måndag 14 november 2011

Tidigt smidigt

En del kanske tycker att det är lite tidigt att redan nu ta in en gran.
Men  inte jag. Därför slog jag till på hela fya minigranar när jag ändå var ute i skogen.

För om man  får välja mellan att hugga (nåja) gran nu i barmarkstider eller om en månad när det är en halv meter snö, så väljer jag barmark. För, mina läsare, det kommer att vara snö om en månad. Jag vet nog jag, att den här barmarkslyckan inte varar för evigt. Man har ju varit med förr, om jag så säger.

Och skulle det mot alla förmodor, vara snöfritt om en månad, så är jag väldigt glad över att ha fel.Vill man piffa till det lite extra, så kan man virka ett fodral till en glascylinder och sy ihop det med röda korsstygn modell större. Tar max en långfilm att göra!

18 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så söt;) Kram Johanna

kristina - ingen vanlig dag sa...

Kanonfint! Förra året tog jag också in massa smågranar och kommer garanterat att göra det även i år. Dekorativt.

Matilda sa...

Hur håller du granen vid liv? Är det jord eller vatten i glascylindern? Förresten, får man ta smågranar i skogen eller måste man fråga någon innan?

Frida Karolina sa...

Oj så fint! :) För dig som gillar att julpyssla... Kolla här;

http://fridakallgren.blogspot.com/2011/11/julinspiration.html

Kram

Liljas Corner sa...

Snygg!
Jag hämtade faktiskt in en minigran förra veckan. Det kändes inte helt okej, men julen kommer ju alltid fortare än man anar ändå. En mycket bra sak var att jag hittade ett helt gäng minigranar i ett dike vid en ellinje precis bredvid en grusväg. Hur lätt som helst att hämta och ingen blir ledsen för att man tagit deras granar! :)

StrandviksVillan sa...

Snyggt med granen och det stickade tillsammans!

Idag har jag faktiskt startat mitt julpyntande. Från noll inspiration till hundra på sisådär en kvart, hahaha! Det räckte med att bläddra i några gamla julmagasin. Typiskt nu när jag bara har en ledig dag kvar, imorgon...

Ha det gott!
Ann-Christine

kungen o majkis sa...

Ahhhh! Ljuvligt, ljuvligt!! Fast jag vgar inte jula så mycket hemma ännu...min mamma blir så arg då ;-D! Men hörrö...kan du virka såna fina krukfodral så kan du virka renar :-D! Plättlätt ju!
Och sambon blev lite förvånad när han läste Majkis svar. Han är nämligen den mest ohändige killen jag vet :-D!

Allt gott!

Karin A sa...

Klart att gran funkar redan nu. Och särskilt i sällskap med finfint hemmapyssel! :)

Grodmamman sa...

Tänkte väl att du fixat till fodralet själv!;) Söt liten gran!
Ja, visst är det olika saker som man kallar kärleksförklaringar!:) Kan ju säga att han inte var glad igår när han fick skrapa bort en del för att det var något fel på flytspacklet han fått av en kompis. Idag är det omspacklat och det blir sååå bra! Kanske att jag börjar måla imorgon kväll...
Kram

Tidsmästarinnan sa...

Oooo, vilken skön kombo med granen, virkade fodralet och lite röda korsstygn på det. (En långfilm skulle det då inte ta för mig, snarare hela Bergmans filmproduktion i en lång mörk rad tror jag...)
Kram och tack för tips och massa inspiration, som vanligt!
Susanne

Coolaannna sa...

Åh, nu växer mina julkänslor kollosalt inom mig!!!

En vecka kvar väntar jag :)

Kram och en fin dag till dig!

Fröken Grön sa...

Oj, nu längtar jag efter att få börja pynta, när jag ser dina inspirerande bilder!
Fast jag försöker nog hålla mig till 1:a advent, annars hinner jag tröttna innan julen ens är här.
Må så gott!
/Anna-Karin

Iva sa...

Oj vad fint! Kanske måste sparka igång mitt julpysslande också...men det känns inte som advent riktigt än, kanske beror det på avsaknaden av snö och minusgrader...?

HannasHörna sa...

Hej! Åh amaryllis! Och snart är det dax för hyacinter...jag ska också ta in smågranar snart...kram

millandante sa...

Det straffar sig att blogga för sällan... jag har ju missat din pysselskola och att du trivs så bra på jobbet att du kan tänka dig vildmarksliv...:o Här händer det grejer:)

Gillar din lista och särskillt den sista raden om drömmar.

Kram

Linas Vita Hem sa...

Hej fröken! Haha nja någon långfilm skulle det då inte ta för mig, snarare ett långt liv!:) Men snyggt vare! Helt rätt tänkt att vara ute i god tid att hämta granar. Det fick jag bittert erfara förra vintern när jag klampade omkring i skogen höggravid och med ryggskott! Men vill man ha gran så vill man!;) Ska definitvt ut på en skogstur i helgen! Ha det fint! kram/L

Smultron på ett strå sa...

Väldigt fina! Jag är glad om jag hinner plocka mossan till adventsljusttakarna innan snön kommer. Men gå ut och plocka några granar - får man göra så??? Eller, gör man det ändå?!?! Fegis som jag är vågar jag nog inte testa...//kram maria

Fröken Fräken sa...

För ni som undrar om granarna så har jag hämtat mina denna gång på ett skogsmråde där man nu bygger hus, och hur som helst ska röja bort skogen. Och då tycker jag inte att det gör något om jag kapar mig några lite innan.. Men annars bör man nog kolla med markägaren!