torsdag 30 december 2010

Tillbaka till Busnäs

Här har man flängt runt som sjutton!

In till stan för att jag absolut måste ha svart färg innan nyår (tydligen vanligt!) och ordnat med underhållning till nyårsaftonen. En sväng på loppis kan man ju också alltid klämma in. Sedan har man totat ihop en smörgåstårta, sytt på nya gardiner och nu njuter jag av ett par avsnitt av en härlig julkalender från tiden då det verkligen begav sig (Julpussar och stjärnsmällar!)

Men det ser ut som att det kommer att firas nyår mitt i pysselröran i år också. Det där med vacker dukning med glitter, kristallglas och stärkt linneduk når oftast inte förbi tankestadiet i det fräkenska hemmet. Men det brukar bli ett bra nytt år ändå!


Vill ni piffa till det lite i sovrummet rekommenderar jag härliga volangörngott som fyndades på halva priset (40 kr!) på Hemtex. Går utmärkt att ha i soffan också. Den gråa kudden huserar för övrigt ett extratäcke istället för en kudde.
Det blir många foton från köket, men det är det enda ljusa rummet just nu. När solen bara är uppe tre timmar per dag får man göra vad man kan.

15 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Köket är det enda rum som är ljust hos mig också.
Fina kuddvar du fyndat!
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kram Kicki

4U2 sa...

Fals sol får man ta till när den riktiga inte riktigt vill.

Härligt hemma sa...

Ha ha! ja, det är mycket som stannar i tankestadiet även här. Jag ska oxå köpa svartfärg innan nyår, en gungstol ska den svarta vägen vandra. Hoppas du får ett härligt nyår
Kramar madeleine

Helena sa...

Snyggt fodral!Trodde det var urblekt svart jeans tyg..
Ha en trevlig nyårskväll.
Kram från mig!

♥ Pia... sa...

Tjena Fröken Fräken! Så du flänger runt.. tur du är ledig då:) Snart slut på detta årt alltid en konstig vemodig känsla tycker jag och så alla dessa nya löften som ska ges..eller?.. Äh tror jag sk**ter i det den här gången.. Så det ska bli svartmålning igen. JA jag ska väl försöka borra lite i mitt liv.f´rlåt menar förstås inte mitt liv utan porslinet.. har en del kul saker på gång framöver våren ..ska bli kul och lika bra att börja i tid. Önskar dej en riktigt GOTT NYTT ÅR redan nu..
Pia

Grodmamman sa...

Fina örngott!
Här tänkte jag faktiskt försöka få till lite snygga dukning imorgon, frågan är om jag lyckas! Det är inte alltid bilden i huvudet överensstämmer med den bild händerna skapar!;)
Gott Nytt År!
Kram

Camilla sa...

Här har du en till som njutit av den underbara julkalendern, julpussar och stjärnsmällar :) Jag tvingade mannen här hemma att kika på denna varje dag med mej.. Så i år hade vi två julkalendrar att följa ;) Jag vet inte hur road han var här hemma av min idé.. Men jag tror nog att han tyckte julpussar och stjärnsmällar var rätt spännande iaf :D

Pyssla på, och Gott Nytt År!!

Nyanser av vitt sa...

Så fina kuddfodral du fyndat. Själv har man rensat ut hela sonens rum men nu är det fint och städat. Åtminstone i hans rum
Gott Nytt År fröken

Kristin sa...

Hej du! De där grå örngotten har jag också här hemma, för närvarande i min Karl Johan-soffa. Tycker de är riktigt fina då det är sådan fin sliten yta på dem.

Oj du, här pysslas ingenting just nu då jag har fått en släng av magsjuka... ubba vad äckligt det är... hoppas jag mår bättre imorgon för annars blir det en rätt trist nyårsafton!

Kram i alla fall och gott nytt år!
/kristin

Therese sa...

Jag är ute efter nya kuddar, så tack för tipset!

Var idag med en vän och vi diskuterade dukningen till nyårsmiddagen. Vi ska vara ute på en ö i en ganska spartansk sommarstuga. Så tänkte vi köpa än det ena glaset, än det andra glittret. men! Så kom vi på att vi två är de enda som kommer att bry sig, så vi la ner projektet... vi dricker champanjen i plastglas och äter maten på olika tallrikar. Men jag säger som du, det brukar bli ett gott nytt år ändå:)

Ha ett riktigt gott nytt år! Stor kram Therese

Fröken Grön sa...

Oj, just den julkalendern får jag erkänna att jag inte kommer ihåg. Eller så är det bara så att jag inte förknippar titeln med innehållet. Trolltider är min favorit!
Passar på att önska dig ett riktigt gott nytt år, Fröken Fräken. Tack för all inspiration och alla goda skratt under 2010!
/Anna-Karin

Sara sa...

ok, jag gissade nästan att de va så du hade gjort men de va ett bra tips :) lite grönt o fint ger en känsla av vår tycker jag :)

jättefina örngott oxå!

Vintage House sa...

vackra kuddfodral...
Tittar oxå in för att önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
kram
sandra

vitadrömmarobusigabarn sa...

hej känner igen det där man vill hinna allt! vad fint du har där hemma vill önska ett Gott nytt år Kram Tina

en smula vitt sa...

Snygga kuddfodral!
Ville bara önska dig ett riktigt Gott Nytt År med mycket nytt pysslande!
Kram Petra/