tisdag 30 november 2010

Fröken Fräken förlägger

Här fortsätter julpiffandet.
Med det menar jag att jag rotar runt och försöker upptäcka alla ställen som jag kan ha pulat in julgrejer på, samt funderar på var i hela fridens namn jag kan ha lagt min zinkbricka. Jag har en känsla av att jag lagt brickan ovanpå något. Och låt mig säga som så att den minnesbilden inte hjälper ett endaste dugg.

Under tiden jag letar kan ni spana in två saker som inhandlades under den senaste trippen till Stockholm. Ett till Myrsineträd (så att det jag redan hade inte skulle känna sig så ensam) och en finfin metallist från Panduro. Eller list.. det är mer ett böjbart band i sirlig metall. Tydligen skulle man ha det till att göra ljuskronor. Men jag har ju aldrig varit den som följt bruksanvisningar. Så, istället har jag fäst den på ett hyllplan, och vips blev hyllan mycket snyggare!


16 kommentarer:

FruSofie sa...

Vad fint det blev!

Trevlig Tisdag!

tinajo sa...

Fint! :-)

LissenTo sa...

Varför ska man följa bruksanvisningar om man har egna bra idéer, som dej!

Växterna där ser så fina ut,är dom tåliga.
Min blommor brukar ha tendens att sloka efter ett tag.

Hmm igår kväll, letade och letade jag efter baksidan till tavelram.....
Är fortfarande borta, fanns ju i början av kvällen.

Ha en fin dag.//Lissen

Vårt hem på landet sa...

Ett par såna där underbara träd ska jag införskaffa också, så fina! Det råkar nämligen vara så att det stora fönstret i köket vars fönsterbräda har varit fullt med verktyg de senaste månaderna, alla de växterna som stod där innan har på nåt mystiskt sätt dött! Vet inte riktigt hur det gick till, men köpa nya växter måste man ju göra! :)

Snygg list! Synd att vi bara har en panduro-outlet i närheten som bara säljer fult julpyssel året om...

Pysselprinsessan sa...

Klart man inte skall göra enligt anvisning! :) Det gäller ju bara när man bakar, för då kan det faktiskt vara bra att följa recept! I alla fall bakpulver eller jästmängden! :D

Finfint blev det med hyllkantbandet som det såklart är!

Nu har jag äntligen internet, dator (sambons är fixad, men inte min) och photoshop (och vår egen bostad)så bloggningen är igång igen! Lagom till julpyntet!

Kramar

Liljas Corner sa...

Oj, va mycket roligt man kunde göra med det bandet! Det passar ju utmärkt på hyllan.
Här har du en som faktiskt är ledig de fyra veckorna fram till jul, mer eller mindre ofrivilligt eftersom det beror på att mitt arbetskontrakt tar slut i årsskiftet, men skönt är det i vilket fall som helst! Här ska pysslas och pyntas så det bara ryker om det!

Unknown sa...

Hej

Den blev jätte snygg.
Varför ska man göra som alla andra.

Ha det bra

Kram

Nyanser av vitt sa...

Superfin och trådrullen i trä den levererades på var väl också fin...om det nu är samma som jag tänker på...

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det gäller att använda sin fantasi! Och det blev ju riktigt bra med metallbandet som hyllkant.
Myrsineträd är himla fina, har ett själv som pysslas om sådär lagom. Från början var det lite mer känsligt, men nu verkar det ha anpassat sig bättre till mina skötselregler. :-)

Ha det gott!

Grodmamman sa...

Det är ju det som är kul med pyssel, att inte alltid göra som det står i beskrivningen!:) Fast stickar man är det nog bra att följa beskrivningen, är lite klurigt att få ihop det till slut annars!;)
Myrsineträd, är de svåra att sköta?
Kram

Karin - Mina Rum sa...

Låter lite som Saida det där "jag har en känsla av att den ligger ovanpå något". Lika vagt som att säga "jag har lagt den någonstans som jag inte minns". Hoppas du hittar den, med eller utan sierskor.
Kram!

