onsdag 27 april 2011

Du är det finaste du har

En kollega sa en gång till mig att när man är i ett förhållande med någon så upphör man att vara ett "jag" och blir istället ett "vi". Denne person sa mycket ogenomtänkt, men jag tror att detta var det absolut dummaste.

Jag kommer alltid att vara ett jag.
Jag är en individ med egna tankar, idéer och drömmar.
Jag har en egen vilja.
Jag ger aldrig upp den jag är.

Jag är fullständigt övertygad om att man måste vara komplett i sig själv. Jag måste vara lycklig och glad i den jag är, man kan inte gå och vänta på att någon annan ska göra ens liv fullständigt. Den uppgiften kan man inte lägga på någon annan.

Om någon frågar mig "Vad ska ni göra i helgen?" så har jag god lust att säga att personen inte behöver nia mig. Jag och herr Fräken sitter inte ihop. Det finns massor av grejer som jag gör själv eller med någon kompis, och detsamma gäller för honom. Jag är mig själv, även i ett förhållande.

Det handlar inte om att vara självcentrerad eller att anse att man själv är viktigare än alla andra. Det handlar om att inte tappa bort vem man är om man varit så lyckligt lottad att man hittat sig själv.

25 kommentarer:

VitaVardagen sa...

Well spoken, fröken fräken :) Kram Johanna

Den där Victoria sa...

Mycket kloka ord kära du! Kram Elvira

Ps. jag städade undan en del rappel innan jag tog kortet på soffborder ;)

Den där Victoria sa...

soffbordet menade jag ju förstås :)

NjutVarjeDag sa...

Sanna ord!
Men ibland en svår balans, där man samtidigt måste kompromissa och kanske tona ner delar av dig själv för att kunna leva tillsammans!

Men om du inte är lycklig med dig själv, utan hela tiden är beroende av andra för att bli lycklig, då ligger du illa till!

Stå på dig;-)

kram
/Anneli

Unknown sa...

Bra sagt! :)

Kram Maria

HOUSE of ADELA sa...

Helt sant, bra!

Kram
Adela

Hem och Harmoni Marie sa...

Klok fröken fräken!

Nyanser av vitt sa...

BRA fröken för det är precis så det ska vara i ett förhållande. Jag reser för att jag har kunder i dessa länder så ett och annat besök förväntas av mig :O)
Sköt om dig!

Systrarna Hjertén sa...

Japp, så är det och så ska det också vara!

Emellanåt kan man dock behöva peppa sig själv lite extra...

Mvh
Frida

LyckligaPraliner sa...

Håller med fullständigt!!! Vad lustigt att du har en sån skål du med, och grön :) Du kan skatta dig lycklig över det :)

Ann-Louise

Ewa`s Galleri sa...

Håller fullständigt med
Ha en bra dag

Ninnis sa...

För att kunna leva i respektfull "tvåsamhet" måste man vara trygg i sin "ensamhet" !

Kram Ninni

Karin - Mina Rum sa...

Du är ju klok som en bok!

Kram!

Ljusa vardag sa...

Kloka ord som tåls att tänka på! Natti natti!

Jo sa...

Kloka ord!
Jag tycker man ska få göra och vara som man vill. Vill man vara två, så kan man få vara det (man kan ju bejaka sig själv ändå) och vill man åka på långresa till Kina med en kompis trots att man har en pojkvän, så ska det också vara okej. Huvudsaken är ju att du och din partner är på samma nivå, sen får andra tycka vad de vill! :D

Helena sa...

Du har så rätt!Visst är det härligt att vara 2 men man slutar ju inte vara en egen individ för det!
Klart du ska till ZETA`S finns mycke fint som ryms i handbagaget :-)Dessutom är cafeét i sig värt ett besök!Inte missa :-)
KRAM från mig!

Svarta tassar i vit soffa sa...

Rätt så rätt!
Sprayfärgen kommer från Wurth (det ska vara två prickar över u:et, men jag fick inte till det). Vet inte riktigt var man kan köpa det i "vanliga" handeln. Min bror, som har lackfirma, tog hem det åt mig. Kanske det står vilka återförsäljarde de har på hemsidan.
Det är hur som helst den i särklass bästa sprayfärg som finns!! :)
Kram
Jenny

Tekla sa...

Tack för de kloka orden. Varför är kvinnor i synnerhet specialister på att leva genom andra (sina barn och sin respektive)???

Ha en underbar dag!/ Tekla

Spets och Silver sa...

Tack du kloka kvinna!
Ha en bra dag! Kram från Annette

Madeleine Berglund sa...

Jag håller med, helt rätt!!!! Heja!! Kram Madeleine

Ljuva Drömmar sa...

Så rätt du har!!!

Kramar Maria!

Livet på Berget sa...

Så sant så.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Petra / Popetotrora sa...

Klokt! Och sant!!

Levindas Värld sa...

PRECIS!! Håller med dig fullständigt! Härhemma föutsätter jag inte ens att jag och sambon ska umgås hela dagarna utan allt som oftast frågar jag honom eller han mig vad han/jag har för planer för dagen och så utgår vi därifrån. Har jag nån plan så sköter jag mitt på egen hand och om han har nåt att göra så gör han det på sitt håll med sina polare också sammanstrålar vi senare under dagen:) Men är det så att vi känner för att umgås en hel dag eller flera så gör vi förstås det ibland också! Men det är ingen av oss som tar för givet att vi sitter ihop och alltid måste umgås tillsammans all ledig tid vi har. Jag tycker mycket om att vara själv och pyssla och dona eller att umgås med min familj samt vänner och likaså han på sitt håll. Är man fastklistrade med varandra tror jag att man tröttnar och tappar intresset rätt snabbt och irritationen spirar nog rätt lätt.

Så man ska absolut komma ihåg att man är sin egen även fast man är 2 :)

Ha nu en riktigt skön fredag!

AnnaK sa...

Klokt sagt! Det är faktiskt bland det tråkiga här i världen när folk går helt upp i ett förhållande och glömmer sina vänner.