måndag 28 november 2011

Vad gratis glögg gör med folk

Oh mamma mia!

Vid det här laget borde man ju veta bättre! Man ska helt enkelt inte åka till en loppis på skyltsöndagen som annonserar om extraöppet, stort utbud av julsaker, varm korv för en femma och där man bjuder på glögg och pepparkakor.

Det var jag och varenda pensionär boende inom en femmilsradie. Och de var som galna i tomtegrejer trots att jag skulle ha trott att de hade kökskåpen sprängfyllda med porslinstomtar redan. Jag stod där upptryckt mot väggen av folkmassorna som trängde sig fram som om det gällde livet. Droppen kom när en dam kastade sig över ett terrakottafärgat tyg och i hänryckningens rus deklamerade att det vackra tyget kunde man ha preeeecis överallt (jag tyckte mer att ingenstans hade varit mer passande geografisk beskrivning)

Nä, jag drog till skogs och försåg mig med blåbärs- och lingonris.

Men klart. En oval bricka till julsilvriga tallrikshyllan kan man ju ta med sig hem.

De runda brickorna var från början i mässing men jag sprayade om dem i silver.

10 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Du gjorde rätt. Panchissar på loppis är livsfarliga :)

Helena sa...

Fniss jag hade velat se dig stå längs väggen förskräckt stirrande på de vilda pensionärerna;-)Skämt åt sido varför gör dom på detta viset???Vad har hänt med alla söta rara silverpermanentade gamla tanter man undrar ju???
KRAM från mig!
ps.fina brickor!

4U2 sa...

Man skall nog gå när det är extra kvällsöppet om man vill slippa pensionärerna :)

dagliga smulor sa...

åh vilka fina brickor, som små konstverk !

Anonym sa...

Haha! Ja, smaken är som baken, håller mig lätt till din smak! Var på Gunnebo Slott på julmarknad i söndags, var fullt med folk! Jag fick liksom inte plats ... kunde iallafall ta mig fram till ostdisken och provsmaka några bitar lagrad, mums!

Ullis sa...

Ja, det blir lätt hysteriskt på julen. Även om jag egentligen gillar julmarkander och liknande orkar jag knappt gå på sådan längre, det känns som att det mest handlar om att trängas bland folk!

Ha det fint!
Ullis

Unknown sa...

Hihihi.. du gjorde rätt som pös. Förr gillade jag att gå på julmarknader och så, men numer tycker jag sånt mest handlar om att trängas med folk så jag drar mig för att gå iväg på sånt.
KRam Maria

Sofies Stiltje sa...

Själv slet jag mig i håret i söndags då jag snabbt och smidigt hade tänkt göra några ärenden på stan. Liksom hela Piteå stads pensionärer också tänkte, minus snabbt och smidigt. Hade totalt förträngt att det var skyltsöndag, men det hade inte pensionärerna. Man funderar varför de ska stå i stora hjordar och blockera hela gågatan. Det är som ett tv-spel där man ska klara olika etapper. Har man lyckats ta sig förbi en hjord, ja, då väntar nästa några tiotals meter fram och sådär håller det på tills man har lyckats nå fram till sitt mål, helt slut och färdig av irritation och tidsfördröj. Suck.

Hur som helst. Betongbokstäverna är köpta på Kvantum i Piteå och de kostade 199 kr.

My everyday life sa...

Ja loppisar kan vara helt galna, men oftast värda ett besök.

Jo sa...

Jag har aldrig fattat det där med pensionärer som köar till bjudkaffe eller vad det nu må vara. När jag jobbade på Silvan för hundra år sedan stod de i kö i en timme innan öppningsdags om det vankades kaffe och tårta (och de klagade alltid om det inte fanns mjölk till kaffet, trots att de hade fått värsta lyxiga prinsesstårtebiten...). De betalade förmodligen mer för bensinen än kaffet och tårtan kostade...