gillar flytet i dina texter och ditt sätt att skriva, så fortsätt så :)

Stjärnor & Champagne sa...

Klart alla kan vara olika. Man måste ju får vara sig själv eller hur? Jag tycker iaf att förra inlägget var kul/ "KRAMIZ" A hihi

millandante sa...

Hej sötnos, tassar in här och lämnar lite kramizar för att du uttrycker dig så förbaskat bra och för att du visar så många fina fynd, du pysselmästare!
Kramiz som sagt!

Krukmakeri hemjord sa...

Älskar raka ärliga människor som står för sina åsikter.Jag är likadan och får rätt mycket skit för det*L*

ha de gött
annbritt

Anki sa...

Jag gillar dig precis som du är! Utan tjafs, hihi...
Du har en ärlig stil, det är alltid bra!

Kram på dig?!

Fröken Råsmart sa...

Helt rätt inställning! Sånt gillar jag!

Sigrid sa...

WORD! Inget mer att säga om saken, håller med dig till fullo.

Jo jag är med anti-jul så här den 3:e oktober. MEN det är så himla gott med pepparkakor och ädelost! :D

Julpynt och dito borde inte få finnas i butik (som förr) förrän från första advent! Synd att den traditionen tappats fullkomligt. Var på IKEA för några veckor sedan och de hade redan börjat så smått :( Hemskt, man ska njuta av hösten nu. inte planera vad som ska hänga i granen.

Kramar
Sigrid

StrandviksVillan sa...

På sistone har jag själv också lämnat bort mycket personligt, har bara inte haft lust att skriva.

Jag gillar verkligen kommentarerna från dig, för du skriver inte bara "så vackert du gjort, kram", den stilen. Det märks alltid att du läst igenom texten och att du kommer ihåg vad man skrivit om tidigare eller kommenterat hos dig. Genuint intresse!

Önskar dig en pysslig helg - som vanligt!
Ann-Christine

PS Den svarta kudden du gjort är alltjämt i flitig användning! Tusen tack igen!!

Anonym sa...

Jag gillar dina åsikter och älskar ditt sätt att skriva. Läser alla dina inlägg och blir lika glad varje gång du har uppdaterat. Kram