4U2 sa...

Alltid försvinner det saker oavsett storlek. Hoppas du finner den snart.

Vita Lyckan sa...

Ser ut som femtiotalskrukor. Är det det?

Jag har en utlottning av ett zinkhus från Walter & Company på min blogg! Missa det inte! Kram, Karin

Madeleine Berglund sa...

Var hälsad bloggvän!!!
Vad säger du? House doctor? i pubhuset? what? det har jag missat, måste dit SNARAST!!!!!!!!!!!!

Du förstår hur ivrig jag blir nu va? Jag har visst råkat förtränga att jag är sjuk och känner mig hängig, trött, jävlig och känner att det är ljusår tills det blir helg...

Nåväl...

Önskar dig en fin dag och snart är det helg...snaaaaart.
Kram kram Som vi längtar till idol på fredag...eller inte...
Madde

Mjuka sa...

Jättefint!!
Kram på dig
Malin

Monkan sa...

Men då ska jag så klart plocka ur den boken ur kassen! Fast bara om du tar en av gardinböckerna också, och lovar att sy minst en av Skapelserna ;) Du skulle få dig ett gott skratt i alla fall :) Och jag kan inte fatta att jag nån gång tyckt att det varit fint! Massa konstiga färger, massa konstiga veck.

Jo, det var väl därför jag inte sprang iväg direkt med kassen till Stadsmissionen, ifall det var nån som skulle vilja ha... gardinbo... nån bok. Sen är då frågan hur vi gör med Leverans. Ska Fröken hit snart, igen? (Ja hinner du ens komma hem förrän kosan vänder hitåt igen?!) Eller via nån kurir, du hade väl en kompis här, killen som fick spana eller handla på, hmmm kan det ha varit Granit (eller så minns jag heeelt fel). Jag kan nog inte använda min kollega som kurir, "ta med den här boken och lägg den på en bänk på torget men jag säger inte varför eller vem som ska ha den för det vet jag inte", han skulle bara bli liiiiite fundersam :) för jag tänkte inte inviga honom i min Pyssla o Syssla-värld heller, och så har ni väl flera torg så klart, och tänk om boken skulle bli översnöad!

Vad bra att du köpt ett till Träd, mina gillar också att vara två :) och nämen ååååh så fina dina rosa väggar är ;) Eller? Vitbalans kanske kunde "avfärga" väggarna? Antingen om det går att låsa i kameran, eller efteråt, i nåt RAW-program helst. Men varför frågade de inte dig innan de skrev instruktion till Listen. Ljuskrona? De måste ju helt enkelt ha skrivit fel, jättejättefel.

Havregrynsgröt och fisk... om tomten lyckas få mig att gilla det så vore det ju en kanonjulklapp, men snäll har jag nog inte varit. Grovt bröd däremot tycker jag kan vara riktigt gott, särskilt det här som jag bakar och alltid har färdigskivat i frysen. Köpebröd kan också gå an, särskilt efter ett litet besök i brödrosten :) Men så klart man måste äta lite vitt bröd också mellan varven...

Inredningstidningarnas julnummer började jag skippa för ett par år sen, de blir bara sämre och sämre, nu köper jag bara rena julpysseltidningar som 101 idéer och Allers jul. Framför allt så vill jag ha pyssel och idéer, inte massa mat! Och ja, lussebullarna ska självklart vara hembakta, med massa smör, massa saffran, inte ett enda russin och typ enda gången på året som jag köper "röd" (tjock) mjölk :)

Om du skulle misslyckas med att lägga allt juligt i en noga märkt kartong så kanske du kan skriva en lista över alla lådor, påsar etc som de stoppas i, och var du har gömt undan dessa. Sen gäller det bara att hålla ordning på listan... Hmmm, där sprack det kanske? Eller skriv det i bloggen, så kan vi alla hjälpa Fröken att hitta grejerna när det blir dags nästa år :)