tisdag 1 november 2011

Pysselskolan del 2

Vi följer så klart upp gårdagens lektion med en ny!

2. Visst har du tid!
Ska det vara roligt att pyssla måste man ha tid. Att stressy en gardin blir aldrig bra eller njutningsfullt. Så då gäller det bara att prioritera om så att du får tid att pyssla.
Ställ in tv-tittandet och avsätt istället tid för att pyssla.
När du ställer in hjärnan på att skapa så börjar den göra det. Det kanske går lite trögt i början, men om du inte vet var du ska börja så börja ändå. Klappa lite tyger eller återuppväck dina stickningskunskaper.  Starta med något litet, och vips dyker den ena idéen efter den andra upp när du börjar tänka kreativt.

Själv försvinner jag in i min egen lilla värld när jag pysslar. Det blir som ett rus av lycka när man är mitt inne i ett riktigt lyckat pyssel.

Mina etiketter i cernitlera är ett av mina pyssel som jag rusigt nöjd över!

17 kommentarer:

Grodmamman sa...

De där fina etiketterna!
Röjer ju i förrådet och vad hittade jag där?!? Jo, lufttorkande vit lera från Panduro minsann! Kan säga att jag hittat både det ena och det andra där inne nu när jag går igenom varenda låda för att få någon slags ordning. Kanske att jag kan få till några sådana där fina etiketter jag också framöver.
Kram

♥ Pia... sa...

Hmm.. finns det grå lera oxå?.. jag håller på med mina julgrejer och skulle göra ettiketter i betong.. men huvvaaaa! nääe då är det nog bättre med det som du gort.. får man fråga :)
Vädigt fint..Pia

Maria sa...

Spännande med pysselskola...Söta små etiketter. Själv håller jag på med lite pyssel idag....kommer senare på bloggen. Ha de gott Maria

Unknown sa...

Fina etiketter.
Får göra några nya ser jag, det skulle bli fint på julklapparna. Får ta fram leran och ta tag i pysslandet igen. Det har legat på is ett tag, men nu blir jag sugen då jag ser din skola :)

Kram Maria

Hanna sa...

Fina skyltar.
Kram
Hanna
Om du vill får du gärna titta in på min lilla tävling hos mig.
Kram
Hanna

Emma sa...

Bra sagt! Tittar knappt på tv längre:)

Livet på Vestergård sa...

Jättefina! Gjorde lite liknandeförra hösten med en av mina barngrupper på jobbet.
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Jättebra! Tack för de olika delarna i Pysselskolan! ♥

Petra / Popetotrora sa...

Jättefin etiketter, dom ska du verkligen vara nöjd med. :-)

Mjuka sa...

Är också helt frälst i etiketterna! Gillar massor!
Kram Malin

Emma sa...

Så fiffigt!! Tack för inspiration =)

Julia sa...

Snyggt! Hur har du stämplat bokstäverna? Eller snarare med vad ? (var köper jag det?)

Rut och Signe sa...

Klart vi sak pyssla och vara kreativa. Och det blir man när man besöker fina bloggar som din där inspirationen flödar. Härligt!
Ha det gott, Marie

Karin A sa...

Det är bra med aktiviteter som får en att glömma tid och rum. Pyssel är definitivt en sådan för min del. Nu ser jag fram emot helgen då mina nyinköpta tyger ska bli en ny (eller flera) kuddar! Fina etiketter! :)

Tidsmästarinnan sa...

Oh, jag vet! Man blir så toknöjd när man får till något sådär som man har tänkt (och vansinnigt irriterad kan jag också bli om det inte går som jag vill eller som det ser ut inne i huvudet liksom). Dina etiketter var superduper.
Kram kram
Susanne

Nyanser av vitt sa...

Det förstår jag för de är helt underbara...

Pysselpralinen sa...

Jag gillar Frökens pysselskola! Och cernilera minsann, ser det faktiskt inte ut att vara. Snygga är de i alla fall!
Jag håller helt med om lyckoruset. Just nu är jag alldeles upp över öronen passionerat förälskad i att sy anteckningsböcker. Kan knappt bärga mig tills jag får kasta mig över nästa. Tror att jag faktiskt måste blogga om dem idag, trots uselt fotoljus.