måndag 31 oktober 2011

Pysselskolan del 1

Det verkar vara många som har ledigt för höstlov. Lyckostar! Men är ni lediga så har ni ju gott om tid att ägna er åt min pysselskola!

Vi börjar med första delen idag:

1. Klart att du kan!
Pyssel handlar många gånger om rätt inställning. Många gånger får jag höra att personer deklarerar att de inte kan sy/måla/spraya/snickra fastän de aldrig har provat. Hur ska du veta om du kan om du aldrig har provat?
Prova, prova och åter prova dig fram. Om du ska sy en kudde, testsy en variant först i något resttyg istället för det dyra. Testa att måla en träbit i färgen du gillar istället för att gå direkt på möbeln.
Förmodligen blir det inte precis så snyggt som du har tänkt dig första gången. Men, lugn bara lugn, det är väldigt sällan man är expert på något på direkten.
Hur kan du bli bra på något om du inte provar flera olika sätt? Ge inte upp om det trasslar. Du kanske kommer på flera sätt hur du INTE ska sy en kudde. Eller göra en krans.

14 kommentarer:

Hanna sa...

Fint hjärta.
Ha en fin vecka!
Kram
Hanna

Ewa`s Galleri sa...

Gillar din inställning till pyssel,håller med till 100 % ,men jag går oftast på med det dyra tyget eller målar direkt på möbeln, och sen blir man besviken när det inte blir som man tänkt sig,ska ta till mig dina råd

Vilken tur du hade som fick förtur till loppisen, roligt med lite nya fynd
ha en bra vecka

Livet på Vestergård sa...

Visst är det så. Vackert hjärta du gjort!
Kram Kicki

annashusidingtuna sa...

Hej!
Den här skolan anmäler jag mig till.

Hur många lektioner blir det? är det ngn terminsavgift? Ska man ha skoluniformen på? Går det bra att anteckna med blyertspenna eller måste det vara bläck?

Det här vill jag inte missa.

Vad gör man för att få högsta betyg i detta ämne? Ett äpple på frökens kateder kanske?
Kram Anna

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej, kul inlägg !!!
men jag kommer inte att deltar i kursen för att: Jag föddes med följande frasen inpräntat på hjärnan,
DET KAN JAG INTE ÄN MEN SNART... Fniss. Kram Petra B.

Otaliga projekt sa...

Bra inlägg! Hjärtat är fint, kommer det en bruksanvisning....?

Unknown sa...

Bra skrivet! Visst är det så att övning ger färdighet.
Vill genast gå i din skola :)

Kram Maria

Nyanser av vitt sa...

Helt rätt inställning fröken. Sköt om dig

Ullis sa...

Jätte söt krans! Och visst kan alla pyssla, det handlar väl mest om vilja och att ta sig tid. En lite fråga också, vad köper du för sprayfärg? Tänkte spraya några träljusstakar vita och behöver lite tips.
Ha det fint!
Ullis

Helena sa...

Ja du har såklart helt rätt!Det är så motigt att komma igång bara...
särskilt när man börjar tänka att det känns lite krångligt o svårt då tappar jag lusten att börja liksom...har nog helt fel inställning för att lyckas.
KRAM från mig!

Grodmamman sa...

För min del handlar det mycket om att jag aldrig blir nöjd med saker jag gör själv. De kan alltid bli bättre! Finns dock en del saker jag sagt att jag ska prova, men än inte tagit mig tid till.
Fin krans du har gjort! Jag har gjort något liknande.
Kram

Söderbygården sa...

Hej där Fröken!

En eloge till dig som kan förmedla helt rätt tänk när det gäller Pysselskolan. Übung macht den Meister (övning ger färdighet) fick jag lära mig på någon av alla de språklektioner som jag har bevistat.

Du är en mästare på att göra kransar! Din idé tar jag genast efter. Ska försöka med eucalyptus tror jag, för det doftar så gott.

Jovisst är det underbart hur tingen kan tala till en ibland. Men jag tror också att vi får vara glada vi som har fått öron till att höra med.............

Ha en fortsatt bra vecka hälsar Moa på Söderbygården

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Testade det en gång....att göra en krans. Utan lyckat resultat. Och jag har dåligt tålamod för sådant, så jag får nog satsa på att bli bra på något annat. :-)

Ha det gott!

Bella sa...

Klok och sund inställning till pyssel och egentligen allt i livet, man kan inte vara proffs på något man inte provat och har man inte provat kan man ju inte veta om man kan eller inte kan saker :)

Hoppas du får en fin pysselvecka även om du inte är höstlovsledig!

Kramar BElla